A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

ΕΤ1 χωρίς ρεπορτάζ

Posted by a8lios στο 13 Μαΐου, 2008

Είναι γνωστές οι διαφωνίες μου με τον κ. Κούλογλου και τις εκπομπές του. Θεωρώ ότι είναι ένας σοσιαλδημοκράτης που απλά θα ήθελε έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό και προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων του να στρέφει τον προβληματισμό του κόσμου για διάφορα θέματα σε ανώδυνες κατευθύνσεις.

Όπως επίσης έχω πει αρκετές φορές ότι είναι απαράδεκτος ο τρόπος που παρουσιάζει θέματα σχετικά με την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια: Μονόπλευρα, με πλήρη απουσία των απόψεων του ΚΚΕ και των ΚΚ γενικότερα, κάποιες φορές και με παραποίησή τους και όλα τα σχετικά

Τα πάντα όμως είναι σχετικά σ’αυτή τη ζωή.

Γιατί οι εκπομπές του Στέλιου Κούλογλου, ακόμα και όταν είναι για τέτοια θέματα, δίνουν τροφή για συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων κτλ., πράγματα δηλαδή που ο μέσος όρος των σημερινών τηλεοπτικών εκπομπών τα στέλνει στο καλάθι των αχρήστων.

Άσε που για πολλά θέματα, διεθνή, πολεμικά κ.ά. αποκαλύπτουν οι εκπομπές του πλευρές της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας που δύσκολα θα έβλεπε αλλιώς ο Έλληνας τηλεθεατής.

Έτσι λοιπόν είναι όντως μαλακία που κόβεται η εκπομπή του από την ΕΤ1 από του χρόνου. Και από τη στιγμή που αυτό δε γίνεται ούτε καν λόγω τηλεθέασης, αφού έχει σταθερά παραπάνω από τον μέσο όρο της ΕΤ1, μπαίνουν λογικότατα και μια σειρά ερωτήματα σχετικά με το γιατί κόπηκε η εκπομπή.

Δείτε κι εδώ για πιο αναλυτικά, όπως και εδώ για μια αναλυτική παράθεση των θεμάτων των εκπομπών του τα τελευταία χρόνια.

23 Σχόλια προς “ΕΤ1 χωρίς ρεπορτάζ”

 1. Λάμπρος said

  ΠΩΠΩ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ……

  Μέχρι χθες μας έλεγες άλλα. Ο πράκτορας ο αντικομμουνιστής ο έτσι κι ο γιουβέτσι, που παίζει έναν βρώμικο ρόλο και μπλα μπλα…

 2. fvasileiou said

  Μα είχε κουραστεί και είχε κουράσει. Πληρωνόταν για να κάνει ρεπορτάζ και τα τελευταία χρόνια το ΡΧΣ παρουσίαζε μεταγλωττισμένα ντοκιμαντέρ. Το μόνο που εύχομαι κι ελπίζω είναι να κοπεί και η Μπήλιω.

 3. Απορώ πως ο λάμπρος δεν το ‘βρε και δεν το’ γραψε ακόμα. Τόσες «πλάτες που κάνει το ΚΚΕ στη ΝΔ» πως του ξέφυγε. Ρε Λάμπρο, ξέρεις ποιος είναι αυτός που απέλυσε τον Κούλογλου, ο Δημήτρης Γόντικας! Δεν μπορεί, κάθε παπαγιανάκκειο μυαλό που σέβεται τον εαυτό του, θα είχε στο νου του ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση. Προφανώς λόγω της άριστης συνεργασίας ΚΚΕ-ΝΔ, τους δανείσαμε για ένα βράδυ τον Γόντικα ώστε να απολύσει τον γαμάτο Κούλογλου, για να πνίξουμε την φωνή των «υγιών» «αντιδογματικών» αριστερών δυνάμεων.

  Και πάλι απορώ πως του ξέφυγε του λάμπρου, τέτοιο κελεπούρι…

  υ.γ. διαφωνώ και εγώ με την «κοπή» της εκπομπής του Κούλογλου.

 4. Ναι ναι να κοπεί κι η Μπήλιω!!

 5. Λάμπρος said

  Μου θυμίζετε ένα παλιό σύνθημα στα γήπεδα..

  ΕΝΑ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ
  ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΑΣ….

 6. Ίωνας said

  @fvasileiou

  Όταν δεν έχεις λεφτά, προσπαθείς να τα φέρεις βόλτα όπως μπορείς.

  Βέβαια, αυτή είναι και μια παραδοσιακή τακτική για να εξαναγκαστείς σε φυγή.

 7. Τη Μπήλιω ρε παιδιά, τη Μπήλιω!
  Αυτό που κάνει είναι «Ρεπορτάζ χωρίς πολιτισμό»
  Λέτε να βάλουν τον Κούλογλου στη θέση τηης να κάνει «Πολιτισμό χωρίς σύνορα»;

 8. Βασικά έχω ρέντα σήμερα, οπότε: προτείνω να κοπέι η Μπήλιω, να προσληφθεί ο Μπίλιας και να κάνουν εκπομπή ΜΑΖΙ με τον Κούλογλου που να τη λένε «Ρεπορτάζ, τσάντα και κοπάνα», όπου θα καλύπτουν τους αγώνες του μαθητικού κινήματος καλώντας τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρωταγωνιστή του Αλέξη.
  Επίσης, θα μπορούν να καλούν και την Αλιμπέρτη και να της τραγουδάει ο Τσίπρας το «Με λένε Αλέξη σε λένε Σοφία/κρατώ μια κιθάρα κρατάς μια καρδιά».
  Και μετά να μπαίνει ο αριστερός Ψάλτης της δεξιάς και να το κάνει λίμπα το μαγαζί.

 9. a8lios said

  Προσκυνώωωωω, τη χάρη σου regimieeeeeento!!!

  Όντως έχεις ρέντα, όχι μαλακίες!

  Η Μπήλιω είναι σαν «το ρετιρέ» τα καλοκαίρια. Αιώνια και αναντικατάστατη!
  Κάτω τα ξερά σας από τη Μπήλιω κωλοπαίδια!!!

 10. a8lios said

  Κοίτα να δεις, ό,τι ποστ και να ανεβάσω, στη πλάκα θα γυρίσει. Τουλάχιστον υπάρχει κι ο Λάμπρος και κρατιέται κάπως το επίπεδο 😀

 11. «υπάρχει κι ο Λάμπρος και κρατιέται κάπως το επίπεδο»

  Με νύχια και με δόντια…

  παρένθεση: αν και νέος στην blogoφάση (δεν έχουν δει πολλά τα μάτια μου, ούτε έχουν ακούσει πολλά τα ευήκοα ώτα μου) ήδη υποκλίνομαι και ‘γω στον regimientocinqo.
  παρένθεση 2: Ρε regimientocinqo, με το Risorgimento του Γκράμσι έχεις καμιά σχέση; ή απλή παρήχηση;

 12. @ Λαϊκό Στρώμα
  Με το Risorgimento έχω σχέση μια και το έχω. Όπως και τα περισσότερα του γκράμσι που κυκλοφόρησαν στα ελληνικά – παίζει και όλα , ακόμα κι ένα βιβλίο με παιδικά πραμυθάκια που έγραψε για τα παιδιά του έχω. Το όνομα είναι πό το 5ο Σύνταγμα του Δημοκρατικού Στρατού Ισπανίας – γράφω στο βλογ γι’αυτά.
  Εσύ ως λαϊκό στρώμα προφανώς όταν δεν είσαι στα ΤΕΙ -και όταν δεν μπλογκάρεις -εμφανίζεσαι στον 902 με τον Τόνυ Άντονυ ε;
  lol

 13. προβοκάτορας said

  a8lie πάρε θέση για τη eurovision.Είναι ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που το λαικό κίνημα θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα.

  Λάμπρο μαζί σου.
  Κράτα γερά τη σημαία της aristeras της νοσταλγικότητας, του ρομαντισμού και της μελαγχολίας.
  Αλληλεγκύη στον Στέλιο.

 14. Rocean said

  R5: «Εσύ ως λαϊκό στρώμα προφανώς όταν δεν είσαι στα ΤΕΙ -και όταν δεν μπλογκάρεις -εμφανίζεσαι στον 902 με τον Τόνυ Άντονυ ε;»

  Έλεος βρε… Μην τα πετάς έτσι… 🙂

  Πήρες τα πάνω σου σήμερα με την Αννα Γούλα φαίνεται…

  Όσο για τον Στέλιο… Δεν πειράζει μωρέ… Θα τον προσλάβει ο ΣΚΑΙ να πουλάει οικολογία και ΣΥΡΙΖΑ… Χαμένος δεν θα πάει…

 15. kakius said

  Άμα σε υμνεί ο άθλιος και χύνει
  δάκρυα για σένα ,
  βαμμένα κόκκινα , μυαλά
  είναι σαν σου εύχεται
  ο Μητσοτάκης

 16. fvasileiou said

  @Ίωνας
  Τόσα χρόνια δεν παραπονέθηκε ποτέ για έλλειψη χρημάτων. Εξάλλου δεν εξαναγκάστηκε σε φυγή: Τον έδιωξαν γιατί κούρασε και κουράστηκε.

 17. aaduck said

  Αθλιε, Επιτέλους!
  Μια διαφορετική τοποθέτηση για τον μεσιέ Κούλογλου. Χαίρομαι ατελείωτα. Ναι, ορισμένες του εκπομπές ήταν εξαιρετικές, αλλά ας μην τρελαινόμαστε κιόλας! Στο κάτω-κάτω (όπως μόλις έγραψα και αλλού, ομολογώ 😐 ), όλη αυτή η ιστορία και το κασέ του ανεβάζει, και μια μεταγραφή μούρλια θα κάνει την επόμενη σεζόν.

  Είναι δυνατόν τα στίφη των τηλεθεατών να ξεσηκώνονται για τον πολύ πολύ πολύ καλοπληρωμένο επί δεκαετία κύριο Κρατικοδιαίτογλου; Μόνο υπογραφές δεν έχουμε μαζέψει ακόμη. Ήμαρτον. Τα πραγματικά προβλήματα σε οποιονδήποτε επαγγελματικό κλάδο δεν αφορούν στις κοντρές των Μεγάλων, αλλά στο ότι υπάρχουν «Μικροί» που δεν βλέπουν τετραψήφιο νούμερο στις τσέπες τους στο τέλος του μήνα, όσο σκληρά και αν δουλεύουν.

  Όσο για την Μπήλιω… Μα δεν είναι η πιο ξανθιά μελαχρινή τησ τιβίσ; Και της έχουν συνήθως και έτοιμη καλή θεματολογία της άτιμης… 😛

 18. a8lios said

  Δέστε τί είχα γράψει και προ μηνών για μία από τις πιο «αριστερές» Θεματικές Βραδιές, αυτή για τη Λατινική Αμερική. Κωλοτούμπας 100% είμαι τελικά 😀 .

  @Kakius
  OK, δεκτό, αλλά για ποιον ο λες, για τον Κούλογλου?

  @aaduck
  Κοίτα, δε ξέρω αν όντως θα κάνει μεταγραφή μούρλια. Σε ΜΕΓΚΑ, ΑΛΦΑ, ΣΚΑΙ υπάρχουν ήδη τέτοιες εκπομπές, που νομίζω και καλύτερα πάνε και δύσκολα θα χωρέσουνε και αυτόν.
  Νταξ, και μένα με χάλασε που τον διώχνουνε, καλός δημοσιογράφο είναι ο άνθρωπος, αλλά μέχρι εκεί.
  Ας έρθει στον 902 στη τελική, tώρα που είναι και τα 90χρονα… 😀

  Αλλά αυτό το πράγμα που είδα χτες, με όλα τα μπλόγκια να έχουν copy-paste το ίδιο ποστ για το πόσο γαμάτος είναι ο Κούλογλου, ε έλεος, γαμώ το κέρατό σας. Σιγά!

  Και κάτι τραγικά «τον βγάλανε γιατί θα έλεγε για τη γενιά των 700 Ευρώ» ακόμη χειρότερα.
  Άκου τον διώξανε γι αυτό! Εδώ σε λίγο θα κάνει ακόμα και η Πάνια εκπομπή για τους G700!!!

  @fvasileiou
  Nα κούρασε ίσως. Άμα κουράστηκε όμως, δε θα ζήταγε να σταματήσει μόνος του?
  Και τέσπα δε κρίνω εγώ αν είναι καλύτερη ή χειρότερη η εκπομπή του σε σχέση με παλιότερα. Εγώ κρίνω αν είναι καλύτερη ή χειότερη σε σχέση με το υπόλοιπο πρόγραμμα της ΕΤ1 και των υπολοίπων.

  @Προβοκάτορας
  Για τη Γιουροβίζιον, δες στου regimiento. Με κάλυψε.

 19. manos said

  Αθλιε, δεν είναι κωλοτούμπα. Κριτική πρέπει να κάνουμε σε όλους. Η ύπουλη στάση του Κούλογλου, θα έχεις ακούσει και για το βιβλίο του ‘Μην πας ποτέ μόνος στο ταχυδρομείο’, δεν είναι λόγος να χαιρόμαστε και να μην αντιδράμε τώρα που διώκεται (για τους λόγους που διώκεται). Δεν είναι ότι ζήτησε παραπάνω χρήματα και δεν του τα έδωσαν. Δεν είναι ότι την ‘έχει δει’. Που κι αυτό μπορεί να συμβαίνει. Εκτός κι αν είναι τέτοιοι οι λόγοι και θέλει ο Στέλιος να μας πουλήσει ένα αριστερό παραμύθι για να ανέβει στην εκτίμησή μας.

 20. a8lios said

  Ρε ποιητή, πλάκα κάνω για την κωλοτούμπα. Και για το αν είναι σωσό να φύγει ο Κούλογλου ή όχι νομίζω πήρα θέση, ξεκάθαρη. Αλλά μην τον βγάλουμε και «ρομέν των δασών»!

  Τί σκατά, άλλα πράγματα διαβάζουμε?

 21. «Θα έχεις ακούσει και για το βιβλίο του «Μην πας ποτέ μόνος στο ταχυδρομείο»
  Εγώ ΄χω ακούσει και το έχω διαβάσει, καλή φάση ήτανε, αλλά Χονεκερικός ών (κριτικός Χονεκερικός), το βρήκα κουλόγλειο πλήρως.

 22. σωστά το έχεις δει το θέμα πάντως…και νομίζω ότι είναι και συγκριτικό. Αφού την ΕΡΤ την πληρώνει ο φορολογούμενος έχουμε όλοι μας δικαίωμα να λέμε τι μας αρέσει να βλέπουμε σε αυτήν και ο Κουλογλου υποκειμενικά και αντικειμενικά είναι μια αξιοπρεπής εκπομπή…

 23. zaphod said

  Μαγκιά σου που ενώ διαφωνείς με τον Κούλογλα, χτυπάς στην ουσία και όχι σε χαζομαρίτσες. Σωστός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: