A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Λασπόλουτρο 026 (κινηματικό)

Posted by a8lios στο 23 Μαρτίου, 2008

Απεργία την Τετάρτη που πέρασε, οπότε την Παρασκευή, όταν κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες θα περίμενε κανείς να βρει πλούσια ρεπορτάζ για τις συγκεντρώσεις. Όπως και στις τηλεοράσεις βέβαια. Και πράγματι, υπήρξαν και τέτοια. Μόνο που …έτυχε να μην υπάρχουν ρεπορτάζ για καμία από τις 64 συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.

Ακόμα και αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για κάποιους. Και πάνω απ’όλα για την «υπεραριστερή» Ελευθεροτυπία. Η οποία στο ρεπορτάζ της για την «μεγαλειώδη» συγκέντρωση της ΓΣΕΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

(…)»Πάντως, κατά τις τελευταίες τρεις κινητοποιήσεις, και σαφώς προχθές, οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν υποδεέστερες αυτών των συνδικάτων. Το ΚΚΕ μοιάζει να απομονώνεται όταν οι κοινωνικοί αγώνες αναπτύσσονται και όμοιό του δεν υπήρξε έως τώρα στην ιστορία του μαζικού κινήματος. Μάλιστα το ΠΑΜΕ χθες έβγαλε ανακοίνωση, ισχυριζόμενο ότι η συγκέντρωση της Ομόνοιας ήταν διπλάσια και κατηγόρησε τους ξένους ανταποκριτές στην Αθήνα για διάκριση και μονομέρεια εις βάρος του.»(…)

Όσον αφορά την ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ. για τους ξένους ανταποκριτές, στην οποία αναφέρεται η Ελευθεροτυπία, πρόκειται για αυτήν εδώ.

Προφανώς δεν είναι το πρόβλημα αν η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. ήταν διπλάσια, ίδια ή μισή από της ΓΣΕΕ. Το πρόβλημα είναι πώς (how) η Ελευθεροτυπία από την απεργία της Τετάρτης βγάζει το συμπέρασμα πως «το ΚΚΕ απομονώνεται όταν οι κοινωνικοί αγώνες αναπτύσσονται».

Ας μιλήσουμε π.χ. παίρνοντας σαν δεδομένη την χειρότερη δυνατή εκδοχή (για τις συγκεντρώσεις της Αθήνας): Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ είχε περισσότερο κόσμο.

Όπως έχω δεί σε διάφορες ΠΑΣΟΚικες εφημερίδες, εκτιμούν πως στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ είχε ~150000. Προσωπικά τα θεωρώ παραφουσκωμένα όλα αυτά και ΠΑΣΟΚικες συνδικαλιστικές υπερβολές, αλλά έστω. Πόσο είχε τότε η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.?

Ας πούμε ότι είχε 130, 120, ακόμα και 100000?

Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση για τη ΓΣΕΕ ένα πλήθος τουλάχιστον 100000 στην πρωτεύουσα της χώρας επέλεξε να συμμετέχει σε μια συγκέντρωση η οποία:

 • δεν προβαλλόταν ποτέ από κανένα ΜΜΕ πέραν του Ριζοσπάστη και του 902,
 • διοργανώνονταν από έναν φορέα που κατασυκοφαντείται επί χρόνια (δείτε π.χ. ακόμα και το απόσπασμα της «Ε» που έβαλα, από τη μία παρουσιάζουνε το ΠΑΜΕ, από την άλλη την «συγκέντρωση των συνδικάτων». Λες και το ΠΑΜΕ αποτελείται από κουκούτσια ελιάς, όχι από συνδικάτα…) και από τους πάντες, με όλους, δεξιούς & «αριστερούς» να τονίζουν πόσο βλάπτει και μόνο η ύπαρξή του (πόσο μάλλον η μαζικοποίησή του)
 • (το κυριότερο) βάζει στο στόχαστρο εκτός από την «κακιά δεξιά» την εργοδοσία, το ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της Ε.Ε. και ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

Υπενθυμίζω παρεπιπτόντως πως, σε αντίθεση με την ΓΣΕΕ, το Π.Α.ΜΕ. δεν διοργάνωσε μόνο μία συγκέντρωση στην Αττική, αφού υπήρχε συγκέντρωση και στον Πειραιά, η οποία ήταν επίσης μαζικότατη. Οπότε αν θέλουμε να συγκρίνουμε πρέπει να «προσθέσουμε» και αυτή.

Αυτό λοιπόν λέγεται απομόνωση μωσή Ελευθεροτυπία? Εγώ πάντως το βλέπω σαν τάση. Τάση όλο και περισσότερου κόσμου την αντίθεση, την αηδία του απέναντι στον «συνδικαλισμό» της ΓΣΕΕ να την εκφράζει τόσο ολοφάνερα.

Όπως βλέπω και «αριστερές» εφημερίδες του στυλ της Ελευθεροτυπίας να παίζουν τον δικό τους ρόλο στο να μην προβάλλεται ποτέ και πουθενά αυτή η τάση.

 

Α, μετά από όλα αυτά καθόλου περίεργο δεν είναι ποιανού πολιτικού χώρου η Ελευθεροτυπία αποτελεί την επίσημη αγαπημένη (μακάρι βέβαια να ‘τανε μόνο αυτού, και σε άλλους …αριστερούς χώρους τα ίδια ποσοστά περίπου έχει…).

Έτσι διαπλάθονται ριζοσπαστικές & αριστερές συνειδήσεις! Στο μπλέντερ του Τεγόπουλου…

Τέλος, έχει μερικά κομμάτια κυριακάτικης λάσπης και ο ερυθρός στο μπλογκ του, οπότε σας παραπέμπω εκεί και δεν τα ξαναγράφω κι εγώ…

(update: Του ερυθρού του ξέφυγε και αυτό το διαμάντι της κυριακάτικης Καθημερινής, οπότε το συμπληρώνω. Ειδικά στον αμετανόητο θα φτιάξει το κέφι 😀 )

24 Σχόλια προς “Λασπόλουτρο 026 (κινηματικό)”

 1. erythros said

  Αμ πού να τα προλάβω όλα ο έρμος! Πανικός γίνηκε στις φυλλάδες! 😆
  Στα πρόχειρα, κάποιος να πει του Καρκαγιάννη ότι η επαρχία Μακεδονία῾υπήρχε στην ενιαία Γιουγκοσλαβία. Ήταν τότε που οι δικοί του αναγνωριζαν ως τουρκικά τα σχοελία των μουσουλμάνων στην Θράκη. Επίσης, ότι στην ολομέλεια λίγους μήνες μετά την απόφαση που λέει, ανετράπη η απόφαση αυτή. Τέλος, ότι έγιναν ανάποδα τα πράγματα: όταν ο Τίτο τα έσπασε με τη Μόσχα, το ΚΚΕ αρνιόταν να μιλά για ῾῾Μακεδονία΄΄. Και καμπόσα ακόμα. Κατά τα άλλα, φουλ στην…επιστημοσύνη το άρθρο.

 2. Stamos said

  Στο πλαίσιο όλων όσων αναφέρεις είναι και το σχόλιο που απέστειλα στο http://www.madata.gr/index.php?news=16376, με αφορμή το «πρόστιμο» που επέβαλε η ΕΣΗΕΑ σε κάποια ΜΜΕ λόγω της εξαφάνισης του ΚΚΕ από αυτά. Το σχόλιό μου έχει ως εξής:

  «Δεν είναι κάτι καινούργιο η εξαφάνιση των θέσεων, της δραστηριότητας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από τα κανάλια. Οι καναλάρχες με τα κανάλια τους μαχόμενοι για τη διατήρηση αυτού του σάπιου κοινωνικού συστήματος επιστρατεύουν κάθε μέσο για να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τη λαϊκή δυσαρέσκεια και την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Αντιθέτως βλέπουμε την κάθημερινή προβολή ή καλύτερα την δωρεάν διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλοδημοσιογράφοι και καναλάρχες και κάθε λογής τσιράκι παλεύει να καταξιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως την γνήσια αριστερή δύναμη του τόπου μας και τη μοναδική λύση για τα αδιέξοδα του συστήματος. Ο δικομματισμός στη χώρα μας πνέει τα λοίσθια και μετά την αποτυχία του Βενιζέλου να παίξει το ρόλο του ηγέτη της σοσιαλδημοκρατίας και άρα το ρόλο του σωτήρα του καπιταλισμού στην Ελλάδα, από το μανίκι της η ντόπια και ξένη ολιγαρχία έβγαλε τον άσσο ονόματι Τσίπρα. Δυστυχώς για αυτούς είναι το τελευταίο τους χαρτί και καλούνται να το παίξουν σύντομα. Ένα χαρτί που θα καεί επίσης σύντομα. Και μετά;… Το ΚΚΕ βρίσκεται σε άνοδο και κάνουν τα πάντα να δείξουν το αντίθετο ερμηνεύοντας όπως νά’ναι τις δημοσκοπήσεις και άλλες φορές μαγειρεύοντας τες. Η μαύρη προπαγάνδα ενάντια στο ΚΚΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δε θα χρειαστεί καν διαφημιστικά σποτάκια στην περίπτωση εκλογών. Επίσης πρώτο βιολί στα κανάλια εκτος του ΣΥΡΙΖΑ είναι και τα διάφορα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ τύπου Άδωνη Γεωργιάδη.Τυχαίο;…
  Το σύστημα παλεύει με νύχια και με δόντια να στείλει την λαϊκή δυσαρέσκεια είτε στην αγκαλιά του εθνικισμού είτε στην αγκαλιά της γιαλατζί αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόστιμο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Ξέρουμε ότι και αύριο και μεθαύριο θα συνεχιστεί το ίδιο: πρώτο βιολί ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ και τελείως απών το ΚΚΕ από τα καναλάκια.
  Δεν έχουμε αυταπάτες ότι το σύστημα θα δικάσει τον εαυτό του για έλλειψη πολυφωνίας από τα ΜΜΕ συν τοις άλλοις. Θα το φροντίσουμε εμείς αυτό όταν έρθει η ώρα.»

 3. nikka said

  Εβλεπα πριν λιγο στην νετ το πρωινο, και ηταν ο Δριτσας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωτουλης και κατι αλλοι τελος παντων και ελεγαν για το ασφαλιστικο. Ρωταει ο πρωτουλης το Δριτσα γιατι ψηφησαν το Μααστριχτ, και τι του απανταει το παλικαι?
  Εισαστε ουραγοι κυριε και σαν ΚΚΕ και σαν ποσοστο!!!
  Δεν ειναι φοβεροι εγω γι αυτο βλεπω τις δυμοσκοπισεις και γαμιεμαι στο γελιο για κατι τετοια…..

 4. a8lios said

  @nikka
  A, μας έκανε τη μούρη κρέας δηλαδή…
  E τη ριζοσπαστική αριστερά, σηκώθηκε με κέφια σήμερα φαίνεται 😀

 5. nikka said

  Σορυ να συμπληροσω κατι ο Πρωτουλης τα ελεγε πολυ ωραια, αλλα ειχα να δω και τοσο καιρο δικο μας σε παραθηρο που νομιζα οτι εβλεπα εξωγηηνο!!

 6. Έτσι απάντησε ο Δρίτσας;; (που υποτιθεται είναι και σοβαρό άτομο!)Βγήκε φαίνεται το Βήμα την Κυριακή και τους είπε για την – κατά τη γνώμη τους αρνητική -κατάληξη του ’58 οπότε τρομοκρατήθηκαν τα – σιτεμένα -παλικαρόπουλα: τέρμα τα δίφραγκα, σιγά σιγά οι δημοσκοπήσεις θα ξαναγυρίσουν στα κανονικά τους..

 7. Επειδή ήμουν παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, έχω να πω στους καλοθελητές της Ελευθεροτυπίας να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα… Άλλωστε και μόνοι τους λένε που απευθύνονται ως εφημερίδα…
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=25493408

  Ας περιμένουν να δουν και τις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις… Δυστυχώς στην τελευταία δεν έβγαλα φωτογραφίες για να δουν την πραγματική εικόνα…

 8. Ένα θέμα είναι αυτό που θίγεις, ο παραγκωνισμος δηλ του ΚΚΕ απο τα ΜΜΕ.
  Ένα άλλο θέμα όμως – που εγώ προσωπικά θεωρώ σοβαρότερο – είναι οι ξεχωριστές πορείες του ΠΑΜΕ.
  Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να γίνεται κα΄τι τέτοιο.
  Σίγουρα το ΚΚΕ έχει διαχωρίσει τις θέσεις του απο τα άλλα κόμματα στα περισσότερα ζητήματα.
  Σε αγώνες όμως για κοινά προβλήματα ποιός ό λόγος να γίνονται χωριστές συγκεντρώσεις.
  Πιστεύω πως έχει παίξει κι αυτό το ρόλο του στην απαξιωτική αντιμετώπιση του ΚΚΕ απο τα μέσα ενημέρωσης.

 9. Λάμπρος said

  Λεβέντες δημοκράτες μου.
  Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί με τα συνδικάτα τους απέργησαν, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν.
  Ο 902 σαν ο αριστερός σταθμός της χώρας δεν αναφέρθηκε καθόλου. Σαν να έκανε απεργία το μόνο του το ΠΑΜΕ. Γιατί;;;;;;;
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ;;;
  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ;;;
  ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ.
  ΟΙ ΤΟΥ 902 ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ;;;

 10. Καταρχήν αγαπητοί θα πρέπει να δεχτείτε ότι λειτουργείτε από ανέκαθεν σα να μην υπάρχει κάποιος άλλος πέρα από το ΚΚΕ στους κοινωνικούς αγώνες. Μπορεί αυτό να δένει με την ιδεολογία σας απολύτως λογικά, ωστόσο δεν έχει καμία πλέον σχέση με την πράξη. Και η πράξη λέει ότι οι νικηφόροι κοινωνικοί αγώνες δεν περνάνε πλέον ούτε από ΓΣΕΕ αλλά ούτε και από ΠΑΜΕ.

  Δεύτερον, εσκεμμένα κάνετε πάντα τον εξής διαχωρισμό : ΠΑΜΕ από τη μία – ΓΣΕΕ από την άλλη. Στην πράξη ο διαχωρισμός αυτός δεν ισχύει. Από τη μία όντως έχουμε το ΠΑΜΕ μόνο του, από την άλλη όμως δεν έχουμε ένα ομοιόμορφο σύνολο, το οποίο να μπορεί να αποκαλείται ΓΣΕΕ. Αντίθετα ο συντριπτικός όγκος της δεύτερης πορείας είναι μπλοκ εχθρικά διακείμενα στη ΓΣΕΕ (εκτός αν θεωρείτε ότι ο ΣΥΝ ή η καθαυτού ΓΣΕΕ μπορούν και κατεβάζουν πολύ κόσμο στο δρόμο). Σίγουρα δε μπορείτε να αντιληφθείτε για τι πράγμα μιλάω. Και είναι λογικό για μέλη ενός κόμματος που στο δρόμο έκανε πορεία πάντα μόνο με τον εαυτό του.

  Στα άλλα περί μη προβολής σας από τα ΜΜΕ θα συμφωνήσω.

  Για να μην κουράσω όμως περαιτέρω, να πω ότι το σημερινό κατάντημα της εργατικής πάλης οφείλεται και σε δομικούς λόγους οργάνωσης του εργατικού κινήματος, για τους οποίους και το ΚΚΕ έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Το βάρος για τη οργάνωση των εργαζομένων θα πρέπει να δοθεί στα πρωτοβάθμια συνδικάτα βάσης μέσα από ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

  Έτσι λοιπόν ΟΥΤΕ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΣΕΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΛΑΕ

 11. a8lios said

  @Αλέξανδρος Ανδρουλάκης
  Όντως είναι 2 διαφορετικά θέματα και αυτό το ποστ αφορά το 1ο.
  Για το άλλο που αναφέρετε, των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, είναι απλό & ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ»:
  Για το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή οι αγώνες θα έχουν επιτυχία μόνο αν ανατραπούν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, αν αλλάξουν στόχευση και περιεχόμενο. Επομένως οι κινητοποιήσεις και ο τρόπος που θα γίνουνε πρέπει να είναι ΚΑΙ ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

  Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι θα ήταν πιο αποδοτικό να πηγαίναμε στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ για να την αποκαλύπτουμε. Διαφωνούμε & διαφωνώ και προσωπικά. Και παλιότερα που πηγαίναμε σε κοινές συγκεντρώσεις (εννοώ από την ίδρυση του Π.Α.ΜΕ. και δώθε) δεν φάνηκε ποτέ πως αυτό βοήθησε περισσότερο κάποιον εργαζόμενο να βγάλει συμπεράσματα.

  «Χωριστές» θα είναι οι συγκεντρώσεις όσο υπάρχει κόσμος που συνεχίζει να επιλέγει να αγωνιστεί μαζί με αυτούς που ξεπουλάνε τα δικαιώματά του. Όσο για τα κανάλια, και ο Παναγόπουλος μόνος του να ήταν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και όλοι οι εργαζόμενοι να ήταν στη πορεία του Π.Α.ΜΕ., πάλι «χωριστή» θα την βαφτίζανε.

  Παρακαλώ να μην απαντάει κανένας στο «Λάμπρο». Η πορεία των σχολίων στο μπλογκ του ερυθρού έδειξε πως δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ.

 12. Λάμπρος said

  ΝΟΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

  Ενώ όλη η εργατική τάξη κινητοποιείται για την απόκρουση των αντι-ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, η ηγεσία του ΠΑ.Μ.Ε. στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων, βρήκε την στιγμή κατάλληλη για να δείξει το διασπαστικό, αυταρχικό, και αντιδημοκρατικό πρόσωπο της στις εκλογές του σωματείου ιδ. Υπαλλήλων. Με την αθρόα εγγραφή μελών την τελευταία στιγμή, την ελλιπή συγκρότηση μητρώου μελών, και την διαδικασία εκλογών «Μπεν Χουρ» που διαρκούν επί μέρες (λες και το πρόβλημα συμμετοχής των εργαζομένων στα σωματεία καθορίζεται από την έλλειψη χρόνου και όχι από την ίδια την λειτουργία τους και το κατά πόσο εμπνέονται από αυτά), επιχειρούν να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς, σε ένα σωματείο το οποίο ούτως ή άλλως ελέγχουν κατά πλειοψηφία. Ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με την εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων εδρών στο ΔΣ και αντιπροσώπων για ΕΚΑ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Ο.Ι.Υ.Ε.). Ακόμη και η ίδια η προκύρηξη των εκλογών εν μέσω μιας κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης, μέσα σε συνθήκες σκληρών αγώνων για το ασφαλιστικό, δείχνει πως η ηγεσία του ΠΑ.Μ.Ε., αντιλαμβάνεται την μάχη ως μάχη «συσχετισμού δυνάμεων» που πρέπει να αποτυπωθούν πάση θυσία. Ωστόσο κάποιος πρέπει να τους πει ότι άλλο πράγμα είναι οι πραγματικοί συσχετισμοί στον δρόμο των αγώνων, και άλλο πράγμα η διαθλασμένη παραμορφωτική καταγραφή τους στις κάλπες. Οι συνδυασμοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του σωματείου, συνέταξαν και δημοσιοποίησαν την παρακάτω διαμαρτυρία.

  ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
  ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ
  ΠΡΟΣ
  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

  ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  Οι παραπάνω εκλογικοί συνδυασμοί που συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες που διενεργούνται στο σωματείο μας και κατά τις ημερομηνίες 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 21/03/2008, αισθάνονται την ανάγκη να καταγγείλουν τον απαράδεκτο τρόπο, τόσο της οργάνωσης όσο και της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.

  1. Το μητρώο μελών του σωματείου έχει ασαφή και ατελή στοιχεία εγγεγραμμένων. Παράδειγμα, λείπουν σημαντικά στοιχεία όπως ο αριθμός μητρώου του ΙΚΑ, κάτι το οποίο πιστοποιεί την ιδιότητα του ιδιωτικού υπαλλήλου.

  2. Επιπλέον τα μέλη με ελλιπή στοιχεία στο μητρώο ψηφίζουν με υπεύθυνη δήλωση και όχι με το βιβλιάριό τους κάτι το οποίο όχι μόνο παραβαίνει τις αρχές του καταστατικού μας αλλά και δεν διασφαλίζει καθόλου το γεγονός ότι αυτοί έχουν τις προϋποθέσεις να είναι μέλη του σωματείου μας.
  3. Ύπαρξη ψηφοφόρων εγγεγραμμένων αντικαταστατικά δηλαδή εγγραφές μετά την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων εγγραφής για τη συμμετοχή στις παρούσες αρχαιρεσίες.

  4. Ουδέποτε παραδόθηκε το μητρώο μελών του σωματείου όπως θα έπρεπε από την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης στην μειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή πριν ανοίξουν οι κάλπες, απλά γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί (!).
  Καθιστούμε απολύτως υπεύθυνη την πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής όπως και την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης για τα παραπάνω.

  Επειδή θεωρούμε ότι αυτές οι αντιλήψεις και πρακτικές δημιουργούν δύο ταχυτήτων μέλη συνδικάτων, αποβαίνουν διασπαστικές και αποτρεπτικές για τη συμμετοχή των εργαζόμενων και καθιστούν εντελώς αναξιόπιστα και αφερέγγυα τα εργατικά σωματεία που είναι τα μοναδικά μέσα πάλης που έχουμε απέναντι στην κορυφαία κυβερνητική επίθεση.

  Τα σωματεία εκτός από θεσμοί ενότητας των εργαζόμενων, είναι και θεσμοί υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους. Επιπλέον σημαντικό καθήκον των σωματείων είναι η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η διαπαιδαγώγηση των εργαζομένων προς την κατάκτηση τους. Επομένως αντιλήψεις όπως ότι το σωματείο αποτελεί ιδιοκτησία της πλειοψηφούσας παράταξης και όχι όλων των εργαζομένων έρχεται σε αντίθεση με κάτι τέτοιο.

  Καλούμε έστω και τώρα την εφορευτική επιτροπή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διενεργεί τις αρχαιρεσίες τηρώντας τις στοιχειώδη αρχές όπως αυτές ορίζονται από τις καταστατικές λειτουργίες του σωματείου μας, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία των αρχαιρεσιών.
  Καλούμε την εφορευτική επιτροπή να τοποθετηθεί στην παραπάνω ανακοίνωση, την οποία και καταθέτουμε στα πρακτικά των αρχαιρεσιών.
  Τέλος δημοσιοποιούμε την ανακοίνωση σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς (Ο.Ι.Υ.Ε., Ε.Κ.Α., Γ.Σ.Ε.Ε., κλπ.) και τους εργαζόμενους.

  ΑΘΗΝΑ 18 03 2008

 13. a8lios said

  @InLoveWithLife
  Πρώτον, δεν έχεις βαρεθεί να γενικεύεις & να κάνεις λογικές ακροβασίες μπας και δικαιολογήσεις το γιατί μισείς το ΚΚΕ?

  «Καταρχήν αγαπητοί θα πρέπει να δεχτείτε ότι λειτουργείτε από ανέκαθεν σα να μην υπάρχει κάποιος άλλος πέρα από το ΚΚΕ στους κοινωνικούς αγώνες. Μπορεί αυτό να δένει με την ιδεολογία σας απολύτως λογικά, ωστόσο»

  «Σίγουρα δε μπορείτε να αντιληφθείτε για τι πράγμα μιλάω. Και είναι λογικό για μέλη ενός κόμματος που στο δρόμο έκανε πορεία πάντα μόνο με τον εαυτό του.»

  Τρίχες κατσαρές.

  Παρ’ όλα αυτά, ας πω τα εξής:

  Θεωρεί το ΚΚΕ ότι δρα μόνο αυτό μέσα στο κίνημα?
  Όχι.

  Θεωρεί το ΚΚΕ ότι όσοι πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ είναι ένα ενιαίο πράγμα?
  Όχι.

  Θεωρεί το ΚΚΕ ότι όσοι πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ συμφωνούν με την τακτική της?
  Όχι.

  ΑΛΛΑ
  όσοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ λογικά πιστεύουν ότι, ανεξαρτήτως διαφωνιών (ακόμα και των πιο μεγάλων) μαζί της πρέπει να συμμετέχουν εκεί. Ε, εμείς αυτό το θεωρούμε λάθος και το λέμε, τί να κάνουμε τώρα?

  Ναί, τα ΜΜΕ (μακάρι κάποτε να γίνουν δηλ. ως προς τη μαζικότητα) του κόμματος προβάλουν μόνο τις συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ., άντε και τπτ δηλώσεις από τη ΓΣΕΕ το πολύ. Γιατί, υπάρχει έλλειψη προβολής της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και πρέπει να βάλουμε πλάτη?

  To σύνθημα που γράφεις στο τέλος δε ξέρω για άλλους, εμένα πάντως μάλλον με κολακεύει παρά με προβληματίζει. Ειδικά αν το φωνάζατε και στη πορεία. Αφού θεωρείτε πως η απήχηση του Π.Α.ΜΕ. έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που πρέπει να το βάλετε στο ίδιο σύνθημα με τη ΓΣΕΕ, καλά πάμε. Εξάλλου συ

  Να σου πώ και το άλλο.
  ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ πρόβλημα δεν θα είχε το ΠAME να συμμετείχε και στις συγκεντρώσεις του και στις διαδικασίες του μια σοβαρή & συγκροτημένη αναρχοσυνδικαλιστική ομάδα ή οποιαδήποτε παρόμοια συλλογικότητα που θα συμφωνούσε έστω σε ζητήματα τακτικής μαζί του. Και κανένα πρόβλημα δεν θα είχε και να την προβάλλει, όπως προβάλλει και το ΔΗΚΚΙ ή άλλους, όταν και όπου συμμετέχουν.

  Αν υπήρχε τέτοια βέβαια. Λέμε τώρα…

  Όσο για τις δομές του κινήματος, δε θα κάτσουμε να συζητήσουμε τώρα την ιστορική τους εξέλιξη.

  Πάντως το να θεωρείς τον τρόπο που λειτουργεί το Π.Α.ΜΕ. ίδιο ή παρόμοιο με αυτό της ΓΣΕΕ σημαίνει πως είτε έχεις μαύρα μεσάνυχτα περί του τρόπου λειτουργίας του είτε λες μαλακίες.

  Πιστεύω και ελπίζω στη περίπτωσή σου να είναι το 1ο.

 14. Έλα όμως που δεν σ’αφήνουν ν’αγιάσεις τα ΣΥΝασπιστήρια. Δείτε εδώ (με το παρντόν Άθλιος) http://regimientocinqo.wordpress.com/2008/03/22 τί κάνουν για να μην αναπτυχθούν αγώνες σ’ένα χώρο (Δικηγόροι Θεσσαλονίκης) με παραπάνω από 6000 μέλη, σε συνέλευση 1100 και πλέον ατόμων!
  Εκεί που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από ΓΣΕΕ ή οτιδήποτε άλλο…

 15. sotos said

  Μπορειτε ρε παιδια να ανεβάσετε το βιντεακι με το Δριτσα 8α ναι γαματο.

  Επισης ειχα πετυχει καμποσο καιρο πριν το Χατζησωκρατη στο καναλι 10 (το καραδεξιο) να τον ρωτανε εαν ο ΣΥΝ πιστευει οτι τα εργοστασια ανηκουν στους εργατες και λεει ο συνασπισμενος με παθος»Οχι οχι προς θεου…..». Ειναι γλαφυροτατο οποιος μπορει να τα ανεβασει. Γειααααααααα!

 16. JChrist said

  Ρε παιδιά, τον λάμπρακα γιατί δεν τον παίζετε; Στο πηγάδι έχει κατουρήσει ο χριστιανός;
  Μη μασάς ρε λάμπρακα, θα σου μιλήσω εγώ. Πες τα εσύ τσουτσού μου να ξεθυμάνεις.

  «Λεβέντες δημοκράτες μου»
  Όχι ρε λάμπρακα, μπερδεύτηκες, δεν είμαστε Λεβέντες – Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕδες είμαστε…

  «Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί με τα συνδικάτα τους απέργησαν, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν.»
  Ξέχασες να πεις ότι χειροκρότησαν ΓΑΠ και Τσίπρα.

  «Ο 902 σαν ο αριστερός σταθμός της χώρας δεν αναφέρθηκε καθόλου. Σαν να έκανε απεργία το μόνο του το ΠΑΜΕ. Γιατί;;;;;;;
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ;;;
  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ;;;»
  Εδώ τα σπας, τα σχόλια περιττεύουν.

  «ΟΙ ΤΟΥ 902 ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ;;;»
  Έλα μωρέ τώρα, αφού ξέρεις, στρώματα διαφημίζουνε, σε δουλειά να βρισκόμαστε.

  «ΝΟΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ»
  διοίκηση του ΠΑΜΕ, όπως λέμε ηγεσία της ΓΣΕΕ; λολ

  ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ : 1 άτομο
  ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : 1 άτομο
  ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : 1 άτομο
  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ : 1 gay
  Μα ρε λάμπρακα, με 3 άτομα και έναν gay, περίμενες πραγματικά να δεις χαΐρι;

  «Παρακαλώ να μην απαντάει κανένας στο “Λάμπρο”. Η πορεία των σχολίων στο μπλογκ του ερυθρού έδειξε πως δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ.»
  Να του κάνεις μήνυση λάμπρακα του αναιδέστατου σεξιστή σταλινιστή σαδιστή σατράπη σατιριστή…

 17. Δεν επικεντρώνω το θέμα μόνο στην αντιπαράθεση με τη ΓΣΕΕ. Μιλάω γενικότερα. Γιατί και αντιπολεμική διαδήλωση να γίνει το ΠΑΜΕ θα είναι χωριστά.
  Και , τέλος πάντων είμαι της γνώμης πως οι σωστές απόψεις χρειάζονται και τον σωστό τρόπο να προβάλλονται.
  Αυτό το …χωριστό , έχω την αίσθηση ότι δεν βοηθάει να περάσει στον κόσμο – όχι του ΚΚΕ , σε όλο τον κόσμο – η σωστή άποψη για τα πράγματα.

 18. @inlovewithlife :

  Να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν οτι δεν είναι για λόγους αρχής που το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την διεκδικητική τους πάλη μακριά και σε αντιπαράθεση με τον πουλημένο γραφειοκρατικό συνδικαλιστικό μηχανισμό. Το κόμμα αυτό υποστήριξε για χρόνια, με δογματική θα έλεγα προσήλωση, τη συμμετοχή σε αυτές τις οργανώσεις, στο όνομα της «ιερής» ενότητας της εργατικής τάξης.
  Ζυγίζοντας όμως τα δύο, τη δύναμη της ενιαίας εκπροσώπησης και την υπονόμευση αυτής της δύναμης από τους ξεπουλημένους στο κεφάλαιο και το κράτος εργατοπατέρες, διαπίστωσε κάποια στιγμή οτι η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της δεύτερης τάσης, χωρίς ορατή δυνατότητα επιστροφής. Ας αφήσουμε την μακρά ιστορία του ξεπουλήματος, το μακρηθεοδωρισμό, τους τραμπούκους και το κυνήγι της αριστεράς, κι ας περιοριστούμε στη δεκαετία του ’90, όπου η διάβρωση της κορυφαίας συνδικαλιστικής ηγεσίας περνάει σε άλλη φάση, εκσυγχρονίζεται μέσα από ποικίλα ινστιτούτα και μπόλικο ευρωπαϊκό χρήμα.

  Εκτίμησε λοιπόν το ΚΚΕ οτι το πράγμα δεν πάει άλλο, δεν υπάρχει τίποτε να περιμένει κανείς από τον σάπιο μέχρι το κόκαλο μηχανισμό της ΓΣΕΕ και οτι σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης στην εργασία, η επιμονή στην ενιαία εκπροσώπηση θα ήταν συνενοχή, προδοσία της εργατικής τάξης. Κάποιοι (ευάριθμοι) συναγωνιστές, το λένε καλύτερα:

  Στόχος μας δεν είναι να λειτουργήσουμε διασπαστικά, αλλά η όποια καλή θέληση απέναντι στη ΓΣΕΕ έχει εξαντληθεί εδώ και πολλά χρόνια, δυστυχώς θα προσθέταμε, γιατί ποιος θέλει μια πλήρως απαξιωμένη Γενική Συνομοσπονδία? Κανένας.

  Η δημιουργία του ΠΑΜΕ και η βασανιστική, γεμάτη παλινωδίες και στραβοπατήματα δουλειά της ανάπτυξής του ήταν η συνέπεια αυτής της εκτίμησης. Γνώμη μου είναι οτι στα γεγονότα που ακολούθησαν, δεν υπάρχει μία τοποθέτηση, μία κίνηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ που να μη δικαιώνει αυτή την εκτίμηση.
  Οι ίδιοι συναγωνιστές, σημειώνουν:

  Ποιοί από εσάς θυμάστε ένα επιθετικό αίτημα της ΓΣΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες?Κάποτε είχε ψελλίσει κάτι για το 35ωρο, γρήγορα ξεχάστηκε και αυτό.Όπως ξεχάστηκε και ο αγώνας (βασικά αυτός δεν έγινε ποτέ) για την ανατροπή της μείωσης των ποσοστών των προσαυξήσεων για υπερωρίες και αργίες που έγινε το καλοκαίρι του 2005 και τόσα άλλα.

  Αντί γι αυτά, συμπληρώνουμε, η ΓΣΕΕ διαπραγματεύτηκε τις τελευταίες γνωστές αυξήσεις της ντροπής, υπογράφει συμβάσεις βασικού μισθού που είναι κλάσμα του ορίου της φτώχειας, συναινεί χαλαρά και εξίσου έμπρακτα στον ακρωτηριασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων – νάμαστε καλά, θα τα ξαναπούμε σε καναδυό χρόνια με τους πιό εύπιστους…

  Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα, τι κάνει όποιος εκτιμά οτι […]το σημερινό κατάντημα της εργατικής πάλης οφείλεται και σε δομικούς λόγους οργάνωσης του εργατικού κινήματος, για τους οποίους και το ΚΚΕ έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

  Σε ποιό μπλοκ βρίσκεται κανείς που διακηρύττει οτι Το βάρος για τη οργάνωση των εργαζομένων θα πρέπει να δοθεί στα πρωτοβάθμια συνδικάτα βάσης μέσα από ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων : στη ΓΣΕΕ, στο ΠΑΜΕ, πουθενά, και στα δύο, σε δικό του; Βλέπεις τα διλήμματα είναι συγκεκριμένα για όποιον τα πιστεύει ειλικρινά αυτά που λέει.

  -Αν πιστεύεις οτι πρέπει να βρίσκεσαι στο μπλοκ της ΓΣΕΕ γιατί εκεί είναι η μάζα των εργαζομένων, τότε 1) πρέπει να έχεις πλακωθεί πολύ άσχημα με τους «αναρχοσυνδικαλιστές» που έβγαιναν από αριστερά του ΚΚΕ προ εικοσαετίας, όταν το κατηγορούσαν οτι μαντρώνει τον κόσμο στα πουλημένα συνδικάτα. 2) ομολογείς το πόσο απαραίτητη είναι μια πρωτοπορία που θα οργανώσει «αμεσοδημοκρατικά» τους εργάτες, καθώς η παρουσία σου εκεί μόνον αυτό το ρόλο της ζύμωσης μπορεί να έχει 3) τρέφεις αυταπάτες περί της δυνατότητας επίδρασής σου εντός της περιμέτρου ελέγχου της ΓΣΕΕ – χειρότερα: συμμετέχεις στο καλοστημένο παιχνίδι ανασύνθεσης του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος

  -Αν πιστεύεις οτι πρέπει να μην είσαι πουθενά, ξαναέλα να το συζητήσουμε όταν κρίνεις οτι έφτασε η ώρα να δράσεις.

  -Αν πιστεύεις οτι πρέπει να είσαι και στα δύο μπλοκ ή σε δικό σου χωριστό, δεν έχεις την αίσθηση των αριθμών – ή πάλι έχεις οξύτατη την αίσθηση της δυναμικής και σύντομα θα σε ακολουθήσουμε όλοι οι υπόλοιποι 🙂

  -Αν πιστεύεις οτι πρέπει να είσαι με το ΠΑΜΕ, πρέπει να προβληματιστείς στο με ποιόν τρόπο θα συμβάλεις στη θεραπεία των πληγών της οργάνωσης των εργαζομένων που βλέπεις, μέσα από την ενωτική δράση μαζί του και μαζί τους. Πρέπει να δοκιμάσεις να στήσεις σωματεία στους χώρους με την πιό άγρια τρομοκρατία, να μιλήσεις με ταμείες στα σουπερμάρκετ, να μπεις στα μικρομάγαζα, να οργανώσεις συσκέψεις με μετανάστες.

  Στην πραγματικότητα, όπως πιθανόν γνωρίζεις, αυτή η στάση έχει ψιλοδοκιμαστεί και έχει αρχίσει να έχει μια ιστορία – αλλά είναι οι σειρήνες της συμπόρευσης με τη ριζοσπαστική (κεντρο)αριστερά, οι αυταπάτες οτι στη ροζ στρούγγα θα έχει χώρο και για τους κοκκινόμαυρους ανατρεπτικούς, που βασανίζουν.

  Εγώ λέω να μην τις ακούσετε. Επί τα πρόσω! 😉

 19. Λάμπρος said

  Ωραίος ο τύπος…Καλή απάντηση για να γυρίσει στο διαδίκτυο…μαζί με το παρακάτω βιντεάκι …
  Ολο λάθη κάνετε τελευταία…Δεν αντέχετε την πίεση μου φαίνεται…

 20. Apla emeis to kaname kai gia euxaristhsh. Osa lete kai osa kanete oxi mono den exoun KAMIA SXESH me th proodo(ekselisw kati se kati kalytero, phgainw mprosta) alla einai ENANTIA STH FYSH! Oso gia to xitler, kai autos kata tou kapitalismou htane. Na papsoume na eimaste antikapitalistes? Tespa to ksanalew, opoios thymwse me to video KSYDI…

  Σχόλιο του δημιουργού του βίντεο που παραπέμπεις. Αν κατάλαβες, τη βόλτα σου. Αν δεν κατάλαβες, να στείλουν οι φίλοι σου κάποιον να σε μαζέψει…

 21. Stamos said

  @Αλέξανδρος Ανδρουλάκης (καμιά σχέση με το Μίμη;)Ναι, το 2003 όταν στα αντιπολεμικά μπλοκ έβλεπα μπροστά τον Λαλιώτη και από πίσω τους διαφόρους του ΣΥΝ και τις διάφορες γκρούπες, ναι τά΄παιρνα στο κρανίο. Γιατί την ώρα που η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρείχε τη Βάση της Σούδας για να καίνε τα γεράκια του ΝΑΤΟ το λαό του Ιράκ, εσείς κάνατε πορεία παρέα με τους αμερικανόδουλους πασόκους. Ναι, θα κάνουμε χωριστή πορεία γιατί θέλουμε να σηματοδοτήσουμε κάτι. Γιατί θέλουμε ο λαός να αντιληφθεί τι λέμε και κάνουμε εμείς και τί λέτε και κάνετε εσείς. Ζητάτε την παρουσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στις πορείες σας γιατί έτσι θα προκληθεί σύγχυση στον κόσμο, και θα σας δωθεί το αριστερό άλλωθι και δεκανίκι που ζητάτε, γιατί γνωρίζετε τους δεσμούς του λαού με το ΚΚΕ. Συνεχίστε λοιπόν να τρέχετε εσείς και οι γκρούπες να «πλατιάζετε» το λαϊκό κίνημα μαζί με την εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ και αφήστε εμάς να κάνουμε «λάθη».

  Υ.Γ. εγώ πάντως δε θα πήγαινα ποτέ σε συγκέντρωση-πορεία της ΓΣΕΕ. Δεν είμαι και τόσο καθυστερημένος να ανεχτώ μια ομιλία του Πολυζογόπουλου, του Παναγόπουλου ή του Πουπάκη.

 22. Λάμπρος said

  Κοίτα να δεις. Και μου μύριζε προβοκάτσια για να πω την αλήθεια.
  Αλλά κάποιοι σύντροφοί μου είχαν δίκιο.
  Καθυστερημένοι Κνίτες αποκλείεται να το σκεφτούν αυτό. Είναι πολύ…
  Ε ρε γλέντια….

 23. Stamos said

  @Λάμπρος: μάλλον δε θες να συζητήσεις γιατί προφανώς δεν έχεις επιχειρήματα. Άσε τον χαβαλέ και αν μπορείς (σου μιλάω μπέσα) πες τι δε σου κάθεται σ’αυτά που είπα. Από την άλλη αν μας θεωρείς καθυστερημένους ή δεν ξέρω γω τι άλλο, γιατί θες κοινή συγκέντρωση με μας;

 24. JChrist said

  @Stamos
  Ρε συ, πως καταλαβαίνεις τι λέει ο λάμπρακας;
  Εγώ τελικά πρέπει να είμαι καθυστερημένος Κνίτης, γιατί δεν σταυρώνω νόημα σε όσα λέει.

  Είσαι πολύ μπροστά ρε λάμπρακα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: