A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Λασπόλουτρο 029

Posted by a8lios στο 17 Απριλίου, 2008

Χέρι χέρι ΛΑΟΣ και ΚΚΕ λοιπόν, σύμφωνα με τον Πάσχο Μανδραβέλη.

Γιατί?

Γι αυτό το κείμενο των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, με το οποίο διαμαρτύρονται για την πραγματοποίηση στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου εκδήλωσης (17 Απρίλη 2008) με θέμα «Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες».

Για το ίδιο που άλλοι μας έδωσαν συγχαρητήρια.

Ε, αφού διαπιστώσει ο Πάσχος ότι «το ΚΚΕ λέει τα ίδια με το ΛΑΟΣ», μετά αρχίζει και κάτι τρελούς συνειρμούς, για τον Λεπέν, το ΚΚ Γαλλίας και διάφορα άλλα όμορφα.

Πραγματικά μου’ ρθε να γελάσω όταν το διάβασα. Και πώς να μη γελάσεις, όταν μόλις 1 βδομάδα αφού  γύρισαν οι σύντροφοι που ήταν στο καραβάνι αλληλεγγύης στα Βαλκάνια μαζί με άλλες βαλκανικές οργανώσεις και είδαμε και ανταποκρίσεις τους, διαβάζεις για το εθνικιστικό ΚΚΕ?

Αλλά βλέπω σήμερα το πρωί και όσα λέγονται στην «καλύβα ψηλά στο βουνό» και δε ξέρω, ίσως να έχει εν τέλει κάποιο νόημα να το συζητήσουμε…

Advertisement

32 Σχόλια προς “Λασπόλουτρο 029”

 1. erythros said

  1) Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες. Αυτός που θέλει να τις σπάσει έχει αποφασίσει να χύσει αίμα -δικό του , άλλων, εν προκειμένω αδιάφορο. Εδώ ο αποφασισμένος είναι ο καπιταλισμός που δεν του κοστίζει τίποτα να χύσουν αίμα οι λαοί.
  2) Όσοι θεωρούν ότι μπορούν να μιλάνε με τέτοια άνεση για τις μειονότητες, ας είναι έτοιμοι αύριο να ακούσουν για εθνικές μειονότητες ελληνικές στις άλλες χώρες. Τότε, θα λένε ότι αυτά τα ανακινούν οι σωβινιστές. Ορθότατον, αλλά το να κλείνεις τα μάτια στον εθνικισμό των άλλων, το να κλείνεις τα μάτια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που αξιοποιούν τους εθνικισμούς αυτούς -ελληνικό, τουρκικό, σλαβομακεδονικό, αλβανικό κτλ- για να περάσουν τα σχέδιά τους δεν σημαίνει ότι χτυπάς τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό. Τουναντίον.
  3) Ας ξαναδιαβάσουν την ιστορία και την σχέση του ΚΚΕ με το μακεδονικό ζήτημα και ας βγάλουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ συμπεράσματα για την κατάσταση τότε. Ας δούνε αντίστοιχα την στάση των αστών στο ίδιο θέμα μέχρι σήμερα.
  4) Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στην εθνική ανεξαρτησία δεν είναι τόσο αυτονόητο όσο πιστεύουν κάποιοι. Τότε, αν αύριο μεθαύριο -να τραβήξω από τα αυτιά ένα παράδειγμα- οι Αμερικάνοι στην Σούδα πούνε ότι αποτελούν εθνότητα, ας μην αντιδράσουμε…Τέλος πάντων, η έννοια του ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΔΕΝ συνάδει με τις έννοιες ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ
  5) Ας διαβάσουν τον λενινιστικό ορισμό του έθνους (μην πει κανείς ότι ο όρος είναι σταλινικός: ο Λένιν τον επικρότησε και τον δέχθηκε ανεπιφύλακτα).

 2. theodore said

  Διαβάστε πως μας δουλεύουνε τα παπαγαλάκια του αντιρατσισμού και της Νέας Τάξης.Αντί για ρεπορτάζ πλάθουν παραμυθάκια.
  http://karsilamas.blogspot.com/2008/04/blog-post_3345.html

 3. Λάμπρος said

  «αριστερά της αριστεράς υπάρχει η ακροδεξιά»
  Χαρίλαος Φλωράκης.(Καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται)

 4. nikka said

  @Λαμπρος και τι θες να πεις με αυτο?

 5. γιάννης μ said

  κάτι που δεν αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις (χεχεχε)

  ερώτηση (ρητορική): ποιοί παραβρέθηκαν το 92΄σε συλλαλητηρια εθνικής καθαρότητας ???(sic)
  ερώτηση (ρητορική επίσης): ποιό καλόπαιδο μιλούσε για «πλην λακεδαιμονίων»???

 6. nikka said

  κρηβε λογια μην τα παρει το παληκαρι απο τον σηρηζα και ψαξει και βρει οτι τελικα το συμφονο του πετριτσιου δεν ηταν πλαστο. και τοτε που θα κρηφτουμε?

 7. a8lios said

  Πάντως αν θέλετε να ξεφύγετε λίγο από τη λαμπροκατάσταση, στο λινκ που έβαλα από την «καλύβα ψηλά στο βουνό» γίνεται καλύτερη συζήτηση για το θέμα.

 8. ΜΖ said

  Εριξα μια ματιά στην συζήτηση.Χαρά στο κουράγιο σου και στην υπομονή σου!!!Αυτό έχω να σου πώ

 9. @ άθλιος

  Συμφωνώ απόλυτα με το @ΜΖ!!
  Τι αντοχή έχεις να συμμετέχεις στην εκεί αντιπαράθεση!
  Μήπως ο Χρ. Ιακώβου είναι …γνωστός σου; 😀

 10. Λοιπόν, δυό λόγια..Επειδή έχω φάει τα νιάτα μου με αυτά τα ζητήματα και επειδή έχω και μια ευαισθησία και επειδή δεν πήγαν μόνο στο καραβάνι αλληλεγγύης της ΠΟΔΝ, αλλά έχω φάει τα Βαλκάνια με το κουτάλι…ο όρισμός του έθνους που έγινε από τον Ιωσήφ Στάλιν είναι ο πληρέστερος που υπάρχει και αυτό δεν το λέω μόνον εγώ αλλά γενικά είναι αποδεκτός από μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας. Όλοι οι καλοθελητές θα πρέπει να συμφωνούν στο εξής: ότι το έθνος είναι μια έννοια που εμφανίστηκε τον 18ο 19 ο αιώνα, είναι δηλαδή σχετικά πρόσφατη και δεν υπάρχει η έννοια του΄έθνους από πάντα, όπως ισχυρίζονται οι εθνικιστές. Επίσης πρέπει να συμφωνήσουν ότι η διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας (γιατί πχ Έλληνας δε γεννιέσαι αλλά γίνεσαι)συντελείται και ομοιογενοποιείται μέσα σε ένα κρατικό σύστημα (σχολείο, θεσμοί, εκκλησίες, στρατοί, συστηματοποιημένη παράδοση, εκπαίδευση κτλ κτλ). Η άλλη άποψη ισχυρίζεται ότι το χεις γραμμένο στο ΝτιΕνΕϊ σου και είσαι έλληνας ή δεν ξέρω γω τι από πάντα!Άρα, μιας και πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτά, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουν και σε αυτό που λέει το ΚΚΕ στην παρα πολύ ωραία ανακοίνωσή του για το Μακεδονικό Έθνος. Υπάρχειως τέτοιο, διαμορφώθηκε καλύτερα και πιο συγκροτημένα από το 1943 και μετά, γιατί μόνο τότε απόχτησαν την δικιά τους κρατική υπόσταση μέσα στη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία. Και πριν υπήρχαν φυσικά εκφράσεις μακεδονικού εθνικισμού και εκφράσεις της μακεδονικής ταυτότητας αλλά ήταν ρευστά τα πράγματα. Ο Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν Μακεδόνας, αλλά πώς το εννοούσε κανείς δεν ξέρει! Σίγουρα πάντως, και είναι απολύτως φυσιολογικό, όχι όπως το εννοεί ο σημερινός Μακεδόνας που ζει στα Μπιτόλια!
  Για τη μακεδονική μειονότητα στηνΕλλάδα…Εγώ προσωπικά είμαι υπερβολικά περήφανη για την πολιτική του ΚΚΕ επί του ζητήματος και τότε και τώρα. Εϊναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα σε αυτή τη χώρα που από τον καιρό του ρετσινόλαδου του Μεταξά, σε συνθήκες βαριάς παρανομίας σήκωνε το θέμα των σλαβομακεδόνων και έλεγε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να μιλάνε τη γλώσσα τους, να καλλιεργούν τις παραδόσεις τους κτλ. Το ΚΚΕ στην Ελέυθερη Ελλάδα έφτιαξε σχολεία για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι μόνο από το ΚΚΕ μάθαν να γράφουν στη γλώσσα τους, διάβαζαν εφημερίδες στη γλώσσα τους κτλ. Το ΚΚΕ στήθηκε στο απόσπασμα για αυτό το ζήτημα και ακριβώς για αυτό το λόγο ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΑΤΩΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!!!!
  Μετά τον Εμφύλιο και την ήττα, το ελληνικό κράτος βρήκε την καλύτερη αφορμή να τους ξεφορτωθεί. Φύγαν πάρα πολλοί και αυτοί που έμειναν ενσωματώθηκαν πλήρως. Τράβα στη Φλώρινα και την Πέλλα και βρες πάνω από δέκα που να σου λενε ότι είναι Μακεδόνες και όχι Ελληναράδες..Αυτά είναι συνέπειες της πολιτικής του αστικού ελληνικού κράτους, από το φόβο που καλλιέργησε απέναντι τους και όχι μόνο απένναντί τους. Σήμερα, όσο και να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω ορισμένοι, μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Υπάρχουν σλαβόφωνοι ναι, αλλά όχι μειονότητα. Να ψάξουν να βρουν πώς ορίζεται μια μειονότητα και μετα να έρθουν να μου πουν…Και να μου πουν και εμένα τι είμαι και πού ανήκω καθότι είμαι εγγόνι σλαβόφωνων μικρασιατών προσφύγων..Ίδια γλώσσα μιλάμε με τους ντόπιους αλλά δεν έχουμε τίποτα άλλο «κοινό»!!!!!!!!
  το είπα ή τέλοςπάντων προσπάθησα να το πω και σε διάφορα κείμενα στο μπλογκ μου. επείδη γίναν πολλά σε αυτή τη χερσόνησο τα τελευταία 20 χρόνια..Όποιος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται με τέτοιου είδους μαλακίες είναι ή ηλίθιος ή πράχτορας, καιμου είναι αδιάφορο αν η λέξη «πραχτορας» φαίνεται σε ορισμένους σκληρή.
  Όλα αυτά τα καθίκια που σήεμρα λένε το ΚΚΕ εθνικιστικό, να μου πουν πού ήταν το 1992 και τι λέγαν και δε με νοιάζει αν τότε ήταν μικροί και δεν κατάλάβαιναν!και γω μικρή ήμανε αλλά μια χαρα κατάλαβα!Να μου πουν επίσης αν θεωρούν τους Πομάκους (σλαβόφωνοι μουσουλμάνοι είναι οι άνθρωποι) Τούρκους ή Βούλγαρους. Να μου πουν αν οι Τσιγγάνοι στη Θράκοι (μουσουλμάνοι ) είναι τσιγγάνοι ή Τούρκοι..Να μου πουν ποιό είναι το κοινό τους χαρακτηριστικό!Να μου πουν ποιός εξανάγκασε τους Πομάκους να μαθαίνουν τούρκικα στο σχολείο και όχι βουλγάρικα ή τέλοσπάντων τη γλώσσα τους..Να μου πουν ποιός απαξιώνει την ταυτότητά τους, ονομάζοντάς τους Τούρκους, αυτοί ή εγώ που λέω ότι δεν είναι τούρκοι αλλά κάτι άλλο..Ποιός είχε μπάρα μέχρι το 1990 στα πομακοχώρια..
  Επειδή αυτή η χώρα είναι και δικιά μου, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω κανέναν να μου τη ρημάξει.Επειδή λατρεύω τη γειτονιά μου παλεύω για να ξεκουμπιστούν όλοι όσοι τη ρήμαξαν. Κλείνω με το σύνθημα που δεσπόζει στον Περισσό :ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ- ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!

 11. @ παρτιζάνα

  Μια μικρή μόνο παρατήρηση. Το έθνος σαν έννοια πολιτειακή μπορεί να εμφανίστηκε τον 18ο ή 19ο αιώνα, όπως λες. Σαν πολιτισμική (κι όχι γενετική, DNA και λοιπές μαλακίες), όμως, η διαμόρφωσή της είναι πολύ πιο σύνθετη από την απλουστευτική σύνδεσή της με το κράτος του 19ου αιώνα και τότε μόνο στη Δυτική Ευρώπη.
  Δεν θα σου αναφέρω την επιστημονική άποψη του Σβορώνου (που τη στηρίζει με πλήθος παραπομπές και παρεμπιπτόντως φαίνεται να τη συμμερίζεται και ο ύστερος Ζαχαριάδης) για τη συγκρότηση της νεοελληνικής ταυτότητας ήδη από τον 12ο αιώνα γιατί υποθέτω ότι τη γνωρίζεις.
  Θα αναφέρω το Εβραϊκό έθνος το οποίο είχε πλήρη επίγνωση της ταυτότητας-διαφορετικότητάς του παρ’ όλο που ζούσε διασκορπισμένο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και δεν είχε ούτε αυτή τη βασική κοινότητα χώρου που είχαν άλλα έθνη. Δεν νομίζω να θεωρείς ότι οι Εβραίοι περίμεναν τη συγκρότηση του έθνους-κράτους τους το 1948 για να γίνουν ή να νιώθουν Εβραίοι!

 12. Παρτιζάνα, αν είναι σωστά αυτά που τα λέει η κατ’ εσέ πολύ ωραία ανακοίνωση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για το σλαβομακεδονικό έθνος (που δεν τολμάει ούτε να το ονομάσει, το λέει ‘κυρίαρχο έθνος στην ΠΓΔΜ’), τότε δεν είναι σωστά αυτά που έλεγε το ΚΚΕ τουλάχιστον μέχρι το 1949, έτσι; Γιατί και το 1930 και το 1949 μιλούσε για σλαβομακεδονικό και για μακεδονικό λαό που ζει στην Ελλάδα.

  Παρεμπιπτόντως, και το επαναλαμβάνω, δεν σου προκαλεί εντύπωση ότι όλη η ανακοίνωση μιλάει για σλαβόφωνους και όχι για σλαβομακεδόνες;

  Πρόχειρα:

  Click to access 24-11-1932-3.pdf

  και:

  Απόφαση 6ης ολομέλειας, Οκτώβρης 1949:
  “Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Ελληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας” (”Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ”, τόμος 7ος, σελ. 18).

  Όπως είπα και στην άλλη συζήτηση, εδώ υπάρχει φτύσιμο της ιστορίας του κόμματος -αν και δεν θεωρώ ότι πρόκειται για ακροδεξιά στροφή, ούτε καν εθνικιστική. Μάλλον αριστερός βενιζελισμός.

 13. a8lios said

  @Παρτιζάνα
  Ναι, επιτέλους το έζησα κι αυτό!
  Είδες ρε, αυτά που έγραφες πρώτη φορά μπορώ να ισχυριστώ πως δε θα τα έγραφα όλα ή δε θα τα διατύπωνα έτσι!!!!!!

  @Σαραντάκος
  Νομίζω λέει και η παρτιζάνα πως από τη στιγμή που σήμερα έχουν ενσωματωθεί (πολιτισμικά, οικονομικά κτλ.) στην ελληνική κοινωνία οι σλάβοι Μακεδόνες που ζούν στην Ελλάδα και νιώθουν Έλληνες (πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων) δεν έχει νόημα να τους κατατάσεις σε ένα έθνος που δε νιώθουν οι ίδιοι ότι ανήκουν.
  Για τα πριν του ’49 εμείς τα είπαμε στη καλύβα.
  Δε μου ‘πες ωστόσο, τί είναι ο «αριστερός Βενιζελισμός»???

 14. a8lios said

  @Εξαποδώ, ΜΖ
  Λέτε να μου αφαιρεθούνε τα σχόλια εκ των υστέρων αν με πιάσουνε? 😀

 15. Ξερωγώ, έψαχνα κάτι σαν τον πατριώτη αλλά όχι τόσο θετικό και βρήκα αυτό 😉

 16. Λάμπρος said

  Παρτιζάνα
  εσύ μάλλον δεν πρέπει να διαφωνείς με το Εθνικ, γιατί το δικαιολογεί και ο τίτλος σου. Και οι Σέρβοι πρώτοι μπήκαν στον χορό των Εθνικών εκκαθαρίσεων να μην το ξεχνάμε παρακαλώ. Διεθνισμοί και τρίχες κατσαρές και λουτρά αίματος και Σερβία μέχρι το Τόκυο…
  Για ρώτα την Λιάνα την πρώτη βουλευτίνα του κόμματος σας συμφωνεί με το …ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

  Τελικά το ΚΚΕ είδε το τυρί της ψηφοθηρίας. Τυφλωμένο όμως από τον ρηχό
  αντιευρωπαϊσμό ξέχασε τη φάκα…

 17. γιάννης μ said

  λαμπρούκο,άντε παλικάρι μου να δικαιολογήσεις τον βομβαρδισμο και διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από τους ευρωεταίρους σας που τόσο λατρεύετε εκεί στην κουμουνδούρου…
  βγάλτε πάλι στα παράθυρα (μόνο για εκεί εξάλλου τρωγόσαστε http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=42220384 από την αγαπημένη σας χαφιδοτυπία) και προσπαθήστε να εξισώσετε την άμυνα ενός λαού με την βάρβαρη επίθεση των εγκληματιων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ…έχετε παράδοση σε αυτά …δεν είναι καιρός που το «θείο βρέφος» χαρακτήριζε υποκινούμενη από ξένα κέντρα την εθνική αντίσταση

 18. partizana said

  Τώρα πώς απο τον τίτλο βγαίνει ότι εγώ είμαι Έθνικ, αυτό μόνο ο Λαμπρούκος-αν-και-μεγάλο-αγόρι-πιπιλάω-ακόμα-καραμέλες΄-γιατί-πάνω- από-όλα -είμαι-κολλημένος-αλλά-δεν -πειράζει-τη-λασπη-ρήξω-και-ας-γίνομαι-ρόμπα-κάθε-τρεις-και-λίγο, θα μπορούσε να το κάνει…
  Νίκο Σαραντάκο δε μου προκαλέι καμία εντύπωση που η ανακοίνωση μιλά για σλαβόφωνους και όχι για σλαβομακεδόνες.Ούτε μου προκαλέι εντύπωση η χρήση των όρων μακεδονικός, μακεδόνας στα κείμενα του ΚΚΕ πριν 60 ή 70 χρόνια. Γενικά, στα κείμενα του ΚΚΕ θα βρείτε πότε το ένα πότε το άλλο, αλλά είναι πάντα ξεκάθαρο το σε ποιούς αναφέρεται!Τώρα δηλαδή το ΚΚΕ φταίει που ακόμα δεν μπορεί να αναφερθει στο «κυρίαρχο έθνος της γειτονικής χώρας» με το όνομά του?!Πιστεύετε εσείς, μετά από τόσα χρόνια , ότι το ΚΚΕ θα είχε πρόβλημα η γειτονική χώρα να ονομάζεται Μακεδονία?!Και τι να κάνουμε τώρα, το ΚΚΕ φταίει πού δεν υπάρχουν πια σλαβομακεδόνες στη χώρα?(με την έννοια της μειονότητας).Αφού μετά τον εμφύλιο φύγαν όλοι και αυτοί που μείναν ενσωματώθηκαν πλήρως?!Αλλά και πριν από τον εμφύλιο, το ΚΚΕ φταίει που η έννοιες μακεδόνας, μακεδονικός ήταν ρευστές?Δηλαδή όλοι οι σλαβόφωνοι στη χώρα έιχαν ίδια συνείδηση?Δεν υπήρχαν βουλγαρίζοντες, γραικομάνοι, μακεδονίζοντες, άσχετοι που ο κόσμος τους ήταν το χωριό τους και δεν τους απασχόλησε ποτέ το ζήτημα?!Το ΚΚΕ μια χαρα τα έλεγε και τότε και μια χαρά τα λέει και τώρα. Δεν έχετε αντιληφθεί ότι τα πράγματα δεν μείναν στάσιμα 60 χρόνια μετά, ότι κόσμος έφυγε, ότι ιδρύθηκε κράτος στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας ότι πλέον ο όρος μακεδονικός λαός δεν μπορεί παρά να ανφέρεται στο «κυρίαρχο έθνος της γειτονικής χώρας» και πώς με κάποιον τρόπο πρέπει να διαχωριστώ εγώ που κατοικώ στην Ελληνική Μακεδονία και είμαι Μακεδόνισσα με τη φίλη μου τη Βέριτσα που είναι και αυτή ΜΑκεδόνισσα αλλά μένει στη Γευγελή της Μακεδονίας?!Και άμα πω εγώ ότι εμείς είμαστε σλαβόφωνοι μικρασσιάτες, με καταγωγή από την Οχρίδα, τι είμαι σλαβομακεδόνισσα?¨οχι είμαι μικρασιάτισσα. ¨αλλοι οι λοιποί κάτοικοι του χωριού μου που είναι ντόπιοι σλαβόφωνοι, πώς να τους πώ?Σλαβομακεδόνες?Να τους πώ δεν έχω πρόβλημα. Άλλα ήταν όλοι και είναι ακόμα όλοι τους «γραικομάνοι’,δεξιοί και Ελληναράδες. Αλλά άμα τους πω έτσι, σλαβομακεδόνες, πώς να ονομάσω το φίλο μου τον Όγκνιεν στα σκόπια, που είναι σλαβομακεδόνας και δεν είναι ο Ραχήμ που είναι αλβανομακεδόνας?!Ο Όγκνιεν και ο κύριος Μιχάλης στο χωριό μου είναι σλαβομακεδόνες αλλά είναι το ίδιο πράγμα?!Μην το πεις του κυρίου μιχάλη θα σε φάει!Ήμαρτον δηλαδη, πάλι με τις λέξεις θα παίζουμε?!
  Παιδες η ουσία της όλης φάσης είναι άλλη και κανείς δεν το σκέφτηκε γιατί πάλι μπλέξαμε με τα ονομάτα και τα σούμουτου. Το ΚΚΕ λέει τώρα «μάγκες, προσοχή γιατί πάνε πάλι να μακελέψουν κόσμο και κοσμάκι», αλλά άλλοι ψάχνουν να βρουν εθνικιστική στροφή!ΚΑι μα την παναγία, μετα από 20 χρόνια, μετά από όλα αυτά που γίναν στα Βαλκάνια όποιος θεωρεί ότι τέτοιου τύπου εκδηλώσεις είναι αθώες ε σόρρυ κιόλας αλλά είναι επικίνδυνα και ύποπτα βλαμμένος!
  ΥΓ. Νίκο σαραντάκο, ψάχνω να βρω πώς λέγεται ένα βιβλίο που περιέχει το εξής φοβερό κεφάλαιο με τίτλο «πώς γίνεται μια μάνα να γεννήσει έναν έλληνα και ένα μακεδόνα (σκοπιανό για να συννενοούμαστε!)». Θα το βρω και θα σας το πω!

 19. MZ said

  Xείμαρος η Παρτιζάνα.Και δεν έχει άδικο.Ποιά άλλη απόδειξη μπορεί να χρειάζεται κάποιος,για τίς προθέσεις τους, μετά απο την ίδρυση του νατοϊκού κράτους στα Βαλκάνια με την συμμετοχή ευρωπαϊκής ένωσης,ΟΗΕ,δικαστηριου της Χάγης;Και ειδικά τώρα που δεν υπάρχει «αντίπαλος»;
  Eνα αποτέλεσμα που πέτυχαν σε λιγότερο απο 10 χρόνια;Καλο θα ήταν να μην «χάσουμε το δάσος».Δυστυχώς είμαστε πολύ κοντα σε άσχημες εξελίξεις…Παρ’όλα αυτά το κεντρικό και υπαρξιακό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η «εθνικιστική»στάση του ΚΚΕ και τα προβλήματα των «ομοερωτικών»!!!

 20. Λάμπρος said

  Παρτιζάνα,
  έχεις χαθεί μέσα σε βαρυσήμαντες αναλύσεις, κι έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου.Δεν υπάρχει θέμα καλά κάνεις, ειδικά αν είναι κι όμορφα…
  Καλημέρα…

  Α και πες μου σου αρέσει το:
  Σερβία-μέχρι-το- Τόκυο.

 21. partizana said

  Πας καλά?!Είναι δυνατόν να μου αρέσει εμένα το Σερβία μέχρι το Τόκυο?!Προτιμώ αυτό http://www.youtube.com/watch?v=l7AEvrzwjO8

 22. a8lios said

  @Παρτιζάνα
  Ρε Πάρτι, απάντας σοβαρά στο Λάμπρο? Είσαι χαζά?

 23. partizana said

  Έλα ρε άθλιε σιγά!Να σε πώ…το Πάσχα κάτω θα μείνεις?!

 24. a8lios said

  @Partizana
  Ήδη Αθήνα είμαι.

 25. […] του κεφαλαίου τον χαρακτηρισμό του φασίστα (ΕΔΩ και […]

 26. Stamos said

  Εγώ πάντως έστειλα το παρακάτω e-mail στον Mr. Μανδραβέλη:

  “Κύριε Πάσχο (άκου Πάσχο!) Μανδραβέλη!
  Να ξεκινήσω κι εγώ με ένα κουίζ. Αν οι διάφοροι αντικομμουνιστές δημοσιογράφοι που κάνουν καριέρα στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες αν προτού ανοίξουν το στόμα τους λέγανε (έτσι πληροφοριακά βρε αδερφέ) πόσα βγάζουν το μήνα, τότε θα κινδυνεύανε από λιντσάρισμα όχι από τους “κακούς” κομμουνιστές αλλά από όλο το λαό που ζει καθημερινά στο πετσί του τα “αγαθά” και τις “ευλογίες” τις ευρωπαϊκής ένωσης. Μήπως είσαι ένας από αυτούς;
  Μιλάς για το αμαρτωλό παρελθόν του ΚΚΕ. Θες να σου θυμίσω σε ποια εφημερίδα δουλεύεις; Αν δεν ξέρεις, πήγαινε να δεις κανά αρχείο σαν καλός δημοσιογράφος να δεις στη διάρκεια της κατοχής τί έγραφε η “καθημερινή” και πώς συνέχισε τα κατοπινά χρόνια του εμφυλίου. Η φυλλάδα που σε ταΐζει είναι μια μοναρχοφασιστική φυλλάδα με τον μανδύα του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού.
  Να σου θυμίσω ότι ο φασίστας Καρατζαφέρης ήταν εκλεγμένος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και όχι του ΚΚΕ. Και δεν πέρασαν δα και τόσα χρόνια για να το ξεχάσουμε.
  Η ευρωλαγνεία σου, σου επιτρέπει να θυμηθείς, ότι η “καλή” Ευρωπαϊκή Ένωση με τους άλλους φίλους σας τους made in USA κατακάψανε τη γειτονική Γιουγκοσλαβία; Μήπως οι βόμβες των Γερμανών και των Βρετανών είχαν λουλούδια μέσα; Θυμάσαι ότι μόνο το ΚΚΕ ως κόμμα έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο και κατήγγειλε την ωμή επέμβαση του ευρωπαϊκού και αμερικάνικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια; Ποιο άλλο κόμμα συμπαραστάθηκε στον πολύπαθο λαό της Γιουγκοσλαβίας; ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ; Τα αφεντικά σου πού ήταν; Τα κόμματα του συστήματος που στηρίζεις πού ήταν; Τολμάς να μας ταφτίζεις με τους εθνικιστές; Εμάς που δώσαμε το αίμα μας πολεμώντας το φασισμό;

  Οι ιμπεριαλιστές δίξανε ότι αν θέλουν να χαράξουν νέα σύνορα θα το κάνουν με το αίμα των λαών. Να εύχεσαι να μη πέσει και στο δικό μας το κεφάλι γιατί τότε πάλι από τους κομμουνιστές θα γυρέψετε να σώσουν τη χώρα ενώ εσύ και τα αφεντικά σου θα τρέχετε στα Κάιρα και στα Λονδίνα ή μάλλον θα κάνετε “αντίσταση” “αυτοεξόριστοι” από το Παρίσι…τρομάρα σας. Κάποιοι δώσανε τα νειάτα τους στα βουνά και στα ξερονήσια…
  Ελπίζω κάποια μέρα να καταλάβεις…
  Δεν το νομίζω όμως γιατί ή είσαι βαλτός ή απλώς κεφάλας.”

  το e-mail του εν λόγω βαλτού ή κεφάλα σε περίπτωση που κάποιος θέλει να τον κράξει, είναι το εξής:

  pmandravelis@kathimerini.gr

 27. Red Ghost said

  Απολαύστε ένα ακόμα τονωτικό λασπόλουτρο από την αγαπημένη Χαφιεδοτυπία:
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=71255456

  Άσχετο: κούκλος ο Κύρκος στην αναμνηστική φωτογραφία με το ζεύγος Βαρδινογιάννη. Ήταν μεταξύ των επιχειρηματιών που τίμησαν με την παρουσία τους το μνημοσ.. (συγνώμη) την εκδήλωση για την προσφορά του Κύρκου στην πλουτοκρατ… (και πάλι συγνώμη) στην Ελλάδα ήθελα να πω.

 28. Abravanel said

  Τελικά το ΚΚΕ είδε το τυρί της ψηφοθηρίας

  Αδικο έχει; Εαν φέρω αποσπάσματα του Νεμεσις θα καταλάβετε την διαφορά απο ανακοινώσεις του ΛΑΟΣ; Η Κανέλλη μπορεί να μην είναι μέλος αλλά το ΚΚΕ έχει διαγράψει ανθρώπους για πολύ λιγότερα. 🙂

 29. a8lios said

  @Abravanel
  Αφού δεν είναι μέλος, πώς θα τη διαγράψει?
  Επίσης, αν θέλαμε να δούμε το τυρί της ψηφοθηρίας θα το κυνηγούσαμε καιρό τώρα, και μάλιστα πολύ καλύτερα από το ΣΥΝ π.χ.

  Επιλογές είναι αυτά…

 30. Abravanel said

  Να την αποβάλλει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή να μην είναι ο Κοινοβουλευτικός και τηλεοπτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Προσωπικά πιστεύω οτι αν αφαιρούσε την λέξη «κομμουνισμός» από τον λόγο της θα μπορούσε άνετα να γράφει άρθρα για το ΛΑΟΣ. Δεν επικεντρώνομαι σε μια λεπτομέρεια, κατ’εμέ είναι ενδεικτικό των θέσεων του ΚΚΕ σήμερα.

 31. a8lios said

  @Abravanel
  Καλά για πλάκα το είπα με τη Κανέλλη.
  Πάντως εθνίκι δεν είναι η γυναίκα μάστορα. Πατριώτισσα ναι, τη λες. Αν δε σου αρέσει είναι άλλο θέμα, αλλά εθνίκι δεν είναι. Και χριστιανή με τα μπούνια τη λες επίσης, αλλά με πλήρη αίσθηση του θρησκευτικού ρόλου που πρέπει να παίζει η εκκλησία.

  Τέλος πάντων, όπως και να ‘ταν η Κανέλλη, δε μπορείς να στηρίζεις τη κριτική σου στο ΚΚΕ στο τί κάνει η Κανέλλη.

  Για το αν έχει καμια σχέση το ΚΚΕ με τον αθνικισμό γενικότερα, τράβα ρώτα στην Ηλείαμ, Μανωλάδα μεριά αυτές τις μέρες. Αυτοί ξέρουν.

 32. Abravanel said

  Μισό λεπτό, δεν έπιασα ένα τυχαίο στέλεχος του ΚΚΕ αλλά το άτομο μέσω του οποίου το ΚΚΕ εκφράζει τις απόψεις του στην Ελληνική Βουλή που είναι ο κατ΄εξοχήν χώρος δράσης ενός οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος. Αντιθέτως η θεσμική θέση της Κανέλλη επιτρέπει να κρίνουμε το ΚΚΕ μέσω αυτής.

  Οτι εκφράζει ένα εθνικιστικό λόγο είναι εύκολο να διαπιστωθει. Οτι εκφράζει έναν τυπικά αντισημιτικό λόγο ακόμα περισσότερο. Εκτός και αν συμφωνείς οτι οι εβραίοι ελέγχουν τις ΗΠΑ οπότε καλύτερο θα ήταν να αποχωρούσα.

  ΘΕΡΟΣ 2002 – TEΥΧΟΣ 30
  Μεταξύ επικαίρων
  και αιώνιων αξιών
  θέρος καλόν

  Όταν ο Γιωργάκης Παπανδρέου συμβουλευόταν την μαμά του και τους πανίσχυρους αμερικανοεβραϊκούς παράγοντες φίλους του για το πώς θα γίνει πρωθυπουργός, δεν μίλαγε κανείς. Μίλησε η NEMECIS αγγίζοντας τα… ιερά και όσια συμφέροντα του ξένου παράγοντα.
  http://www.nemecismag.gr/home.htm

  Η Μανωλάδα δεν έχει να κάνει με τον εθνικισμό αλλά με την εκμετάλευση, αν υπήρχαν έλληνες εργάτες διαθέσιμοι τότε και αυτοί θα εκμεταλλεύονταν με τον ίδιο τρόπο, (ίσως με λιγότερη αδιαφορία από την μεριά του κράτους). Πάντως όντως συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για τη στάση του εκεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: