A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού

Posted by a8lios στο 2 Νοεμβρίου, 2008

(η φωτό από το zougla.gr)

«Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού».

Έτσι λέει η πινακίδα 500 μέτρα από το σπίτι μου. Και «δείχνει» μόλις 2 χιλίομετρα πιο πέρα, εκεί που βρίσκονται οι φυλακές του Δομοκού. «Κατάστημα» γράψαν ωστόσο στη πινακίδα. Κάτι ξέρανε φαίνεται…

.

5-6 χρόνια πριν ήτανε, ένα καλοκαίρι. Τότε που αποφασίσαμε για πρώτη -και τελευταία μέχρι σήμερα φορά- να κάνουμε προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Δομοκό. Θέμα της? «Γιατί δε θέλουμε φυλακές στο Δομοκό». 

Είχε τρομερή επιτυχία για τα δεδομένα μας. Οι ντόπιοι σύντροφοι είχαμε αρκετή όρεξη αφού πρώτη φορά θα φαινόταν η οργάνωση στο χωριό, ενώ από την άλλη ήταν και αρκετοί ακόμα φίλοι μας που μας βοηθούσανε. 

Εν πάσει περιπτώσει, εκείνες τις μέρες «οργώσαμε» κυριολεκτικά το Δομοκό με την ανακοίνωση ενάντια στις φυλακές, συζητώντας. Το κλίμα ήταν μέσες άκρες ότι «ρε παιδιά, και σε 10 ντόπιους να δώσει δουλειά αυτό το πράγμα, και 10 οικογένειες παραπάνω να μείνουν στο Δομοκό και να μη τη κάνουν από την περιοχή, κέρδος θα είναι. Τί πρόβλημα έχετε εσείς?». Ο πνιγμένος βλέπετε απ’ τα μαλλιά του πιάνεται.

Σήμερα, για να τους ξαναρωτήσεις…

Τί σκατά έφεραν οι φυλακές στο Δομοκό? 

Το μόνο που φέρανε ήταν η πρόσφατη δημοσιότητα, χάρις στη Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Για δέστε, όσοι δε τα ξέρετε ήδη, πρώτα εδώ, μετά εδώ, και τέλος εδώ. 25 χιλιαρικάκια η άδεια, 2 χιλιάρικα το κινητό, ναρκωτικά, πουτάνες έναντι -ποιός ξέρει ποιάς- αμοιβής και πόσα άλλα. Μια ομορφιά!

Μάλλον όχι. Η δημοσιότητα δεν είναι το μόνο. Φέρανε φυσικά και πολύ περισσότερη αστυνομοκρατία. Πριν 7-8 χρόνια θυμάμαι, σε μια βραδιά που ο Δομοκός ήταν πνιγμένος στην ομίχλη, σαν πιτσιρικάδες φωνάζαμε δυνατά μαλακίες από το κάστρο και κάποιοι καλέσαν την αστυνομία. Ήρθαν μετά από 3 ώρες 😀 . Σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορείς βράδυ στο χωριό και να μη πετύχεις Jeepάκι. Και επειδή δεν είναι και ντόπιοι πλέον και δε σε ξέρουν, σε σταματάνε κιόλας. Πρόοδος λέμε, όχι αστεία…

Όσο για το αντεπιχείρημα, αν βρήκαν οι ντόπιοι δουλειά από τη φυλακή, ας γελάσουμε όλοι μαζί. Άντε να δουλεύουν (ή πρέπει πλέον να λέω δουλεύανε?) εκεί 2-3 ντόπιοι, ένας από τους οποίους και ο (πρώην?) Διευθυντής. Φυσικά και δεν άλλαξε από την λειτουργία των φυλακών το γεγονός ότι κάθε χρόνο τα σχολεία στο Δομοκό έχουν και λιγότερους μαθητές…

Και μιας και είπα διευθυντής, να πω και ετούτο: Είχα σκοπό να κάνω αυτό το πόστ, αλλά μέρα με τη μέρα βαριόμουνα. Ωστόσο μου ήρθε σήμερα το εξής μέιλ και αποφάσισα να το γράψω με το που το διάβασα:

Γεια σου «Αθλιε»,

ονομάζομαι ********* και είμαι δημοσιογράφος στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Κάνω μια έρευνα σχετικά με τις Φυλακές Δομοκού και κάποιες παρανανομίες του Διευθυντή κ. Παφίλη Γιάννη. Σε παρακαλώ αν μπορείς να τα πούμε λίγο. Με ενδιαφέρει η ιστορία με τον διευθυντή τις παραμονές των εκλογών. Το τηλέφωνό μου είναι το ***********

 

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
********

Ο κύριος δημοσιογράφος έψαξε και βρήκε βλέπετε αυτό εδώ το πόστ , στο οποίο έγραφα σαν «ρεπορτάζ» από τις βουλευτικές εκλογές για τις φυλακές, πριν 1 χρόνο και κάτι: 

«Επειδή τον διευθυντή τον είχε μαθητή ο πατέρας μου (με το ζόρι τέλειωσε το λύκειο, αλλά είναι “γαλάζιο παιδί”) πήγαμε να τον χαιρετήσουμε. Στο γραφείο του έπινε καφέ με 2-3 άλλους ΝεοΔημοκράτες. Όπως μας είπε “σήμερα θα τους φτιάξουμε καλό φαϊ, θα τους δώσουμε και καμιά μπύρα, μπας και ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία”.»

οπότε καλά έκανε από τη μεριά του και μου έστειλε ένα μεϊλάκι, τζάμπα είναι άλλωστε. 

Ωστόσο θα τον απογοητεύσω. Δεν τον ξέρω καθόλου τον άνθρωπο κύριε δημοσιογράφε μου προσωπικά. Όσο για όσα γράφω για αυτόν στο εν λόγω πόστ, ήταν ένα απλό σχόλιο του πατέρα μου, χωρίς να γνωρίζει ο,τιδήποτε για τη σταδιοδρομία του πέραν των επιδόσεών του στο σχολείο. Και αυτές δεν κάτι ενοχοποιητικό, ούτε καν ενδεικτικό ντε και καλά, έτσι δεν είναι? Όσο για τα όσα είπε ο ίδιος εκείνη την ημέρα σε εμάς, σας βεβαιώνω ότι ήταν μέσα στα πλαίσια των «αστείων» και «φιλοφρονήσεων» που γίνονται στις εκλογές στα χωριά. Και οι ΝεοΔημοκράτες που ήταν στο γραφείο του ήταν οι αντίστοιχοι εκλογικοί αντιπρόσωποι, που είχαν πάει στη φυλακή όπως κι εμείς.

Να πώ ωστόσο και τα εξής:

– Αν ήξερα κάτι συγκεκριμένο, ευχαρίστως να σας έπαιρνα τουλάχιστον ένα τηλέφωνο. Αλλά πραγματικά δε ξέρω.

– Ούτε στις συζητήσεις στο χωριό ακούγεται κάτι συγκεκριμένο. Και όσο να ‘ναι, αυτές είναι αυξημένες τις τελευταίες μέρες για το εν λόγω θέμα 😀 . 

– To μόνο που ξέρω με βεβαιότητα είναι πως όλοι οι Δομοκίτες που γνωρίζω και έχω μιλήσει μαζί τους για ολα αυτά θα θέλανε να μαθευτεί ΟΛΗ η αλήθεια και να βρεθούν όσοι έχουν κάνει τέτοιου μεγέθους business πίσω από τα κάγκελα. Παρομοίως και όσοι ανώτεροι γνωρίζαν και τους προστατεύανε, αν υπήρχαν τέτοιοι.

– Σκέφτηκα πριν δημοσιεύσω το μέιλ σας ότι μπορεί να το δει ο Γιάννης ο Παφίλης και να πάρει τα μέτρα του. Αλλά μετά είπα «πόσο μαλάκας είσαι ρε A8lie, στον Τριανταφυλλόπουλου βγάλανε θέμα για τη φυλακή που ήταν διευθυντής, το δικό σου το πόστ θα περιμένει να δει για να ψιλιαστεί πως ο Μάκης θα βγάλει όλες τις δουλειές του στη φόρα?». Εξ’ άλλου ο ίδιος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε live στην εκπομπή ότι θα ερευνήσετε παραπέρα το με ποιον τρόπο διορίστηκαν στις φυλακές ο διευθυντής και ο αρχιφύλακας…

– Επίσης το δημοσίευσα και γιατί θαρρώ ότι σε ανθρώπους (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος) που έχουν δείξει στο παρελθόν ότι δε σέβονται ούτε προσωπικές συνομιλίες ούτε γενικώς προσωπικά δεδομένα, δεν οφείλω να δείξω ούτε εγώ αντίστοιχο σεβασμό. Από την άλλη γι αυτό έσβησα το δικό σας όνομα, αφού εσείς απλά τη δουλειά σας κάνετε (και μάλιστα πολύ καλά για να με βρήκατε…).

– Να πείτε επίσης στον κ. Τριανταφυλλόπουλο και στον υπεύθυνο των σελίδων του zougla.gr πως όταν αναφέρονται στον δραπέτη που τους έδωσε συνέντευξη και ουσιαστικά χωρίς αυτόν δε θα είχε ξεκινήσει το ρεπορτάζ σας, μπορούν να τον φωνάζουν/γράφουν και με το όνομά του και όχι να λένε/γράφουν συνέχεια και μόνο ΑΛΒΑΝΟΣ. 

– Καλή επιτυχία με τις έρευνές και τα ρεπορτάζ σας.

.

Τέλος, μιας και μιλάμε για φυλακές, να γράψω και ότι από αύριο ξεκινάνε κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας απεργία πείνας. Εδώ θα βρείτε την ανακοίνωση και τα αιτήματά τους (έρμε χαμόγελε, μάλλον ακόμα περιμένεις έξω από την Αλικαρνασσό να μοιράσεις καμία. Τί να σου κάνω, όποιος δεν έχει μυαλό -και αυτιά 😉 – έχει ποδάρια… 😆 )

8 Σχόλια to “Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού”

  1. xamogelo said

    ρε άθλιες… είπαμε… εντάξει… δεν περιμένεις να πάει πολύς κόσμος… αλλά ούτε ένας;

  2. […] φυλλάδια σε κάποιον συγγενή σε ώρα επισκεπτηρίου( εδώ γελάει ο άθλιος ) τα αιτήματα τους που ανάρτησα σε προηγούμενο post […]

  3. xamogelo said

    α ξέχασα να σου πω!! σήμερα που ξανα πήγα κατα περίεργο τρόπο είχε κόσμο… μοιράσαμε γύρω στα 13 φυλλάδια και πες μέσο όρο 3 άτομα το αμάξι 13*3=39 άτομα… δεν είναι πολλά αλλά δεν είναι και λίγα :-p

  4. Red Ghost said

    Δηλαδή ο Δομοκός είναι κάτι σαν τον Κορυδαλλό στο πιο επαρχιακό;

  5. irene said

    «Σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορείς βράδυ στο χωριό και να μη πετύχεις Jeepάκι.»

    αυτό γιατί είναι κακό;; εκτός αν δεν συμπεριφέρονται σωστά ..

    στο αστυνομικό τμήμα που υπαγόμαστε απο έξω βρίσκονται τα πιο καθαρά αυτοκίνητα της θεσσαλονίκης γιατί πραγματικά οι αστυνομικοί αφοσιώνονται στο πλύσιμο , κέρωμα , γυαλισμα των αυτοκινήτων τους! όλο το βράδυ δεν λένε να κάνουν καμμιά περιπολία , τρίβουν παρμπριζ!
    από καιρό ήθελα να το γράψω αυτό , όταν βγάλω κ φωτό θα το κάνω ανάρτηση…

    καλά το ότι οι φυλακές είναι η γροθιά στην ανεργία , αυτό καινούριο ανέκδοτο..

  6. JChrist said

    Εγώ από όλα αυτά, άλλο συγκρατώ άθλιε.
    Το μπλογκ σου τείνει να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Από ον-λάιν συζητήσεις με επιστήμονες μαρξιστές, μέχρι αποκαλύψεις στη ζούγκλα του μάκη για τον λαμόγιο παφίλη.

    Σε λίγο θα ανεβάζεις και θα κατεβάζεις κυβερνήσεις (μήπως το γεγονός ότι ο ομπάμας είναι πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις οφείλεται στο ποστ σου Whassup Barrack?)

  7. a8lios said

    @Χαμόγελο
    Εγώ στα ‘λεγα πάντως…
    Όσο για τον «απολογισμό της απεργίας πείνας» που κάνεις στο μπλογκ σου, τις «προτεραιότητες δράσης» που αναφέρεις εκεί πρώτα πρέπει να τις εφαρμόσεις ο ίδιος αγαπητέ. Τράβα με τον red ghost και σε καμιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ, σε καμιά εξόρμηση των Ιδ. Υπαλλήλων…

    @Ιρενε
    Κοίτα να δεις, όταν σε ένα χωριό 1000 ατόμων έχει 20 αστυνομικούς (ποιος ξέρει, μπορεί και παραπάνω), ε, μάλλον δε προσφέρουν κάτι. Απλά σου σπάνε τα νεύρα με τους συνεχείς ελέγχους. Δεν ήταν ότι νιώθαμε π.χ. «ανασφαλείς». Τί ανασφάλεια να ένιωθες στο Δομοκό? Ανασφάλεια νιώθεις ΤΩΡΑ που ακούς για τόσες κομπίνες, ακόμα και συμβόλαια θανάτου και δραπέτες 1 χιλιόμετρο από τα σπίτια…

    @J
    Γάμισέ τα. Και πού να έγραφα και σοβαρά, φαντάζεσαι?… 😆

  8. dora said

    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ…. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΑΩ 100ΡΙΑ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΥΠΝΟ ΚΛΠ.. ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑ ΔΩΣΩ…
    ΚΡΙΜΑ…

Σχολιάστε