A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Γενική Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΙ Ηρακλείου

Posted by a8lios στο 6 Μαρτίου, 2008

revolution.jpg
(το σκίτσο είναι του πλακατζή)

Όπως ίσως θα έχετε ακούσει, η ριζοσπαστική αριστερά το επόμενο διάστημα, στα μέσα Μάρτη περίπου, θα κάνει κάτι σαν συνέδριο. Επειδή βέβαια δεν είναι ενιαίο κόμμα και δεν έχει τπτ ψηφισμένες διαδικασίες και τέτοια, αυτό το πράγμα λέγεται «πανελλαδική σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ».

Εν όψει αυτού λοιπόν γίνονται «ανοιχτές συνελεύσεις» σε όλη την Ελλάδα. Μια τέτοια έγινε και χτες στο ΑΕΙ του Ηρακλείου (που σημειώνω πως είναι από τα πλέον προνομιούχα για τον ΣΥΡΙΖΑ και δη για την συνιστώσα του που λέγεται ΚΟΕ μέρη ανά την Ελλάδα).

Μου λένε λοιπόν χτες από το κόμμα «πέρνα ρε a8lie μια βόλτα από εκεί να δούμε τί θα πούνε». Και πέρασα. Και έκατσα. Και επειδή είμαι και μαλάκας, έκατσα σε ολόκληρη την «ανοιχτή συνέλευση».

Λοιπόν. Άστε το κόσμο και όλα αυτά. Ας πούμε απλά ότι πάνω-κάτω ήταν οι γνωστές φάτσες.

Αλλά πραγματικά εγώ από όσα άκουγα εκεί βαριόμουνα αφόρητα. Και άντε πες ο ομιλητής από τον ΣΥΝ, πιο συγκεκριμμένα από τη νεολαία ΣΥΝ, είπε αυτά που θα περίμενες. Για κινήματα των bloggers, για γενιές του 16, για αριστερές που θα χαμογελάνε και δε θα είναι γκρινιάρες, που θα έχουν ανοιχτή την αγκαλιά τους και όχι κλειστό το καβούκι τους και άλλα τέτοια …πολιτικά.

Εμ ο άλλος όμως, ο Ρινάλντι της ΚΟΕ, που θέλει να τραβήξει κιόλας «αριστερότερα» τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ?

Μίλαγε πόση ώρα και πάλι τα ίδια έλεγε. Με μια παραπανω δόση απόρριψης των κεντροαριστερών σεναρίων βέβαια (που πρέπει να πώ πως και οι 2 πρέπει να είπαν από 5-6 φορές για ποιό λόγο δεν θα συνεργαστούνε με το ΠΑΣΟΚ. Ξέρετε, με πολιτικά επιχειρήματα όπως αυτά του ομιλητή του ΣΥΝ…).

Αμ το άλλο: Λέει λοιπόν ο Ρινάλντι για το «φαινόμενο Τσίπρα», και θέτει την ερώτηση «ξέρετε εγώ τί τους λέω όταν μου λένε ότι ο Τσίπρας είναι «in» και γι αυτό ανεβαίνουμε?».

Ε, σκέφτομαι κι εγώ, μέσες άκρες τί θα πει ο φίλος, ότι σημασία έχουν οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει ο Αλέξης, ότι σημασία έχει αν θα βοηθήσουν αυτές στην ανάπτυξη του κινήματος και όχι να είναι ο αρχηγός του όποιου κόμματος 30 ή 40 ή 50. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Αλλά όχι! Έπεσα έξω, μακράν!

Γιατί άρχισε να απαρυθμεί πολιτικά επιχειρήματα που λέει στο λαό:

«Πρώτον, τους λέω πως δεν ανήκει στα μεγάλα πολιτικά τζάκια της χώρας. Δε λέγεται ούτε Παπανδρέου, ούτε Καραμανλής, ούτε…»

«Δεύτερον, τους λέω ότι δεν είναι κανένας νεογιάπης, όπως θέλουν να παρουσιάζουν τη γενιά 30-40 ετών»

…και μετά τρίτον, τέταρτον, πέμπτον κτλ.

Μάλιστα! Εξαιρετικά ενδιαφέρον ίσως, αλλά κάτι τέτοια περιμένω να τα ακούσα σε κανένα Nitro για τον Αλέξη, όχι εκεί.

Δε βαριέσαι. Άλλη ωραία στιγμή: Λέει ο ομιλητής «ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταφέρνει να συσπειρώσει τις προσδοκίες των 2 μεγάλων ενεργών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας». Σκέφτομαι πάλι εγώ, ε, τί θα πεί πάλι, τους εργαζόμενους και τη νεολαία? Κάτι ανάλογο?

Όχι! Και πάλι έπεσα έξω!

Ήταν «η γενιά της μεταπολίτευσης» και «η σημερινή γενιά» (που τη χαρακτήρησαν και σαν «τυχερή γενιά», γιατί έχει ζήσει τις νίκες του κινήματος του άρθρου 16). Βρε κοίτα να δεις που οι κοινωνία τελικά χωρίζεται σε ηλικιακές κατηγορίες και όχι σε στρώματα και τάξεις! Και γω που νόμιζα πως μόνο στις Ελευθεροτυπίες και σε άλλα τέτοια αριστερά έντυπα βρίσκεις τέτοιες αναλύσεις…

Τέλος πάντων, για να μην τα πολυλογώ, πέραν του γιατί δεν θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, τίποτα πολιτικό δεν ακούστηκε. Κάτι γενικούρες, κάτι πράματα λες και ήσουν σε ποιητική βραδιά. Και πολύ πολύ ανάλυση των δημοσκοπήσεων, λες και είμασταν στην Ανατροπή του Πρετεντέρη. Από θέσεις, τακτική ή ό,τιδήποτε παρόμοιο, νάντα, μηδέν. Έστω για τα πανεπιστήμια βρε αδερφέ, μιας και εκεί γίνονταν η «συνέλευση»…

Και πού και πού σπόντες για το ΚΚΕ

«δείτε πρόσφατα τί έγινε στη Καβάλα. Διαδηλώνανε 10.000 κόσμος για το λιθάνθρακα και ήταν σε άλλη συγκέντρωση κάποιοι, πολύ λιγότεροι, που λέγανε κάτι για Λαϊκές Εξουσίες & Οικονομίες και φωνάζανε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝασπισμός, ψηφίσανε το Μααστριχτ πληρώνει ο λαός», έτσι σκέτο, χωρίς περαιτέρω σχόλια.

«Δεν είναι μόνο ο ΣΥΝ που έχει συνεργαστεί με το δικομματισμό και το ΠΑΣΟΚ. Η άλλη πλευρά της αριστεράς συνεργάζεται με τη ΝΔ. Και αυτό δεν είναι φήμη. Είναι γεγονός!»

«Ο Αλαβάνος τουλάχιστον μέσα στη Βουλή ήταν Η αντιπολίτευση. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι με τους φοιτητές! Η …πολύ επαναστατικότερη κυρία Παπαρήγα δεν το έκανε αυτό».

Να τελειώσω με το πώς βγήκαν οι «αντιπρόσωποι». Γιατί ΟΚ, κατανοητό ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει η έννοια «μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» και «καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα τους εκλέξουνε, αλλά το τα λέγεται απλά σε μια «ανοιχτή συνέλευση» που παρεβρίσκονταν κάθε καρυδιάς καρύδι, όπως κι εγώ άλλωστε, «όσοι θέλουν να είναι σαν αντιπρόσωποι στην πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα να γράψουν τα ονόματά τους σ’αυτό το χαρτί»(!!!), ε, αυτό κάνει ακόμα και τη «συμμετοχική δημοκρατία» του ΠΑΣΟΚ να φαντάζει πιο συγκροτημένη…

18 Σχόλια προς “Γενική Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΙ Ηρακλείου”

 1. rocean said

  Να υποθέσω ότι στην συνέλευση συμμετείχε περίπου το 18% του πληθυσμού του Ηρακλείου, η οποία είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις δημοσκοπήσεις? 🙂

 2. a8lios said

  @Rocean
  Λάθος υποθετεις, γιατί ήταν συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΙ Ηρακλείου, όπου δεν έχει μόνο 18%, αλλά περίπου το 1/3 του συνόλου, όπως είπαν και οι ίδιοι 😀

 3. Εντάξει, από τους άλλους το περίμενα. Αλλά να λέει τέτοια «νιανιά» πράγματα ο πάλαι ποτέ «σκληρός» Ρούντι!

 4. γιατι δεν έβαλες και εσυ το όνομα σου στη λίστα να πας στη μεγαλύτερη συνδιάσκεψη να μας πεις κι άλλα ωραία?!το κορυφαίο ήταν αυτό με την «τυχερή γενιά»!Δηλαδή κάστε εγώ δηλαδή που βλέπω τα πράματα μέσα στα πανεπισ΄τημια να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, είμαι βλαμμένη?!κατάλαβα…αν θεωρούν νίκη το ότι δεν ψηφίστηκε το άρθρο 16 (αν και έξω και μέσα γίνεται της καραπ@@@ναρας)φανταστείται ότι στο μέλλον θα θέλουν νά είμαστε και ευτυχισμένοι που έχουμε λεφτά να αγοράσουμε σπίρτα για να ανάψουμε τη γκαζόλαμπα….

 5. Κατατοπιστικότατος! Μπράβο και γι αυτό, και για το προηγούμενο ποστ!

 6. faros said

  Α8lie : … περαστικά σου, χε χε χε

 7. Red Ghost said

  Εδώ και σε άρθρο η άποψη του Ρινάλντι για τον Τσίπρα. Όπως θα δείτε δεν είναι τόσο «προχωρημένη», όσο ήταν η χτεσινή του τοποθέτηση:
  http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1772&Itemid=30

  Το άλλο για: “γενιά της μεταπολίτευσης” και “σημερινή γενιά” είναι θέση του 2ου συνεδρίου τους!

  «Θέση 81. Ο ανένταχτος κόσμος της αριστεράς διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Στους «πρώην», σχετικά μεγάλης ηλικίας 35-55, με κάποια παρουσία, με προβληματισμό, κριτήρια (αλλά και χούγια από παλιές καταστάσεις) με διαφορετικό βαθμό ενεργοποίησης, με χάσματα στην ενεργοποίησή του κλπ. Ένα νέο τμήμα που αποτελείται από πιο νέους ανθρώπους, με πιο ακτιβιστικά χαρακτηριστικά, με μεγαλύτερη συμμετοχή σε κινήματα και πρωτοβουλίες που σαν άτομα είτε δεν είναι εχθρικά προς την αριστερά, την ίδια στιγμή ταυτόχρονα είναι αρκετά δύσπιστα ή κοντά σε αντιεξουσιαστικές ψυχολογίες είτε άτομα με παντελή άγνοια για την αριστερά αλλά δεκτικά σε επαφές, σε συλλογική δράση κλπ.»

  Δηλαδή μιλάμε για τον κόσμο όπως τον βλέπει ένας αποκομμένος από τον κόσμο της δουλειάς φοιτητής. Σε απλά Ελληνικά: «Είναι κάτι γέροι 50 χρόνων που μου δίνουν κανα φράγκο οικονομική ενίσχυση, αλλά με ζαλίζουν με τις ιστορίες τους και δεν είναι συνεπείς όταν τους καλώ για σύσκεψη για προετοιμασία της απεργιακής πορείας με τη ΓΣΕΕ. Και είναι και κάτι συμφοιτητές μου που τους ψήνω πιο έυκολα να κατέβουν στο δρόμο, αλλά με την πρώτη ευκαιρία μου λένε ότι προτιμούν τους αναρχικούς από το να οργανωθούν στην ΚΟΕ!»

  Για τέτοιο κωμικό κομματίδιο μιλάμε! Και έχει φτάσει αυτό το κομματίδιο να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και δέος από το Συν, για να παίζει το ρόλο της νεολαίας του Συριζα, που η νεολαία Συν δεν μπορεί να παίξει εδώ και 15 χρόνια!
  Η ΚΟΕ παραπέμπει την επίλυση όλων των προβλημάτων στην ενότητα της «Αριστεράς». Επειδή λέει 2 συνθήματα νομίζει ότι παίζει το Μαρξισμό στα δάχτυλα!
  «Χάλασε η καφετιέρα μου!»- «Φταίει το ΚΚΕ!»

 8. a8lios said

  @Faros
  Δε ξενερώ – δε ξενερώνουμε ποτέ!

  @Μαύρο Πρόβατο
  Ευχαριστώ πολύ 😀

  @Παρτιζάνα
  Ναι, να φανταστείς ένας ΚΟΕτζης, καλό παλικάρι, μου λέει για πλάκα, «βάλε ρε μαλάκα για αντιπρόσωπος, μην είσαι χαζός, πληρώνει ο Συνασπισμός!» αλλά εγώ εκεί!
  Όσο για σένα, είσαι τυπικό παράδειγμα μιας «γκρινιάρας γεροντοκόρης αριστεράς», ενώ θα πρέπει να γίνεις μια «χαμογελαστή αριστερά», γι αυτό δεν αναγνωρίζεις το μεγαλύτερο χτύπημα που δέχθηκε ο νεοφιλευθερισμός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα σαν νίκη! Τέτοια είσαι!
  Όπως βλέπεις…έχω αρχίσει να μπαίνω στο νόημα!!! 😀 😀

  @Εξαποδώ
  Τί να σου πώ, πρώτη φορά τον είδα τον κύριο. Μόνο σαν όνομα τον ήξερα από αφίσσες της ΚΟΕ…

  @Red Ghost
  Τί να πώ? Ζωγραφίζουν οι άνθρωποι!

 9. βρε εγώ να χαμογελάσω, δε λέω, αλλά επειδή έχουμε και έν ακύρος σε αυτήν την κοινωνία φοβάμαι μη με περάσουν για χαζοχαρούμενη και δεν κάνει!!!!

 10. Λάμπρος said

  Αθλιε
  μήπως ήταν κι ο Πρωτούλης εκείνη την ημέρα εκεί;
  Γιατί τον ψάχνει η Παπαρήγα…

  Φάρε τα χάπια σου εσύ….ΤΣΙΠΡΑΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ…………
  σχιζοφρένεια τραλαλαλα
  σχιζοφράνεια τραλαλαλαλ

  Ρε μπας και ζηλεύετε που είσαστε απ έξω;;;

 11. Γιατί εσείς πού είσαστε μέσα;;;

 12. xaris said

  a8lie οι τύποι σε σχέση με την συνέλευση προχωρίσανε πολύ!!
  Σήμερα άκουγα από εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό κανάλι της ‘Αρτας στο Αγρίνιο πώς οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις κάνανε κακό στην Ευρώπη και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δέν θα συμμετάσχει με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης!!!Ποιοί το λένε αυτό??? Αυτοί που τις χεικροτάγανε μέχρι τέλους χωρίς να ασκείσουνε μια κριτική για τα αντιλαικά μέτρα που πέρνανε!!!Η για το φλέρτ που πέφτει καθημέρινα απο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ(π.χ.Κύρκος,Κωνσταντόπουλος .κ.ά) πρός το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση λευση προχωρίσανε πολύ!!
  συνεργασίας!!!

 13. Red Ghost said

  @ Λάμπρος
  «σχιζοφρένεια τραλαλαλα
  σχιζοφράνεια τραλαλαλαλ»

  Χαίρομαι όταν οι οπαδοί του οπορτουνισμού έχουν τέτοιο επίπεδο σκέψης. Σημαίνει ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από αυτούς!

  Και μια και ψάχνεις τον Πρωτούλη, δες και αυτό:
  http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/3/2008&id=9468&pageNo=16&direction=1

  @xaris

  Ο Συνασπισμός παίζει σούπερ deal με το ΠΑΣΟΚ. Καθυστερεί το παζάρι της συνεργασίας για να αυξηθούν τα υπουργεία που θα πάρει στην συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

 14. Βαγγέλης said

  Πολύ ενδιαφέρον μπλογκ φίλε. κι είμαι 50άρης ανένταχτος της αριστεράς που λένε κα οι ΚΟΕτζήδες.
  Πάντως επειδή ξέρω το Ρινάλντι από παλια εκτιμώ ότι μπήκε στο ΣΥΡΙΖΑ για τρεις απλούστατους λόγους: Δεν μπορούν να τον καπελώσουν (οργανωτική αδυναμία γαρ)αλλά εκτιμά οτι μπορεί να τους αρμέγει, κυρίως στο χώρο της νεολαίας – προφανώς παίρνει γερό τμήμα της κρατικής επιχορήγησης στο ΣΥΝ (εδώ πήραν σεβαστά ποσά ομάδες των 50 ή 100 μελών πανελλαδικά ός το Κόκινο και η ΔΕΑ) – θεωρεί (ή εδη έχει συμφωνήσει) για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στις προσεχείς εκλογές

 15. 3/3 Βαγγέλη. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου – και όσο..ακούω διασταυρώνω το 3ο.
  Η συμφωνία είναι τρέξε και βγες..

 16. a8lios said

  @Βαγγέλης
  Τhank you. Δε ξέρω τί πιστεύουν ότι θα βγάλουν από αυτή τη συνεργασία. Εγώ βλέπω την ΚΟΕ (τουλάχιστον εδώ τοπικά) να έχει γίνει η νεολαία του ΣΥΝ από τη μία και από την άλλη από πλευράς πολιτικών θέσεων να έχουν γίνει δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσά τους. Και σίγουρα δεν είναι ο ΣΥΝ αυτός που πήγε «αριστερότερα» για να συμβεί αυτό…

 17. Red Ghost said

  @Βαγγέλης
  Έχεις απόλυτο δίκιο για τους 3 λόγους.
  Η ζημιά θα γίνει όμως από την ανανεωτική συσπείρωση του ΣΥΝ, που αισθάνεται ριγμένη. Δες αυτό από τα ΝΕΑ:
  http://ta-nea.dolnet.gr//Article.aspx?d=20080311&nid=7773229&sn=&spid=876

  Ο ΣΥΝ έριξε όλο το βάρος να κρατήσει τα πιτσιρίκια των κομματιδίων και έχει φτάσει στα όρια της υπομονής τους οικονομικούς του στυλοβάτες. Μεγαλοκαθηγητές, μηχανικούς, γεωπόνους.

 18. a8lios said

  @Red Ghost
  Καλά τα παλικάρια δεν παίζονται! Ως προς το τί κάνανε στα όργανά τους να κρατάμε και καμιά πισινή (υπογράφει η Βούλα Κεχαγιά αν είδες 😀 ) αλλά και μόνο ότι σε ΠΟΣΔΕΠ και ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ έχουν από 2 παρατάξεις, δείχνει πόσο …ενωμένες είναι οι τάσεις του ΣΥΝ στους επιστημονικούς κλάδους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: