A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Ψιλικαντζού vs. ΠΑΣΟΚ 1-0 (αλλά να βλέπουμε και το δάσος)

Posted by a8lios στο 31 Μαρτίου, 2008

(πρωτού ξεκινήσω να πώ ότι για το ματς Εργοτέλη-Λεβαδειακού και τη νίκη-θρίαμβο της Εργοτρέλας θα γράψω αύριο Τρίτη. Σόρρυ Makrog, Πανάγο και λοιποί. Μη βαράτε…)

 

Λοιπόν, το ‘δαμε κι αυτό. Δηλαδή το ‘δα εγώ και σας το δίνω και σας να το δείτε…

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Η Ψιλικαντζού είναι η 35χρονη με το μπλογκ. Ίσως να την ξέρετε. Ίσως και όχι. Προσφάτως αποφάσισε να κόψει το μπλόγκινγκ.

Το Καλτσόβρακο είναι ο σύντροφος (όχι με την κομματική έννοια, αν και ποτέ μη λές ποτέ σ’ αυτή τη ζωή 😀 ) της Ψιλικαντζούς.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα/κίνημα που ίδρυσε ο Αντρέας Παπανδρέου και σήμερα είναι αρχηγός του ο γιός του Γιώργος Παπανδρέου. Είναι σοσιαλιστικό κίνημα 😀 . Το λέω γιατί παίζει τώρα τελευταία να έχουν γίνει περισσότεροι όσοι ξέρουν την ψιλικαντζού από όσους ξέρουν το ΠΑΣΟΚ.

Λοιπόν, τί έγινε?

Η Ψιλικαντζού τυγχάνει να είναι μπλογκερού-«φίρμα», οπότε ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, που διοργάνωναν μια εκδήλωση σε σχέση με τα μπλογκς, την καλέσαν (αυτή και άλλους) να συμμετέχει εκεί σαν ομιλήτρια.

Λοιπόν, όπως περιγράφει πολύ πολύ αναλυτικά ο Καλτσόβρακος που ανέβηκε μαζί της από τον Πειραιά στη Καβάλα , εκεί έγιναν διάφορα σκηνικά, για τα οποία ευθύνονται κάποιοι ντόπιοι ΠΑΣΟΚοι που θεωρούν τους εαυτούς τους «πράσινους μπλόγκερς» κι έτσι.

Π.χ. (correct me if I’m wrong) είχαν διαδώσει πως η Ψιλικαντζού ήταν στη «νεολαία του Τσίπρα», ακούστηκε ότι πληρώθηκε για να πάει να μιλήσει εκεί πέρα, πως είναι απαγγελματίας μπλογκερ και πολλοί άλλοι χαρακτηρισμοί. Ξαναλέω, δείτε στο μπλόγκ του Καλτσόβρακου αν θέτε αναλυτικά.

Τί έγινε μετά? Ε, έγραψε ο Καλτσο ό,τι έγραψε, έγραψε και η ψιλικαντζού κάτι που το δημοσίευσε σε άλλο μπλογκ (αφού έχει σταματήσει να γράφει στο δικό της) και…

 

…και το ΠΑΣΟΚ απάντησε, ζητώντας συγγνώμη! Και όχι όπου κι όπου, αλλά από το papandreou.gr!

 

Λοιπόν, γιατί γράφω εγώ τώρα κάτι επ’ αυτού? Θα σας πώ αμέσως.

Είχα γράψει σαν σχόλιο στο ποστ του Καλτσόβρακου το εξής:

Εγώ ξέρεις τί βλέπω ρε Καλτσο? Έχουν πέσει όλες οι “προοδευτικές” δυνάμεις του τόπου πάνω στα μπλογκς για να δείξουν πόσο μοντέρνοι & εναλλακτικοί είναι, μπας και σώσουν το τομάρι τους οι μεν, μπας και ανέβουν ακόμα περισσότερο οι δε.

Και σε αυτό το στίβο οι ΠΑΣΟΚοι, και λόγω μεγαλύτερου πανικού, και λόγω πολύχρονης κυβερνητικής μαλάκινσης που τους κάνει να νομίζουν πως μπορούν να κάνουν και καμιά χοντράδα παραπάνω (”έλα μωρέ και ποιος θα το καταλάβει…”), το χειρίζονται πιο άκομψα.

Κάπως έτσι…

Μπλόγκερ & Πούτσες μπλε. Από τις πιο ηλίθιες γενικεύσεις που έχω ακούσει. Μπλόγκερ και “ενεργοι πολίτες”…

και μετά από αυτή την κίνηση του ΠΑΣΟΚ θεωρώ πως όχι απλά είναι σωστό αυτό που έγραψα, αλλά ήταν πολύ λίγο.

Κάποιοι θεώρησαν πως δεν είναι ειλικρινής η συγγνώμη του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνώ 100%.

Ξέρετε, συζητάγαμε και με κάτι συντρόφους κάποια στιγμή στην περιφρούρηση της τελευταίας απεργίας για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο, και άμα διαβάσετε καλά την ανακοίνωσή του (κυρίως τις τελευταίες παραγράφους) θα καταλάβετε ότι όχι απλά είναι ειλικρινέστατη, αλλά είναι και τμήμα του πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αυτό το πράγμα. Είναι η «ιδεολογία» του ΓΑΠ, πώς να το πώ…

Αυτή η «κοινωνία των πολιτών». Δείτε και το πώς άλλαξαν τον τρόπο εκλογής τους και ουσιαστικά διέλυσαν της Οργανώσεις Βάσης (ό,τι ανάλογο είχαν) εδώ και μερικά χρόνια. «Από τη βάση». Ακούγεται πιο δημοκρατικό αλλά τρίχες, αφού κανένας δεν ξέρει σαν προσωπικότητα αυτόν που ψηφίζει, είτε λέγεται Γιώργος είτε Μπένυ. Δείτε το γιατί στήριζαν ανάλογο τρόπο εκλογής πρυτάνεων στα ΑΕΙ. Γιατί προάγουν τη δράση των ΜΚΟ σαν επίσημων συνομιλητών και συνεργατών του καπιταλιστικού κράτους, ενώ παραγκωνίζουν/γραφειοκρατικοποιούν/διαλύουν όλες τις μαζικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού…

Φέρτε το αυτό τώρα στα μπλογκς. Το καλύτερο σενάριο του ΓΑΠ, του ΠΑΣΟΚ και της σύγχρονης έκδοσης του καπιταλισμού, όπως αυτοί τον έχουν στο μυαλό τους. Κάθε πολίτης να αισθάνεται πως μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, πως όλοι οι υπόλοιποι έχουν τη δυνατότητα να ακούνε τις αγωνίες, τις καταγγελίες & τα όνειρά του, αλλά εντελώς τυχαία τα πράγματα να συνεχίζουν εύκολα, απλά και απερίσπαστα να τα διευθύνουν οι ίδιοι που το έκαναν και πριν. Άντε να έχουμε και τπτ mass mail, ηλεκτρονικές διακδικήσεις & σιωπηρές διαμαρτυρίες πού και πού.

Well, εγώ το πιστεύω πως ο Γιώργος βλέπει πως αυτό το πράγμα μπορεί να είναι το μέλλον. Έτσι έμαθε στο America, έτσι το μεταφέρει κι εδώ. Η ιδιωτική «κοινωνική» δράση πάνω απ’ όλα!

Και δεν είναι μόνο ο Γιώργος. Υπάρχει πακτολός χρημάτων που δίνεται από την Ε.Ε. σε όλα τα κράτη-μέλη για να προχωρήσουν σε αυτή τη κατεύθυνση.

Την «κοινωνία των πολιτών».

Αυτό είναι όμως και το πρόβλημα του Γιώργου και του ΠΑΣΟΚ. Τέλος πάντων ένα από τα προβλήματα. Αυτά τα πράματα, η «δημοκρατία & συλλογικότητα του διαδικτύου» κτλ. δεν προχωράνε πολύ γρήγορα στη χώρα μας. Και δεν ξέρω γιατί η ΝΔ δεν τα προχωράει εξ’ ίσου γρήγορα αυτά τα θέματα (ίσως γιατί πατάει καλύτερα στην ελληνική πραγματικότητα από το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο), αλλά σαφώς τα προχωράει και εκείνη. Και όπως σε τόσα και τόσα ζητήματα από κοντά σπρώχνει κι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με το γλύψιμο που ρίχνει στις «νέες μορφές έκφρασης», στο «κίνημα των μπλογκερς», στις περιβαλλοντικές ΜΚΟ και τόσα άλλα, ξεχνώντας(?) το ζήτημα του περιεχομένου, της κατεύθυνσης όλων αυτών.

Επομένως για να συμπυκνώσω το χαώδες σκεπτικό μου:

Ειλικρινά ζητάει συγγνώμη το ΠΑΣΟΚ, πολύ πιθανό να δώσει και προσωπικά κλότσο ο Γιώργος στα μέλη του «κινήματος» που κάναν μαλακίες γιατί πραγματικά τον ενδιαφέρει η «κοινωνία των πολιτών» που θα είναι «δημοκρατική & ανεκτική σε όλους».

Αλλά ακριβώς αυτή είναι που πρέπει να αρνηθούμε, τουλάχιστον έτσι που πολύ μελετημένα την πλασάρει και η ευρωένωση και τα ντόπια κόμματα του κεφαλαίου. Γιατί αλλιώς αυτή η «δημοκρατική & ανεκτική κοινωνία των πολιτών» σύντομα θα κάνει ακόμα και αυτή την καπιταλιστική κοινωνία των τελευταίων δεκαετιών του 20ου αιώνα να φαντάζει παράδεισος της δημοκρατίας…

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

23 Σχόλια προς “Ψιλικαντζού vs. ΠΑΣΟΚ 1-0 (αλλά να βλέπουμε και το δάσος)”

 1. partizana said

  Τι με θύμισες ώρα!¨οταν ήμανε στην Αγγλία ένα από τα ζητήματα που μας απασχολούσαν στα μαθήματα είναι τι πρέπει να γίνει για να επικρατήσει η κοινωνία των πολιτών στη Βοσνία και να επέλθει μέσω αυτής η συνύπαρξη!Επείδη έβγαζα σπυράκια δεν θυμάμαι τι λέγανε τα γίδια, παρα μόν τη φράση της Σάρας (την έχω κάνει φίρμα σε παλιότερο ποστ μου) ότι και εδώ στηνΑγγλία με αυτή την κοινωνία των πολιτών το μόνο που καταφέραμε είναι να γίνουμε ακόμα πιο ατομιστές.Εμ βέβαια καλή μου!Όταν θεωρείς πως για το πρόβλημα που σου προκαλέι το σύστημα η απάντηση είναι η ίδρυση ΜΚΟ για την προστασία του διακιώματος σου να φοράς αθλητικά όταν έχεις βγάλει κάλο από το τακούνι στη δουλειά, δεν πας και πολύ μακριά!
  Γραψε ρε για τον Εργοτέλη!Τα σπασαμε χθες στη Σαλονίκη με το φανελάκι Ογκουνσότο!

 2. βα.αλ. said

  Χαχα! Δεν τα ήξερα όλα αυτά… Μεγάλοι καραγκιόζηδες ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΟΣ.

  Γενικώς πάντως είναι ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.. 😉

 3. Από σχόλιο (που έγινε ποστ εδώ):

  Από (αρκετά) πριν τις εκλογές, το επιτελείο του Γιώργου παρακολουθεί και γνωρίζει τη σημασία και την προοπτική της κομματικής παρέμβασης στη μπλογκόσφαιρα – βλέπει αμερικάνικες εκλογές, τη γαλλική καμπάνια για το ευρωσύνταγμα κτλ κτλ. Προσλαμβάνει μάλιστα και στέλεχος για να δουλέψει, ανάμεσα στ’άλλα, στην οργάνωση της προπαγάνδας με μπλόγκερς. Έρχονται οι εκλογές με τις γνωστές συνέπειες, και το καθήκον αλλάζει: πρόκειται για την συγκρότηση ενός δικτύου που απευθύνεται στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει Γιώργο. Στο δίκτυο αυτό (που συντονίζεται πρακτικά με τουίτερ και άλλα κόλπα), εντάσσονται και άνθρωποι του κομματικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα το εσωστρεφές αυτό πράγμα να ελέγχεται οργανωτικά από τους «Γιώργους», αλλά πολιτικά να έχει τα δικά του, τοπικά ζητήματα. Αυτό που παρακολουθήσαμε χάρις στον «υπερβάλλοντα ζήλο» της κ.Τσακαλέρου, ήταν νομίζω το πώς μπερδεύτηκαν τα μπούτια του παλιού ΠΑΣΟΚ με το νέο στυλ. Η αντίφαση ενυπήρχε στο όλο αυτό δίκτυο, ανάμεσα στον «σκληρό» συντονισμό που απαιτούσε η υπέρ Γιώργου προπαγάνδα, και την αντίληψη της προώθησης της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών μέσω σόσιαλ μήντια και τα παρόμοια, που ανήκει στο βασίλειο της «ανανέωσης Γιώργου».

 4. Red Ghost said

  Στην ίδια λογική είναι τα Τοπικά Συμβούλια Νεολαίας:http://www.kalambaka.gr/portal/article.asp?ArticleId=139&MenuId=153&lang=gr Καλύπτουν τα κενά που αφήνουν οι ΜΚΟ και οι υπόλοιποι Ευρωενωσιακοί θεσμοί της κοινωνίας των πολιτών. Αν δούμε τα αποτελέσματα στο Ηράκλειο http://www.patris.gr/articles/130241 πρόκειται για κωμωδία.Πιο πολλούς νέους αντιπροσωπεύει ένας φοιτητικός σύλλογος από ότι το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Ηρακλείου. Και πάνω από όλα… ακομμάτιστα!

 5. Red Ghost said

  Βρήκα και άλλο αστείο site της εφημερίδας Ευρυτανικά Νέα
  http://www.evrytanika.gr/0261-0280/0276/news.htm
  Μου άρεσε ειδικά το κομμάτι:
  «Παρατηρούμε μια εμπλοκή των κομμάτων στις εκλογές των Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Αυτό είναι, ίσως, λογικό για τα κόμματα, θα προσθέταμε, όμως, στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών και μετά είναι ηθικό;» Φαντάζομαι πως εννοεί 17 ετών και μικρότεροι και όχι μεγαλύτεροι. Αν είσαι 15 χρόνων σύμφωνα με το αστικό μας κράτος μπορείς να αποφασίσεις αν θα πας σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ ή στο μεροκάτο. Μπορείς να ψηφίσεις στις εκλογές των Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Αλλά να διαλέξεις… κόμμα; Ανήθικο! Αν είναι έτσι να καταργηθούν και για τους μεγαλύτερους τα κόμματα. Αφού βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

  Ας δούμε τι λέει και η ΠΚΣ ΣΤΕΦ
  http://pksstefpir.blogspot.com/2008/02/blog-post_2869.html

 6. […] δεν μπορώ παρά να συστήσω και την ανάγνωση του: Ψιλικαντζού vs. ΠΑΣΟΚ 1-0 (αλλά να βλέπουμε και το δάσος), όπου πέφτει και ένα χοντροφτύσιμο στην “κοινωνία […]

 7. a8lios said

  @Παρτιζάνα
  Θεά την έχεις κάνει τη τύπισσα! Πρέπει να σε χάραξε βαθιά η συναναστροφή μαζί της…

  @Μαύρο Πρόβατο
  «Αυτό που παρακολουθήσαμε χάρις στον «υπερβάλλοντα ζήλο» της κ.Τσακαλέρου, ήταν νομίζω το πώς μπερδεύτηκαν τα μπούτια του παλιού ΠΑΣΟΚ με το νέο στυλ.»

  Ναι, κάπως έτσι νομίζω κι εγώ.

 8. a8lios said

  @βα.αλ.
  always true, xexe

 9. Ήταν γενικά σοκαριστική η συναναστροφή με τη βλακεία!

 10. Έτσι είναι όπως τα λες.

  Χρειάζεται οργάνωση για να ανατρέπονται τα πράγματα. Απλές ηλεκτρονικές διαμαρτυρίες, το ψηφιακό κίνημα των μπλόγκερς ή οι ΜΚΟ δεν αλλάζουν τα πράγματα. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ : you are free to say whatever you want (που λέει ο λόγος), but this doesn’t change anything.

  Τα compremi στα κέντρα εξουσίας θα συνεχίζουν να γίνονται απερίσπαστα, αν δεν υπάρχει κάτι να τα σταματά και αυτό πρέπει να είναι οργανωμένο και όχι χαμένο στην ατομικότητα.

  Με μία διαφορά. Το «κίνημα των μπλόγκερς» μπορεί να είναι κάτι από το οποίο να προκύπτουν θετικά πράγματα και για τους κοινωνικούς αγώνες. Μπορεί να ξυπνούν συνειδήσεις (μη μου πείτε ότι δεν το πιστεύετε και ότι γράφετε στα μπλογκς σας από αγάπη στην ποίηση). Δεν υπάρχει λοιπόν το δίλημμα ή μπλόγκερ ή ο δρόμος, τα κινήματα είναι πολύμορφα και αλληλοσυμπληρούμενα. Απλώς για το ΠΑΣΟΚ ο δρόμος έχει τελειώσει τα τελευταία 20 χρόνια και υπάρχει μόνο η σφαίρα του ψηφιακού ονείρου.

 11. J.McManus said

  […]γλύψιμο […]

  Γλείψιμο σύντροφε! 😉
  Όλα κι όλα, ΔΕΝ είναι γλύπτες σαν τον Φειδία εκεί στην Κουμονδούρου!

 12. compasso said

  από την άλλη δεν είναι λίγο πράγμα να απολογείται ένα κόμμα για τη συμπεριφορά των μελών του και αυτό να οφείλεται στο κράξιμο που έφαγε διαδικτυακά. Βέβαια αυτό δε νομιμοποιεί τη Κοινωνία των πολιτών και τις διάφορες άλλες φαμφάρες που χρησιμοποιούν για να μας πείσουν ότι ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία.
  Παρόλαυτα το γεγονός ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να καταδικάζονται και να έχουν έστω κάποιες ελάχιστες συνέπειες για τους συγκεκριμένους ανθρώπους ( βέβεια αυτοί της Καβάλας δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας όσ αφορά τα οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟκ) δεν είναι κακό, αντίθετα είναι πολύ θετικό. Αρκεί να μην υπερβάλλουμε στο γεγονός.

 13. plagal said

  Συντροφε, το ποστ σου ειναι ΠΟΛΥ σωστο. Τοσο που δεν το περιμενα (Ζιζεκ και Νεγκρι/Χαρντ απο κουκουέ? Μον ντγέ!). Καποια κομματια σηκωνουν κουβεντα (τα νεα μεσα και η επανασταση της πληροφορησης οσο εκδημοκρατιζονται τοσο αποκτουν δυναμει επαναστατικη φυση κατα το μαρξιστικο ρητο με το ποσοτικο που γινεται ποιοτικο, οποτε ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου να τα απορριπτεις ετσι ευκολα και ουσιαστικα να παραχωρεις στον αντιπαλο τον νεο χωρο που ονομαζεται «κυβερνοχωρος», «ΚΤΠ» κτλ), αλλα η γενικη κατευθυνση ειναι ΠΟΛΥ σωστη.

  (Το κομματι στην παρενθεση ειναι ολοκληρη κουβεντα, την οποια δεν εχω καθολου το χρονο να πιασω παραπανω αυτη τη στιγμη, αλλα επιφυλασσομαι για την επομενη βδομαδα και με ποστ.)

 14. VaGoS said

  8a mporousa na sumfwnhsw mazi sou se arketa alla oxi stis 2 teleutaies paragrafous tou arxikou post sou. Uparxoun swstoi kai la8os tropoi ths xrhshs twn blog kai genika olwn twn new meswn epikoinwnias. Ta blog mporoun na xrhsimopoih8oun ws aples me8odoi idiwtikhs drashs ta opoioi mazi me thn probolh twn sullogikwn kinhsewn diaforwn sundikatwn omadwn klp mporoun na afupnisoun kapoio kommati tou plh8usmou, kuriws auto pou asxoleitai me tis nees texnologies, wste na er8ei h allagh.

  Auto to parapanw einai to skeptiko tou Giwrgou pisteuw, gt oi epoxes exoun allaksei kai ta kinhmata kai oi politikes suzhthseis mporoun para polu duskola na ginoun mesa se kafeneia, magazia kai diaforous xwrous draseis gt egw h esu, o neos poy ergazetai kai pernei 650 euro gia na zhsei 8a exei elaxisto xrono gia na summetexei se auta otan 8a kinduneuei na mhn exei to hmerhsio merokamato tou. Anti8eta einai polu pio eukolo na summetexei se mia suzhthsh opou kata8etontas th gnwmh tou mporei parallhla se ena misawro na enhmerw8ei gia 5 parapanw pragmata pou an den eixei upologisth 8a h8ele polu parapanw xrono na to kanei. Kai ennoeitai bebaia oti stoxos einai h summetoxh olwn sthn allagh kai oxi h aplh anagnwsh-suntaksh posts.

  Kai sto katw katw skepsou, poso pio xeirotera mporoun na ginoun ta pragmata mesa apo eleu8era blogs opou o ka8enas grafei th gnwmh tou, apo shmera opou ta megala suggrothmata dialegoun ti 8a anaparagoun kai poion ekastote Alexi h Giwrgo (palaiotera gt twra tous exei paiksei tapa) 8a proo8hsoun? Poso pio xeirotera apo shmera opou kuriarxei h oxlokratia anti h ousiastikh kai amesh dhmokratia?

 15. massmeeting said

  Μας έχετε πρήξει με την Ψιλικατζού και τον Καλτσόβρακο! ΕΛΕΟΣ… Γίνανε όλοι φιλόσοφοι της επικοινωνίας και του διαδικτύου! Δεν έχουν καμιά δουλειά να κάνουν; Μάλλον έχουν λύσει τα βιοποριστικά τους προβλήματα κι ασχολούνται με το… blogging! Τα παιδία παίζει! Μιλήστε τουλάχιστον για τον Παναθηναϊκό…

 16. a8lios said

  Μα τί γίνεται, όλοι σύντροφε και σύντροφε! Μήπως έχω πάρει το λάθος δρόμο 😀 ?

  @Massmeeting
  Άμα εσύ από όσα έγραψα κατάλαβες πως με νιάζει μόνο η Ψιλικατζού και το Κατσόβρακο, γιούχου φίλε, γιούχου…

  @Plagal
  Καταρχάς, και οι αστοί και οι ρεφορμιστές και οι οπορτουνιστές φιλόσοφοι θα πιάνουν και θα ερμηνεύουν σωστά μεμονομένα κομμάτια της πραγματικότητας. Παλιότερα, τώρα και πάντα.
  Αυτό δε σημαίνει πως έχουν και δίκιο γενικότερα, ειδικά στην κοσμοαντίληψη που πλασάρουν.
  Και ο Κάουτσκι για τη θρησκεία μια χαρά τα έλεγε, για τα υπόλοιπα τα έκανε μαντάρα…
  Τέλος πάντων.

  Το ότι ο χώρος των ειδήσεων/των πληροφοριών κτλ. ειδικά μέσω διαδικτύου αγκαλιάζει όλο και περισσότερους που όχι μόνο παρακολουθούν αλλά προσφέρουν σε ειδήσεις, σχόλια κ.ά. προφανώς είναι εν δυνάμει επαναστατική εξέλιξη. Εκτινάζει τις αντιθέσεις στο χώρο αυτό στα άκρα. Δείχνει ότι είναι υπερώριμο το αίτημα για κατάργηση των μονοπωλιακών ομίλων στο χώρο αυτό.

  Αυτό όμως, ακόμα και σήμερα, απαιτεί πολιτική εξουσία για να γίνει.
  (Πλάκα πλάκα, τί λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κοινωνικοποιήσει τα ΜΜΕ? Χιχιχι)
  Ειδάλλως, το πιθανότερο σενάριο είναι οι μονοπωλιακοί κολοσσοί να βρούνε τρόπο να αξιοποιήσουνε και στο χώρο αυτό τις τεχνολογικές εξελίξεις για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία τους.

  Με άλλα λόγια: Επιρρεάζει περισσότερο, πιο άμεσα και πιο πολύμορφα το εποικοδόμημα τη βάση σήμερα, αλλά η βάση παραμένει…βάση.

  Λες
  «ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου να τα απορριπτεις ετσι ευκολα και ουσιαστικα να παραχωρεις στον αντιπαλο τον νεο χωρο που ονομαζεται “κυβερνοχωρος”»

  καλά, και μόνο το ότι αυτό το πράγμα μου το λες μέσα στο μπλογκ μου, είναι μια τεράστια αντίφαση, δε νομίζεις?

  Όπως είπε και ο InLoveWithLife «δε γράφουμε στα μπλογκ μας από …αγάπη για την ποίηση» 😀

  @VaGoS
  Ε καλά, άμα συμφωνούσες θα υπήρχε και πρόβλημα εδώ που τα λέμε. Τέλος πάντων, εγώ νομίζω πως και η ελληνική και η παγκόσμια πραγματικότητα σε διαψεύδει ως προς τις προθέσεις σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Αλλά άμα θες να περιμένεις για να το δεις ακόμα πιο καθαρά, τί να σου πώ, περίμενε…

  Πλάκα πλάκα, στο συνέδριο είχα δει κάτι πλάνα με laptop και τέτοια. Τί ήταν αυτό?

 17. a8lios said

  @McManus
  H αλήθεια είναι πως δεν είμαι και πολύ της ορθογραφίας, δυστυχώς. Ελπίζω για αντέχετε να με διαβάζετε πάραυτα…

 18. massmeeting said

  Όταν μάθεις τι ζητάς από τη ζωή, σφύρα μου!

 19. a8lios said

  @Massmeeting
  ???

  Ρε, μπας και είσαι ο Λάμπρος?

 20. VaGoS said

  Htan ta laptop twn 100 euro (ka8ws h omada anaptukshs kai prow8hshs autwn proskeitai stous e8elontes diadiktuou tou pasok). Einai eklphktika mono kafe de pshnoun.

 21. κοινωνία των πολιτών και ψηφιακή Ελλάδα?
  Χα..εδώ γελάμε με φωνή(που έλεγε και η συχωρεμένη η γιαγιά μου)
  Όσο για τους μπλόγκερς…αν εννοούμε κοινωνία των πολιτών τισ μαύρες πλερέζες στον καιρό της φωτιάς και το το μαύρο δάκρυ για την καημένη την Αμαλία ε τότε δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια τάξη παρθεναγωγίου που πάει εκδρομή στον εθνικό κήπο για να θαυμάσει τις πεταλούδες.
  Αν και προσωπικά νομίζω ότι ο καθένας απλά κάνει την καύλα του και οτι περάσει πέρασε(δεν βάζω στο καλάθι τις προσωπικες φιλοδοξίες και σκοπιμότητες..έτσι?).

 22. a8lios said

  Τί το ‘θελα και μίλησα για τις ΜΚΟ. Δέστε κι αυτό.

  @VaGoS
  Συμφέρουν δηλαδή? Γιατί τόσα παίζει να βρω. Ή είναι μόνο για …»κινηματίες» 😀 ?

  @Μαραμένο
  Μη το βλέπεις μόνο στο σήμερα. Κάθε αρχή και δύσκολη. Και για την ΚτΠ στην Ελλάδα. Το θέμα είναι η προοπτική, και η συγκεκριμένη είναι μαύρη

 23. VaGoS said

  Basika den einai akoma gia emporikh xrhsh apo oti katalaba, alla 8eloume na to prow8hsoume gia ekpaideutikous skopous stis mikres hlikies. Alla epeidh twra den uparxei boulhsh ths kubernhshs gia kt tetoio anamenoume thn allagh.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: