A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Εξαπέστειλε την περιστέραν!

Posted by a8lios στο 21 Νοεμβρίου, 2008

dbzp6

Να ‘μαστε λοιπόν!

Μετά από μια συγκινητική για το έθνος ημέρα, μιας και ο Άθλιος δεν ορκίζεται κάθε μέρα «υποταγή στο σύνταγμα, στους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους», ούτε και πως «θα εκτελεί προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των ανωτέρων του», είμαι ξανά με πολιτικά. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας βεβαίως…

Τί να πρωτογράψω για τις 9 τελευταίες ημέρες? 

Για τη μέση που πόναγε σε βαθμό αφόρητο τα 3 πρώτα βράδυα?

Για τις πατούσες στις οποίες μόλις τώρα αρχίζει να ξαναρέει ικανοποιητικά το αίμα,τις φτέρνες που άνοιξαν και οι δύο από τα «τακούνια» στις παρελάσεις, τις γάμπες που έχουν γίνει πέτρα από το πιάσιμο?

Για τις 150+ κάμψεις που πήρα μέχρι τώρα, έτσι, για να περνάει η ώρα?

Για τα 3 γεύματα με κοτόπουλο και τα 4 με φασόλια που προλάβαμε να φάμε σε 9 μέρες?

Για τους 6 από εμάς που λυποθύμησαν κατά την ορκομωσία?

Για τις 6 και βάλε ώρες που ήμασταν όρθιοι & ακούνητοι κάθε μέρα, με τα ρούχα από τη βροχή και τον ιδρώτα να στεγνώνουν πάνω μας και όλους τους στρατιώτες να φεύγουν λίγο εως πολύ κρυωμένοι για τα σπίτια τους?

Για τον συνάδελφο που ενώ τον γάζωσαν οι κοριοί, ενώ στο νοσοκομείο του είπαν πως πρέπει να αδειάσει όλος ο θάλαμος, απλά τον άλλαξαν θάλαμο και στις αναφορές οι ανώτεροι μας είπαν «να πάρουμε και μεις καμιά χλωρινούλα να καθαρίσουμε, να μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα»?

Για τις τουαλέτες στις οποίες λειτουργεί σωστά 1 στα 20 καζανάκια με τα βουνά να προσεγγίζουν τον κοντινό Ταϋγετο σε ύψος, ενώ οι απαντήσεις των ανωτέρων στις αναφορές είναι να «κεντράρουμε» καλύτερα?

Για τους ανωτέρους εκείνους που από τη μια σου λένε πως «πρέπει να διατηρήσει ο καθένας την προσωπικότητά του μέσα στο στρατό και πρέπει να την εκφράζει αυτή» ενώ από την άλλη κάθε έναν που χαλάει την ομοιομορφία θα τον χαρακτηρίσουν «περίεργο» και «περίπτωση»?

Για τα αηδιαστικά «τραγουδάκια» που ακούσαμε, έστω στη ζούλα και ανεπίσημα, για «τον Τούρκο» και το «αίμα να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι»?

Για την εκδήλωση του Πολυτεχνείου, στην οποία μάθαμε πως ο τρόπος ώστε να μην «ξαναντροπιάσουν κάποιοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού το στράτευμα και το έθνος» είναι «η ακόμα καλύτερη εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων και η εξύψωση του ηθικού σε αυτές»?

Όχι, δε θα πω για όλα αυτά, γιατί δεν είμαι τέτοιος τύπος. Συν ότι θα ήταν η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή είναι η ακόλουθη:

Από άποψη σωματικής κούρασης, όπως λέει και ο φούλης, όποιος έχει κάνει πριφρούρηση της ΚΝΕ τις μέρες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα δε πρόκειται να νιώσει κάτι το πιο «κουραστικό». Απλά εδώ έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια… 😀

Ο χαβαλές με τους συναδέλφους, τα γέλια και οι καινούργιες παρέες ήδη από τώρα φαίνεται πως θα μείνουν πολύ περισσότερο χαραγμένα από τα όποια στραβά.

Η πλειοψηφία των εκπαιδευτών είναι μια χαρά παιδιά και προσπαθούν φιλότιμα να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που σκάμε όλοι μαζί στο γέλιο στις «ασκήσεις». Απλά βλέπουν και αποβλέπουν από τη μία και εκείνοι με τα σωματικά χάλια μας (και με άλλα χάλια, σοβαρότητας κ.ά.), πιέζονται με τη σειρά τους και αυτοί από τους ανωτέρους, μιας και ήταν και ο χρόνος μέχρι την ορκομωσία περιορισμένος, οπότε δεν είναι περίεργο να καταφεύγουν στην «στρατιωτική πειθαρχία». Αλλά αυτό δε μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι μια χαρά.

Η λούφα προς το παρόν είναι πολύ περιορισμένη, όσοι είναι χρεωμένοι στις διάφορες δουλειές ή αγγαρείες συμμετέχουν ικανοποιητικά, οπότε αυτές βγαίνουν αρκετά εύκολα.

Η αντίδραση των περισσοτέρων φαντάρων απέναντι στα όποια φαινόμενα «εθνικισμού» στις κουβέντες που γίνονται μετά είναι πολύ καλή. Δηλαδή όσων φαντάρων είναι της ηλικίας μου (της πλειοψηφίας στη σειρά μας). Γιατί οι μικρότεροι, 19άρηδες κτλ. είναι στο κόσμο τους. Ούτε εκδρομή να ήταν 😆 …

Η Καλαμάτα και όλη η περιοχή γύρω της, έτσι όπως την αγναντεύουμε εμείς τουλάχιστον από ψηλά και μακριά, φαντάζει πραγματικά πολύ ωραία. Σχεδόν σε ξεκουράζει μόνο του το τοπίο, ή τουλάχιστον κάνει ότι μπορεί κόντρα στις αρβίλες μας…

.

Το κείμενο ήταν μια ευγενική προσφορά των προϊόντων  «Ε.Σ.» = «Επιτέλους Στρατός»!

 

Υ.Γ. Ξέρει κανείς σε τί συχνότητα εκπέμπει ο 902 FM στη Καλαμάτα?

Advertisement

23 Σχόλια προς “Εξαπέστειλε την περιστέραν!”

 1. xamogelo said

  χαχαχα υπομονη… η γυμναστική πάντως δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Άντε να ξεμπερδεύεις… καλή ξεκούραση αυτές τις μέρες.

 2. Ταχυδρόμος είσαι μωρέ; Μια χαρούλα θα την περάσεις…

 3. Κράτα γερά.

 4. nikka said

  λυποθημησες και εσυ????? γιατι αν λυποθημησες και ηταν και η αντα εκει φανταζομαι γελια………

 5. Stefanos said

  Αντε, καλή τύχη. Πάρε έστω την γυμναστική θερμά 😀 Οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει ποιό δυνατό(συνήθως…εκτώς αν κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά χαχα). Αλλα πραγματικά το μόνο που θα έβρισκα ωραίο στον στρατό θα ήτανε η ευκαιρία να κάνω όλη μέρα γυμναστική 😛 Αλλα δεν νομίζω πως θέλω να πληρώσω το αντίτιμο του πριξήματος και προπαγάνδας. Μάλλον θα το σύρω επ άπειρον

 6. rocean said

  Μια χαρά περνάς κουφάλα… 🙂 Όντως το μεγαλύτερο σπάσιμο στο κέντρο είναι η ατελείωτη ορθοστασία. Κατά τα άλλα χιούμορ να υπάρχει, χαβαλές να γίνεται και όλα αντιμετωπίζονται… Ακόμη και ο πιο μαλάκας καραβανάς…

  Υ.Γ. Εγώ κοιτούσα τον Ταϋγετο από την άλλη μεριά, τότε στα παλιά τα χρόνια του μεσοπόλεμου που υπηρέτησα εγώ… 🙂 Από την δικιά σου μεριά πρέπει να φαίνεται πιο όμορφος όμως…

 7. Μόλις γυρίσαμε απο Ηράκλειο και χαρηκαμε που ειτε καλα!!!

 8. tougo said

  το κέντρο είναι μια ανούσια κουράδα (καλά και συνολικά μια μαλακία και μισή είναι αλλά….). Όταν πας στην μονάδα θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα ..ακόμα και αν πέσεις στην πιο μαύρη.

 9. faros said

  Το λοιπόν για να σε … παρηγορήσω αυτά που λες στο πρώτο μέρος της … απολογίας σου, εμείς στα χρόνια μας τα περάσαμε στη ν και μάλιστα 45 μέρες χωρίς άδεια και χωρίς λεφτά !!!!

  Κύτα να ξεκουραστείς (το εύχομαι ολόψυχα) τώρα, γιατί μόλις επιστρέψεις αρχίζουν τα … δύσκολα !!!

  Και το ξαναλέω μην τυχόν δεν το διάβασες, αν … κατά λάθος, σε στείλουνε Έβρο, σφύρα … κλέφτικα!!!

  Καλό Σαββατοκύριακο !

 10. Σε ένα τάγμα εθνοφυλακής που υπηρέτησα εγώ είχαν σε όλους του θαλάμους την ιστορία κορνιζωμένη που έλεγε ότι το «περίφημο» αυτό τάγμα «διέπρεψε» κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών στο τάδε, και στο τάδε και στο τάδε μέρος της βορείου Ελλάδος.

  Όταν διαμαρτυρήθηκα με έστειλαν σε ένα φυλάκιο με πυρομαχικά μακριά από τον «πολιτισμό» για 2,5 μήνες. Δεν ξέρω αν αυτό το έκαναν για καλό ή για κακό.

  Στις μονάδες μπορεί κάποιος να συναντήσει τελείως παιγμένους αξιωματικούς που καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που μπήκαν στο στρατό. Αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι μαζί με κάποιους άλλους κρυφοφασίστες στρατόγκαβλους.

 11. ct said

  to site leei oti gia tileorasi i sixnotita einai 33. gia radiofono de leei kati… isos na mi to blepo ego!!!:S
  kouragio k ipomoni!

 12. Red Ghost said

  Και εγώ έβλεπα τον Ταϋγετο από την άλλη μεριά! Καλή διάθεση να έχεις και ο καιρός θα περάσει!

 13. gogos said

  Το πιο ωραιο πραγμα στο στρατο ειναι το νουμερο 2-4. Ξυπνας μεσα στη νυχτα, κανεις τη βολτιτσα σου και ξεφευγεις απο την αποπνικτικη ατμοσφαιρα του θαλαμου. Αλλη φαση 🙂

  Καλη συνεχεια.

 14. rocean said

  Για μένα ήταν το 4-6 το χειρότερο νούμερο. Από τις 4 ήσουν στο πόδι. Τουλάχιστον με το 2-4 την ξαναέπεφτες για λίγο… Άσε που μπορούσες να επεκτείνεις την ώρα του εγερτηρίου σε χύμα μονάδες… π.χ. μέχρι τις 8,9,10 κοκ (αναλόγως τον δείκτη χημείου) 🙂

 15. Στη μονάδα θα είσαι πιο χαλαρά. Άντε υπομονή και γράφε και τίποτα εδώ, όταν έχεις χρόνο.

  ΥΓ. 4-6 πράγματι το χειρότερο νούμερο.

 16. rebel red said

  συντροφε μαθε τα οπλα καλα θα μας χρειαστουν!! τους αλλους..ε,γραψτους..θα περασει ο καιρος..ασε πλησιαζουν και τα δικα μου,…καλη δυναμη σ/φε..

 17. gogos said

  Μηπως τελικα να τσονταραμε ολοι να παρει το παιδι ενα λαπιτοπι;
  Να στελνει και καμια ανταποκριση βρε αδελφε…

 18. χεστήκαμε και η βάρκα έγειρε απαιτώ να μπει μπανεράκι anime//gr στα πλάγια του βλογκ σου.

 19. […] Εξαπέστειλε την περιστέραν! Να ‘μαστε λοιπόν! Μετά από μια συγκινητική για το έθνος ημέρα, […] […]

 20. faros said

  Δεν ξέρω αν το διαβάσεις, όμως, Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα !

 21. faros said

  Καλή Χρονιά και καλός πολίτης !

 22. ANDREW said

  Ποποπο τι μου θυμησες…:Ρ….
  Ειδικα η κατασταση στις τουαλετες δεν παλευεται…..!!Εκτος του Ταυγετου-Ολυμπου-Πηλιου ( αναλογα με το υψος και τους αντρες) εχεις την χαρα να συναντησεις και την Πανιδα του ζωικου βασιλιου με τον αρουραια να σε βλεπει με το κονταρι σαν τον Αϊ Γιωργη και να λεει «Να ενας Μαλακας» …..χεχεχεχε….

 23. Samorc said

  να προσεχετε την υγεια σας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: