A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Βραβεία στις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν!

Posted by a8lios στο 15 Νοεμβρίου, 2007

Τί ΑΡΙΩΝ και μαλακίες, αυτή είναι η σημαντικότερη βράβευση της χρονιάς.

Το’ πε και ο πρωθυπουργός που τους τα έδωσε τα βραβεία:

«Μέσα σ’ ένα δύσκολο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές του πετρελαίου, η ανάδειξη ελληνικών επιχειρήσεων που αριστεύουν στις επιδόσεις τους τόσο στην οικονομική ανάπτυξη, όσο και στην κοινωνική προσφορά είναι ένας καλός λόγος να είμαστε αισιόδοξοι».

Και όσο πιο αισιόδοξοι είναι αυτοί, τόσο πιο απαισιόδοξοι πρέπει να είμαστε από τη μεριά μας όμως.

Πώς και δεν είπαν τί αποκόμησαν οι εργαζόμενοι των συγκεκριμμένων επιχειρήσεων από την ανάπτυξη που είχαν αυτές τη χρονιά που πέρασε??? Έτσι, από «ακαδημαϊκό ενδιαφέρον ρε παιδί μου…

Πάντως, όποτε πρωθυπουργός μιλάει στο πραγματικό του κοινό, τις επιχειρήσεις δηλαδή, είναι ξεκάθαρος. Έτσι, για να μην έχουμε και παράπονο.

«Αναφερόμενος στη στρατηγική της Κυβέρνησης με στόχο τα θετικά, μετρήσιμα αποτελέσματα για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, ο Κ. Καραμανλής επισήμανε τα εξής:

-Nέο μίγμα οικονομικής πολιτικής που οδηγεί σταθερά στην εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών με ταυτόχρονη επίτευξη σταθερά υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας.

-Νέα αναπτυξιακή πολιτική που δίνει κίνητρα εξωστρεφούς δράσης στην υγιή επιχειρηματικότητα.

-Νέα, δυναμική οικονομική διπλωματία που μεταμορφώνει την Ελλάδα σε διεθνές ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο.

-Βαθιά μεταρρύθμιση στην Παιδεία, με στόχο την απελευθέρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων των νέων και τον εφοδιασμό τους με τα αναγκαία εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.»

Κρατηθείτε λοιπόν. Έρχεται βροχή, έρχεται και μπόρα…

2 Σχόλια προς “Βραβεία στις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν!”

 1. JChrist said

  Εμένα, αυτό που με συγκινεί ιδιαίτερα (αντίστοιχα σε αυτό που λες) είναι η διαφήμιση που πρόσφατα κυκλοφόρησε για τον επιχειρηματικό όμιλο MIG. Μα, πληρώνουν τόσα λεφτά, για μια διαφήμιση που κρατάει πόση ώρα και δεν λένε και τίποτα για να διαφημιστούν «επί της ουσίας».

  Από μια διαφήμιση, «έχω μάθει» να περιμένω να μου πει: πάρε το προϊόν Α, γιατί είναι καλύτερο από όλα τα άλλα, είναι πιο φθηνό και κάνει και παπάδες.

  Αυτή, το μόνο που λέει είναι: η τράπεζα Marfin συνεργάζεται με ένα κάρο άλλες επιχειρήσεις για να επεκταθούμε σε όλο τον κόσμο. Χαρείτε μας!
  Όπως μου είπε και ο A8lios, είναι για να το συνηθίσουμε…

 2. Red Ghost said

  Η αστική τάξη δε σε θέλει πλέον «ουδέτερο» στον καναπέ σου. Σε θέλει ενεργό χειροκροτητή της. Σε θέλει «εθελοντή» στην κερδοφορία της. Αυτό επιδιώκει η διαφήμιση αυτή. Και αύριο θα δείτε τη Marfin «χορηγό» σε οποιαδήποτε εκδήλωση αποκοιμίζει τον εργαζόμενο. Και θα θέλει ο εργαζόμενος να τη χειροκροτεί που είναι «ελληνική».
  Όσο για το κόστος, μην έχετε αμφιβολία: πάλι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το κόστος της διαφήμισης. Είτε θα εκπίπτει από την εφορία σαν κοινωνική προσφορά, είτε θα μετακυλιστεί στον καταναλωτή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: