A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

ΟΤΕ, πάμε άλλη μία…

Posted by a8lios στο 17 Μαΐου, 2008

Είχα γράψει άλλη μια φορά 2-3 σκέψεις για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και τις αντιδράσεις των εργαζομένων του ομίλου. Να ‘τες. Ουσιαστικά παραμένω σε αυτές.

Που λέτε, είδα χτες διάφορα που με κάνανε να σκεφτώ να ξαναγράψω κάτι.

Από τη μία ήταν οι όμορφες σκηνές στη Βουλή, με τον Αλέκο να ‘χει πάρει το όπλο του. «Κυρήξατε εμφύλιο» στον Καραμανλή, «δε κάνετε ούτε για διαχειριστής σε μίνι (ή σούπερ?) μάρκετ» στον Αλογοσκούφη, «γιατί δε βάζετε και κανέναν Γερμανό Υπουργό & κανέναν Υπουργό Ναυτιλίας από το Dubai» στην κυβέρνηση γενικά.

Απάντησε βέβαια και ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης ανάλογα. «Βλάπτετε βάσει οργανωμένου σχεδίου τη χώρα» ο πρώτος, «Εσείς είσαστε παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν έχετε δουλέψει ποτέ και πουθενά» ο δεύτερος.

Όχι ότι με πειράζει ο τόνος. Και σιγά τον τόνο στη τελική, ακόμα κι έτσι που τα’ πανε χτες. Άσε που το αστικό κοινοβούλιο ένα θέατρο είναι, μια βιτρίνα. Άρα λογικό είναι να «συγκρούονται» πιο «άγρια» όταν συζητιούνται θέματα που είναι σημαντικά. Είναι και οι Κάννες αυτές τις μέρες, εμπνέονται.

Όχι λοιπόν, δε με πειράζει το ύφος.
Άλλο με πειράζει.

Η ουσία. Η απόκρυψη της αλήθειας, και από την ΝΔ, και από το ΠΑΣΟΚ, και από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Καλά, εννοείται και από το ΛΑΟΣ, που έλεγε κάτι για μπουρδέλα, φωτάκια και τους γερμανούς που ήρθαν για μπουρδελότσαρκα.

Τί εννοώ?

Πότε ήταν ρε παίδες ο ΟΤΕ «δημόσια περιουσία» για να τον «ξεπουλάει» η ΝΔ? Ο ΟΤΕ εδώ και πόσα και πόσα χρόνια δεν είναι πολυεθνική μετοχική επιχείρηση? Διαφωνεί κανένα από αυτά τα κόμματα στο να αλλάξει αυτό και δε μας το λέει?

Κέρδισε ποτέ ο ελληνικός λαός κάτι από το γεγονός ότι ο ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός κολοσσός στα Βαλκάνια και δε το ξέρουμε?

Ένα λοιπόν είναι αυτό.

Ένα άλλο: Έχει κανείς τους σκοπό να κάνει κάτι διαφορετικό?

Λέει το ΠΑΣΟΚ ότι θα προσπαθήσει ΑΝ γίνει κυβέρνηση 😆 να ακυρώσει την συμφωνία (δηλαδή να έχει το management το ελληνικό κράτος και να έχει 28%). Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (ή ο ΣΥΝ, ποιός ξέρει?) ότι πρέπει να έχει το Δημόσιο το 51%.

Ας πάρουμε ακόμα και τη 2η, την καλύτερη δηλάδή για αυτούς, περίπτωση.

Αλλάζει τίποτα επί της ουσίας?

Παύει ο ΟΤΕ, αν το κράτος έχει το 51% των μετοχών, άρα και το management προφανώς, να είναι μια πολυεθνική μετοχική επιχείρηση που έχει σαν στόχο τα κέρδη των μετόχων της? Από πού κι ως πού θα λειτουργήσει αυτή προς το συμφέρον του ελληνικού λαού?

Μαλακίες δηλαδή. Απλά μαλακίες.

Το άλλο που είδα ήταν ένα πολύ πετυχημένο -κατά το ήμισυ- σχόλιο στη χτεσινή τηλεοπτική ελληνοφρένεια.

Είχε που λέτε την κλασική διαφημιστική πινακίδα δίπλα στις εθνικές, αυτή που αλλάζει αυτόματα και έχει 2-3 διαφημίσεις.

Και έβγαζε με τη σειρά:

1ο μήνυμα: Ο ΟΤΕ ήταν «ελληνικός».

2ο: Ο ΟΤΕ θα γίνει «γερμανικός».

3ο: Δικός σου δε θα γίνει ποτέ!

Και έγραψα πως αυτό είναι σωστό κατά το ήμισυ γιατί μπορεί και πρέπει να γίνει δικός μας! (αυτό δεν αλλάζει πως ήταν έξυπνο σαν σκέψη το concept, απλά εγώ θα άλλαζα το 3ο μήνυμα σε: «Δικός σου θα γίνει ποτέ?» π.χ.)

Γιατί δηλαδή, ειδικά σήμερα, να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του ένας ενιαίος, κοινωνικοποιημένος φορέας τηλεπικοινωνιών, χωρίς ΟΤΕ, Vodafone, Wind, Q, Teledome, Tellas, Forthnet κτλ?

Γιατί να χρειάζεται κάθε 2 μήνες να αλλάζεις παρόχους και ξαναπαρόχους, μπας και βγάλεις από τη μύγα ξίγκι, και δεν είναι δυνατό ο ίδιος ο λαός και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες να αποφασίζουν, μέσα από νέες κοινωνικές δομές, να καθορίζουν τον ρυθμό ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, το επίπεδο παροχής υπηρεσιών που είναι κάθε φορά εφικτό, ειδικές παροχές για ειδικές κατηγορίες ανθρώπων όπου χρειάζεται κτλ?

Γιατί οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών να πρέπει να παίρνουν φοιτητές και ανειδίκευτους που δε ξέρουν τη τύφλα τους με 4ωρα για να βγάζουν περισσότερα και να παρέχουν για τον πούτσο υποστήριξη και δε γίνεται να προσλαμβάνεται κόσμος που το κατέχει το αντικείμενο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα?

Ξέρω πολύ καλά γιατί, δε χρειάζεται να μου το πείτε:

Γιατί μέχρι τώρα αγαπητοί κολλώνετε να τα διεκδικήσετε αυτά,

κολλώνετε να γράψετε την υπηρέτρια των πολυεθνικών Ε.Ε. στα παλιά σας τα παπούτσια,

κολλώνετε να κάνετε το «εθνικό θέατρο» των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ (και όλων όσων παίζουν κάθε φορά στις παραστάσεις) λαμπόγιαλο,

κολλώνετε να διεκδικήσετε μια καλύτερη ζωή, που δε θα την ορίζει το κέρδος και η «ανταγωνιστικότητα»!

Και από πάνω, όσους επιλέγουμε να μην κολλώσουμε να τα απαιτήσουμε, να τα διεκδικήσουμε αυτά, μας λέτε και ανεδαφικούς χωρίς προτάσεις!

Προτάσεις μια χαρά είναι, και σήμερα μπορούν να εφαρμοστούν καλύτερα από ποτέ, αλλά εσείς εκεί!

Τι, διαφωνείτε? Για να σας δώ…

20 Σχόλια προς “ΟΤΕ, πάμε άλλη μία…”

 1. rocean said

  Αυτό που είχε στην Ελληνοφρένεια τα συμπηκνώνει όλα. Είτε «Ελληνικός», είτε «Γερμανικός», δικός μας δεν ήταν ποτέ.

  Επίσης, δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται όταν ο ΟΤΕ έκανε στα Βαλκνάνια, αυτό που έκαναν οι Γερμανοί τώρα στην Ελλάδα.

  Το θέμα είναι ένα. Αποδέχεσαι την ελεύθερη αγορά εγχώρια και παγκόσμια? Σκάσε και κολύμπα τότε. Ποιος ο λόγος να λες μαλακίες μέσα στην βουλή και να το παίζεις και καλά μάγκας?

 2. manos said

  Ο Κωνσταντόπουλος είπε κάποιες αλήθειες προχθές στην κρατική ΝΕΤ, δεν ξέρω αν το είδατε?

 3. Λάμπρος said

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συντονισμό δράσης όλους τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς φορείς τους για την ακύρωση του ξεπουλήματος του ΟΤΕ. Για την επανάκτηση του δημοσίου ελέγχου του και για ένα νέο τρόπο λειτουργίας του με βάση αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόγραμμα, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, χωρίς πελατειακές σχέσεις και εξαρτήσεις από ιδιωτικά συμφέροντα

  Που διαφωνούμε ακριβώς; εκτός από το ότι με το ζόρι πρέπει να λέτε κάτι διαφορετικό, και μέχρι να έρθει ο σοσιαλισμός, που διαφωνούμε Αθλιε;;;;

 4. a8lios said

  @Lampros
  Μα είδες τελικά, ποτέ δε διαφωνούμε. Είδες τί κακός που ειμαι, κομπλεξικός, με το ζόρι να εμφανίζω διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν…

  Κάνω κάποιες παρατηρήσεις Λάμπρο. Θέτω κάποια ερωτήματα, βγάζω κάποια συμπεράσματα.

  Δε θέλησες να κάνεις το ίδιο. Αυτό που έγραψες είναι από εδώ, από δήλωση του Στρατούλη, η τελευταία παράγραφος.

  Αλλά αν θες να παίξεις με τις δηλώσεις των στελεχών σας, γιατί δε βάζεις το εξής, που είναι και απάντηση σε ένα από τα θέματα που βάζω:

  «Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με το ανέφικτο της ανάκτησης του ελέγχου του ΟΤΕ από το Δημόσιο μετά τη συμφωνία με την Deutsche Telecom, ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  (…)
  Καταρχήν, ο ΣΥΝ επικεντρώνεται στην αποτροπή της εκχώρησης του ελέγχου του ΟΤΕ που επιχειρεί αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση.
  Επίσης, διεκδικούμε την ανάκτηση τουλάχιστον του 51% των μετοχών απο το δημόσιο και την αλλαγή του προσανατολισμού της λειτουργίας του με στόχο ένα αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και την επιρροή των ιδιωτικών συμφερόντων.
  Είναι σαφές ότι η θέση μας αυτή, όπως και το σύνολο των θέσεών μας στα μεγάλα ζητήματα του τόπου, συνιστούν ένα πρόγραμμα ρήξης με το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο και εντάσσεται σε μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας.

  Το ζήτημα του δημόσιου ελέγχου του ΟΤΕ δεν είναι λογιστικό, αλλά βαθιά πολιτικό. Δεν υπάρχουν πράγματα που δεν γίνονται, αντίθετα δεν γίνονται όσα δεν παλεύουμε για να πραγματοποιηθούν.
  (…)

  Ξαναθέτω ερωτήματα λοιπόν, τα εξής:
  Παρότι πραγματικά από τη παραπάνω δήλωση δε καταλαβαίνω (καταλαβαίνεις εσύ? καταλαβαίνει οποιοσδήποτε?) ΠΩΣ θα πάρει το κράτος ξανά το 51% των μετοχών και θα τις διατηρήσει (δηλαδή θα συγκρουστεί με τις αποφάσεις της Ε.Ε. θεσπίζοντας νόμους που θα απαγορεύουν να πέσει η συμετοχή του κράτους κάτω από το 50%? Αν η Ε.Ε. πει -που θα το πει- πως αυτό είναι παράνομο τί θα γίνει?), παρ’ όλα αυτά έστω ότι καταφέρνει το κράτος να πάρει το 51%. Γιατί όχι, εγώ σου βάζω και παραπάνω…

  51%, ή 60% ή 99%, σημαίνει ότι αποδέχεσαι τον ΟΤΕ σαν ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

  Και ξαναρωτάω:
  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ???
  ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΤΕ???

  Επίσης, λέει ο Στρατούλης για εργατικό, κοινωνικό έλεγχο. Για «κοινωνική στρατηγική» και άλλα τέτοια ωραία.

  Ρωτώ:
  ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ???
  Όχι.

  Ρωτώ:
  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ???

  ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ -ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ- ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ???

  Ποιός εργατικός, ποιός λαϊκός έλεγχος??? Στη καλύτερη περίπτωση δηλαδή -αν δε σας γράψουνε- θα βάλετε τους εργαζόμενους να συσκέπτονται για το πώς θα βγάζει κέρδη απέναντι στους ανταγωνιστές του ο ΟΤΕ.
  Κατόρθωμα!

  Τί είπα εγώ «μπερδεμένε» μου Λάμπρο?
  Ναι, οι τηλεπικοινωνίες είναι στρατηγικός τομέας της οικονομίας. Είναι και μονοπωλημένος, εκτός κι αν έχεις δει εσύ ή κάποιος άλλος κάποια τηλεπικοινωνιακή εταιρεία «της γειτονιάς».
  Οπότε ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ. Να μην υπάρχουν σε αυτών ιδιωτικές εταιρείες, να μην υπάρχει «ανταγωνισμός», να υπάρχει ένας ενιαίος φορέας τηλεπικοινωνιών, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, με μορφές και δομές που θα καθοριστούν στη πορεία.

  Είναι αυτό στόχος για το σοσιαλισμό? Όχι. Είναι πρόταση πάλης για το σήμερα, είναι πρόταση συνεργασίας προς τους πάντες, και ας μη θέλουν το σοσιαλισμό.

  Τλειώνω όπως άρχισα:
  Μα είδες τελικά, ποτέ δε διαφωνούμε. Είδες τί κακός που ειμαι, κομπλεξικός, με το ζόρι να εμφανίζω διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν…

  Νύχτα!

 5. KKE Skandinavien said

  Άριστος Άθλιε….:-)

 6. rocean said

  ΣΥΡΙΖΑ: «Επίσης, διεκδικούμε την ανάκτηση τουλάχιστον του 51% των μετοχών απο το δημόσιο και την αλλαγή του προσανατολισμού της λειτουργίας του με στόχο ένα αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και την επιρροή των ιδιωτικών συμφερόντων.»

  Δεν καταλαβαίνω… Με αυτό μπορεί άνετα να συμφωνήσει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και τον Αλογοσκούφη να ρωτήσεις έτσι θέλει τον ΟΤΕ. Με αναπτυξιακό, κοινωνικό σχέδιο, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και επιρροή ιδιωτικών συμφερόντων.

  Και ο Bill gates τα ίδια θα μπορούσε να πει… Μια χαρά… από ευχές καλά πάμε…

 7. espοir said

  Λεπτομέρεια (μιας και το έθιξες):
  Θεωρητικά, μπορείς να αγοράσεις μετοχές και να γίνει δικός σου. Υπάρχουν πολλοί έλληνες που ήταν «επενδυτές» (τρομάρα τους!) μέχρι το 1999 και είχαν από ένα κομματάκι του ΟΤΕ.

 8. a8lios said

  @espoir
  😀 Ναι, είναι κι αυτό… 😀

 9. plagal said

  Μισο λεπτο, αλλο «δημοσια περιουσια», αλλο «κερδιζει ο ελληνικος λαος» και αλλο «ανηκει στον ελληνικο λαο». Ειναι τρια διαφορετικα πραγματα.

  Ο ΟΤΕ ηταν «δημοσια περιουσια», δηλαδη ανηκε στο Δημοσιο. Αυτο δεν σημαινει τιποτα περισσοτερο απο το οτι ο εργοδοτης ηταν το κρατος. Και τι διαφορα εχει απο το να μην ειναι εργοδοτης το κρατος? Οτι αν ειναι εργοδοτης το κρατος, μπορει μια πολιτικη αλλαγη να βαλει στην λειτουργια της επιχειρησης και πραγματα αλλα απο την κερδοφορια, πχ να βαλει μερος των κερδων σε κοινωνικες παροχες ή να μειωσει τις τιμες για ευπαθεις ομαδες και αλλα τετοια ωραια, οποτε τοτε «κερδιζει ο ελληνικος λαος».

  Αρα το «δημοσια περιουσια» δεν σημαινει αναγκαστικα «κερδιζει ο ελληνικος λαος», αλλα οτι δυνητικα μια (σοσιαλδημοκρατικη) πολιτικη κατευθυνση μπορει να φτασει εκει (σε επιπεδο παροχων, ε?). Αυτο παλι ολο μαζι ειναι τελειως αλλο πραγμα απο το να πεις οτι «ανηκει στον ελληνικο λαο», δηλαδη να μιλησεις για κοινωνικη ιδιοκτησια ενος μεσου παραγωγης και αλλα τετοια ωραια μαρξιστικα.

  Κανω καπου λαθος?

 10. xamogelo said

  @plagal σωστός είσαι. Πάντως πιστεύω ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε να προτάξει κάποιας μορφής έλεγχο των δημόσιων επιχειρήσεων από την κοινωνία. Και αν το λέει δεν το δείχνει.

 11. a8lios said

  @plagal
  Δημόσια περιουσία ο ΟΤΕ ήταν με την έννοια που λες τη δεκαετία του 80. Από τη στιγμή που έγινε μετοχική επιχείρηση παύει να είναι «δημόσια περιουσία».

  Το σημαντικότερο ωστόσο είναι η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών. Από τη στιγμή που το δέχεσαι αυτό, ακόμα και το 100% των μετοχών να πάρει το δημόσιο, πάλι ούτε καν να κάνει τη δουλειά που λες εσύ μπορεί, δηλ. «κοινωνικές παροχές» (σε εισαγωγικά γιατί δεν υπάρχουν παροχές από το στικό κράτος, κατακτήσεις από το λαό υπάρχουν).

  «Άρα το «δημόσια περιουσία» δε σημαίνει αναγκαστικά «κερδίζει ο ελληνικός λαός» «, λες και έχεις δίκιο.
  Δεν έχεις ωστόσο δίκιο στο
  «δυνητικά μια σοσιαλδημοκρατική πολιτική κατεύθυνση μπορεί να φτάσει εκεί (σε επίπεδο παροχών».
  Όσο υπάρχει η απελευθέρωση της αγοράς στις τηλεπικοινωνίες ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, όσο η Ελλάδα δέχεται τις αποφάσεις της Ε.Ε. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΚΕΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ.

  Αυτή είναι η ουσία.

  @χαμογελο
  Μου κάνεις αναθεματισμένη πλάκα ή μου φαίνεται?

  Γράφω εγώ:
  «Ναι, οι τηλεπικοινωνίες είναι στρατηγικός τομέας της οικονομίας. Είναι και μονοπωλημένος, εκτός κι αν έχεις δει εσύ ή κάποιος άλλος κάποια τηλεπικοινωνιακή εταιρεία “της γειτονιάς”.
  Οπότε ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ. Να μην υπάρχουν σε αυτών ιδιωτικές εταιρείες, να μην υπάρχει “ανταγωνισμός”, να υπάρχει ένας ενιαίος φορέας τηλεπικοινωνιών, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, με μορφές και δομές που θα καθοριστούν στη πορεία.»

  Και λες εσύ:
  «Πάντως πιστεύω ότι το ΚΚΕ θα έπρεπε να προτάξει κάποιας μορφής έλεγχο των δημόσιων επιχειρήσεων από την κοινωνία.»

  Δηλαδή τί είπα εγώ? Κάτι άλλο?

  «Και αν το λέει δεν το δείχνει»
  Δηλαδή πώς να το δείξει, αφού δεν εφαρμόζεται η δικιά του πολιτική?

 12. JChrist said

  @χαμόγελο
  Σωστός είσαι. Και ξέρεις γιατί; Επειδή το ΚΚΕ κατέχει το 65% του ΟΤΕ (ψέμματα είναι αυτά για τους Γερμανούς και τα ρέστα, off-shore του ΚΚΕ είναι η Deutsche Telekom) και θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστικός για να βγάλει περισσότερα λεφτά, όχι να πας να του τα φας εσύ.

  Δηλαδή, τι καλύτερο έλεγχο θες από την κοινωνικοποίηση της δημόσιας περιουσίας;
  Τουλάχιστον, πρότεινε εσύ έναν καλύτερο (κατά τη γνώμη σου) τρόπο να το δείξει, να συζητήσουμε επί της ουσίας.

 13. a8lios said

  J, σε τσάντισε ρε?

 14. JChrist said

  @Άθλιος
  Κάθε φορά που λέω ότι άκουσα ό,τι πιο τρελό μπορεί να πει ο χαμόγελος, αυτός με εκπλήσσει και λέει χειρότερα!
  Ούτε ο λάμπρακας δεν τόλμησε να το πει αυτό!

  Άσχετο: τι μου το έβαλες το Meebo, αφού δεν το χρησιμοποιείς; Μήπως αυτό είναι ομολογία ότι είχα δίκιο ότι είναι παπαριά (@@) ;

 15. a8lios said

  Βρε μαλάκα, για να μου αφήνετε μηνύματα κυρίως το έβαλα

  Π.χ. άμα θέλει καμιά θαυμάστρια να μου αφήσει το κινητό ή το e-mail της να μη το γράψει σε σχόλιο και το δεί η Άντα ή κάποιος άλλος και της το πεί… 😆

  Από εκεί και πέρα άμα τύχει και με πετύχετε μέσα έτυχε, αλλά έχει λίγες πιθανότητες αυτό το σενάριο…

 16. JChrist said

  @Άθλιος
  Α, είσαι χαζός μου φαίνεται.
  Ρε φέλλλε, δεν δουλεύει το εργαλείο αν δεν είσαι ον-λάιν.
  Τώρα περιμένω, μαζί με την ενυπόγραφη δήλωση βλακείας σου, να ομολογήσεις ότι είναι παπαριά.

 17. a8lios said

  Ρε φέλλλε, ‘συ έχς χαζέπς μ’ φαίνεται!
  Όταν είμαι offline και μου γράψεις κάτι, μου το εμφανίζει μόλις κάνω login!
  Βλάκα, α βλάκα!

 18. xamogelo said

  Καλά δεν το πολύ ανάλυσα όντως.
  Καταρχάς πιστεύω ότι θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε μια διαφοροποίηση μεταξύ δημόσιου και κρατικού. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.Απλώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν σημαίνει ότι επειδή είναι κρατικός ή δημόσιος είναι κοινωνικοποιημένος. κάλλιστα θα μπορούσε στην σημερινή εποχή να είναι κρατική ή δημόσια μια επιχείριση και να λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια. Αυτή την στιγμή ο μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται-του προβάλετε ότι το ΚΚΕ κτλ θέλει να μείνει ο ΟΤΕ ή ακόμα και όπως ήταν παλιότερα(πλήρως δημόσιος) έτσι όπως είναι…
  ΥΓ.Καταραμένος καπιταλισμός!!! μόλις γύρισα από το Κούλε και άνοιξαν σουβλατζίδικο στην μέση του Κούλε… τα ΖΏΑ!!!!

 19. ουγκ ουγκ! said

  Το να μιλα κανεις σήμερα με όρους σοσιαλδημοκρατίας της δεκαετίας του 80′ δεν είναι ούτε γραφικό, όυτε ρομαντικό.
  Είναι αποπροσανατολιστικό, αναχρονιστικό και εφόσον αναγεται σε πολιτική αντιπρόταση που απευθύνεται στο λαό, επικίνδυνο.
  Τέτοιες προτάσεις δεν πατάνε πουθενά γιατί:

  1ον ο Αντρέας πέθανε…

  2ον το ίδιο και ο Ούλοφ Πάλμε…

  3ον Απο το Μάαστριχτ έχουν περάσει 17 χρόνια και οι αντιδραστικότερες αναθεωρήησεις του (Νικαια- Αμστερνταμ- Λισαβώνα) δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια δράσης εντός της Ε.Ε.

  4ον Περιπτώσεις τέτοιων Κεϋνσιανών παληκαρισμών απο κράτη μελη της Ε.Ε. εχουν φάει αλλεπάλληλες φορές πόρτα… Δείτε τι έγινε πρόσφατα με την περίπτωση του βασικού μετόχου για τις τηλεπικοινωνίες και πως η κομισιόν αναγκασε σε αναδίπλωση την ελληνική κυβέρνηση. (Εκτός κι αν πιστεύουν οι διάφοροι «αριστεροί» όπως πιστευουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ οτι ο βασικός μετοχος χάθηκε ως υπόθεση απο «κακές διατυπώσεις στη σύνταξή του» και «κακούς χειρισμούς στην υπεράσπιση του»)

  5ον Ας μιλήσει κάποιος σε αυτά τα παιδάκια για το τι σημαίνει ευρωπαϊκό δίκαιο και ιδιαίτερα δίκαιο ανταγωνισμού και ας έρθουν να μας ξαναπούν για «την Ε.Ε. που είναι πεδίο ανάπτυξης ταξικών αγώνων»…

 20. a8lios said

  @Ougk
  Σωστός!

  @Χαμόγελο
  Ναι, περίπου αυτό του προβάλλεται του μέσου ανθρώπου, αν δεχθούμε πως υπάρχει τέτοιος.
  Γι αυτό ακριβώς έκανα και το ποστ, γι αυτό ακριβώς έχει και σημασία η συμμετοχή όσο περισσότερων γίνεται στις εκδηλώσεις που κάνει το ΚΚΕ αυτό το διάστημα για να προβάλει την πολιτική του πρόταση, για διάφορα θέματα, αλλά και συνολικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: