A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Παρουσιάζομαι για να σας αναφέρω ότι…

Posted by a8lios στο 8 Ιανουαρίου, 2009

Ξύπνημα.

Πω, 3:00. Ωχ, άργησα. Σκατά. Βγάλε τη σκελέα, άνοιξε το φοριαμό, βγάλε από μέσα στη στουμπωμένη παραλλαγή, φόρα την…

Ρε, γιατί ξύπνησα μόνος μου τώρα που το σκέφτομαι?

Πού είναι ο θαλαμοφύλακας?

Λες?

Πάλι ρε πούστη?

Κάτσε να δώ το κίνητο…

Φτου, μα ΠΟΣΟ, ΠΟΣΟ μαλάκας είμαι πια. Ακόμα 1:30 είναι…

Κλείσε πάλι κινητό, στούμπωσε τη παραλλαγή στο φοριαμό, βάλε τη σκελέα, σκαρφάλωσε στο κρεβάτι.

Περίεργες οι μέρες στο στράτευμα. Και προπάντων οι νύχτες. Πως κατέληξες εσύ βρε μαλάκα a8lie που σηκωνόσουνα μονοκοπανιά το πρωί να πετάγεσαι 2-3 φορές κάθε βράδυ, ειδικά τις μέρες που έχεις σκοπιά?

Αλλά άστο τώρα, ύπνος πάλι, τα συλλογιέσαι στη σκοπιά αυτά…

Θαλαμοφύλακας, 3:00-6:00. Αγαπημένη ώρα. Ο άλλος κοιμήθηκε. Τί σενάρια πλάθει ο νους? Διαβάζεις το «περί τύφλωσης» του Σαραμαγκου, μπαίνεις στο διάδρομο, τυφλός κι εσύ μέσα στο σκοτάδι γύρω, κάπως έτσι θα ταν και στο βιβλίο εκεί στο τρελοκομείο που τους είχανε κλείσει, θάλαμος 101, μπαίνεις, κρατάς το φακό μαζί αλλά όχι, δε θα τον ανάψεις, τα όπλα θα τα μετρήσεις ψιλαφίζοντας εσύ. Σενάριο είναι αυτό, γιατί να το χαλάμε? Ένας φλωγοκρύπτης, 2, 3, 4,… Ξανά έξω. 102, θα μπορούσε να συνεχίζεται για πάντα αυτός ο διάδρομος, έτσι, σκοτεινός, τυφλός, και γω μέσα σε αυτόν, 104, 105, …

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τις ομιλίες κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης. Ομιλίες από τους πάντες είχαμε.

Από τον τρελοψυχολόγο, Παναγία μου τί αυτοπόρωση ήταν αυτή, ούτε αρχιΝΑΡίτης σε συνέλευση δεν παθαίνει τέτοια παράκρουση, με τις ώρες μίλαγε,

από τον πρώτο βιβλιοπώλη, wow, μοναδικό show, είναι για να το θυμάσαι για πάντα, οδηγός επιβίωσης και τα ρέστα,

από τον δεύτερο βιβλιοπώλη, τον σοβαρό κύριο πώην συνταγματάρχη που όλα τα ξέρει για τη θητεία και συμφέρει,

από τον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες,

από τους γιατρούς μας για το aids,

μήπως ξεχνάω και τπτ? Φοβερές οι ομιλίες που λέτε, όλες, κάθε φορά ρίχνεις απίστευτους ύπνους, άντε στις πρώτες βοήθειες το παλεύεις όσο μπορείς, κάτι χρήσιμο να μάθουμε και μεις στο στρατό…

Είναι το μεγαλύτερο νηπιαγωγείο της χώρας ο στρατός ή μου φαίνεται? Πού θα δεις 30χρονους άντρες να λάμπουν τα πρόσωπά τους επειδή στο πρωικό μια μέρα τους έχουν ΜΕΡΕΝΤΑ. Να σκάνε τηλέφωνα, να ‘ρθο΄νε μαγειρία κι άλλοι… Πού θα δεις στην κουζίνα οι ίδιοι να θυμίζουν κοριτσάκια στο δρόμο της γειτονιάς όταν τρίβουν κατσαρόλες τραγουδώντας «έχουμε αγάπη μου γίνει όπως η γη και η σελήνη»…

«Πότε θα πάρεις άδεια ρε?»

«Φώτα, σταντέ»

«Γιατί φώτα ρε μαλάκα, αφού λέει ούτε μέρες παραπάνω θα δώσουν φέτος, άσε που θα έχει παραπάνω χώσιμο τις προηγούμενες βδομάδες. Οπότε γιατί να κάνεις γιορτές εδώ μέσα?»

Άιντε ντε. Γιατί να κάνω γιορτές μέσα? Γιατί να έχω κονιάκ πάρτυ με γερμανικό σκοπέτο στην κάλυψη πύλης τα Χριστούγεννα χορεύοντας με το όπλο, γιατί να πάω περίπολο τη πρωτοχρονιά? Είμαι τελικά άνθρωπος των άκρων. Ναι, οπωσδήποτε. Ο κυριότερος λόγος που ήμουν ο πρώτος του λόχου που διάλεξε άδεια τα φώτα είναι πως «μια φορά θα είμαι στρατό, να μη δώ πώς είναι να είσαι στις γιορτές μέσα»?

Καί, πώς είναι?

Ποιές γιορτές, θα έλεγα… Αλλά έχει τη φάση του. Και αυτό το ρεβεγιόν θα έχεις να το θυμάσαι. Ένα πάρτυ που θα διοργανώνονταν στο πλατό του «έχει γούστο» με τη Μπήλιο θα ήταν πάρτυ τρικούβερτο μπροστά σε ότι έγινε.

Συλλογικότητα. Πόσο πιο σημαντική γίνεται για τη ζωή μου μέρα με τη μέρα? Το οξυγόνο, η ανάσα μου. Και άμα δε το συνειδητοποιήσω στο στρατό, τότε πού? Γιατί είσαι τελικά κομμούνι ρε Άθλιε? Γιατί αν δεν είμαι απλά θα πεθάνω, θα σβήσω, γι αυτό.

Τί ωραίο σκηνικό στήσαμε στον τέταρτο, απ’ αυτά που θα θυμάσαι μια ζωή και θα ‘σαι περήφανος γι αυτά. Μας έκατσε και η καλή βέβαια, να μη χωράει όλος ο λόχος σε ένα κτίριο, να πρέπει να μείνουν μια 60αριά άτομα ξέχωρα σε ένα κτίριο που δε θα μένει κάποιο στέλεχος μαζί τους. Αλλά οι συνθήκες μετατρέπονται σε κάτι χειροπιαστό αν το κυνηγήσεις εσύ. Και αυτή τη φορά κάτι κάναμε, έτσι δεν είναι? Όλοι μαζί στη δουλειά, κουκλάκι το είχαμε, κι ας ήταν για λίγο. Ούτε λούφες, ούτε μαλακίες. Κανέναν δεν ξεχώρησαν από τους 60 οι ανώτεροι, όλοι για πέταμα.

Πειθαρχία, εξουσία, χρειάζεται τελικά? Αν δεν υπάρξει η συλλογικότητα από την αρχή που θα βάλει τους στρατιώτες να καθορίσουν μεταξύ τους κανόνες και να τους περιφρουρούν, ναι, χρειάζεται. Ο ατομισμός άμα κυριαρχεί και συνδυαστεί και με τη χαλαρότητα, τα γαμάει όλα. Έτσι είναι. Επικίνδυνο πράγμα ο ατομισμός. Και τότε θα ‘ρθει και ο ανώτερος και θα σου πει «με βρήκατε καλό και με γαμάτε? Ντάξει, θα το πάρουμε αλλιώς», και ποιος θα του δώσει άδικο?

Λουφαδόροι καριόληδες, θα τα πούμε στην επανάσταση. Και θα δούμε τότε ποιος γιατρός θα σας βγάζει Ελεύθερους Υπηρεσίας και ποιος θα καθαρίζει τα σκατά ποιών.

Υπάρχουν τελικά παράλληλα σύμπαντα. 1000%. Ο στρατός το αποδεικνύει κάθε μέρα. Έξω της πουτάνας, μέσα δε καταλαβαίνεις Χριστό. «Η Ελλάδα κύριοι, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πληγωμένη. Λαβωμένη είναι η Ελλάδα. Και οι εχθροί της αυτά που γίνονται τώρα περιμένουνε για να πέσουνε πάνω της. Και εμείς εδώ πρέπει να είμαστε έτοιμοι κύριοι. Έτοιμοι αν μας χρειαστεί η Ελλάδα μας. Έτοιμοι να επέμβουμε αν μας καλέσουνε…»

Καλά ναι. Σταντέ. Για να μας ρώταγες και θα σου λέγαμε και μεις…

Άνθρωπος των άκρων είπα. Ναι. Δε μπαίνω ίντερνετ, πόσο μάλλον να γράφω ποστ. Και ας ξεχύνεται το 95% των φαντάρων σε κάθε έξοδο στα νετ καφέ. Γιατί, πότε ανήκες στο 95% έρμε για να ανήκεις τώρα?

Γυναίκες. Πώς μπορεί να είναι τόσο καταραμένα όμορφες όλες τους, θα μου εξηγήσει κανείς? «It’s a man’s world, but it would be nothing without a woman». Τί στίχος κι αυτός. Πόσες φορές σου ‘ρθε στο μυαλό? It IS nothing, it IS, φίλε. Τί να λέμε τώρα. Παράλληλα σύμπαντα είπα, απλά σε κάθε έξοδο διασταυρώνονται. Δε πειράζει όμως.

Α, Λεωνίδα, Πάτροκλε, πώς σε λένε ρε ήρωα, φέρε 2 καραφάκια ρακί ακόμα. Αλλά γράγορα, σε μια ώρα μπαίνουμε…

26 Σχόλια προς “Παρουσιάζομαι για να σας αναφέρω ότι…”

 1. Τί σε κάνουνε ρε νέουρα;;;
  «Έτοιμοι να επέμβουμε αν μας καλέσουνε…”
  Πλάκα κάνεις.. Ποιος μαλάκας καραβανάς είπε τέτοια μαλακία;

 2. a8lios said

  και να ‘ταν μόνο ένας…

 3. JChrist said

  Από όσα είπες, εμένα αυτό μου έμεινε: «Διαβάζεις το “περί τύφλωσης” του Σαραμαγκου»
  Άστους Σαραμαγκους κακομοίρη μου και πιάσε κάναν Τανενμπαουμ (ή όπως σκατά τονε λένε αυτόν που έγραψε το βιβλίο των Λειτουργικών), γιατί δε σε βλέπω καλά… Είσαι και κλασσικός γρουσουζο-γκαντέμης… χέσε μέσα!

 4. a8lios said

  Βρε μαλάκα ποιος νομίζεις είμαι για να μην έχω περάσει λειτουργικά? Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια…

 5. apatris said

  Πού θα δεις 30χρονους άντρες να λάμπουν τα πρόσωπά τους επειδή στο πρωικό μια μέρα τους έχουν ΜΕΡΕΝΤΑ.

  Όχι Μερέντα, Melinda!!!

 6. a8lios said

  …και μαρμελάδα Hai.
  Αχ, πόσο ψηλά με πάει…

 7. faros said

  Άντε και τα μυαλά στα … κάγκελλα !!!

  Υπομονή μια …ίωση είναι και θα … περάσει !!!

  Καλή Χρονιά !

 8. Busy Bee said

  Καλώς όρισες!
  Πάλι άδεια??? 🙂
  Καλή Χρονιά και καλός πολίτης….αντε όπου ναναι!
  Γερά με τσαμπουκά!…μην σου πάρουν τον αέρα! 🙂
  Εμπειρίες και αυτές ε???(!)
  Νάσε καλά και πάλι!

 9. manos said

  …ούτε αρχιΝΑΡίτης σε συνέλευση δεν παθαίνει τέτοια παράκρουση.
  Καλό!

  Κι εγώ άθλιε στο στρατό ανακάλυψα τη λογοτεχνία, φοβερό όπλο. Εννοώ ότι βλέπω και στο ύφος αλλαγές προς το καλύτερο. Καλή θητεία!

 10. JChrist said

  «Κι εγώ άθλιε στο στρατό ανακάλυψα τη λογοτεχνία, φοβερό όπλο. Εννοώ ότι βλέπω και στο ύφος αλλαγές προς το καλύτερο»

  Μπα, οι αλλαγές δεν είναι επειδή διάβασε λογοτεχνία. Γενικά ο a8lios (όσο τον ξέρω εγώ τουλάχιστον) διάβαζε. Απ’ ότ,τι καταλαβαίνω, οι αλλαγές είναι επειδή βάρεσε τρελά μπιέλα στη σκοπιά…

  @α8λιος
  Σώπα ρε θηρίο;;; Τα λειτουργικά τα έχεις υποτάξει δηλαδή;;;;; ΟΥΑΟΥΥΥ!!!!!!

 11. manos said

  Ναι, αυτό εννοούσα κι εγώ. Στη σκοπιά και στο μαρτυρικό θόρυβο της ησυχίας ανακαλύπτεις το λογοτέχνη μέσα σου!

 12. saimag said

  Τελικά εσύ ρε Άθλιε έβγαλες συμπέρασμα; Σε κάνει άντρα ο στρατός ή μαλακίες λένε;
  Τους χαιρετισμούς μου και καλό κουράγιο…

 13. tougo said

  «Τελικά εσύ ρε Άθλιε έβγαλες συμπέρασμα; Σε κάνει άντρα ο στρατός ή μαλακίες λένε;»

  εμένα με έκανε τρελό άντρα… απέκτησα επιτέλους 2 μεγάλα εγκάυματα και μου μπήκαν στο κρέας και τα 2 μεγάλα νύχια (το τελευταίο μάλιστα 4 μέρες πριν πάρω την άδεια απολύσεως (σε 2 μέρες δηλαδή).

  αν το να είσαι άντρας σημαίνει τα πόδια σου να πονάνε για τους 6 μήνες αφού απολυθείς…τότε είμαι και ο πρώτος.

  μαλακίες

 14. Μιχάλης said

  Άδεια τα φώτα. Σωστή κίνηση. Ζεις πιο ανθρώπινη ζωή έξω, και γλυτώνεις την κλάψα και την γκρίνια των πρώτων ημερών μέσα. Καλή ξεκούραση, καλά να περάσεις και παρέα με ότι σου έλειψε.

 15. Erisabetsu said

  ζαλίστηκα…

 16. καλη χρονιά ποτανάκι του ναού

 17. Όπου πράγματι υπάρχει συλλογικότητα, οι λουφαδόροι τσακίζονται από το σύνολο. Χωρίς να χρειάζεται η εξουσία κάποιου.

  Η περιγραφή πάντως μου ξύπνησε αναμνήσεις. Melinda, hai, γκοτζίλα κτλ.

  Πάρε βιβλία να τα διαβάζεις παντού. Ακόμη και στη σκοπιά εγώ είχα κάποια τσέπης.

 18. redilioupoli said

  Κουράγιο συντροφάκι και να σκέπτεσαι ότι υπήρχαν και υπάρχουν χειρότερα.
  Φαντάσου να είσαι κομμουνιστής και να κάνεις στις ‘‘αθλοπαιδιές’’ μάθημα ΕΗΔ το λέγανε που σημαίνει ΕΘΝΙΚΗ – ΗΘΙΚΗ – ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ με αναφορά σε ‘‘κονσερβοκούτια’’, ‘‘δολοφόνους που σκότωναν ακόμα και την μάνα τους’’ και να πηγαίνεις για πόλεμο με τους τούρκους υπερασπιζόμενος την ‘‘εθνοσωτήριο επανάσταση’’ και 32 μήνες θητεία!!!!!

 19. xamogelo said

  καλά το ρσσ μου τα έχει φτύσει… τώρα είδα το ποστ σου… :-s
  anyway… δεν έχει νόημα να σχολιάσω! σε λίγες μέρες θα τα πούμε από κοντά!!
  Ετοιμάσου να τα ακούσεις για το ΚΚΕ!!!

 20. JChrist said

  α ρε χαμόγελε, ακόμα δεν κουράστηκες να λες τρίχες για το ΚΚΕ; βγες έξω από το ρημάδι το πανεπιστήμιο, βρες τους εργάτες και ρώτα τους τι γίνεται…
  πες τους αυτά που λες για το ΚΚΕ και δες αν θα σε πάρουν με τις πέτρες…

 21. xamogelo said

  @JChrist ένα μόνο έχω να σου πω… για την στάση σας αυτό το διάστημα…
  Ξέρεις την αναγούλα που μου φέρνουν οι Πασοκοι…. έχετε αρχίσει να μου προκαλείται τα ίδια συναισθήματα…

 22. JChrist said

  @χαμόγελο
  πάλι ελευθεροτυπία διάβαζες;

  • a8lios said

   Γεια χαρά σε όλους!
   Τέρμα η άδεια λοιπόν, απόψε το βράδυ θα ‘μαι πάλι στην ασφάλεια του θαλάμου μου…

   Καλά ρε J και Χαμόγελε, τόσα και τόσα γίνανε, μπλογκ έχετε και οι 2, τώρα θυμηθήκατε να τσακωθείτε, σε άσχετο ποστ δικό μου? Μάλλον έχω δημιουργήσει μια παράδωση… 😆

   Χαμόγελε, νομίζω η απαντήσεις της Παπαρήγα στις σχετικές ερωτήσεις στον Οδηγητή είναι από τις καλύτερα διατυπωμένες τον τελευταίο καιρό. Όχι ότι περιμένω να συμφωνήσεις (τώρα τουλ.), αλλά για να μη «συχαίνεσαι» όσο τους ΠΑΣΟΚους…

   Κατά τα λοιπά, ίσως είναι και ιδέα μου αλλά κάτι τέτοιο βλέπω στα σχόλια: Αν βγαίνει από το ποστ ότι υποφέρω στα στρατά ή κάτι τέτοιο, γράψτε λάθος.
   Μια χαρά είμαι και γουστάρω, σε εισαγωγικά. Είναι σχολείο ο στρατός, όχι γιατί σε κάνει άντρα 😆 , αλλά γιατί… ε, απλά είναι!

   Αντε, θα τα πούμε, με τους «Κρητικούς» στο Ηράκλειο σύντομα, με τους υπόλοιπους κάποια στιγμή…

 23. beth said

  xaxa
  εχουν πλάκα οι μέρες στο στρατό ε??
  Αμα τις δεις με σωστο ματι φανταζομαι μπορεις να βγαλεις πολυ χρησιμα συμπερασματα.
  αλλα τι μιλαω και γω εκ του ασφαλους ε?
  καλη συνεχεια a8lie!

 24. Σύντροφε σε ενημερώνω κάποιοι «αριστεροί» έχουν βάλει το blog σου σε ένα blog που λέγεται ενότητα των blog της αριστεράς, μια ακόμα προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί πράγματα και καταστάσεις, να σπείρει σύγχυση και να κάνει συμψηφισμούς.

  Ήδη άλλοι red bloggers δήλωσαν στα blogs τους ότι δεν έγινε αυτό με την συγκατάθεσή τους και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους. Σε ενημερώνω αν θεσ να κάνεις το ίδιο.

 25. Samorc said

  μα ολες ομορφες?τι κανει αυτος ο στρατος!:P:Pχαχα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: