A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

…ψηφίσανε το Μάαστριχτ, τον πίνει ο λαός…

Posted by a8lios στο 28 Μαΐου, 2008

Γενικά είναι κακό πράγμα οι εμμονές. Κακό πράγμα, που μερικές φορές είναι όμως δύσκολο να αποφύγεις.

Τους συντρόφους που ήταν στο ΚΚΕ το ’90-’91, παρέμειναν σε αυτό και έχουν εμμονές (κάποιοι από αυτούς) με το ΣΥΝ, τους καταλαβαίνω απόλυτα. Πιθανώς κι εγώ αν είχα ζήσει τις ίδιες καταστάσεις να είχα παρόμοιο κόλλημα. Παρ’ όλα αυτά δε μπορώ να συμφωνήσω μαζί τους.

Π.χ. όταν λέμε το σύνθημα «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, ψηφίσαν το Μάαστριχτ, πληρώνει ο λαός», δε ξέρω κατά πόσο οφελεί σε κάτι. Όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί σε οποιονδήποτε είναι κάτω από 30 χρονών πρέπει για να καταλάβει το σύνθημα να κάθεσαι κανα τέταρτο να του εξηγείς τί ήταν το Μάαστριχτ, ποιά η διαφορά ΕΟΚ & Ε.Ε. Και γενικά δεν είναι αυτός ο σκοπός των συνθημάτων…

Και επιπλέον γιατί από τότε έχει ψηφίσει τόσες και τόσες μαλακίες ο ΣΥΝ, που τις θυμάται και ο κόσμος καλύτερα, που είναι αποκαλυπτικές για τη στάση του.

Παρ’ όλα αυτά, όπως είπα, οι εμμονές καμιά φορά είναι δύσκολο να αποφευχθούν.

«I cought caught (ξεχάσαμε και τα αγγλικά που ξέραμε) myself», που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι, να τείνω να αναπτύξω μια τέτοια εμμονή.

Είναι (και η δικιά μου) για τον ΣΥΝ, για το θέμα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Θα είδατε π.χ. οι πιο συχνοί επισκέπτες αυτού του γαμημένου μπλογκ, ότι τις τελευταίες 2 βδομάδες στα «shared rss» που έχω στο πλάι κυριαρχούν ποστς από διάφορους, που καμία σχέση δεν έχουν με το ΚΚΕ οι περισσότεροι, για τον ΣΥΝ και τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Η εμμονή μου (εντάξει, δεν είναι εμμονή, αλλά έτσι θα τη λέω, με κάνει εξάλλου να φαίνομαι πιο «κολλημένος» 😆 ) δεν έχει να κάνει με την τακτική του. Τη διγλωσσία του π.χ. και τώρα για το σπάσιμο ή όχι των προεδρικών/πρυτανικών εκλογών. Ή το ότι οι μισοί καθηγητές του στα ΑΕΙ-ΤΕΙ εφαρμόζουν με μεγάλη χαρά τον νόμο. Όχι, αυτά δε με πολυαπασχολούν. Σε αυτό το επίπεδο, ειδικά στη νεολαία και στους φοιτητές, γίνονται και λάθος εκτιμήσεις, κάνεις συχνά πράγματα που μετά τα αναθεωρείς κτλ. Τέλος πάντων, το θεωρώ δευτερεύον. Και όσο για τους καθηγητές του ΣΥΝ, άμα έχεις έναν τρόπο λειτουργίας σαν κόμμα όπως τον έχει ο ΣΥΝ, θα έχεις και τέτοια.

Το «κόλλημά» μου λοιπόν δεν είναι εκεί.

Στις θέσεις του όμως για την ανώτατη εκπαίδευση, στις απόψεις, στις προτάσεις του έχω φάει ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κόλλημα.

Δε ξέρω πώς αλλιώς να το εκφράσω:

Αισθάνομαι ότι από την εποχή του Αντρέα το ’81 έχει να γίνει μια τέτοια προσπάθεια «αριστερής» εξαπάτησης, έστω μιας μερίδας της κοινωνίας, των φοιτητών εν προκειμένω.

Την ΑΗΔΙΑ που ένιωσα πέρσι όταν διάβασα αυτό, δύσκολα μπορώ να την περιγράψω.

(update: Ολόκληρο το «αντι-νομοσχέδιο» 😆 του ΣΥΡΙΖΑ θα το βρείτε εδώ )

Σε μια εποχή δηλαδή που όλοι μας, και οι νεολαίοι του ΣΥΝ, και οι υπόλοιποι φοιτητές που γουστάρανε τότε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρώγαμε τα δακρυγόνα στη μάπα και τρώγαμε επίσης στη μάπα κάθε μέρα τον Αλαβάνο που το έπαιζε ο εκπρόσωπος του «πολιτικού εκφραστή της γενιάς του άρθρου 16», ο ΣΥΝ κατέθεσε «αντινομοσχέδιο» στον νέο νόμο-πλαίσιο στη Βουλή, που έλεγε σχεδόν τα ίδια με τον νόμο Γιαννάκου. (είχε ένα σχετικό ποστ και ο καλύβας πρόσφατα).

Και θάφτηκε! Εκείνη την εποχή, εκτός από το Ριζοσπάστη, θάφτηκε. Ακόμα κι εμείς, μέσα στη φούρια των ημερών, μέσα στα «κοινά πλαίσια» με ΣΥΡΙΖΑίους και ΕΑΑΚίτες, δε το βγάλαμε στη φόρα όσο θα έπρεπε. Τα θέλει και ‘μας ο κώλος μας…
Κουβέντα και ο ίδιος ο ΣΥΝ τότε!

Επιπλέον ΑΗΔΙΑ ένιωσα όταν, νομίζω λίγο πριν τις βουλευτικές, είδα αυτό που αναφέρει και ο Μπογιόπουλος σήμερα στη στήλη του. Είχε ψηφίσει ο ΣΥΝ, όχι το μακρινό 1992 σε κάποιο Μάαστριχτ, αλλά το 2002 στο Ευρωκοινοβούλιο, μεταξύ άλλων:

 • «ζητεί από τα κράτη – μέλη και τα πανεπιστήμια να λάβουν μέτρα, προκειμένου να ξεπεραστούν τα νομικά και διοικητικά εμπόδια που δυσκολεύουν την κινητικότητα (…) για τη διαδικασία αναγνώρισης των διπλωμάτων, σπουδών και τίτλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν υπάρχουν στη συγκεκριμένη χώρα (…)» (σελίδα 8 της έκθεσης)
 • «πιστεύει ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του» (σελίδα 10 της έκθεσης)
 • «προτείνει να υποστηριχτεί με σθένος η διαδικασία της Μπολόνια (…). Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να γίνει σαφής η ανάγκη συνύπαρξης δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια αυτά (…) μπορούν να θεωρηθούν αλληλοσυμπληρούμενα, δεδομένου ότι η ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και να προσεγγίσει τομείς που δεν είναι πάντοτε προσπελάσιμοι στα δημόσια πανεπιστήμια (…)» (σελίδα 16 της έκθεσης).

Και ας το ψήφισε ο Παπαγιαννάκης και όχι ο Αλαβάνος, όπως αναφέρουν τα πρακτικά της συνεδρίασης

Αλλά η ΑΗΔΙΑ, Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣ ήρθε προχτες και σήμερα.

Προχτές, όταν άλλη μια φορά πίνοντας μπύρες στο κιτρινόμαυρο κομμούνι πέσαμε πάνω σε μια συνέντευξη του Τσίπρα και αυτός ΤΟΛΜΗΣΕ να αναφερθεί ΟΛΟ ΚΑΜΑΡΙ στο γεγονός ότι

«ο ΣΥΝ δεν είναι ένα κόμμα της στείρας άρνησης. Είναι το μόνο κόμμα που πέρσι κατέθεσε ολοκληρωμένο αντινομοσχέδιο στη Βουλή, ενάντια στο νόμο-πλαίσιο».

(όχι, δε καταλάβατε λάθος, αυτό που αναφέρω πιο πάνω εννοούσε ο ΠΟΥΣΤΗΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ. Κόντεψα να φτύσω τη μπύρα που έπινα την ώρα που το άκουσα…)

Αλλά δεν έφτανε αυτό!

Έπρεπε να με εκνευρίσουν κι άλλο!

Έτσι πάω σήμερα και την ώρα που διαβάζω την αγαπημένη μου μονόχνωτη εφημερίδα, πέφτω πάνω σε αυτό.

Συνέντευξη Τύπου έδωσε λέει ο ΣΥΝ, και είπε πάλι το πόσο γαμάτος «πολιτικός εκφραστής της γενιάς του 16» είναι. Και είπε πάλι για το «αντι-νομοσχέδιο» !!!

Παρ’ όλα αυτά εγώ εκεί! Βράχος!

Όχι, λέω, ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΩ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ Η ΝΟΜΕΝΓΚΛΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΚΕ !!!

ΑΥΤΟΙ ΜΙΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΛΕΜΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ, ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ !!!

Έτσι πήγα στην πηγή:

Να η πηγή: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=10271 .

Εκεί, αφού έφαγα στη μάπα τις κλασσικές περιγραφολογίες του Αλέξη που έχω αρχίσει πραγματικά να βαριέμαι (καλά αυτοί στον ΣΥΝ δε το βαριούνται αυτό το πράγμα???) βρήκα το εξής:

«Σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ήταν η μόνη δύναμη, η οποία κατέθεσε προτάσεις, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, των αντιδράσεων. Προτάσεις που αφορούσαν συνολικά το πώς βλέπουμε εμείς και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σήμερα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να αναβαθμιστεί και να γίνει ένα πανεπιστήμιο ανταγωνιστικό απέναντι σ΄ ένα περιβάλλον διεθνές, το οποίο είναι δύσκολο περιβάλλον. Διότι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι το μόνο εφόδιο της χώρας μας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες … και της νέας γενιάς σε μια δύσκολη εποχή είναι η γνώση, είναι η μόρφωση. Κι έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων, σ΄ ένα αντι-νόμο πλαίσιο που καταθέσαμε στη Βουλή.»

ΔΕ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ !!!

Όχι απλά η πολιτικές που έχουν για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι ενάντια σε ΟΛΑ τα αιτήματα που είχε και έχει το φοιτητικό κίνημα -αυτό που καταφέραμε να φτιάξουμε εστώ- αλλά ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ, ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ, ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ «ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» (ΣΑ ΤΟΥΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ) ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ !!!

Αυτά μέσες άκρες που λέτε.

Ειλικρινά σας το λέω, δε μπορώ να περιγράψω πόσο άσχημα νιώθω για όλους τους φοιτητές που συμμετέχουν, είτε σαν συγκροτημένες ομάδες (π.χ. ΚΟΕ), είτε σαν άτομα, ή ακόμα ακόμα και μέσα από τη νεολαία του ΣΥΝ, στον ΣΥΡΙΖΑ και

αγωνίζονται ενάντια στις αναδιαρθρώσεις.

Ειδικά όταν μου κάνουν και επιθέσεις ή κριτική για την κάθε φορά τακτική του ΚΚΕ ή της ΚΝΕ (γιατί μόνο σε αυτό κάνουν), ειλικρινά τους λυπάμαι. Πολύ. Γιατί ξέρω εκτός των άλλων πως ό,τι και να τους πεις, σχεδόν τίποτα δε θα πιστέψουν. Εξάλλου εσύ είσαι ο κολλημένος και ο ΣΥΝ ο ανοιχτόμυαλος…

Όσο για την ίδια την ηγεσία του ΣΥΝ, του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα, προσωπικά όταν και όποτε τους ακούω να μιλάνε για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, μόνο ένα πράγμα μου ‘ρχεται κατα νου.

Ενωτικά, ανθρώπινα, αριστερά, πολιτισμένα:

ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ !!!

Τέλος να πώ ότι τις χτεσινές δηλώσεις του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννη Πρωτούλη:

«Στο ΣΥΝ οι ίδιοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέση έχουν. Αν είναι υπέρ ή κατά του νόμου – πλαισίου, αν παίρνουν μέρος στις πρυτανικές εκλογές ή δεν παίρνουν. Δεν είναι δικό μας θέμα. Εμείς αυτό που αναδεικνύουμε για το συγκεκριμένο κόμμα, είναι ότι ταυτίζεται πλήρως στις θέσεις του με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε στρατηγικές επιλογές με επιμέρους διαφοροποιήσεις και κοροϊδεύει ανοιχτά τον κόσμο, ιδιαίτερα τους φοιτητές και σπουδαστές».

τις συμμερίζομαι απόλυτα, παρ’ ότι πιστεύω θα μπορούσαν να είναι και πολύ σκληρότερες, τουλάχιστον για τα της ανώτατης εκπαίδευσης…

68 Σχόλια προς “…ψηφίσανε το Μάαστριχτ, τον πίνει ο λαός…”

 1. roza said

  @a8lios

  «Εγώ το μόνο που σχολίασα σε σχέση με την πρόταση αυτή του ΣΥΝ είναι ότι αναφέρεται αποκλειστικά σε “ευρωπαϊκούς υπηκόους”, κατηγορώντας τον ότι θα έπερεπε να περιλαμβάνει ΠΡΟΦΑΝΩΣ και όσους δεν είναι “ευρωπαίοι”.»

  Λυπάμαι που κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

  Υπάρχει μία ευρωπαϊκή οδηγία βάσει της οποίας κάποιοι άνθρωποι δικαιώνονται ΤΩΡΑ!

  Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν; Να πει ή όλοι ή κανείς;

  Τότε θα πρέπει να περιμένουμε τη σοσιαλιστική δεύτερη παρουσία του ΚΚΕ, όπου λύνονται όλα τα προβλήματα.

  Μέχρι τότε βολευτήτε όπως μπορείτε!

  Έκανε λοιπόν (ο ΣΥΡΙΖΑ) αυτό που επιβάλει η απλούστερη πολιτική υπεράσπισης των «λαϊκών» συμφερόντων. Ζητά να δικαιωθούν ΤΩΡΑ (οχι στους ουράνιους παραδείσους) αυτοί τους οποίους περιλαμβάνει η ευρωπαϊκή οδηγία. Αυτό δεν τον εμποδίζει να εξακολουθήσει να παλεύει σταθερά για τα δικαιώματα των μη «ευρωπαίων» πολιτών που ζουν στη χώρα μας. Όπως κάνει πολύ καιρό πριν το ΚΚΕ θυμηθεί οτι στη χώρα αυτή ζούν και μετανάστες!

  Όλα αυτά για σένα είναι βέβαια «δευτερεύοντα» και «παρελκυστικά».

  Τι να κάνουμε; Ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες του!

 2. JChrist said

  @Ρόζα
  Αν παρακολουθήσεις λίγο τι έχει γράψει κατά καιρούς ο άθλιος, θα δεις ότι καταρρίπτεται και αυτό το «επιχείρημά» σου, περί δευτέρας παρουσίας και τα ρέστα (το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί όσο μιλάς γενικά και αερόλογα, εγώ δεν το θεωρώ επιχείρημα, αλλά υπεκφυγή). Αντιθέτως με ΟΛΑ τα άλλα κόμματα που καλλιεργούν την αυταπάτη για «Μεσσίες» που θα έρθουν και θα δώσουν λύσεις, ενώ ο λαός θα κάθεται στα αυγά του και θα τρέχει στα δικαστήρια, το ΚΚΕ είναι το μόνο που λέει ξεκάθαρα ότι όλα αυτά είναι τρίχες και την πραγματική λύση στα προβλήματά του ο λαός θα την βρει οργανωμένος στα σωματεία και βγαίνοντας στο δρόμο.
  Και αν παρατηρήσεις λίγο (ακολούθησε το tag Π.Α.ΜΕ.), θα δεις ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις νίκες και να πάρει ανάσες ο λαός ΣΗΜΕΡΑ, θα πρέπει να βγει και να διεκδικήσει τις ανάγκες του και όχι μόνο να μην χάσει κι άλλα (σε αυτή την λογική τον βάζουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, για να μην φανούν οι δικές τους ευθύνες για την πρότερη κατάστασή του, να φαίνεται μοναδικός ένοχος η ΝΔ).
  Δες τι απολύσεις πάρθηκαν πίσω, όταν το σωματείο δεν πήγε στα δικαστήρια, αλλά κατέβηκε στους δρόμους και έκλεισε μαγαζιά! Δες τι αυξήσεις δώθηκαν σε σωματεία που τις διεκδίκησαν και δεν έμειναν στα ρεαλιστικά! Βγες και δες νίκες των εργατών, όταν σηκώνονται από την πολυθρόνα, κλείνουν τις TV, σταματούν να δημοσκοπούνται και κατεβαίνουν στους δρόμους.

  Οπότε, όταν μιλάς για δεύτερη σοσιαλιστική παρουσία, ουσιαστικά αναφέρεσαι σ’ αυτούς που έχουν υψηλότερους στόχους από εσένα, πετυχαίνουν ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πράγματα ΣΗΜΕΡΑ από εσένα και ταυτόχρονα βάζουν την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για ακόμη περισσότερα σε μια ανώτερη κοινωνία, την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ!

 3. xamogelo said

  βρε ρόζα ακόμα και αυτό που λες δεν νομίζω να ισχύει…. δεν ξέρω… νόμους που να ισχύουν αναδρομικά…. οπότε βρες άλλη δικαιολογία…

 4. Λάμπρος said

  Και ερωτώ: Τι έκανε η Αντιπολίτευση για να συμβάλλει στην αναβάθμισή του; Ποια ρύθμιση ποιοτικής αναβάθμισης υποστήριξε; Ποια μέτρα έχει προτείνει και ποιες πρωτοβουλίες ανέπτυξε;
  Είναι γεγονός -και είναι απόλυτα σαφές- ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα βρίσκεται σε άλλη ιδεολογική και πολιτική αφετηρία. Και θέλω από την αρχή να υπογραμμίσω ότι είναι εμφανής η διαφοροποίησή του από τα ακραία μικροσύνολα που επιδιώκουν να καταλύσουν τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια και να απαξιώσουν τα δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν κρύβεται, δεν μεταμορφώνεται, δεν δραπετεύει, όπως κάνουν άλλοι.

  Κωνσταντίνος Καραμανλής

  Συγχαρητήρια και μπράβο !!!

 5. a8lios said

  Γιατί νοιώθω σαν να κοπανάω το κεφάλι μου σε τοίχο?

  Ρόζα κούκλα μου, δεν είναι τόσο δύσκολο.

  ΑΝ το αντι-νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καμιά επερώτηση για τα ανοιχτά πανεπιστήμια, προκειμένου να αξιοποιήσει ΚΑΙ τις κοινοτικές οδηγίες θα μπορούσε και πάλι όχι να βάλει κάτι αποκλειστικά για τους «ευρωπαίους» αλλά ας πούμε να βάλει δύο ερωτήσεις, του στύλ:

  -Θα καταργήσετε κ. Υπουργέ τα δίδακτρα στο ανοιχτό, όπως εξάλλου προβλέπει για τους «ευρωπαίους» η κοινοτική νομοθεσία?

  -Θα καταργήσετε κάθε δίδακτρο, για κάθε φοιτητή?

  Τέτοια φάση, ναι, τη καταλαβαίνω.
  Πολύ πιθανό να τη κάναμε κι εμείς, έτσι ή παρομοίως.

  Το αντινομοσχέδιο όμως του ΣΥΡΙΖΑ κούκλα ΔΕΝ ειναι κάτι τέτοιο.

  ΞΑΝΑ-ΜΑΤΑ-ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τα λόγια του μεγάλου Αρχηγού Αλέξη:
  (αποτελείται το αντινομοσχέδιο από) Προτάσεις που αφορούσαν συνολικά το πώς βλέπουμε εμείς και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σήμερα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο

  Καμιά ιδέα τί σημαίνει το ΣΥΝΟΛΙΚΑ σα λέξη??????????????????????????????????????????

  Για τους μετανάστες, ασ’το κούκλα, δε πιάνουν οι προσπάθειες να πας αλλού τη κουβέντα.

  Γενικότερα πάντως, let me give you some advise:
  Μη προσπαθείς να μπαχαλέψεις συζητήσεις που δε σε βολεύουν στο blog κάποιου που καλώς ή κακώς πρωταγωνίστησε σε σχεδόν 40 φοιτητικές συνελεύσεις μέσα σε ένα χρόνο, στη πρωτεύουσα του ρεφορμισμού, τη μαγευτική μεγαλόνησο.

  Έχουμε δει και πολύ καλύτερες προσπάθειες από τις δικές σου.

  Και τώρα για απάντα σε καμία από τις ερωτήσεις που έχω κάνει εγώ, αν έχεις τη καλοσύνη.
  Φιλιά.

  Υ.Γ. Κοινοτικές οδηγίες που προβλέπουν την μη καταβολή διδάκτρων?
  Περίεργο μου ακούγεται πάντως.

 6. a8lios said

  @Λάμπρος

  Ευχαριστούμε!

  Σε καμιά ερώτηση θα απαντήσεις?

 7. roza said

  @a8lios

  Τις ερωτήσεις σου φίλε μου, τις έχει απαντήσει η Αριστερά πρίν απο τέσσερις δεκαετίες. Ακόμη μ’αυτές ασχολήσαι;

  Εγω ασχολούμαι με αυτά που εσυ θεωρείς «επι μέρους», γιατί εκει δεν μπορείτε να κρυφτήτε. Δείχνετε ακριβώς το πολιτικό σας ήθος και το τι να περιμένουμε απο σας.

  Συγχαρητήρια (με όλη μου την καρδιά) για τη συμμετοχή σου στο φοιτητικό κίνημα!!!

  Μου θυμίζεις τον εαυτό μου πρίν από 35 περίπου χρόνια. Με μία διαφορά. Η τότε κυβέρνηση δεν μας έδινε συγχαρητήρια για την στάση μας. Μας έκλεινε στις φυλακές. Με όλα τα συνεπακόλουθα!

  @xamogelo
  Εγω ξέρω αρκετούς νόμους με αντισυνταγματική – αναδρομική ισχύ. Όμως δεν είναι αυτό το κρίσιμο σημείο. Ανέφερα το συγκεκριμένο παράδειγμα για να καταδείξω αυτόν τον (σχεδόν μεταφυσικό) τρόπο σκέψης του ΚΚΕ. Αυτόν που διεκδικεί ή σοσιαλισμό ή τίποτα. Και βέβαια εδω και 90 χρόνια παίρνει το δεύτερο. Και αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα 90 και τα επόμενα 90 και πάει λέγοντας. Πρός μεγάλη ικανοποίηση του Αστικού συστήματος το οποίο δεν χάνει τίποτα. Το πολύ- πολύ να επαναπροσλάβει (δίκην φιλανθρωπίας) κανέναν απολυμένο, μετά απο «διαμαρτυρία» του ΠΑΜΕ.

 8. JChrist said

  Αυτή η επιμονή μου να συνεχίσω να ρωτάω θα αρχίσει να μου τη «σπάει», όπως επίσης και το ότι ο χαμόγελος φαίνεται πιο ΚΚΕς από μένα (χεχε).

  Τσουτσού μου λάμπρακα, δεν κρατήθηκες, πετάχτηκες πάλι έτσι; Και τι μας είπες; Ότι το ΚΚΕ και η ΝΔ λένε τα ίδια λόγια… Μάλιστα. Και έστω ότι εγώ το δέχομαι αυτό και λέω ότι ισχύει. Να σε ρωτήσω λάμπρακά μου, ποιο είναι το μεμπτό: να λες τα ίδια λόγια, ή να κατεβάζεις τα ΙΔΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ;;;; Ξέρω, δε θα απαντήσεις, κάνα τσιτάτο θα πετάξεις. Α, επίσης, άμα τσατιστείς, ξυδάκι.

  Ρόζα, ξαναρωτάω λοιπόν (προσπαθώντας να ξυπνήσω την κριτική σκέψη που καλλιεργήθηκε (?;?;) μέσα σου με την περατζάδα σου από το ΚΚΕ (αν πέρασες, αλλιώς μάταιος κόπος)).

  Με τις τόσες ερωτήσεις που σου έχουν γίνει, δε σου γεννήθηκε έστω η αγωνία να προστατέψεις το κόμμα σου από τη «λάσπη» (σε εισαγωγικά βέβαια, γιατί δεν είναι λάσπη, είναι αποκάλυψη); Να απαντήσεις έστω σε 1 (μία) με ειλικρίνεια και επί της ουσίας, ή να παραδεχτείς ότι κάνατε «λάθος»?

  Θεωρείς επαναστατική πράξη το κατέβασμα «αντι»-νομοσχεδίου ίδιο με το νομοσχέδιο; Και ανώτερη (όπως κατάλαβα) από την επαναπρόσληψη απολυμένων εργατών επειδή απέργησαν; Ανώτερη από την επίτευξη αύξησης 8% κόντρα στις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες;

  υγ: Όλο αυτό το απογοητευμένο στυλ και που ξαφνικά είδες την αλήθεια, με εξορίες και ιστορίες, μου θυμίζεις πολύ κάποια που υπέγραφε ως marika στο δικό μου blog.

 9. roza said

  @jchrist

  Δεν ξέρω ποιό είναι το μπλογκ σου, αλλά πράγματι κάπου έγραφα ως marika. Σε κάτι που είχε σχέση με ντολμαδάκια κ.τ.λ, αν θυμάμαι καλά.
  Γιατί όμως το αναφέρεις; Υπάρχει κάτι το περίεργο; Κάτι που να αποδυναμώνει τις απόψεις μου;

 10. xamogelo said

  @ρόζα Πραγματικά ίσως ήταν λάθος που επέμβηκα… το μόνο που έκανες είναι να γράψεις άλλο ένα σχόλιο.. εκτός θέματος ως προς το ποστ… πραγματικά… άσε την μεταφυσική του ΚΚΕ κατα μέρος… και ασχολήσου… αν μπορείς… με την πραγματικότητα του ΣΥΝ

 11. xamogelo said

  @jchrist χαχααχαχαχ καμιά σχέση :-p

 12. Λάμπρος said

  roza
  χαρά στο κουράγιο σου, να ανοίγεις κουβέντα με τα nazbol. Βρε με μπάτσους στο δρόμο κουβεντιάζεις; Εδώ γιατί επιμένεις;;;

 13. xamogelo said

  λάμπρος ρόζα. Η επιμονή σας να μην απαντάτε σας γελοιοποιεί :-p

 14. a8lios said

  @xamogelo
  Τη φατσούλα τί τη βάζεις στο τέλος ρε παπάρα?
  Φατσούλα βάζεις όταν ό,τι λες είναι για να πειράξεις τον άλλο.
  Εδώ δε θέλει φατσούλα. Θέλει τελεία και παύλα ( » .- » )

  @ροζα, Λάμπρος
  Εγώ δε τη παλεύω άλλο.
  I rest my case.
  Έβγαλα τελικά χρήσιμα συμπεράσματα από τη συζήτηση:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές του προτάσεις τα σπάνε!
  Ειδικά για την Παιδεία, οι καπιταλιστές έχουν χεστεί ήδη πάνω τους.

  Το ΚΚΕ τον πίνει!
  Ο Ριζοσπάστης είναι για τον πούτσο.
  Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι για τον πούτσο.
  Ο σοσιαλισμός που οραματίζονται είναι για τον πούτσο.
  Το να λες τη φράση «είναι για τον πούτσο» σημαίνει πως είσαι για τον πούτσο.
  Άσε που είναι και σεξιστικό.
  Είμαι για τον πούτσο.
  Είμαι ένας για τον πούτσο σεξιστής.

  Good night and good luck.

 15. xamogelo said

  @άθλιε. Κλασσικός μονόχνοτος κνίτης!!!! Πάντως χαίρομαι που κατέληξε σε σωστά συμπεράσματα! Το ήξερα ότι κάποια στιγμή θα τα συνειδητοποιούσες!!! επιτέλους!!! μπαίνεις στον σωστό δρόμο σιγά σιγά!! άντε καλή συνέχεια!!!!

  υγ.Συνήθεια 🙂

 16. σαλαλαλα said

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι συντεχνεια παλευει για δημοσια και δωρεαν παιδεια!!! Σταματηστε να του τη λετε ειναι καλος! Αλητες!

 17. γιάννης μ said

  βρε αυτό το συνήθειο των δημοσκοπησμένων να μην απαντάνε μία (1) φορά στο αρχικό topic….αλήθεια ποιά αριστερα απάντησε σε ερωτήσεις πριν 40 χρόνια???του κύρκου????΄σε ποιά ερώτηση απάντησε ακριβώς και τί???στο πως να διασπασεις το ΚΚΕ???

 18. […] πάντως? Τελικά δικαιώνομαι για όσα έλεγα προς το τέλος παλιότερου πόστ, κι ας ήταν για άλλο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: