A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Πράκτορες

Posted by a8lios στο 25 Οκτωβρίου, 2008

Α ρε Αλέκα, πόσο ευγενική είσαι. Πόσο??? :

Αναλυτικότερη απάντηση στις αθλιότητες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ (Ψαριανός) έδωσε η Αλ. Παπαρήγα στην αρχή της τοποθέτησής της για την πρόταση περί συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής. Τόνισε συγκεκριμένα:

«Στα δεκαπέντε χρόνια που είμαι βουλευτής, είναι ζήτημα εάν δύο ή τρεις φορές χρειάστηκε να ζητήσω τον λόγο από κάτω για να απαντήσω σε άνθρωπο που ήταν πάνω στο βήμα. Σήμερα πετάχτηκα και δε μου αρέσει καθόλου να δω τον εαυτό μου στην τηλεόραση, γιατί όλου αυτού του τύπου η αντιπαράθεση προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου. Δε λέω ότι είναι κακή πάντα, αλλά δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Θέλω όμως να εξηγήσω ορισμένα ζητήματα.

Καθόμαστε (σ.σ. οι βουλευτές του ΚΚΕ) δίπλα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εγώ κάθομαι κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Απ. Κακλαμάνη ή τον Χαρ. Καστανίδη. Ούτε μια, ούτε δύο φορές, την ώρα που μιλά κάποιος από το ΚΚΕ που δεν τους αρέσει, γίνονται χαρακτηρισμοί δυνατά. Να μου πουν μια φορά πού άκουσαν εμένα που είμαι δίπλα τους να κάνω χαρακτηρισμό, όχι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε για ένα βουλευτή. Τέτοιο χαρακτηρισμό προσβλητικό, υβριστικό. Να μου πουν μια φορά. Και εμένα σαν άνθρωπο μπορεί να μην μου αρέσει κάτι που λέει ο Γ. Παπανδρέου. Θα το σχολιάσω μιλώντας από το βήμα.

Δεν μπορεί να μιλάει ο Αντ. Σκυλλάκος και να λένε «μιλάει ο εκπρόσωπος της ΝΔ». Είναι το δεύτερο κρούσμα που έγινε σήμερα, αφού άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που μιλούσε ο Σπ. Χαλβατζής είπε δυνατά: «Αυτός είναι πράκτορας» και κάποιος από τον Συνασπισμό του απαντάει: «Πράκτορας είναι, αλλά δεν ξέρουμε σε ποιον εργοδότη υπηρετεί».

Πείτε τι θέλετε, να αντιδράσουμε και να παίξουμε ξύλο; Εδώ πρόκειται για σοβαρά πράγματα. Πείτε μας μια φορά πού κάναμε τέτοια τοποθέτηση. Αποφεύγουμε τοποθετήσεις σε πρόσωπα και γενικεύουμε τις εκτιμήσεις, γιατί πραγματικά δεν πιστεύουμε ότι αυτό που λέει επίσημα κάποιος υπουργός ή κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή κάποιος άλλος δεν εκφράζει το κόμμα του. Και αν δεν εκφράζει το κόμμα του, να πει το κόμμα «με συγχωρείτε αλλά αυτός δε με εκφράζει». Θα ασχοληθούμε φυσικά με πρόσωπα όταν έχεις Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή.

Αυτά δε τα περιστατικά, ούτε μια, ούτε δύο φορές έχουν συμβεί. Τα ακούνε και οι βουλευτές του ΚΚΕ. Τα λένε δίπλα τους. Δεν είναι ότι σε κάποια στιγμή, κάποιος είπε κάτι στον διπλανό του.

Αν εδώ που είναι «ο ναός της δημοκρατίας» λέτε τέτοια, σκεφθείτε τι λέτε στους δημοσιογράφους! Διότι έχετε και τα αλισβερίσια σας εδώ. Τι λέτε άραγε όταν δεν είμαστε μπροστά; Πράκτορες καταλαβαίνετε τι σημαίνει. Μέχρι το 1991 ήμασταν πράκτορες της Μόσχας. Τώρα δεν ξέρω πού μας θεωρείτε πράκτορες.

Είμαστε άνθρωποι και με συναισθήματα και με νεύρα. Και κάποια στιγμή μπορεί να είσαι κουρασμένος, να μην αντέξεις. Εν πάση περιπτώσει απαιτούμε σεβασμό. Και εγώ πάρα πολλές φορές θέλω κάτι να σχολιάσω. Ας μου πουν μια φορά όλοι αυτοί πού έχω σχολιάσει. Οχι μόνο αυτό, αλλά ξέρουν ότι αυτή είναι και η θέση μας για τους βουλευτές του ΚΚΕ. Και πολλές φορές αν κάποιος βουλευτής σχολιάσει κάτι, γυρνάμε και λέμε ησυχία.

Τι να πει κανείς, δηλαδή, αν αυτό είναι το νεοτεριστικό, το ανανεωτικό πνεύμα και το εκσυγχρονιστικό… Ξαναλέω ότι όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε παρεκκλίσεις στη συμπεριφορά μας. Ολοι. Και όλοι κάτι θα έχουμε. Ομως εδώ μιλάμε για κατάσταση.

Εγώ ειλικρινά κύριε πρόεδρε θα αλλάξω θέση, δεν ξέρω ίσως πρέπει να γίνει άλλη διάταξη, γιατί στο τέλος τι θα κάνουμε; Θα παίξουμε ξύλο καμιά μέρα;».

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Κουβέλης, προσπάθησε να μπαλώσει την αθλιότητα του Γρ. Ψαριανού και να κρατήσει αποστάσεις. Απευθυνόμενος στην Αλ. Παπαρήγα είπε ότι «αυτό που απεδόθη στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω από τον πολιτικό μας πολιτισμό, έξω από τον πολιτικό πολιτισμό όλων των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και έξω από τη γενικότερη πολιτική μας στάση. Και σας το λέει αυτό ένας ο οποίος έχει ονομαστεί «πράκτορας» κατά το παρελθόν». «Οχι από εμάς» του απάντησε η Αλ. Παπαρήγα και ο Φ. Κουβέλης πρόσθεσε «όχι βέβαια κυρία Παπαρήγα. Ισως από άλλους που επιμένουν και σήμερα κάποιους να τους ονομάζουν πράκτορες».

Είδατε πάντως? Τελικά δικαιώνομαι για όσα έλεγα προς το τέλος παλιότερου πόστ, κι ας ήταν για άλλο θέμα 😆

 

Υ.Γ. Έχω ξαναπεί ότι τον συμπαθώ σαν φυσιογνωμία τον Κουβέλη? Αν όχι το λέω τώρα ευθαρσώς: Τον συμπαθώ σαν φυσιογνωμία τον Κουβέλη.

17 Σχόλια προς “Πράκτορες”

 1. γιάννης μ said

  αν μη τι άλλο ο Κουβέλης σου βγάζει αβίαστα έναν σεβασμό…αυτό και μόνο αρκεί για να ξεχωρίσει από τζάμπα μάγκες τύπου ψαριανού….για τους υπόλοιπους (θα είμαι ευγενικός κι εγώ άθλιε χεχε) τό πιό χαλαρό που μπορείς να πείς είναι για την αγένιά τους …εξαιρώ την πρώην επίτροπο που πλέον πιστεύω απόλυτα ότι την επηρρεάζει η κακή σεξουαλική της ζωή

 2. προβοκάτορας said

  ‘Οχι, δεν είναι μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ πράκτορες, αλλά και οι: Ανδρουλάκης, Μπίστης και Δαμανάκη οι οποίοι έχουν σαν σκοπό να καταστήσουν το ΠΑΣΟΚ προλεταριακό κόμμα νέου τύπου και να γίνει Σοσιαλιστική Επανάσταση. Αναπτύσουν φραξιονιστική δράση μέσα στο κόμμα στηριζόμενοι στην ιδεολογική πλατφόρμα που τους προστάζει η ΚΝίτικη συνείδησή τους.
  Αυτοί είναι πράκτορες της Σοβιετίας (που λέει και ο Τράγκας). Πρόσεχε ΓΑΠ!!!

  Γειά σου Αλέκα.

  @ a8lios :Ακόμα έχω έλειμα………………..

 3. lvpb said

  Τι να πει κανεις για το επιπεδο του ΠΑΣΟΚ πλέον;; Τι να πρωτοπει;; Μόνο θλίψη προκαλεί σε κάθε αριστερό άνθρωπο αυτό το κόμμα…Όσο για τον Ψαριανό: ένα σούργελο είναι που τον ψηφίσανε επειδή έβριζε από ραδιοφώνου και κάνει τη μόστρα του στη Βουλή φορώντας γιλέκο… θα ‘πρεπε να ντρέπεται…

 4. γιάννης μ said

  άσχετο αλλά ενδιαφέρον
  στο μεταξυ μετά από πολύ καιρό η χαφιεδοτυπία αποφάσισε να γράψει για το ΚΚΕ και σε άλλη στήλη εκτός από τα πολιτικά παρασκήνια..έχουμε λοιπόν αυτό το μπουμπούκι ώς αποτέλεσμα…άποψη πρώην μέλους του κόμματος για τις θέσεις του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό,σχόλια του αρθρογράφου για το ίδιο θέμα,τις ανακοινώσεις των μουλούδων και της τρομερής ανασυγκρότησης (φυσικά για το ίδιο θέμα) και τέλος ξανα την άποψη ενός πρωην μέλους (με το απαραίτιτο λιβάνισμα αυτή την φορά) γιατί άλλο? για τις θέσεις του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό….σχόλιο από νυν μέλος του κόμματος???ρητορική ερώτηση…θαυμάστε!!!

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=52017744
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=66061264
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=44127440

  και αρχίζω τώρα πλέον να αμφιβάλλω πραγματικά άν έχω το ίδιο κείμενο με τις θέσεις του Κόμματος για τον σοσιαλισμό,με το κείμενο που διαβάσαν(?) οι «αναλυτές»…

 5. erythros said

  Ειδικά για τον Ψαριανό: είναι αυτός που έγραψε τους στίχους «Στης Βουλής τα έδρανα, αχ, κι εγώ να έκλανα…». Φαίνεται πως δικαιωμένος πλέον και έχοντας εκπληρώσει τους νεανικούς του πόθους, πέρδεται αλλά όχι από εκεί που θα έπρεπε.
  Ο Πάγκαλος είναι ο γνωστός Πάγκαλος που έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να συνεργαστεί με τα ρετάλια της αριστεράς και τώρα αυτά τα ρετάλια τα γλύφει όσο δεν πάει παραπέρα.
  (Ο Κουβέλης όντως είναι συμπαθής ως προσωπικότητα, ενώ καθαρά και ξάστερα έχει πει ότι με το ΚΚΕ δεν υπάρχουν σημεία κοινά που να επιτρέπουν συνεργασίες. Όχι σαν τους άλλους που ψαρεύουν στα θολά. Αυτό του το αναγνωρίζω. Και όντως αυτό που είπε στην Βουλή ότι αυτή η συμπεριφορά δεν ταιριάζει στο κόμμα του δεν το είπε για να το ακούσει η Αλέκα αλλά ο Ψαριανός, ο οποίος έχει πει και άλλες πίπες στο παρελθόν σε τελική ανάλυση).

 6. Eγώ πάλι λέω να τους πλακώσουμε στο ξύλο να τελειώνουμε

 7. Sotos said

  @regimientocingo:

  Xa xa xa xa xa!!!Gamato!

 8. Red Ghost said

  @Γιάννης Μ
  Συγχαρητήρια, μόλις ανέδειξες ένα ακόμα λασπόλουτρο! Ειδικά το δεύτερο είναι για πολύ γέλιο.
  @A8lios
  Δες το mail σου. Έχω στείλει κάτι που ήθελες…

 9. γιάννης μ said

  red πραγματικά είναι ένα θαυμάσιο κείμενο..ακόμα και αυτούς που έχουν τις όποιες αυταπάτες,τέτοια «ρεπορτάζ» τους βοηθούν να τα ξεδιαλύνουν στο μυαλό τους…τελικά όλοι για τα κομμούνια δουλεύουν

 10. rebel red said

  αλήτες.μόνο έτσι μπορείς να τους χαρακτηρίσεις.κρύβοντε πίσω από γενικευσεις και κατινίστικους ψευτοδιαπλεκτισμούς. ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.!!!!ΜΠΡΑΒΟ!! ΠΟ@#ΤΣΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ !! και για τον πολιτικό πολιτισμό του ΣΥΝ κ Κουβελη είδαμε στο σωματείο ιματισμου στην θεσσαλονικη..τετοια αλητεία και νοθεία ουτε στη χούντα δεν θα είχε..απροκαλυπτα κιόλας!!όσο για το αρθρο του μπιτσάκη στην ελευθεροτυπία που εχει βάλει σε παραπανω link o Γιαννης Μ. τι να πω…ειναι και καθηγητής.απο τις μαλακ$%ες που λέει δείχνει οτι δεν παρακολουθει το ΚΚΕ απλά κράζει.ούτε αυτος δεν ξέρει..απλά του είπανε να κράζει..και δεν θέλω αηδίες περι προσφοράς στο χώρο της «αριστερας»..ο καθένας απο τις πράξεις του κρίνεται..

 11. Καμιά φορά απορώ ρε σύντροφοι γιατί τα παίρνετε… Δεν το περιμέναμε;
  Ας τα βάλουμε κάτω.
  Από τη μία έχεις ένα καπιταλιστικό σύστημα το οποίο μέσα από την κρίση του δικαιώνει απόλυτα τα λεγόμενα και γραφώμενα του Μαρξ. Έχεις εκατομμύρια ανθρώπους που ψάχνουν απαντήσεις. Οκ, στην Ελλάδα είναι λιγότεροι.
  Έχεις όλους τους παρατρεχάμενους κωλογλύφτες του συστήματος να προσπαθούν να βγάλουν λάδι τον τρόπο λειτουργίας του καπιταλισμού, την συσσώρευση του κεφαλαίου μέσω της υπεραξίας και το ξεζούμισμα του εργάτη και να τα φορτώνουν όλα στα golden boys (βλ. Πρετεντέρη)
  Από την άλλη έχεις το ΚΚΕ με το συνέδριό του που βγάζει 2 κείμενα. Τα κείμενα αυτά όχι μόνο δίνουν στοιχεία για το τι συμβαίνει σήμερα. Δίνουν απαντήσεις για το πως φτάσαμε ως εδώ και – το κυριότερο – τι πρέπει να κάνουν όλοι αυτοί που τους χτυπάει η απελπισία την πόρτα, τους πνίγουν τα δάνεια, η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί κτλ. Το ΚΚΕ έχει την ξεκάθαρη απάντηση στο τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι.
  Το κείμενο για το σοσιαλισμό είναι αυτό που έχει ενοχλήσει περισσότερο όχι μόνο γιατί αδειάζει όλους αυτούς που ήθελαν το ΚΚΕ να φαίνεται μονολιθικό, προσκωλημένο και ό,τι μας καταλογίζουν κατά καιρούς αλλά μέσω της ανάλυσης των γεγονότων, κρίνοντας θετικά ή αρνητικά όπου πρέπει χωρίς να μηδενίζει, φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού στις μέρες μας. Η επεξεργασία αυτή μας δίνει την προοπτική για την εφαρμογή του σοσιαλισμού σε ένα ανώτερο επίπεδο από αυτό που γνωρίσαμε, βάζει τις βάσεις για την ισχυροποίηση της πολιτικής μας πρότασης, κάνει ακόμα πιο ορατή και απτή αυτή την πρόταση στους εργαζόμενους.
  Αν συνυπολογίσουμε ότι αντάμα με τα θεωρητικά ζητήματα που θέτει το ΚΚΕ τα συνοδεύει και από μια συνεπή πρακτική σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο… θα ταν τρελλοί να μην μας κάναν επιθέσεις παντός τύπου.
  Αυτόν τον καιρό έχουμε στα χέρια μας ισχυρά όπλα που μπορούν να στοχεύσουν σε κάθε συνείδηση. Αυτά πρέπει να αξιοποιήσουμε και να αφήσουμε τους άλλους να σκυλιάζουνε. Κι ας μην ξεχνάμε ότι έρχονται εκλογές… Τσι πτανς θα γίν’

 12. «αυτό που απεδόθη στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω από τον πολιτικό μας πολιτισμό…»
  Αν με τη λέξη «πολιτικός πολιτισμός», ο Κουβέλης αναφερόταν στον Ψαριανό, σίγουρα διαθέτει τεράστιο απόθεμα χιούμορ!!

 13. faros said

  Φαίνεται ότι η ευγένεια της Αλέκας, σας … πείραξε όλους !

  Ρε παίδες, τι θα πει «αξιοπρεπής ή ευγενής ή δεν ξέρω τι άλλο» για τον Φώτη Κουβέλη ;;;

  Από την στιγμή που αυτές τις αθλιότητες τις διέπραξαν βουλευτές το τονίζω βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα αγκαλιάζει όλους τους !

  Άν άθλιοι είναι ο Πάγκαλος και ο Ψαρριανός το ίδιο άθλιοι είναι και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι όσοι ακολουθούν αυτά τα δύο κόμματα.
  Ένα τους σώζει ατομικά τον καθένα : Να βγουν παλληκαρίσια και να ζητήσουν συγνώμη από το ΚΚΕ !

  Καλημέρα και καλή σας βδομάδα !

 14. @Faros Το να πεις σε έναν αστό να ζητήσει συγγνώμη από το ΚΚΕ είναι σα να λες σε έναν βιομήχανο εν μέσω κρίσης να μοιράσει τα προϊόντα του στο λαό. Θα προτιμήσει να του σαπίσουν στις αποθήκες από το να τα δώσει χωρίς κέρδος. Έτσι κι οι Πασοξυριζαίοι προτιμούν να φιλήσουν τον άπλυτο κώλο αλανιάρη μπαμπουίνου από το να ζητήσουν συγγνώμη από το ΚΚΕ.
  Δεν θέλουμε τη συγγνώμη τους, την ήττα τους θέλουμε.

 15. Όντως ο Κουβέλης είναι συμπαθέστατος. Για τα ΠΑΣΟΚια βέβαια δεν εκπλήσσομαι, τέτοιας παιδείας και αισθητικής είναι, τόσο οι βουλευτές όσο και οι οπαδοί τους.

 16. γιάννης μ said

  σχετικό από πού αλλού ???από την γνωστή φυλλάδα που έχει παρει εργολαβία τις αναλύσεις περι ΚΚΕ
  θαυμάστε (απαιτώ άθλιε να με διορίσεις επίτιμό εξερευνητή των λασπόλουτρων της χαφιεδοτυπίας)
  http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=34713712

 17. Όντως…μεγάλη μαλακία ο ψαριανός, και αισθάνομαι ντροπή….να δουμε πως θα ξεμπλέξουμε με τέτοιους άσχετους….για να μην πω τίποτα παραπάνω…..

  ΥΓ Ζητάω συγνώμη για την άθλια και χαμερπή συμπεριφορά αυτού του πουθενά…….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: