A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Ο Λιάπης στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης»

Posted by a8lios στο 30 Μαρτίου, 2008

Σαν σήμερα, 30 Μάρτη (έτυχε να’ναι και φέτος Κυριακή όπως και τότε), εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης. Δέστε και στον Μπολσεβικίδη σχετικά.

Ίσως γι αυτό να επέλεξε και ο Μιχάλης Λιάπης, από τους πλέον σοβαρούς 😀 υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ, αυτές τις μέρες να επισκευτεί το χωριό της Ουγγαρίας που φέρει το όνομά του (του Μπελογιάννη, όχι του Λιάπη).

Τον είδα λοιπόν το Λιάπη χτες στις ειδήσεις να κάνει δηλώσεις από εκεί. Αφού πρώτα του τραγούδησαν κάτι παιδάκια, απόγονοι των πολιτικών προσφύγων που έφτιαξαν το χωριό.

Και τί δήλωσε ο θεός?

«Το χωριό Νίκος Μπελογιάννης μας δείχνει τί είναι ικανοί να δημιουργήσουν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι»!

Δηλαδή πέστε μου, υπάρχει πιο ηλίθια δήλωση που θα μπορούσε να κάνει?

Άιντε, να μη ζητήσει συγγνώμη για τα όσα τράβηξαν όσοι ίδρυσαν το χωριό αυτό από το Ελληνικό Κράτος.

Που παρότι άκουγαν από το ελληνικό κράτος επί δεκαετίες πως είναι «ΕΑΜοβούλγαροι» & «δάκτυλοι της Μόσχας» αυτοί μάθαιναν στα παιδιά τους τις παραδώσεις, την γλώσσα κτλ. της χώρας τους.

Άιντε, να το παίξει και εκπρόσωπος της «εθνικής ομοψυχίας» και ότι «τιμάει όσους αγωνίστηκαν από όλες τις παρατάξεις».

Αλλά όχι και ενωμένοι ρε Λιάπη! Μα πόσο στόκος είσαι πια?

Συ το γάμσες και ψόφσε!

Ευτυχώς κάποιος κάτι πρέπει να ‘χε πει στα παιδάκια για το τί εκπροσωπεί πολιτικά ο κύριος που ήρθε για επίσκεψη και έτσι τραγούδησαν σε άπταιστα ελληνικά, πριν κλείσει η μετάδοση, το

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή…» 

(παρακαλάω να πήρανε χαμπάρι τη δήλωσή του και στην Ελληνοφρένεια, αυτό μόνο. Τέλος!)

19 Σχόλια προς “Ο Λιάπης στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης»”

 1. γιάννης μ said

  κάτι μου λέει ότι το επόμενο επεισόδιο θα έχει πολύ δουλειά…όλα τα λεφτα στο ρεπορτάζ όπου λέει ότι ο υπούργαρος επισκέφτηκε το μνημείο του Μπελογιάννη και η εικόνα τον δείχνει να ανάβει κερί σε εκκλησία (ούτε το μνημείο δεν τολμάνε να δείξουν)

 2. Τι να πει κανείς για τη μαλ**** του Λιάπη… Έλεος!

  Ο Μπελογιάννης μας δείχνει το δρόμο, για τον αγώνα που θα μας οδηγήσει σε μια άλλη κοινωνία…

 3. rocean said

  Με το άγχος που έχουν να «καταργήσουν» την ταξική πάλη, λένε ότι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι. Εχω σιχαθεί να ακούω το τι μπορεί να κάνει ένας λαός όταν είναι ενωμένος.

 4. partizana said

  Ναι το χωρίο Μπελογιάννης δείχνει τι μπορούν να φτιάξουν οι εργαζόμενοι όταν είναι ενωμένοι!Δεν είχε γενικώς και αορίστως έλληνες στο χωρίο!Είχε έλληνες (ανάμεσά τους και σλαβομακεδόνες, που το ελληνικό κράτος τους στέρησε την ιθαγένεια)κομμουνιστές, που με τους ούγγρους φτιάξαν το Μπελογιάννη!

 5. […] μπολσεβικίδης και ο άθλιος έχουν γράψει κάποια πράγματα γι’ […]

 6. erythros said

  Είναι θεός ο Λιάπης! Μόνον αυτό, τίποτ` άλλο. Τέλος!!!

 7. xamogelo said

  Εγώ θα έλεγα ο ορισμός του ζώου…. αλλά τι να πεις….

 8. a8lios said

  @Partizana
  Σλαβομακεδόνες? Αυτή δεν είναι απαγορευμένη λέξη? 😀

 9. Η “ασθένεια” τών αστών πολιτικών, να παρουσιάζουν, μετά θάνατον, τους επαναστάτες και την διδασκαλία τους με έναν “αποστειρωμένον” λόγο, είναι διαχρονική! Συνεχίζει, δε, να υπάρχει και σήμερα, όχι μόνον στο μυαλό τών αστών πολιτικών, αλλά και στους πολιτικώς ραχιτικούς εγκεφάλους τών οπορτουνιστών καί μερικών, δήθεν προοδευτικών, αστών πολιτευτάδων.
  Τον ρόλο και τον στόχο, όμως, όλων αυτών, που, αναφερόμενοι στους Επαναστάτες, επιχειρούν, μετά τον θάνατόν τους, να απονευρώσουν την επαναστατική διδασκαλία τους από τον επαναστατικό και ταξικόν πυρήνα της, τον γνωρίζει πολύ καλά κάθε συνειδητός εργαζόμενος, και τον έχει αποκαλύψει και περιγράψει παραστατικά, από το 1917, ο Λένιν:
  “Όσο ζούσαν οι μεγάλοι επαναστάτες, οι τάξεις τών καταπιεστών τούς καταδίωκαν συνεχώς και αντιμετώπιζαν την διδασκαλία τους με την πιο άγρια μανία, με το πιο λυσσαλέο μίσος, με την πιο αχαλίνωτη εκστρατεία ψευτιάς και συκοφαντίας.
  Ύστερα από το θάνατό τους, γίνονται προσπάθειες να τους μετατρέψουν σε αβλαβή εικονίσματα, σαν να λέμε, να τους ανακηρύξουν αγίους, να προσδώσουν κάποια δόξα στο όνομά τους για «παρηγοριά» τών καταπιεζόμενων τάξεων και για την αποβλάκωσή τους, ευνουχίζοντας το περιεχόμενο τής επαναστατικής διδασκαλίας, αμβλύνοντας και εκχυδαΐζοντας την επαναστατική της αιχμή.
  Με μια τέτοια «κατεργασία»… συμφωνούν σήμερα η αστική τάξη και οι οπορτουνιστές μέσα στο εργατικό κίνημα. Λησμονούν, σβήνουν και διαστρεβλώνουν την επαναστατική πλευρά τής
  διδασκαλίας, την επαναστατική ψυχή της…”.(Β.Ι. Λένιν, “Κράτος και Επανάσταση”).
  Αυτά πρέπει να τα έχουμε πάντα στο μυαλό μας, και να επαγρυπνούμε! –
  Καρδαμάς

 10. […] στου Άθλιου, […]

 11. Πόσα κιλά …Λιάπης, μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος;
  Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ βλακείας.
  Αλλά έτσι είναι… Όταν γίνεσαι υπουργός επειδή είσαι ανιψιός του Κωνσταντίνου και ξάδερφος του Κωστάκη Καραμανλή, δεν χρειάζεται να έχεις κανένα άλλο προσόν εκτός από την βλακεία που κουβαλάς.

 12. karpidis said

  Αθλιε ευτυχώς δεν μου κτύπησε μόνο εμένα αυτή η εικόνα άσχημα. Έγραψα κάτι που με τις μαλακίες του ΟΤΕ (τους είδες έμαθα) τώρα το δημοσιεύω…

 13. Υπάρχουν και χειρότερα!

  Πέρσι η Γάνη Πάλλη Πετραλιά, επισκέφτηκε το σημείο που δολοφονήθηκλε η Ρόζα Λούξεμπουργκ και έριξε και τριαντάφυλλα στο ποτάμι όπου τότε είχε πεταχτεί το πτώμα της….

  Πώς τόλεγαν οι αρχαίοι μας;

  Ο τέμπορα Ο μόρες!!!

  Μ-π

 14. hhgg said

  δοκιμαστικό σχόλιο
  δοκιμαστικό σχόλιο

 15. a8lios said

  @Πόντος & Αριστερά
  Είδα και το απόσπασμα που έβαλες από τα περσινά λεγόμενα της Πάλλης και δε τα θεωρώ τόσο άσχημα. Από την άποψη πως είναι η κλασσική «αναγνώριση» των αστών πολιτικών προς τους επαναστάτες.

  Τα ίδια λένε και όσοι έρχονται π.χ. από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ σε συνέδρια του ΚΚΕ να χαιρετίσουν. «Διαφωνούμε, αλλά ξέρουμε πως πάντα ο λόγος του ΚΚΕ ήταν και θα είναι σοβαρός & εμπεριστατομένος», «τιμούμε τους αγώνες που έκανε και οι οποίοι βοήθησαν την ελληνική κοινωνία να φτάσει ως εδώ» και άλλα τέτοια.

  Με άλλα λόγια, αυτά είναι στάνταρ δηλώσεις. Του Λιάπη όμως ήταν παραπέρα. Ήταν ξεκάθαρα ηλίθιες, απλά…

  @Καρπίδης
  Ναι, το είδα…

 16. compassocap said

  Καταγγέλω όσους προσπαθούν να υπονομέυσουν τον Υπουργό. Κάτω τα χέρια από το Λιάπη. Όποιος δοκιμάσει ξανά να του επιτεθεί, θα βρει μπροστά του εμένα. Έλεος πια! Δυο τρεις λόγους έχουμε για να βλέπουμε ακόμα τηλεόραση και να γελάμε κι εσείς εκεί, να τον χτυπήσετε. Προβοκάτορες!

 17. a8lios said

  @Compasso
  Όχι, ποτέ δεν είχα πρόθεση να εκθρονήσω τον τρισμέγιστο Λιάπη! Αν είναι να τον βγάλουν από υπουργό και να πέφτει η ευθύνη πάνω μου, αφαιρώ αυτό το ποστ και πάω να αυτοκτονήσω ΤΩΡΑ !!!

 18. Red Ghost said

  Ο Λιάπης είναι Θεός. Διότι:
  1) Φεύγει το μεσημέρι της Πέμπτης από το Υπουργείο και επιστρέφει το πρωί της Τρίτης. Στο διευρυμένο αυτό «Σαββατοκύριακο» πάει Μύκονο το καλοκαίρι ή εξωτερικό το χειμώνα.
  2) Σε κάθε συνέντευξη που δίνει στο Σταύρο Θεοδωράκη, ο Σταύρος γράφει ότι του αρέσει η Φάνκι μουσική (του Μιχάλη).
  3) Παίζει ποδόσφαιρο με συμμαθητές από το κολέγιο κάθε βδομάδα.
  4) Του αρέσει ο υποδιοικητής Μάρκος των Ζαπατίστας.
  5) Εγκαινιάζει έργα για τα οποία ασχολήθηκε μόνο στα εγκαίνια.
  6) Έχει δικό του προσωπικό ρητορικό στυλ.
  7) Πιστεύει πως αν τον έλεγαν Καραμανλή θα είχε στο τσεπάκι την Πρωθυπουργία.
  8) …επειδή είναι απλά ο Μιχάλης Λιάπης.

 19. S.ARS. said

  Αντιπαρέρχομαι της ηλιθιότητας του Λιάπη και αντί σχολίου αντιγράφω το άρθρο από τον Ημεροδρόμο του Ν.Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη 30/3/2007:

  «Ας προσέξουν καλά… Η αθλιότητα έχει και όρια. Αν η Ανδρεοπαπανδρεϊκή μέθοδος της καπηλείας συνθημάτων και εννοιών αποτέλεσε πολιτικό συνώνυμο της πολιτικής αγυρτείας, τότε η «ανανεωτική» εκδοχή της, η επιχείρηση αλλοίωσης του νοήματος της θυσίας και του σφετερισμού των συμβόλων – των συμβόλων και της θυσίας των άλλων – είναι κάτι αθλιοδέστερο. Είναι τυμβωρυχία και ύβρις!

  Ας προσέξουν καλά… Οσοι μιλούν για τον Μπελογιάννη, έχουν υποχρέωση, αν όχι να σέβονται όλα όσα οι ίδιοι δεν είναι ικανοί να φτάσουν, τουλάχιστον να μην τα μαγαρίζουν. Οσοι πάνε να κοντύνουν τον Μπελογιάννη στα μέτρα της δικής τους «ανανέωσης», ας το χωνέψουν: Ο Μπελογιάννης, εκείνο που ανανέωσε – ποτίζοντάς το με το ίδιο του το αίμα – είναι το δέντρο της αξιοπρέπειας και της συνέπειας. Της συνέπειας σε αρχές, σε αξίες, σε ιδανικά.

  Ο Μπελογιάννης είχε φροντίσει, εκτός από τους στρατοδίκες του, να «ξεμπερδέψει» και με κείνους που κάποια στιγμή θα προσπαθούσαν να τον σκυλέψουν για να χτυπήσουν το Κόμμα του:

  «Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσα πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών… Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του… Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ’ αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω».

  Αυτά ήταν τα λόγια του Μπελογιάννη, στην πρώτη του δίκη, το Νοέμβρη του 1951. Οσοι έχουν το θράσος να ψάχνουν τη «δικαίωση» των δικών τους «δηλώσεων αποκήρυξης» στον Μπελογιάννη, ας προσέξουν καλά…»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: