A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Λασπόλουτρο 021

Posted by a8lios στο 4 Μαρτίου, 2008

Έτσι όπως πάμε, αναγκάζομαι να τα γράφω δυο-δυο. Τέλος πάντων.

Δείτε αυτό από την σημερινή Καθημερινή.

Δύο φάουλ κατά τη γνώμη μου. 1ον, γράφει

«Η διαφωνία που εξέφρασαν οι τελευταίοι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας, ερμηνεύθηκε από το κόμμα ως διαφοροποίηση από την κεντρική πολιτική γραμμή, γεγονός που -βάσει κομματικής απόφασης- επέφερε την «καθαίρεση» των διαφωνούντων.»

όμως αγαπητή Καθημερινή, κανείς δε διαγράφεται από την ΚΝΕ ή το ΚΚΕ γιατί λέει την άποψή του και τη διαφωνία του στο όργανο που συμμετέχει. Αυτό είναι όχι απλά δικαίωμα, είναι και υποχρέωσή μας. Έτσι λειτουργούμε. Άρα κάτι «άλλο» συνέβη, και εσύ απλά σπεκουλάρεις.

2ον (και πιο κραγαλέο), δείτε τον τίτλο του «ρεπορτάζ»:

«Διαγραφές στην ΚΝΕ, αναταράξεις στο ΚΚΕ»

Άιντε, γράψατε ό,τι και όπως γράψατε για τη ΚΝΕ, για να δούμε, τί γράφει μέσα στο κείμενο για το ΚΚΕ:

«Πάντως, συνολικά το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το νέο πολιτικό σκηνικό που αποτυπώνουν οι έρευνες της κοινής γνώμης με ψυχραιμία. Εξ άλλου, στους κόλπους των υψηλόβαθμων στελεχών του Περισσού δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας που να υποστηρίζει την άποψη που εκφράστηκε από τα μέλη της Νεολαίας.»

Αυτό λοιπόν το κομμάτι είναι οι «αναταράξεις στο ΚΚΕ» !

Βρε τί σου είναι η δημοσιογραφία! Πουλιά στον αέρα πιάνει!

 

Πάμε τώρα και στα «ΝΕΑ», όπου η Βούλα Κεχαγιά γράφει αυτό

Θα μπορούσε να είναι ένα κλασσικό κείμενο «φιλίας» προς το ΚΚΕ, που το καλεί για το καλό του να γίνει πιο σύγχρονο, πιο in ρε παιδί μου. Αλλά είπε στο τέλος να βάλει και μια …λασποπινελιά η κυρία. Και γράφει:

«Ενώ όλοι πλέον ομνύουν στο «αύριο της κοινωνίας», τη νεολαία- έστω και αν κάποιοι το πράττουν αταβιστικά (*) και υποκριτικά -, το ΚΚΕ διέγραψε πρόσφατα κάποια μέλη της ΚΝΕ για… «φραξιονισμό». Η ίδια ξύλινη φρασεολογία, η ίδια άκαμπτη λογική. Μόνο που με παλιά υλικά δεν χτίζεται το μέλλον, «σύντροφοι».»

Το ΚΚΕ κυρία Κεχαγιά διέγραψε κάποια μέλη ΤΟΥ (δεν έχει δικαίωμα να διαγράψει κάποιον που είναι μέλος της ΚΝΕ) για όποιους λόγους είχε. Συμβαίνουν αυτά. Εγώ σαν μέλος του επίσης ξέρω ή μπορώ να μάθω πολύ συγκεκριμμένα τί και πώς έγινε. Όπως και κάθε μέλος του. Και αν κρίνει η Κ.Ε. του ΚΚΕ ή το Κ.Σ. της ΚΝΕ ότι υπάρχει ανάγκη, μπορεί να δημοσιεύσει ό,τι κρίνει απαραίτητο στον Ριζοσπάστη και στον Οδηγητή αντίστοιχα.

Το θέμα είναι άλλο όμως. Και γι αυτό σας βάζω και στο λασπόλουτρο. Επειδή από ΑΥΤΟ το συμβάν πάτε να βγάλετε με λογικό άλμα μεγαλύτερο από 2,77ΜΠ (**) το συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ γυρίζει τη πλάτη του στη νεολαία, ή τη σνομπάρει ή λόγω του τρόπου λειτουργείας του την απωθεί ή κάτι ανάλογο.

Ε λοιπόν «συντρόφισσα» (επειδή με λες και συ σε λέω ντε) , σου κάνω τα έξοδα, παρ’ ότι δεν έχω φράγκο, για το φετινό διήμερο της ΚΝΕ, να ‘ρθεις να δεις και μόνη σου με ποιους τρόπους γυρίζει το ΚΚΕ επιδεικτικά τη πλάτη του στη νεολαία. Άσε που θα σου δώσουμε απ’τα καλοψημμένα σουβλάκια, όχι από κείνα τα μισοψημμένα που τρώμε εμείς γιατί πού να προλάβεις να χορτάσεις αλλιώς όλο το λαό…

(*) Τί σημαίνει αυτό ρε, ξέρει κανείς???

(**) Το ΜΠ είναι η μονάδα μέτρησης της κλίμακας Μπόρχα, που εισήγαγε ο Αντώνης Πανούτσος, προς τιμήν των μέτρων που χρειαζόταν για να κοντρολάρει την μπάλα ο «ποδοσφαιριστής» του Ολυμπιακού Φέλιξ Μπόρχα. Για όσους ξέρουν λοιπόν, 2.77ΜΠ είναι πελώρια απόσταση.

13 Σχόλια προς “Λασπόλουτρο 021”

 1. Αταβισμός είναι η επιστροφή σε τάσεις ή συμπεριφορές πολύ πολύ μακρινών προγόνων μας (κοινώς, συμπεριφορές «homo erectus», άντε πρώιμου «homo sapiens» 😀 )

  …Δεν μας είπες όμως γιατί διαγράφηκαν οι νεανίες/νεάνιδες… 🙂

 2. a8lios said

  @Εξαποδώ
  Μάλιστα. Κάτι μάθαμε και σήμερα.

  Ε ρε συ, εδώ δε σχολιάζω χωρίς κάποια κείμενα-πηγές άλλα κόμματα, θα το κάνω για το δικό μου? Ειδικά για θέματα τέτοια που η όλη συζήτηση πολύ εύκολα γίνεται κουτσομπολίστικη παρά πολιτική.
  Αν και όταν κρίνει η Κ.Ε. του κόμματος ή το Κ.Σ. της ΚΝΕ ότι πρέπει να βγάλει δημόσια ανακοίνωση, ευχαρίστως να την κουβεντιάσουμε όσο θες.

  Μέχρι τότε το μόνο που εγώ κουβεντιάζω είναι η πολιτική του ΚΚΕ, ο τρόπος λειτουργίας του ή ο,τιδήποτε άλλο παρόμοιο. Αυτά είναι εξάλλου που (θα έπρεπε να) ενδιαφέρουν.

 3. Συγγνώμη, αλλά θεώρησα ότι κάτι έχει δημοσιοποιηθεί, αλλιώς πώς το δημοσίευσε η «Καθημερινή».
  Πέρα από αυτό, ιδιαίτερα στα κομμουνιστικά κόμματα, ανέκαθεν η ιστορία των φραξιών και των μέτρων εναντίον τους σηματοδοτούσε γενικότερες ιδεολογικές και πολιτικές τάσεις. Χωρίς να σημαίνει ότι το εν λόγω γεγονός είναι καθ’ εαυτό σοβαρό για να υποδηλώνει κάτι τέτοιο.
  Οι καιροί είναι, όμως, πονηροί και οι σειρήνες του κυβερνητισμού δεν θα ηχήσουν γλυκά μόνο στα αυτιά των «συνήθων υπόπτων» αλλά και σε άλλους υπεράνω πάσης υποψίας. Αν, βέβαια, συνεχιστεί εντεινόμενο το πανηγυράκι των δημοσκοπήσεων…

 4. xamogelo said

  Βρε άθλιε… καλά όλα αυτά… το ότι υπάρχει προπαγάντα το ξέρουμε όλοι… όχι μόνο από τα ΜΜΕ αλλά και από εξωκοινοβουλευτική αριστερά… αλλά εγώ τουλάχιστον με βάση τις εμπειρίες μου δεν μπορώ να δεχτώ ούτε που λες (και ξέρεις πολύ καλά για τι μιλώ…) τόσο εύκολα… όχι ότι ξέρω κάτι για αυτές τις περιπτώσεις… που αναφέρει το δημοσίευμα… μπορεί να έχεις δίκιο…. αλλά μην έχεις τόση τυφλή εμπιστοσύνη ούτε στους συντρόφους σου(από πάνω θα έλεγα) ούτε στο κόμμα…

 5. erythros said

  Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιά από τις μεγάλης κυκλοφορίας φυλλάδες θα βγάλει το γεγονός της αποχώρησης μίας ολόκληρης ομάδας από τον ΣΥΝ αμέσως μετά το συνέδριό τους πριν λίγο καιρό, εκεί όπου και όλες τις οι θέσεις τεχνηέντως κόπηκαν. Για να δούμε…

 6. αταβισμός < γαλλική, atavisme < λατ. atavus (= πρόγονος)

  το βιολογικό φαινόμενο της κληρονομήσεως ιδιοτήτων από πρόγονο που απέχει δύο ή περισσότερες γενιές

  Ν’ ανοίγουμε και κανένα google σύντροφοι. Είδατε τι ωραία γλώσσα (καθόλου ξύλινη, όλοι οι νεολαίοι ξέρουν τον αταβισμό) χρησιμοποιεί η «σ/σα» Κεχαγιά;
  Εγώ, πάντως έχω μια άλλη απορία:
  Η «σ/σα» χαρακτηρίζει τον Alexis «φρέσκο, συμπαθή και άφθαρτο πολιτικό».
  ΟΚ, (περί ορέξεως και ονειρόξεως… κολοκύθόπιτα) κατανοώ το «φρέσκος», καταπίνω και το «συμπαθής», χειροκροτώ και το «άφθαρτος». Αλλά….
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;
  Πόθεν πώς ρε κοπέλα μου;

 7. mary said

  Στο «σπίτι» μας λειτουργούμε όπως θελουμε και όπως εμείς έχουμε ορίσει. Ο στόχος μας είναι ένας και όποιος δε συμφωνεί με αυτόν τον στόχο πολύ απλά δεν είναι μαζί μας , εξάλλου γιατί να είναι μαζί μας όταν δε θέλει?

  Σε λίγο θα μας πούνε ότι επηρρεάσαμε και τα πολιτικά δρώμενα της χώρας με τη διαγραφή κάποιων μελών.

  Αν αρέσει σε μερικούς να ασχολούνται με διαγραφές θα τους πρότεινα να ασχοληθούν με διαγραφές χρεών κάποιων εταιρειών και ομάδων.

  Αν από την άλλη ενδιαφέρονται για το καλό του ΚΚΕ και τους πήρε ο πόνος για τον τρόπο που λειτουργεί στο εσωτερικό του ας ανάψουν ένα κερί ίσα με το μπόι τους ….και να προσευχηθούν για εμάς …

 8. η επανάσταση συνεχίζει όταν εσύ σταματάς…εμένα όλα αυτά με αφήνουν παγερά αδιάφορη, πάνω από όλα μου αρέσουν οι αναλύσεις τους, οι έγκυρες πηγές και οι γνώστες των πραγμάτων στον περισσό!Πλέον δεν έχουν ούτε πλάκα, γιατί είναι όλα τόσο χιλιοειπωμένα που έχουν καταντήσει κάτι γνώστες των πραγμάτων του περισσού τρομερά κουραστικοί…!από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!

 9. a8lios said

  @Εξαποδώ
  Όχι δεν έχει δημοσιοποιηθεί τπτ, και αυτό αν θες είναι άλλο ένα ζήτημα ως προς τα «ρεπορτάζ» αυτών των εφημερίδων.

  Λες:
  «Πέρα από αυτό, ιδιαίτερα στα κομμουνιστικά κόμματα, ανέκαθεν η ιστορία των φραξιών και των μέτρων εναντίον τους σηματοδοτούσε γενικότερες ιδεολογικές και πολιτικές τάσεις.»
  Ναι, αρκετές φορές είναι κι έτσι. Αλλά από όσο δείχνει και η συζήτηση εσωκομματικά, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Εξάλλου, εμμέσως και με κάποια δόση απογοήτευσης το παραδέχεται και η ίδια η «Καθημερινή».

  Πάντως έχει πλάκα, βλέπω σήμερα τα στατιστικά του blog που δείνει το ίδιο το wordpress και έχει τα εξής ως προς πράγματα που ψάχνανε όσοι ήρθαν στο μπλογκ χτες:
  διαγραφές στην ΚΝΕ 6
  ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΝΕ 5
  ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΚΕ 4
  κκε κνε 3
  διαγραφες στην κνε 3
  διαγραφες κνε 3
  ΚΝΕ 3
  ΚΝΕ διαγραφή στελέχη 3

  και σήμερα είναι ακόμα περισσότερα. Κοίτα να δεις ενδιαφέρον!

  @Χαμόγελο
  Εγώ χαμόγελε δεν ανέφερα τπτ ως προς το τί έγινε στη προκειμένη περίπτωση. Και ούτε θα το κάνω. Ανέφερα κάποιες γενικές αρχές λειτουργίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, και αυτές ίσχυαν ΚΑΙ στις περιπτώσεις για τις οποίες ξέρεις εσύ.
  Τώρα το τί διαδίδεται είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δε φταίω εγώ ούτε το κόμμα και η ΚΝΕ γι αυτό. Στη τελική επιλογή του καθενός είναι ποιούς και σε ποιο βαθμό θα πιστέψει. Όπως είναι και δική σου 😀

  @Παρτιζάνα
  Μωρέ και μένα με έχουν κουράσει όλα αυτά. Ή μάλλον τα έχω βαρεθεί. Θα θελα πολύ αντί να γράφουν αυτές τις μαλακίες να έκαναν μια σοβαρή (που λέει ο λόγος) αντιπαράθεση, έστω από αστική σκοπιά, στη πρόταση εξουσίας που παρουσιάζει π.χ. αυτές τις μέρες το κόμμα. Διάολε, κοντεύουμε να έχουμε κάνει πάνω από 1000 συζητήσεις τις τελευταίες βδομάδες (Χτες στο Ρίζο είδα πως κάνουμε ακόμα και στο Περιβόλι Δομοκού, ένα χωριό 200 κατοίκων!!!) σε όλη την Ελλάδα και το μόνο που βλέπεις για το ΚΚΕ στις εφημερίδες είναι τέτοιες παπαριές.
  Αλλά τί να κάνω, αφού τα άρχισα τα γαμημένα τα «λασπόλουτρα» τα συνεχίζω. Να γραφαν και τπτ καινούργιο σαν σενάριο πού και πού, να μου δώσουν τουλάχιστον λίγο κουράγιο…

 10. a8lios said

  To άλλο το ωραίο δε ξέρω αν το προσέξατε. Δε ξέρω πώς μου’ρθε, αλλά έστειλα μέιλ στην Βούλα Κεχαγιά και της είπα αν θέλει να σχολιάσει τα όσα γράφω εδώ.
  Και ήρθε.
  Αλλά δεν άφησε σχόλιο εδώ. Άφησε στο «Λασπόλουτρο 020», για κάποια ειρωνικά σχόλια που κάνανε διάφοροι σ/φοι ως προς το πρόσωπό της. Δε βαριέσαι. Επιλογές είναι αυτά. 😀

 11. rocean said

  Την Μαρίνα δεν την κάλεσες να σχολιάσει? Την Β’ Εθνική καλείς κι εσύ… 🙂

 12. άφησα και γω ειρωνικο σχόλιο προς το πρόσωπό της!Πειράζει ή θα μας πει και ανάγωγους?!τη δουλειά της κάνει μωρέ, το ψωμί της να βγάλει…!αλλά αν δε δω φαντασία θα τα πάρω!

 13. γιάννης μ said

  όλα τα λεφτά (είναι πολλά τα λεφτα alex) είναι τα «» στο σύντοφοι ,στο τέλος του κειμένου της έγκριτης δημοσιογράφου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: