A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Ερώτηση ΚΚΕ για τα ΙΕΚ

Posted by a8lios στο 11 Οκτωβρίου, 2007

Το ξέρω, τα τελευταία μου πόστ είναι κάπως «στενά κομματικά», αλλά τί να κάνω; Υπάρχουν εξελίξεις…

Από τον χτεσινό Ριζοσπάστη:

Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές στα ΙΕΚ κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Κώστας Αλυσανδράκης, Γιάννης Ζιώγας, Εύα Μελά, Αχιλλέας Κανταρτζής, Νίκος Γκατζής και Μπάμπης Χαραλάμπους.

Επισημαίνουν ότι «στα ΙΕΚ του ΟΕΕΚ οι σπουδαστές πληρώνουν 367 ευρώ το εξάμηνο και στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ 295 ευρώ το εξάμηνο. Για τους μετανάστες σπουδαστές που προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ τα δίδακτρα είναι διπλάσια. Κι όλα αυτά την ώρα που το Σύνταγμα προβλέπει το δημόσιο χαρακτήρα αυτών των ιδρυμάτων, αλλά και ο Κανονισμός Λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ που ίσχυε μέχρι το 1994 (χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί καινούρια διάταξη) αναφέρει ότι η κατάρτιση και οποιαδήποτε άλλη διαδικασία που υπάγεται στην κατάρτιση παρέχεται δωρεάν. Στους σπουδαστές των ΙΕΚ δεν παρέχεται μειωμένο εισιτήριο συγκοινωνιών, παρά το γεγονός ότι σε εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών προβλέπεται το δικαίωμα των σπουδαστών για μειωμένο εισιτήριο. Οι συνθήκες σπουδών δεν καλύπτουν επίσης τις ανάγκες των σπουδαστών. Βιβλιογραφία συγκεκριμένη δεν υπάρχει ενώ δε χορηγούνται συγγράμματα. Η Πρακτική Ασκηση γίνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ χωρίς ασφάλιση. Οι μισθοί καταβάλλονται από τον ΟΕΕΚ και όχι από τις επιχειρήσεις και το ύψος τους είναι πολύ κάτω από αυτό που προβλέπεται στις Συλλογικές Συμβάσεις. Αλλά και στο εργασιακό καθεστώς των καθηγητών παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα. Στην πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι με τους μισθούς τους να καταβάλλονται κάθε 12 μήνες».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από την κυβέρνηση: Να καταργήσει τα δίδακτρα. Να χορηγήσει μειωμένο εισιτήριο συγκοινωνιών. Να χορηγήσει συγγράμματα δωρεάν. Να εξασφαλίσει πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο σπουδών κατοχυρώνοντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των καθηγητών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Περισσότερα για την κατάσταση στα ΙΕΚ μπορείτε να διαβάσετε στον Οδηγητή του μήνα (σε pdf):

Σελίδα 18 & Σελίδα 19 .

8 Σχόλια προς “Ερώτηση ΚΚΕ για τα ΙΕΚ”

 1. Tsouknida said

  Ρε παιδάκι μου, είναι τελικά κανόνας ότι οργανώθηκε στο χώρο του δημοσίου από το 90 και μετά να είναι χωρίς σταθερότητα, χωρίς κανόνες και στον «αέρα»…

 2. a8lios said

  Αυτός δεν ήταν εξ’ αρχής ο σκοπός;

 3. Tsouknida said

  σωστά..

 4. ΣΑΡΑΣ said

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΙΕΚ-ΚΕΚ-ΚΕΕ-ΕΚΔΔ
  Διεύθυνση: Αθ. Διάκου 17 & Ζαῒμη 2
  Ταχ. Κωδ.: 55337 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26-9-2007
  προς οεεκ μοναστηριου 107 54627 θεσσαλονικη
  τηλ 2310 547519 547518
  προς εισαγγελέα Αρειού πάγου κ σανιδά
  λ αλεξανδρας 121
  11510 αθηνα φαχ 210 6411523
  προς εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης δικαστικό μέγαρο θεσ/νικης
  φαχ 2310 519357
  προς μμε πρεσς τιμε 212 7003240
  καταγγελία
  καταγελούμε την τακτική των δημόσιων Iεκ της Θεσσαλονίκης
  διότι με τη μέθοδο που έχουν επινόηση, έχουν στήσει ένα μηχανισμό, ο οποίος μηχανισμός στην ουσία πουλάει πτυχία και πιστοποίηση σε σπουδαστές των ιεκ (δημοσίων και κυρίως ιδιωτικών)
  με ανταλλάγματα επωφελή και για όλες τις μεριές.
  ο μηχανισμός είναι και λειτουργεί ως εξής.
  επειδή στα δημόσια ιεκ δεν υπάρχει κανένα σύστημα τεκμηριωμένο και νόμιμο επιλογής εκπαιδευτών, παρά ο κάθε διευθυντής επιλέγει οποίον εκπαιδευτή θέλει, και οποίον εκπαιδευτή του επιβάλει ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του οεεκ.
  έτσι λοιπόν στα δημόσια iεκ προσλαμβάνουν ως εκπαιδευτές, και άτομα τα οποία έχουν εργασθεί σε ιδιωτικά ιεκ ως δήθεν εκπαιδευτικοί(στα ιδιωτικά ιεκ ο ιδιοκτήτης του ιεκ βαπτίζει οποίον θέλει εκπαιδευτή, και μάλιστα υποχρεώνει τον εκπαιδευτή , για τις αμοιβές του να εκδίδει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, και στο τιμολόγιο ο εκπαιδευτής αναγράφει όσες ώρες θέλει, ως δήθεν προϋπηρεσία.)
  όταν λοιπόν ο εκπαιδευτής αυτός προσλαμβάνεται από το δημόσιο ιεκ, ο σκοπός του είναι να χορηγεί να δίδει πτυχία κρατικά σε σπουδαστές των ιδιωτικών ιεκ, διότι εφ όσον προσλαμβάνεται ως εκπαιδευτής , τότε ο διευθυντής του δημόσιου ιεκ τον επιλέγει και στην επιτροπή των εξετάσεων ως εξεταστή. δηλαδή το όλο κόλπο είναι καλά στημένο, και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ιεκ πουλάνε στο σπίτι κρατικά πτυχία μέσω των δημόσιων ιεκ.
  ο φορέας που δίνει πτυχία κρατικά εινια μόνο τα δημόσια ιεκ, και σε περιόδους εξετάσεων.
  και τώρα η περίπτωση με στοιχεία
  το έτος 2006 το δημόσιο ιεκ θέρμης προσέλαβε ως εκπαιδευτή τον κύριο μεντιζη- λογιστή, και δίδαξε στο δημόσιο ιεκ θέρμης.
  ο κύριος μεντιζης εργαζόταν για πολλά έτη στο ιδιωτικό ιεκ Πυθαγόρας. όταν ο κύριος μεντιζης διετέλεσε επιτροπή σε εξετάσεις
  για κρατικό πτυχίο, εκεί φρόντισε όσοι σπουδαστές προέρχονταν από το ιδιωτικό ιεκ Πυθαγόρας(καπλανιδης στενές σχέσεις με κ μαργαρίτη πρώην αντιπρόεδρος οεεκ)να χορηγεί κρατικό πτυχίο άνετα σε κάθε σπουδαστή του ιεκ Πυθαγόρα.
  ο ίδιος κ μεντιζης σήμερα έχει προσληφθεί από το δημόσιο ιεκ Θεσσαλονίκης 1 με διευθυντή τον κύριο τσουγκο,
  θεωρούμε ότι γίνετε εμπόριο πτυχίων και ζητούμε την επέμβαση εισαγγελέα. το καλά στημένο παίγνιο έχει γίνει μεταξύ διοίκησης δημόσιων ιεκ και ιδιωτικών ιεκ ,Πυθαγόρας, παστερ, και άλλων.
  την ιδιωτική εκπαίδευση την έφεραν οι επιλεγμένοι διευθυντές των δημόσιων ιεκ, στα πόδια των ιδιωτικών ιεκ.
  φιλικά ο πρόεδρος και ο γεν γραμματέας του συλλόγου

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  στο δημοσιο ιεκ θερμης απο το ετος 2005 και μεχρι σημερα
  εχει στηθει ενας μηχανισμος, που πουλαει πτυχια σε σπουδαστες των ιδιωτικων ιεκ.
  γεγονοτα
  στο δημοσιο ιεκ θερμης εχει προσληφθει ως εκπαιδευτης απο το ετος 2006 καποιος μεντιζης, πρωην εκπαιδευτης για δεκα ετη στο ιδιωτικο ιεκ πυθαγορας κ καπλανιδης επι της δωδεκανησου στο βαρδαρη.
  ο ρολος του μεντιζη ειναι να ηγειται της επιτροπης κρατικων πτυχιων πιστοποιησης που γινετε απο τα δημοσια ιεκ, και να χορηγει πτυχια –πιστοποιησεις σε σπουδαστες
  του ιδιωτικου ιεκ πυθαγορας.
  σε εξετασεις που εχουν γινει στις περιοδους απο το ετος 2006 και μετα (καθε μαιο και καθε νοεμβριο του ετους) συμμετεχει ανελλιπως ως εξεταστης στις επιτροπες
  και εχει συμβαλει στο να δινονται πτυχια κρατικα σε σπουδαστες του ιδιωτικου ιεκ πυθαγορας.φυσικα οι σπουδαστες κανουν απλως την εμφανιση τους στην επιτροπη.υπαρχουν στοιχεια και μπορουν να εξαχθουν με ευκολια, απο τις επιτροπες των εξετασεων που τηρουνται στο παραρτημα οεεκ της θεσσαλονικης.
  ειναι γνωστο οτι ιδιωτικα ιεκ στελνουντα τα κρατικα πτυχια
  πιστοποιησεις στο σπιτι του σπουδαστη.
  τα διδακτρα ανα σπουδαστη στα ιδιωτικα ιεκ ειναι περιπου 3.000 ευρο το ετος.η φοιτηση στο ιεκ ειναι διετης.
  το ποσο που πληρωνει ο σπουδαστης για το πτυχιο ειναι 2.000 ευρο.αφου ο ιδιοκτητης λαμβανει 6.000 ευρο για τα δυο ετη
  συμφερει να δωσεις και στο ιεκ θερμης 2.000 ευρο. το καθαρο κερδος ειναι 4.000 ευρο.ο σπουδαστης δεν γνωριζει ουτε προς τα που ειναι τι ιδιωτικο ιεκ.τα παντα κανονιζονται στα χαρτια.εμφανιζεται ενα πρωινο στην στημενη εξεταστικη επιτροπη του δημοσιου ιεκ , και παιρνει σαν κυριος το πτυχιο.
  το συστημα –κυκλωμα αυτο αρχισε απο τοτε που ο διορισμενος απο την κυρια γιαννακου δημοσιογραφος κ μαργαριτης ως αντιπροεδρος του οεεκ οργανισμος επαγγελματικης καταρτισης με 130 δημοσια ιεκ, διορισε και αυτος με την σειρα του τον μυημενο στο κυκλωμα κ κοεμτζη ως διευθυντη του δημοσιου ιεκ θερμης.
  το κυκλωμα καλα λειτουργει, και τεκμηριωνετε απο το γεγονος οτι σε αυτα τα χρονια παρα πολοι σπουδαστες του ιεκ πυθαγορα ελαβαν πτυχιο, σε βαρος των σπουδαστων των δημοσιων ιεκ.ο κ μαργαριτης διατηρει αριστες σχεσεις με ιεκ πυθαγορα, και με αλλα ιδιωτικα ιεκ.εξ αλλου ηταν ο μεσολαβητης μεταξυ ιδιωτικου και δημοσιου τομεα για μεγαλες κομπινες με πολλα εκατομμυρια μαυρα ευρο.
  αλλο στοιχειο με εμπλοκη και της εφοριακου στο κολπο
  ειναι και η προσληψη της κ θρυσκου στο δημοσιο ιεκ θερμης. τα ετη αυτα. ο κυριος μαραγαριτης κανονιζε και φορολογικη ευνοικη μετχειριση στο ιδιωτικο ιεκ πυθαγορας μεσω της κυριας θρυσκου απο την εφορια νεαπολεως θες/νικης.

 5. Red Ghost said

  Ο χώρος της κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ, σχολές ΟΑΕΔ κ.λ.π.) θα έχει όλο και μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον, καθώς εκεί θα μαζεύεται η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την καμπάνια που έχει ξεκινήσει η ΚΝΕ, που ανοίγει το δρόμο στην ακόμα πιο μαζική συμμετοχή των σπουδαστών στο κίνημα.
  Υπάρχει ο κίνδυνος (με την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ που σχεδιάζει η κυβέρνηση) οι μαθητές, που δεν συγκεντρώνουν υψηλή βαθμολογία για να μπουν στη σχολή που θέλουν, να πρέπει να αποφοιτήσουν από ΙΕΚ «ομοειδούς» αντικειμένου για να μπορέσουν να γίνουν δεκτοί στο ΑΕΙ. Ή το λεγόμενο προπαρασκευαστικό έτος να διαχωριστεί σε ένα μίνι δίπλωμα με χαρακτήρα κατάρτισης.

 6. Alexis said

  Παιδιά μήπως πήρε το μάτι σας αυτό το site;
  http://www.iek-01.com
  Έχω γραφτεί και από ότι βλέπω «λέει»!!
  Έχει αρκετά αρχεία και άλλα για εγγεγραμμένα μέλη. Μήπως να το κάνουμε στέκι;

 7. ΣΑΡΑΣ said

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Ι.Ε.Κ. ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ν ΜΟΥΔΑΝΙΑ 15-10-2007
  Διεύθυνση: ΤΕΕ Νέων Μουδανιών, Λεωφόρος Ελευθερίας
  Τ.Κ.: 632 00 Νέα ΜουδανιάΤηλ.: 23730-26250
  ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Κ ΣΑΝΙΔΑ
  Λ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 121 ΤΚ 11510 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ 2106419331- 336 ΦΑΧ 6411523
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΦΑΧ 210 8841529
  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΕΣΣ ΤΙΜΕ ΦΑΧ 212 7003240, ΚΑΙ ΜΜΕ
  mailto:contact@aei-tei.gr. http://www.aei-tei.gr
  Καταγγέλλουμε τον Δ Κοεμτζη διευθυντή στο δημόσιο ιεκ θέρμης Θεσσαλονίκης, για τους κάτωθι λόγους.
  μέσω του δημόσιου ιεκ θέρμης έχει στηθεί ένας μηχανισμός , πώλησης κρατικών πτυχίων-πιστοποίησης σε σπουδαστές των ιδιωτικών ιεκ.
  πως λειτουργεί ο μηχανισμός.
  πρέπει να πούμε εξ αρχής ότι στον μηχανισμό συμμετέχει και ο κ μαργαρίτης πρώην αντιπρόεδρος του οεεκ(www.oeek.gr οργανισμός επαγγελματικής κατάρτιση με 140 δημόσια ιεκ σε όλη την χώρα.
  στο δημόσιο ιεκ θέρμης προσλαμβάνονται ως εκπαιδευτές, και άτομα τα οποία είτε είναι και σήμερα είτε δεν είναι πλέον εκπαιδευτές από ιδιωτικά ιεκ.
  πραγματικό γεγονός στο ιεκ θέρμης
  από το έτος 2006 μέχρι σήμερα ο δ κοεμτζης με την υποδειξη του κ μαργαριτη, προσλαμβανει ως εκπαιδευτη τον κ μεντιζη, ο οποιος εχει χρηματισει για τουλαχιστον δεκα ετη ως εκπαιδευτης στο ιδιωτικο ιεκ πυθαγορα(π.καπλανιδης κουμπαροι με κ μαργαριτη πρωην αντιπροεδρο οεεκ.)
  επειδη οι εξετασεις για κρατικο πτυχιο των ιδιωτικων ιεκ διεξαγονται μονο απο τον οεεκ μεσω των δημοσιων ιεκ, ετσι και εδω ο κυριος μεντιζης τοποθετειτε ως εξεταστης απο το δημοσιο ιεκ θερμης, για την επιτροπη κρατικων πτυχιων σε σπουδαστες ιδιωτικων ιεκ.η επιτροπη ειναι τριμελης, και μαζι με ενα δευτερο μελος συνηθως δημοσιο υπαλληλο που και αυτος βαπτισθηκε ως εκπαιδευτης ανεξαρτητως προσοντων χορηγουν (στην ουσια πουλανε κρατικα πτυχια-πιστοποιησεις σε σπουδαστες των ιδιωτικων ιεκ)
  ο μηχανισμος στηθηκε απο το 2006 λειτουργει και σημερα,
  και οι μονοι που ζημιωνουν ειναι οι σπουδαστες των δημοσιων ιεκ, που και πληρωνουν διδακτρα, αλλα αντιμετωπιζονται υποτιμητικα απο τις στημενες επιτροπες που στηνουν καποιοι κοεμτζηδες και μαργαριτιδες.
  η πωληση των πτυχιων ολοκληρωνεται και δια μεσω των ιδιωτικων ιεκ, διοτι εκει η κατασταση ειναι περα απο καθε φαντασια.στα ιδιωτικα ιεκ αφου πληρωνει ο σπουδαστης περιπου 3.000 ευρο το ετος, δεν γνωριζει κατα που ειναι το ιδιωτικο ιεκ, και λαμβανει το κρατικο πτυχιο στο σπιτι του.
  ελπιζουμε να σταματησει το κακο, και να επιστραφουν ολα τα μαυρα χρηματα που μοιρασθηκαν μεταξυ κ κομεμτζη, κ μαργαριτη, κ, πυθαγορα, κ μεντιζη. και το κυριοτερο εκτος του οτι δεν υπαρχει κανενας ελεγχος στα δημοσια ιεκ(κανεις δεν γνωριζει που πανε τα διδακτρα των σπουδαστων, απληρωτοι ωρομισθιοι εκπαιδευτες, εργαστηρια υπολογιστων παναρχαια, λογισμικο
  των υπολογιστων μη νομιμο-κοπιες απο κλοπη, βρομικες αιθουσες, εκπαιδευτες με πληρη αναξιοκρατια, εισπραξη κοινοτικων κονδυλιων μεσω του αμαρτωλου επεαεκ, αποδοτικοτητα μηδεν κλπ)τα δημοσια αυτα ιεκ ελεγχουν τα ιδιωτικα ιεκ, μεσω του οεεκ.δηλαδη αυτος που στηνει την απατη ειναι αυτος που ελεγχει -ελεγκτης ελεγχομενος το ιδιο προσωπο.
  συλλογος σπουδαστων δημοσιων ιεκ βορειου ελλαδας-διαδικτυακα.
  οπου υπαρχουν τετοια φαινομενα, η και αλλα να καταγγελλονται
  μεσα απο blogs. Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Η/Υ.
  .

 8. papas said

  #comment ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΙΣ 18-11-2007
  Ατασθαλίες» διαπιστώνουν στον ΟΑΕΔ οι ορκωτοί λογιστές
  Σε κέντρα διασπάθισης δημοσίου χρήματος έχουν εξελιχθεί τα δημόσια Κέντρα και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, που λειτουργούν υπό την ευθύνη του ΟΑΕΔ.
  Η έκθεση που συνέταξαν ορκωτοί ελεγκτές, κατά παραγγελία του προέδρου της εταιρείας Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ και παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», αποκαλύπτει αδιαφανείς διαδικασίες προμηθειών και έργων, μονοπωλιακές συνεργασίες, φούσκωμα λογαριασμών, παντελή έλλειψη ελέγχου των προγραμμάτων εκπαίδευσης, απουσία εσωτερικών ελεγκτικών μηχανισμών και αυθαιρεσίες στις αμοιβές των συμβούλων και των συνεργατών της εταιρείας.
  Η εταιρεία Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές (ΣΟΛ), διενήργησε διαχειριστικό έλεγχο σε τυχαίο δείγμα τριών ΙΕΚ για τις χρήσεις 2004 και 2005 και τεσσάρων ΚΕΚ για τις χρήσεις 2003 – 2005.
  Η αγορά ψαρικών για το τμήμα μαγειρικής μια ημέρα πριν από τη λήξη των μαθημάτων, η αποκλειστική συνεργασία με ένα «μπακάλικο» για την προμήθεια των υλικών, η πληρωμή σε καθηγητές παραπάνω ωρών από αυτές της διδασκαλίας αλλά και η αγορά ενός ρολογιού από την εταιρεία Folli – Follie, που περιλήφθηκε στις δαπάνες του τμήματος ζαχαροπλαστικής, είναι μόνο μερικά από τα άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα των ελεγκτών.
  Στα τμήματα μαγειρικής ως υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρτιση περιλαμβάνονται σημαντικές ποσότητες ακριβών εδεσμάτων όπως πέρδικες, φασιανοί, αγριόπαπιες και αστακοί, χωρίς μάλιστα να προκύπτει με σαφήνεια αν και κατά πόσον υπήρξε πρακτική εκπαίδευση των καταρτιζομένων.
  Πληρωμές σε κλειστά ΙΕΚ
  Στις διαχειριστικές χρήσεις 2004 – 2005 το ΙΕΚ Καρδίτσας αγόρασε εννέα ηλεκτρονικούς υπολογιστές αξίας 10.444,24 ευρώ χωρίς έγκριση του διοικητικού συμβουλίου για την αγορά, ενώ στο ΙΕΚ Βόλου καταβλήθηκαν κανονικά οι αμοιβές των εκπαιδευτών τον Νοέμβριο του 2005, παρότι το ινστιτούτο δεν λειτουργούσε.
  Επιπλέον, ένας εκπαιδευτής πληρώθηκε τέσσερις ώρες υπερωριακής απασχόλησης. Σε πολλές περιπτώσεις τόσο στα ΙΕΚ Καρδίτσας και Βόλου όσο και σε αυτό της Λάρισας τα παραστατικά αγοράς υλικών ήταν ανυπόγραφα.
  Πολλές σελίδες της αναφοράς των ελεγκτών καλύπτουν τα πεπραγμένα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Πύργου. Ενώ στο ΚΕΚ φοιτούν 75 καταρτιζόμενοι, παραγγέλθηκαν 1.264 τεμάχια σάντουιτς τα οποία παραδόθηκαν με έξι δελτία αποστολής. Τον Νοέμβριο του 2003 αγοράστηκαν 15,5 κιλά ψαρικών (χταπόδι, γαρίδες, αστακός, ροφός) για το τμήμα μαγειρικής, μια ημέρα πριν από τη λήξη των μαθημάτων.
  Στις δαπάνες για το τμήμα ζαχαροπλαστικής περιλαμβάνεται και ένα ρολόι αξίας 100 ευρώ από τα Folli – Follie, ενώ για την κατάρτιση 25 μαθητών για τέσσερις μήνες χρησιμοποιήθηκαν 98 τεμάχια ΑΖΑΧ πατώματος, 106 χλωρίνες, 225 τεμάχια παρκετίνες και 80 τεμάχια Viakal Casa.
  Στο τμήμα σερβιτόρων για 366 ώρες πρακτικής 25 καταρτιζομένων χρησιμοποιήθηκαν 650 κιλά κρέατος, 4 κιλά λαγοί, 42 φιάλες ουίσκι Dimple, Jack Daniels, Dewars κ.ά. και 24 φιάλες Αγιορείτικο.
  Πολλές παρατυπίες διαπιστώθηκαν και στα ΚΕΚ Αργολίδας, Καλαμάτας και Τρίπολης με πιο συχνή απ όλες την έλλειψη παραστατικών αγοράς υλικών και την πραγματοποίηση μόνο θεωρητικών μαθημάτων.
  Στον Πύργο
  Καθηγητής με προμηθευτή είχαν το ίδιο επώνυμο
  Για το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Πύργου αν και δεν υπήρχαν αναλυτικά ωρολόγια προγράμματα βάσει των οποίων θα μπορούσε να προϋπολογιστεί η ποσότητα υλικών που χρειάζονται για 340 ώρες πρακτικής 25 καταρτιζομένων αγοράστηκαν περίπου 200 κιλά κρέας, 51 κιλά ψάρι και ακόμη στρουθοκάμηλοι, αγριογούρουνα, φασιανοί, πέρδικες και αγριόπαπιες. Αποκλειστικός προμηθευτής των υλικών κατάρτισης του ΚΕΚ είναι η εταιρεία
  «Αφοί Μαλλιόπουλοι ΟΕ». Παρεμπιπτόντως, μεταξύ των εκπαιδευτών του τμήματος κοπής και τυποποίησης κρέατος περιλαμβάνεται και ένας εκπαιδευτής με το όνομα Ιωάννης Μαλλιόπουλος.
  Από την εν λόγω εταιρεία μόνο για το τμήμα Οροφοκομίας, τμήμα που χρηματοδοτείται από τον ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση) στο διάστημα από 20 Δεκεμβρίου 2004 μέχρι 22 Απριλίου 2005 αγοράστηκαν υλικά αξίας 38.085,95 ευρώ.
  ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΟΥΤΣΗΣ
  maroutsis@pegasus.gr
  Τι έδειξαν οι έλεγχοι σε 7 δημόσια ΙΕΚ
  Μετά τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα εφτά δημόσια κέντρα κατάρτισης οι ελεγκτές της ΣΟΛ διαπίστωσαν:
  Ελλειψη κανονισμού προμηθειών.
  Ελλειψη διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου για τις προμήθειες, με συνέπεια ορισμένα ΚΕΚ να προμηθεύονται υλικά αποκλειστικά από έναν προμηθευτή.
  Απουσία ωρολογίων προγραμμάτων εκπαίδευσης, στα ΚΕΚ που απαιτούν αγορά υλικών εκπαίδευσης, από τα οποία να προκύπτουν οι ώρες και τα αντικείμενα διδασκαλίας και δικαιολογούνται οι προμήθειες των υλικών.
  Διαφορές στα προγράμματα με τις προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας.
  Ελλειψη υπηρεσίας εσωτερικών ελέγχων ώστε να πραγματοποιείται αιφνιδιαστική έρευνα κατά τη διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων.
  Υπαρξη παραστατικών υποέργων χωρίς τις απαραίτητες ενδείξεις.
  Αυθαίρετο επιμερισμό των αμοιβών των συμβούλων στα υποέργα των ΚΕΚ.
  Παραστατικά χρηματοδοτούμενων υποέργων στα οποία δεν περιλαμβάνονται όλες οι επιλέξιμες δαπάνες.
  Αδυναμία παρακολούθησης των προγραμμάτων μέσω του λογιστικού συστήματος.

  ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΘΝΟΣ ΣΤΙΣ 18-11-2007 ΕΡΧΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ,
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΡΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ http://www.aei-tei.grhttp://www.paso.gr – wwww.kentri.gr
  http://www.aei-tei.gr/1008.html-http://www.aei-tei.gr/1008.html-http://www.aei-tei.gr/948.html
  http://www.paso.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=591&Itemid=62
  http://www.paso.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=555&Itemid=62

  http://www.kentri.gr/3/post-384.html#more
  http://www.kentri.gr/1/post-383.html
  http://www.aei-tei.gr/987.html
  http://www.bitter.gr/?p=83

  http://www.makthes.gr/blog/?p=3#comments

  Τα ιδια γινονται και με μεγαλυτερη ενταση και εκταση στα δημοσια ιεκ στον οεεκ
  στα κεκ με την συμμετοχη του εκεπις, και με ιδιοκτητες των κεκ
  ανθρωπους της νυχτας και του υποκοσμου.
  Επισης τα ιδια γινονται σε ολα τα κεε κεντρα εκπαιδευσης ενηλικων
  του ιδεκε, του υπουργειου παιδειας.
  ean γινει ενας καθαρος διαχειριστικος ελεγχος, οι φυλακες δεν θα χωρουν
  λαμογια, και με τα κλοπιμαια θα αποκτησουν εισοδημα ολοι οι ανεργοι
  της ελλαδος.
  Ο ελεγχος στα ιεκ και κεκ του οαεδ ηταν ενα μικρο δειγμα, για το τι
  κλοπη και απατη γινετε με τα κοινοτικα κονδυλια, και με ανεχεια και
  συμμετοχη κοινοτικων επιτροπων και συμβουλων
  δεμ τολμησαν μεχρι σημερα οι επιτροποι και κομισαριοι, να ασχοληθουν, παρ οτι γνωριζουν την κατασταση.
  Ελπιζουμε και αναμενουμε εξελιξεις και αυστηρα μετρα, με υποδειγματικες
  επεμβασεις και αλλαγες πολιτικων δρασεων στην διαχειριση και αποτελεσματικοτητα
  των κοινοτικων κονδυλιων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: