A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Η Makedonia Cosmofon κι εγώ

Posted by a8lios στο 8 Ιουλίου, 2008

Ήταν Παρασκευή απόγευμα προς βράδυ, κοντά στις 20:30.

Το ένα από τα 3 λεωφορεία τη Κρήτης, το διόροφο (ναι ρε, κάναμε απόβαση!), μετά από 12 ώρες ταξίδι από την Αθήνα ανεβοκατέβαινε κάτι βουνά και οι κρητικοί, γνωστοί μάστορες στη γεωγραφία της ηπειρωτικής Ελλάδας και γενικά της γεωγραφίας οποιουδήποτε χώρου εκτός Κρήτης, ήδη από τη Λαμία και μετά άρχισαν να αναρωτιούνται: «Μα καλά, ακόμα να φτάσουμε? Τόσες ώρες θα ‘χαμε πάει Σητεία-Χανιά και πάλι πίσω». E τους έρμους 😀 (Πέρα από τη πλάκα, συνολικά 23 ώρες κάναμε Ηράκλειο-Πρέσπες όπως και πίσω).

Που λέτε, εκεί που ανεβοκατεβαίνουμε τα βουνά, μου ‘ρχεται μήνυμα:

«Welcome to COSMOFON! For assistance please dial +38975120124. We wish you a pleasant stay.»

Οπότε το λεωφορείο ήταν πλέον σίγουρο: Φτάνουμε!

Έτσι κι έγινε. Μετά από 10 λεπτά ήμασταν στο χώρο του Διημέρου. Πάμε λοιπόν να στήσουμε τις σκηνές. Μέσα στη τρελή χαρά κι εγώ, πρώτη φορά θα έστεινα δικιά μου σκηνή, είχα πάει την Πέμπτη και πήρα μια 4 ατόμων (γιατί λέω συνήθως δε θα τη χρησιμοποιώ μόνος 😉 ).

Ανοίγω την ολόφρεσκη θήκη και… σκατά! Δεν είχε σχοινάκια μέσα στα σιδεράκια, και σε 2-3 που είχε ήταν κομμένα στα 5 εκατοστά. Αφού έβρισα λίγο την Carrefour και κλώτσησα λίγο χώμα, πήρα μια παραπανήσια που είχαν άλλοι και βολεύτηκα.

Λοιπόν, να σας πώ τώρα για το διήμερο.

Εγώ σε πανελλαδικό είχα να πάω από το 2004, που λόγω Ολυμπιάδας το κάναμε στην Αθήνα. Από το 2004 λοιπόν είχε πολύ παραπάνω κόσμο θαρρώ. Και βεβαίως ο χώρος ήταν και πολύ καλύτερος και πιο όμορφος, αντικειμενικά.

Καλά, άμα δεν ήταν τόσο βρώμικη και η ακτή της λίμνης (πλάκα πλάκα, ξέρει κανένας γιατί?) και μπορούσες να κάνεις και μπάνιο, θα ‘τανε μια τελειότητα…

Άλλο…

Ο καιρός.

Σαν φτάσαμε άρχισε να φυσάει αρκετά, σε βαθμό που κόντεψε να πάρει ο αέρας την πλάτη από την εξέδρα και μετά από λίγο άρχισε να ψιχαλίζει. Ωχ, λέω, τη κάτσαμε τη βάρκα… Αλλά τελικά η πρόσφατη επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στο Περισσό έπιασε τόπο και ο Θεός μάζεψε τη κακοκαιρία και τα κουβαδάκια του και πήγε σ’ άλλη παραλία. Οι Πρέσπες πλέον ανήκαν στους άθεους κομμουνιστές, όπως και η ηλιοφάνεια…

Οι άνθρωποι.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα στα διήμερα της ΚΝΕ, για μας τα …γεροντάκια 😆 , είναι το ότι συναντάς παλιούς γνωστούς και συντρόφους από όλη τη χώρα και έχεις και τον απαραίτητο χρόνο να τα πείτε. Βρήκα αρκετούς λοιπόν, και με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν είναι και λίγοι από αυτούς που διαβάζουν όσα γράφω εδώ πέρα! Τί να πείς, χαρά στο κουράγιο τους…

Οι μουσικές, οι εκδηλώσεις, οι ομιλίες.

Ντάξ. Μιλάμε το Σάββατο το βράδυ είχαμε πολύ λαό έτσι, όχι αστεία. Εγώ την Παρασκευή που πρωτοείδα το χώρο αναρωτιόμουνα γιατί είχαμε βάλει το κεντρικό bar τόσο μακριά από την εξέδρα, αλλά το Σάββατο βράδυ κατάλαβα το γιατί.

Η ομιλία του Τούρκου συντρόφου ήταν όλα τα λεφτά. Άσε που κόντεψε να κλάψει από συγκίνηση ο άνθρωπος. «Νοιώθουμε σαν να είμαστε στο ίδιο κόμμα, κι ας μας χωρίζουνε τα σύνορα», «κάποιοι στην Τουρκία μας λένε ότι δεν μπορεί να συνδιαστεί ο πατριωτισμός με το διεθνισμό. Εμείς τους λέμε τότε να μελετήσουν και να μάθουν για την ιστορία του ΕΑΜ, για την ιστορία του Δημοκρατκού Στρατού Ελλάδας και του ΚΚΕ».

Και ο σύντροφος από την ΕΔΟΝ τα ‘πε πολύ ωραία βέβαια. Πραγματικά πολύ ωραία. Ακούς «κύπριε προλετάριε»?

Όσο για το γλέντι που ακολούθησε, μυθικό, απλά. Καιρό είχα να ακούσω τόσο ωραία και τόσο «βαλκανικά» δημοτικά, και από άποψη οργάνων. Οι βορειοελλαδίτες θα τα πετυχαίνετε πιο συχνα φαντάζομαι. Κάποιοι από τους κρητικούς μας βέβαια τους πιάσανε τα γνωστά τους («υπάρχει μουσική και γλέντι χωρίς λύρα μπρε συ?»), αλλά και αυτοί μια χαρά περάσανε. Είχαμε ανεβάσει και μπόλικη ρακί εξάλλου… Το Σάββατο το βράδυ με το γλέντι ήταν που μου έλειψε και η Διαμάντω περισσότερο, αφού αν ήταν εκεί θα είχαμε ξεσκιστεί στο χωρό, αλλά τί να κάνουμε, καλά να πάθει κι αυτή που το ‘χασε.

Το τηλέφωνο και ο φούλης.

Δεν έχω ιδέα αν στη συγκεκριμένη περιοχή πιάνει σήμα από Ελλάδα ή από ΠΓΔΜ εν τέλει. Το θέμα είναι πως τηλέφωνο γιοκ. Να φανταστείτε παραλίγο να μη πετύχαινα και τον φούλη (το «φούλης» βγαίνει από το «αδερφούλης» βέβαια!). Τον εντόπισα τυχαία τελικά το Σάββατο το απόγευμα, λίγο πριν πάει να καταβροχθίσει τα τόστ που είχε πάρει από τα Lidl και τα’χε φορτώσει αποπάνω στους συντρόφους στη ταβέρνα για να του τα φυλάνε δροσερά… Άθλιος ο φούλης… το ‘χει η οικογένεια μάλλον 😀

Το bloggeromeeting.

Αναρωτιόμασταν από τη Παρασκευή με τη Παρτιζάνα αν τελικά θα ερχόταν άνθρωπος. Τελικά μαζευτήκαμε 8 (ή 9?) άτομα. Ήταν και ο J και ο Σήφης Σταλινάκης βέβαια στο διήμερο, αλλά λόγω του γνωστού προβλήματος με το τηλέφωνο δε μπόρεσα να τους βρώ.

Που λέτε, πάει 19:00 και στεκόμαστε με τη Παρτιζάνα και περιμένουμε. Στο παρατσάκ μας πρόλαβαν οι πρώτοι που ήρθαν, αφού είμασταν έτοιμοι να πάρουμε σβάρνα τα τραπέζια και να ρωτάμε χύμα «ρε συ σύντροφε, blogάρεις ε, σε κόβω εγώ, μπαγασάκο…».

Λέει ο Rizobreaker ποιοί ήταν στο πόστ του, αν και έχει ξεχάσει τον Red Domme. Τέσπα. Ε, μη φανταστείτε και τίποτα το ιδιαίτερο. Καθίσαμε αραχτοί κάτω από κάτι δέντρα, γνωριστήκαμε και μιλάγαμε περί blogίων και υδάτων. Για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί γενικά το Internet, εμπειρίες του καθενός από το blog ή άλλες διαδικτυακές περιπέτειές του, για τα σχόλια και το Λάμπρο 😆 , stuff like that. Η συζήτηση με άλλα λόγια ήταν ψιλοχαώδης, σαν το internet. Δεν ήταν άσχημα βέβαια. Κάθε άλλο. Και φυσικά κάποια στιγμή θα επαναληφθεί…

H μπάλα.

Από τα πλέον κλασσικά στοιχεία των διημέρων είναι και οι αγώνες ποδοσφαίρου ανάμεσα σε περιοχές ή νομούς. Καταγγέλω λοιπόν πως η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ κανόνισε να γίνει ο αγώνας της με την Οργάνωση της Κρήτης την ώρα της συνάντησης των red bloggers, προκειμένου ο A8lios να μη μπορεί να πάρει μέρος στον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά η Κρήτη έδειξε τα δόντια της. «Ποτε άλλοτε τόσο λίγοι, πεινασμένοι, κουρασμένοι και οπλισμένοι με λιανοντούφεκα δεν τα βάλαν με τόσους χορτάτους και πάνοπλους, κρατώντας αντίσταση για τόσο καιρό» 😆 . Έτσι μετά από ένα ματς που έληξε 2-2 πήγαμε στα πέναλτι όπου οι μπουγάτσες κέρδισαν. Οι μαχητές της Κρήτης όμως ήταν οι ηθικοί νικητές…

Ο διεθνισμός του A8liou.

Που λέτε στο μεγάλο μας ταξίδι Κρήτη-Πρέσπες-Κρήτη είχαμε μαζί και 2 Γερμανίδες. Πού τις βήκαμε αυτές? Μεγάλη ιστορία. Έλληνας ΚΚΕς ο πατέρας της μίας (παρ’ όλα αυτά δεν ήξερε γρι ελληνικά η κοπέλα), στην SDAJ και οι 2. Είχαν κατέβει στη Κρήτη για διακοπές και λέει στη μία ο πατέρας της, ο ΚΚΕς:

«Κορτσούδι μ’, έχει αυτό το καιρό και η ΚΝΕ διήμερο, ψήνεστε?»

Ψήθηκαν.

Και φυσικά ανέλαβα εν πολλοίς εγώ το καθήκον (καλά η αλήθεια είναι ότι μου ψιλοάρεσε εν τέλει, καιρό είχα να μιλήσω τόσο Γερμανικά) να εξηγώ, να ενημερώνω και να τις φέρνω σε επαφή με τον υπόλοιπο λαό. Ήταν κομματάκι ντροπαλές η αλήθεια είναι, αλλά λογικό: 17 χρονών σε ένα ταξίδι που δε ξέραν άνθρωπο και δυσκολεύονταν να επικοινωνήσουν. Τέσπα, έκανα ότι μπορούσα. Άσε που στο γυρισμό στο καράβι μας ξέσκησε η ξανθόψοιρα στην 21 (η ντιπ Γερμανή), ενώ η άλλη όταν έχασε άρχισε κάτι βρισιές που σήκωσαν το μισό καράβι στο πόδι (ξύπνησε η …Ελληνίδα μέσα της 😆 ).

Έγραψε ιστορία και αυτό που είπε η μία, δε θυμάμαι με ποια αφορμή:

«Έχουμε και στη περιοχή μας στη Γερμανία κάποιους Έλληνες που είναι στο ΚΚΕ και έρχονται σε πορείες και κινητοποιήσεις. Δεν είναι πολλοί αριθμητικά, αλλά φωνάζουν και ακούγονται πάντα πάρα πολύ!»

Εμένα με λες…

.

Ετς απ λέτε.

Ντροπή και αίσχος σε όσους δεν ήρθαν, συντρόφους και μη. Rocean, απαράδεκτος. Mαίρη, σου κόβω την καλημέρα στο msn (αν και αυτό μάλλον ευλογία είναι για σένα 😉 ). Χαμόγελο, κερνάς καφέ για να σου ξαναμιλήσω. Ιερή δούλη Erisabetsu, με έγραψες 😦 , αλλά εσύ έχασες, γιατί είχε και κάτι ωραία ποντιακά το Σάββατο το βράδυ.

Για το διήμερο έχουν γράψει και οι:

Πάρτι

Ριζομπρέικερ

Στιγμιαία ολίσθηση τη λογικής

Μπολσεβικίδης

Πάλης Ξεκίνημα

 

Υ.Γ.: Στη «μικρή Μόσχα» (κάποιοι συνεχίζουν να τη λένε Φλώρινα) δε ξέρω τί έγινε τη Κυριακή, αφού η Κρήτη έφυγε 8:00.

Υ.Γ. 2: Η Παρτιζάνα λέει το ποστ της για «τα πιτσιρίκια» που φώναζαν στις σκηνές. Επειδή ήταν και κοντά οι σκηνές μας να την ενημερώσω πως εμένα δε με ξύπνησαν τα «πιτσιρίκια» αλλά οι δικές της φωνές 😀 . Οι οποίες βέβαια αγριοφωνάρες έπιασαν τόπο, αφού μετά ψιθύριζαν τα καημένα τα συντροφάκια…

28 Σχόλια προς “Η Makedonia Cosmofon κι εγώ”

 1. Rocean said

  Έτσι, ε? Η Παρτιζάνα εφάρμοσε ερυθρά τρομοκρατία στα πιτσιρίκια… Δεν τα γράφει όμως αυτά… 🙂

  Το ξέρω ότι είμαι απαράδεκτος, αλλά δεν θα ξανασυμβεί. Δεν με βλέπω να παίρνω άλλο iMac τα επόμενα 2-3 χρόνια… Οπότε είμαι ελεύθερος πλέον. 🙂 Αν κανονίσουμε καμιά άλλη συνάντηση κάπου στην μέση της Ελλάδας που λέγαμε την άλλη φορα, να έχουμε και μπόλικο χρόνο δικό μας, είμαι μέσα… Ειδικά τον Αύγουστο…

  Αυτό με τα κινητά δεν το κατάλαβα γιατί δεν πιάνατε… Έχω πάει Πρέσπες… Τελευταία φορά πριν κανα χρόνο νομίζω, αλλά τέτοιο πρόβλημα δεν είχα. Δούλευε κανονικά η cosmote… Λες να μας κάνουν σαμποτάζ οι φίλοι μας οι φυρομιανοί?

 2. Παιδες, ό, τι τηλέφωνο κανατε στις Πρέσπες το κανατε με ροαμινγκ, για αυτο μην απορήσετε αν σας έρθει φουσκωμένος ο λογαρισμός!Αθλιε σε βρισκω υπερβολικό και προβοκάτορα!Δεν τους φώναξα καθόλου!μονάχα λίγο τους απείλησα!χαμηλόφωνα πάντα!
  είχα αγχος αν φτασατε ή οχι γιατι είδαμε και ένα λεωφορείο σταματημενο στο δρόμο!Ηρωες οι κρητικοί, ήρωες!
  Αντε και του χρόνου!

 3. γιάννης μ said

  στα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ ,εκεί στο μονοπάτι για την σπηλιά του Ζαχαριάδη σε εκείνη τν ανηφοριά μέσα άπό τα βάτα και τα κλαδιά «έσπασα» , ξέφυγα από τους συντρόφους που είμασταν μαζί και έκλαψα σαν μικρό παιδί με το μεγαλείο των ΗΡΩΩΝ του ΔΣΕ …και υποσχέθηκα στον ευατό μου ότι πολύ σύντομα θα ανεβάσω και την ανηψιά μου για να δεί τα κεφάλια της ιστορίας που πουθενα δεν θα μάθει

 4. γιάννης μ said

  τρομερή έκπληξη από το συγκρότημα της θεσσαλονίκης της ΚΝΕ….πορά τις απώλειες που είχαν λόγο στρατου,υποχρεώσεων κτλ ,το συγκρότημα με την νέα του μορφή ήταν φοβερό..μπράβο
  αναγεννήθηκε από τις στάχτες του (έτσι για να θυμηθούμε και λίγο τον φοίνικα και τον βελόπουλο χεχεχε)

 5. Σ/φε Άθλιε, μια παρατήρηση μόνο. Δεν τον ξέχασα τον Red Domme! Ίσα ίσα, τον γνωρίζω εδώ και 5 χρόνια (συμφοιτητές) και έγραψα γι αυτούς που δεν ήξερα. Αλλά βέβαια θα το συμπληρώσω ότι ήταν παρών… Βασικά εκεί που ήμουν στο τραπεζάκι με τα cd και μιλούσα με τον Red Domme, πήρα χαμπάρι την Πάρτι και του είπα να ρθει να σας μιλήσει μιας κι εγώ είχα τη χρέωση.

  ΥΓ: Το κείμενο σου πολύ καλό. Ειδικά η παρατήρηση για τον καιρό!!! 😉

 6. Ααα και για τις Γερμανίδες πες λεπτομέρειες! Που τις είχες κρυμμένες και δεν τις είδαμε?? 😛

 7. […] Για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο έγραψαν επίσης οι σ. και σες μπλόγκερς Rizobreaker, Παρτιζάνα, Άθλιος […]

 8. […] επίσης οι σ. και σες μπλόγκερς Rizobreaker, Παρτιζάνα, Άθλιος, Στιγμιαία Αίσθηση της […]

 9. […] επίσης οι σ. και σες μπλόγκερς Rizobreaker, Παρτιζάνα, Άθλιος, Στιγμιαία Αίσθηση της Λογικής 17ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ […]

 10. a8lios said

  @Γιάννης Μ.
  Εμείς δε πήγαμε καν στη σπηλιά…σνιφ

  @Rocean
  Ναι, την επόμενη φορά που θα βρεθούμε αυτό με το χρόνο όντως πρέπει κάπως να το δούμε καλύτερα. Σε καμιά ταβέρνα ή κάτι τέτοιο. Τέσπα, βλέπουμε.
  Για τα κινητά δε ξέρω τί να πω, ότι και να έφταιγε πάντως, εμένα δε δούλεψε σχεδόν καθόλου.

  @Πάρτι
  Ε όχι και δε φώναξες!
  Εγώ πώς σε άκουσα δηλαδή και κατάλαβα και ποια ήταν η φωνή?
  Μάλιστα σκέφτηκα κάποια δευτερόλεπτα μετά να κάνω το προβοκάτορα και να φωνάξω κανένα «άσε τα παιδιά να διασκεδάσουν ρε Θεία 😆 «, αλλά είχε περάσει το momentum.
  Ήμαν από ύπνο, γι αυτό τη γλίτωσες… χιχι!

  @Rizobreaker
  Γερμανίδες:
  Ε, δεν ήταν τπτ το ιδιαίτερο. Μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι Ηρακλειώτες όταν δουν το ποστ.
  Σχετικά καλύτερη από τις 2 η ντιπ Γερμανίδα (αν και δεν είναι σωστό να μιλάμε έτσι για τις συντρόφισσες…).
  Ε μα πού να τις δεις ρε Ρίζο, όλο CD πουλούσες 😀
  Πάντως μου είπαν πως υπάρχει ένα ενδεχόμενο να κατέβουν και στο φεστιβάλ της Αθήνας.
  Μάλλον δηλαδή δε τις χάλασε, δε τις χάλασε καθόλου… χεχε!

 11. a8lios said

  @Parti
  Το λεωφορείο των κρητικών που αποφάσισαν να μείνουν μια μέρα παραπίσω προκειμένου να έρθουν και στη πορεία στη Φλώρινα έπαθε βλάβη.
  Φήμες λένε ότι βασισμένοι πάνω στις άρτιες γνώσεις της γεωγραφίας της Πίνδου, μόλις χάλασε το λεωφορείο πήραν συλλογικά την απόφαση να ξεχυθούν στα βουνά ψάχνοντας για τον Ψηλορείτη… 😆 .
  Πλάκα πλάκα, αν ήταν και τπτ Λασιθιώτες μεταξύ τους ικανούς τους έχω!

 12. Δε φτάνει που με αφήσατε μέσα στον ήλιο και πήγατε κάτω από τα δεντράκια στη σκιά, έχετε το θράσσος (κι εσύ κι η Πάρτι) και βγάζετε και γλώσσα!!! Ντροπή και αίσχος!!!!!

  Τραγικά αγεωγράφητους τους παρουσιάζεις τους Κρητικούς σ/φε και αν ξυπνήσει μέσα μου η κρητική καταγωγή μου, βρες μέρος να κρυφτείς!!! χαχα…

  Λοιπόν στείλε με μειλ το msn σου για ανταλλαγή φωτογραφιών κτλ κτλ…

 13. a8lios said

  Ε αφού το πα στην αρχή να κάτσουμε μαζί σου να τα ξεπουλήσουμε.
  Όσο για τη γλώσσα, αυτή τη βγάζω πάντα.

  Τραγικά αγεωγράφητους σε κάθετι εκτός Κρήτης τους παρουσιάζω, και όντως έτσι είναι. Αν είχες ακούσει κι εσύ ό,τι άκουγα στο λεωφορείο 8α καταλάβαινες.

  Ντεν έχω φωτογκραφίες καρντιά μου!

 14. γιάννης μ said

  έχω εγώ χεχεχε

 15. Rocean said

  @Αθλιος: Φήμες λένε ότι βασισμένοι πάνω στις άρτιες γνώσεις της γεωγραφίας της Πίνδου, μόλις χάλασε το λεωφορείο πήραν συλλογικά την απόφαση να ξεχυθούν στα βουνά ψάχνοντας για τον Ψηλορείτη…

  Ευτυχώς δεν ξέρουν από Γράμμο γιατί θα πηγαίνανε για ελιγμό, ε? 🙂

 16. Δεν έχεις εσύ, έχω όμως εγώ!! 😉

 17. a8lios said

  @Rocean
  Mπορεί να κάνανε τον ελιγμό Κρόνος-Βίτσι, που λέει και ο Βελέντζας… 😀

  @Rizobreaker
  E νόμιζα έχεις μόνο αυτές που ανέβασες για!
  Που να ξέρω ότι τις ακατάλληλε τις κρατάς κρυμμένες?

 18. Έλα ρε, οι Κρητικοί όπου βρουνε, Κρήτη το βαφτίζουνε και τέλος.
  Με συγκίνησε ο διεθνισμός σου -πολύ δε περισσότερο που οι κόπέλες όπως μας είπες ΔΕΝ έλεγαν -ελπίζω να μην έκανες το λάθος και ενημέρωσες ότι έχεις μπλογκ…

 19. a8lios said

  @Regi
  Ε, η αυτοθυσία είναι σταθερά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά μου… 😆
  Ε όχι βέβαια, λέξη δεν είπα για το blog, θα τα έγραφα αλλιώς αυτά?
  Το mail μου τους έδωσα μόνο, άμα τύχει και ξαναπεράσουν από τα μέρη μας…

  Τόσο ευγενικός είμαι! Τόσο!

 20. Red Ghost said

  Το blog μας αντιπροσωπεύτηκε άξια από Σήφη και JC. Του χρόνου ελπίζω να μπορώ να έρθω και εγώ στο διήμερο. Ελπίζω επίσης ο Σήφης να γράψει κάτι, κάποτε, γιατί έχει παρατεμπελιάσει!

 21. yannis said

  Λόγω υποχρεώσεων δε μπόρεσα να έρθω διήμερο αν και μου πέρασε (στιγμιαία) από το μυαλό. Οι Πρέσπες ειναι καταπληκτικό μέρος, αν και τόσοι ΚΝιτες μαζεμένοι σίγουρα χαλάνε τη γαλήνη του τοπίου.

  Thanks άθλιε για την (όπως πάντα) περιεκτική περιγραφή του διημέρου. Θέλω ιδιαίτερα να σταθώ σε ένα σημείο:

  Η αιτία της ήττας της οργάνωσης Κρήτης από τη Θεσσαλονίκη δε βρίσκεται ούτε στην πείνα, την κούραση, τον οπλισμό των μεν, ούτε στην πανοπλία των δε, βρίσκεται στο δεύτερο 2 του 2-2 (εννοώ Κρήτη-Θεσ.).
  Γιατί φίλε αθλιε δεν είναι δυνατόν να τρως 2 goals και να θες να προκριθείς κι όλας. Είναι σαφές πως αυτό που σας έλλειψε ήταν η καθοδηγηση ενός προπονητή που να ξέρει από μπάλλα.

  Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι, περιγράφω τον τρόπο με τον οποίο κατέβασα την ομάδα της Κρήτης απέναντι στη σπουδάζουσα Αθήνας σε ένα από τα διήμερα που έγιναν στον Τύρναβο και που μας χάρισε μια ιστορική πρόκριση (σημειώστε πως η αντίπαλη ομάδα είχε και άτομα που παίζαν σε ομάδες Γ εθνικής κλπ. κλπ.):

  Πράξη 1η:
  βάζω στην άμυνα 2 δυνατά (και λίγο άμπαλα αλλα αυτό δε μας πειράζει στην προκειμένη) stopper

  Πράξη 2η (κλειδί της επιτυχίας):
  βάζω ένα καλό αμυντικό που έχει εμπειρία απο το πρωταθλημα Δ εθνικής, libero πίσω απο τα 2 stopper, για να σκουπίζει ότι περνάει.

  Πράξη 3η:
  βάζω ένα καλό ψηλό τέρμα, που να ανοίγει τα χέρια και γιομίζει το τέρμα στα μάτια του αντιπάλου φορ.

  Πράξη 4η:
  Αφού με τις πράξεις 1-3 έχω καλύψει τον κώλο μου, βάζω στα half 5 τον αριθμό άτομα, τους καλύτερους που είχα από άποψη τεχνικής και αντίληψης του χώρου (ο άθλιος ήταν ένας από αυτούς). Δίνω στους 2 ακραίους την εντολή να γίνονται δεξιό και αριστερό back όταν ο αντίπαλος επιτίθεται, ενώ επιφορτίζω τους άλλους 3 κεντρικούς με ποιο επιθετικά καθήκοντα (ο ένας απο τους 3 κεντρικούς παίρνει εντολή να παίζει κρυφό φορ πίσω από τους 2 επιθετικούς). Το κλειδί εδώ είναι η οδηγία να κρατιούνται τα half κοντά στα 2 stopper για να μη βρει χώρο ο αντίπαλος και αναπτύξει τις ομολογουμένως μεγάλες τεχνικές αρετές του.

  Πράξη 5η:
  βάζω μπροστά 2 βέλη. Εδώ το κύριο δεν είναι τόσο η τεχνική, όσο η ταχύτητα

  Αποτέλεσμα:
  Οπωσδήποτε ο αντίπαλος έκανε 2-3 ευκαιρίες αλλά κανένα goal. Εμείς 1 goal και άλλες 2-3 ευκαιρίες. Τέλος 1-0 και πάρ’ τον τέζα τον καμπούρι.

  Επειδη η τεχνολογία έχει προχωρήσει μπορώ άλλη φορά να σας coachάρω και από την Αμερική. Χρειάζεται μόνο ένα laptop μια κάμερα και το Skype:)

 22. a8lios said

  Γεια σου ρε Αλέφα…

 23. a8lios said

  Είχανε και Δούρο όμως οι μπουγάτσες! 😆

 24. JChrist said

  @yannis
  Παράτα επιτέλους τα διδακτορικά και τις τρίχες της πληροφορικής και τράβα στον γαύρο να μας φέρεις το τζάμπιο λιγκ (κατά Αλέφαντο).
  Γιάννη Θεέ, κοουτσάρισε επιτέλους την ΠΑΕ!

  Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε επειδή κουραστήκαμε περισσότερο να βρούμε κάνα καλό σύνθημα να πούμε, παρά για να τρέξουμε λίγο να βάλουμε γκολ.

  Από αυτό το διήμερο 6 πράγματα θα μου μείνουν αξέχαστα:
  * Τα «ονειρικά» λεωφορεία που μίσθωσε η οργάνωση αθήνας για την Κρήτη και το Αιγαίο. Θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο «τα χειρότερα τροχοφόρα που πάτησαν τις ρόδες τους στη γη».
  * Το θερμό καλωσόρισμα της MKD Cosmofon.
  * Η εναγώνια προσπάθειά μου να βρω ένα τετραγωνικό χιλιοστό γης που να έχει σκιά και να μην είναι πιασμένο.
  * Η υπεράνθρωπη προσπάθεια να προμηθευτώ σουβλάκια.
  * Το «γράψιμο» του άθλιου για το μίτινγκ, σε μη εμφανές σημείο, που δεν πιάνει μελάνι… Άχνα δεν έβγαλε ο κερατάς, προφανώς επειδή θα το μονοπωλούσα (άντε να καταφέρει κάποιος να με διακόψει).
  * Οι στάσεις που έκανε η οργάνωση του Βόλου. Πραγματικά, λιγότερο από 1 ώρα δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε. Ε, να μην φάει το σαντουιτσάκι του ο ένας; Να μην πιει τον καφέ του ο άλλος; Αρμένικες βίζιτες κάναμε. Τόσο, που σκεφτόμουν ότι
  – αν πηγαίναμε με πλοίο, θα υποχρεώναμε τον καπετάνιο να κάνει στάση σε βραχονησίδα.
  – αν πηγαίναμε με αεροπλάνο, θα κάναμε αεροπειρατεία για να κάνει στάση ο πιλότος.

 25. rocean said

  @Yiannis: To «λιώνεις» του Football Manager ή είναι η ιδέα μου? 🙂

 26. a8lios said

  @J
  Άκουσα χτες το:
  «Εεε, ααα, θελώ να πιώ στο κύπελλο ρακί-βιενουά»! 😀

  Κανένα άλλο παρόμοια …ομορφιάς?

  «Η εναγώνια προσπάθειά μου να βρω ένα τετραγωνικό χιλιοστό γης που να έχει σκιά και να μην είναι πιασμένο.»

  Ασε ρε.
  Πιάσατε το Σάββατο όλο το μπαλκόνι στο διοικητήριο και δε το κουνήσατε ρούπι, κι εγώ έλιωσα στον ήλιο να σας ψάχνω…

  «Το “γράψιμο” του άθλιου για το μίτινγκ, σε μη εμφανές σημείο, που δεν πιάνει μελάνι… Άχνα δεν έβγαλε ο κερατάς, προφανώς επειδή θα το μονοπωλούσα (άντε να καταφέρει κάποιος να με διακόψει).»

  Ρε συ, πού να φανταστώ ότι ούτε εσύ ούτε η Χαβανέζα θα το θυμόσαστε, τη ώρα που η μισή Κρήτη με είχε ρωτήσει στο πηγαιμό, σε βαθμό που να μου τα κάνουν τσουρέκια «Τί έγινε? Έχουνε και συνάντηση οι μπλογκερςςςς???»

  «Οι στάσεις που έκανε η οργάνωση του Βόλου. Πραγματικά, λιγότερο από 1 ώρα δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε.»

  Ε, Αυστριακοί, τί να τσ πεις? Άμα δεν είναι σούζα το αλογάκι, αυτά παθαίνς…

 27. a8lios said

  @Rocean
  Μπα, τον «λιώνει» τον Γεωργίου μάλλον θα έλεγα… χεχε.

 28. yannis said

  @Rocean
  Ιδέα σου.
  Βαριέμαι το Football Manager και γενικά τα PC games.

  Λιώνω όμως μπροστά την οθόνη της τηλεόρασης. Βλέπω άπειρες ώρες μπάλα. Ελληνικό, Αγγλικό, Ισπανικό, Γερμανικο και Ιταλικό πρωτάθλημα (τι σου κάνει το Nova) και εννοείται champions league.

  @A8lios
  Α, αν είχαν Δούρο αλλάζει το πράγμα. Εδώ δεν κατάφερε ο αλέφας να νικήσει το Δούρο, εγώ θα το κατάφερνα;

  @J
  Έχουμε κάνει συζητήσεις με το Θρύλο, αλλά δε τα βρήκαμε στα λεφτά. Μόνο στην οργάνωση Κρήτης προσφέρω τις υπηρεσίες μου αφιλοκερδώς…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: