A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Έθνος της Κυριακής

Posted by a8lios στο 1 Οκτωβρίου, 2007

Πήρα χτες το Έθνος, για το ροζ πάνθηρα εννοείται. Ναυαρχίδα του ΠΑΣΟΚικού τύπου. 30 σελίδες ΠΑΣΟΚ παίδες. Άρθρα από κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που κυκλοφορεί στην πιάτσα.

Παρατηρήσεις:

1. Η συζήτηση έχει μετατοπιστεί. Μετά τις πρώτες αυθόρμητες αντιδράσεις του στίλ «πρεπει να κλίνουμε προς τα αριστερά» όλο και περισσότερο διαβάζω την τελευταία βδομάδα άρθρα που λένε πως «ο αριστερός χώρος είναι καπαρωμένος», «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί στο μεσαίο χώρο», «το μόνο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που πέτυχε κάτι τα τελευταία χρόνια είναι το Αγγλικό» κτλ.

Κάθε μέρα και καλύτερα δηλαδή.

2. Η λέξη Κ.Κ.Ε. φαίνεται πως είναι απαγορευμένη στις ΠΑΣΟΚικες εφημερίδες μετά τις εκλογές. Ούτε μία αναφορά! Ούτε καν ένα άρθρο στυλ Ελευθεροτυπίας βρε αδερφέ,έσι για να περνάει η ώρα (του στυλ το τάδε μέλος του Π.Γ. μας είπε πως η Αλέκα τη κάνει…)!

Γράψιμο λέμε!

Φαίνεται η πρόταση συνεργασίας και στροφής του ΠΑΣΟΚ «στα κόμματα της Αριστεράς» περιλαμβάνει το εξής ένα, τον ΣΥΝ, στον οποίο ήταν αφιερωμένο ένα δισέλιδο, με συνέντευξη Παπαγιαννάκη και ρεπορτάζ για τη νέα, ανανεωμένη γενιά στελεχών του ΣΥΝ και το πόσο διαφοροποιούν το πολιτικό σκηνικό.

Πλάκα πλάκα, πριν τις προγραμματκές δηλώσεις, που έδειξαν την Αλέκα, είχα να δω σε ΜΜΕ ό,τιδήποτε για το ΚΚΕ από το βράδυ των εκλογών!

Όμορφος, ενημερωτικός κόσμος, αγγελικά πλασμένος…

15 Σχόλια προς “Έθνος της Κυριακής”

 1. Μαίρη said

  Αναμενόμενα όλα αυτά δυστυχώς και θα έρθουν και χειρότερα.
  και να ήταν μόνο οι εφημερίδες….

  Χτες στο Άλτερ ο Χατζηνικόλάου και η παρέα του είχαν στα παράθυρά τους τον Καρατζαφέρη . Τέτοιο γλύψιμο και δοξασίες για τον χουντικό δημαγωγό δεν το περίμενα .
  Ένα απλό 5 λεπτο ρεπορτάζ για τον προυπολογισμό ήταν αρκετό αλλά ένα τέταρτο κουβέντα με τον Καρατζαφέρη ήταν προφανώς πολύ πιο σημαντικό!

  Και αντί να ασχολούμαστε με τις θέσεις του ΚΚΕ μετεκλογικά (έστω και ένα τρίλεπτο)μεταδίδουμε σε ρεπορτάζ τη δήλωση του Καρατζαφέρη στη βουλή : να διαγραφούν τα χρέη στους αγρότες από τη ΝΔ όπως έκανε και η δικτατορία !

  Αυτό είναι το επίπεδο του λαού μας τελικά ή αυτό θα ήθελαν κάποιοι να είναι? μεγαλη συζήτηση αυτή , ακόμα δεν έχω καταλήξει προσωπικά σε συμπέρασμα ….Φυσικά ξέρω ότι αυτό είναι το επίπεδο που θα ήθελαν όλοι τους να έχει ο λαός …αλλά το έχει?
  είναι στραβός ο γυαλός η στραβά αρμενίζω?

 2. erisabetsu said

  ωραία εφημερίδα.
  εγώ πως νόμιζα ότι ήταν δεξιά.
  και δεν νομίζω το πασοκ να φοβάτε το ΚΚΕ πιο λογικό μου φαίνετε να εχασε ψήφους για το ΣΥΡΙΖΑ παρά απο το κκε.

 3. Γκρου said

  Ναι εντάξει, προφανώς οι ψήφοι του ΚΚΕ δεν ήταν αποτέλεσμα παρθενογένεσης, απο κάπου ήρθαν. Απο όλους πήραμε, προφανώς και από το ΠΑΣΟΚ> Τώρα αν περισσότεροι από το ΠΑΣΟΚ πήγαν προς ΣΥΡΙΖΑ ή όχι λίγη σημασία έχει.
  Και όσο για το ΚΚΕ στις πασοκικές εφημερίδες εγώ βάζω τον εξής προβληματισμό:
  Είναι καλύτερο να σε βάζουν στην ύλη τους διαστρεβλώνοντας τις θέσεις σου και τη δράση και γράφοντας ότι μαλακία τους έρχεται στο κεφάλι
  ή είναι καλύτερα να μη σε βάζουν καθόλου;
  Πάντως σίγουρα όποιος εκτιμά το ΚΚΕ ΔΕΝ αντλεί αυτή του την εκτίμηση από «έγκυρες» εφημερίδες τύπου Εθνος, Ελευθεροτυπία, Αυγή (χαχαχαχα!) κλπ…

  @Μαίρη Δεν είναι αυτό το επίπεδο του λαού. Σίγουρα. Αν το είχε δε θα ανέβαζε το ΚΚΕ. Δε θα είχε τόσο καλά αντιιμπεριαλιστικά-φιλειρηνικά αντανακλαστικά. Γενικώς δε θα κουνιόταν φύλλο. Ε, όσο και να πείς ένα ελαφρό αεράκι τα τελευταία 6-7 χρόνια άρχισε να φυσάει…

 4. φαίη said

  Καλησπέρα κι από μένα.
  Σαφώς ένα «αεράκι άρχισε να φυσάει…» αλλά να δούμε πόσο θα φυσήξει. Περίμενα άνοδο του ΚΚΕ αλλά όχι τόσο μεγάλη-είναι η αλήθεια.
  Γενικά, επικρατεί μία βρου-βρου κατάσταση… εκλογές βιαστικές, αποφάσεις βιαστικές… κάποιος πρέπει να βάλει φρένο και να δούμε λίγο που πατάμε.
  Εγώ πάντως, τρομάζω να κοιτάξω κάτω από τα πόδια μου…

 5. φαίη said

  Καλησπέρα κι από μένα.
  Σαφώς ένα «αεράκι άρχισε να φυσάει…» αλλά να δούμε πόσο θα φυσήξει. Περίμενα άνοδο του ΚΚΕ αλλά όχι τόσο μεγάλη-είναι η αλήθεια.
  Γενικά, επικρατεί μία βρου-βρου κατάσταση… εκλογές βιαστικές, αποφάσεις βιαστικές… κάποιος πρέπει να βάλει φρένο και να δούμε λίγο που πατάμε.
  Εγώ πάντως, τρομάζω να κοιτάξω κάτω από τα πόδια μου…

 6. a8lios said

  @Εrisabetsu
  Nαι, μάλλον περισσότεροι ΠΑΣΟΚοι θα πάνε στο ΣΥΝ, αλλά από το ΠΑΣΟΚ ξέρουν επίσης πως πολύ πιο εύκολα μπορούν αυτούς να τους «ξαναμαζέψουν στο μαντρί», παρά όσους πάνε στο ΚΚΕ. Νομίζω…

 7. ο Ξύλινος said

  ρε συ άθλιε κάνε μια έρευνα για την νέα γενιά του ΣΥΝ… ειδικά για τους βουλευτές του… όλοι παιδόπουλα είναι…..

 8. frankiethecat said

  Παίδες, Τσούπραι υπήρξε πολύ κόσμος που ψήφισε αλλά να ξεκαθαρίζουμε κάτι, δεν μας εμπνεύσατε για να σας ψηφίσουμε, στις θεαμαπάτες το λέμε καθαρά είμασταν σχεδόν αναγκασμένοι. Εκεί στα Κογκλάβια του κόμματος να τους πείτε να αλλάξουν στύλ, φτάνει πια αυτό το στεγνό πρόσωπο βάλτε χρώμα και κυρίως τολμήστε. Αλλιώς ο μεταλλαγμένος Αλέκος, προιόν Κεκεδικο μην το ξεχνάτε !!!, θα γίνει ο ρυθμιστής του έργου … βλέπετε ότι προμοτάρει ΛΑΟΣ και Γκιώργκο, φροντίστε να μην είστε απωθητικοί, στο καιρό των μίντια θα πρέπει να παίξετε ανάλογα, δεν λέω να κατεβάσετε σωβρακοτάνγκια, απλά να γινετε ελκυστικοί. Η ΕΣΣΔ απέθανε, δεν είναι ανάγκη να υπερασπίζεστε την ανικανότητα των άλλων. ΟΚ ξέρω το ηρωικό του πράγματος αλλά και τα αίσχη μην τα ξεχνάτε … αυτά και τα ματαλέμε … εμείς εδώ ξέρετε ότι αγαπάμε μέχρι αηδίας τον Αλιμπαν_Ταλιμπαν
  Αβε σας 😉

 9. Γκρου said

  Εγώ θέλω ένα ΚΚΕ που να τα λέει σωστά και να κάνει πράξη αυτά που λέει. Και νομίζω ότι αυτό ζητάει κι ο κόσμος από το ΚΚΕ. Όχι να γίνουμε πιο «τρέντυ» πιο «πολύχρωμοι», πιο «μιντιακοί, πιό «όμορφοι» κλπ κλπ. Όποιος θέλει τέτοια δε θα τα βρει στο ΚΚΕ. Θα βρεί όμως συνέπεια λόγων και έργων, σταθερότητα στην ανιιμπεριαλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Όποιος θέλει κάτι άλλο, τι να κάνουμε, ας παέι αλλού.
  Στο κάτω κάτω το ΚΚΕ προσπαθεί ο λαός να καταλάβει τη δύναμή του, να κατακτήσει ο λαός την εξουσία. Όχι το ΚΚΕ. Δεν είμαστε εκλογολάγνοι…

 10. frankiethecat said

  @ Γκρου

  υπενθύμιση , η Αλέκα 3 μέρες προ των εκλογών ζήτησε και την ψήφο όσων πέρα των ΚΚΕ αριστερών υπάρχουν, με τη λογική ενίσχυσης της καθημερινής πάλης και αυτό φίλε Γκρου παρόλες τις διαφωνίες μας με το κόμμα σου το εκτίμησαν πολλοί. Συνεπώς ενδιαφέρεστε και γιά τις ψήφους και για τη καθημερινή πορεία !!! Το να ακολουθείς τη γραμμή του κόμματος είναι πανεύκολο, το να ελκύεις είναι το ζήτημα, αλλιώς τα λέμε μεταξύ μας και είναι όλα καλά και ωραία. Εμφανίσατε τον Μπογιόπουλο (λίστα επικρατείας νομίζω), ε αυτό εννοώ βάλτε νέα , φρέσκα και κυρίως ικανά να διαχειρισθούν τα μίντια. Καλώς ή κακώς το παιχνίδι περνάει απο εκεί, φροντίστε να είσαστε ευέλικτοι. Δεν νομίζω να θέλετε τα Συριγμένα να κάνουν παιχνίδι μαζί με το ΛΑΟΣ, αυτός είναι ο κίνδυνος αν δεν ενεργήσετε άμεσα. Είναι γνωστή η τραγωδία του Γαλλικού κόμματος και η κατ’αναλογία επιτυχία του Λεπέν.

 11. partizana said

  Ρε δε πα να βαλει το ΚΚΕ όλες τις θεογκόμενες και θεογκόμενους του κόσμου μπροστά, πάλι δε θα μας παίζουν τα κανάλια!Δεν είναι το ποιός τα λέει αλλά τι λέει, και αυτή η πολιτική η διαφορετική του ΚΚΕ είναι που δε θέλουν να ακουστεί. Σϊγουρα θέλει προσπάθεια να τα λέμε και μεις πιο κατανοητά, πιο απτά να τα κάνουμε, αλλά αυτό νομίζω οτι βελτιώνεται απ’τη στιγμή που και ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει οτι το ΚΚΕ έπεσε μέσα σε ό,τι έχει πει. Και αν τα κανάλια παίζουν το ΛΑΟΣ και το ΣΥΝ, ε δε φταίμε εμείς για αυτό!Αλλά δεν ανησυχώ, άμα είσαι μέσα στο λαό, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, θα τους τα λες στον τόπο δουλειάς, στη σχολή κτλ!

 12. a8lios said

  @Frankie
  «υπενθύμιση , η Αλέκα 3 μέρες προ των εκλογών ζήτησε και την ψήφο όσων πέρα των ΚΚΕ αριστερών υπάρχουν, με τη λογική ενίσχυσης της καθημερινής πάλης και αυτό φίλε Γκρου παρόλες τις διαφωνίες μας με το κόμμα σου το εκτίμησαν πολλοί.»

  Όχι μόνο των αριστερών, oλονών, για να διορθώσω. Αλλά ναι, ισχύει, και νομίζω από αυτό θα πρέπει να μας κρίνεις κιόλας. Αν αυτή τη «δέσμευση»(sic) την «κάνουμε πράξη» (πώ πώ, έτοιμος για να πάρουμε την εξουσία είμαι, έτσι;)

  Οπότε αυτό νομίζω πρέπει να είναι το πρωτεύον. Από εκεί και πέρα η παρουσία στα ΜΜΕ οκ, θα κοιτάξουμε να βελτιώνεται, αλλά εκεί πάντα θα παίζεις σε ξένο/εχθρικό γήπεδο.

  Μα μανία όλοι με το Μπογιόπουλο…

 13. frankiethecat said

  @ A8lios

  προσωπικά δεν περιμένω την επανάσταση να εμφανιστεί στη γωνία το επόμενο 10 λέπτο, οκ το γήπεδο είναι τουλάχιστον εχθρικό αλλά μια διαδήλωση 5000 ατόμων στην είσοδο των μαγαζιών, πίεση συνεχή στο ΕΣΡ και πχ μια αφισοκόληση για το φίμωμα παράγουν αποτέλεσμα, αργά αλλά σταθερά αλλάζουν πολλά, μην ξεχνάμε ο νεοέλληνας βλέπει τηλεόραση και δεν διαβάζει ριζοσπάστη 🙂 , free press πιθανόν.
  Όπως επίσης το εργαλείο του δικτύου θέλει ειδική και σε βάθος μελέτη, ξέρεις οτι τα συριγμένα και οι φιλελεύθεροι είναι βασικοί παίκτες στο δίκτυο, είδες πως το έπαιξαν το έργο … ε κανονίστε να κάνετε κάτι. Τον Μπογιόπουλο τον εφερα σαν παράδειγμα, σίγουρα ύπαρχουν και άλλοι ικανοί για το μέσο αυτό. Όπως ο μακαρίτης ο Αυδής, ήταν θυμάμαι υπέροχος, ή η Κανέλλη όταν δεν καβαλάει το καλάμι. Καταργείστε τον αποκλεισμό με έξυπνες κινήσεις, εκθέστε τους, με λίγη φαντασία θα βρείτε τρόπους να πετύχετε το στόχο σας. Συμφέρει όλους να σπάσει το δίπολο συριζα-λαος, αυτοί κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Άντε και έχουμε τεφαρίκι πράγμα να βγάλουμε του SAVE ALEKOS στις θεαμαπάτες, αυτά και τέλος 😉

 14. ? & the mysterians said

  ‘Εχει ένα δίκιο – μεγάλο says me – ο frankiethecat. Μη βλέπετε ρε σύντροφοι παντού ύποπτους που θέλουν να μας μπερδέψουν τη γραμμή.. Ο Δραγασάκης, ο Μίμης, όλοι αυτοί που πήγαν να μας διαλύσουν ήταν σκυλιά της γραμμής ούτε τρέντυ ήταν ούτε και τουριστικοί. Ο Αλέκος έκανε δουλειά με επαγγελματικούς – όρα marketing – όρους: τί θέλει η νεολαία; χαλαρή ( you know μη βάζετε φωτιές στα δάση, ειρήνη, πολιτισμός και τα τοιαύτα )πολιτικοποίηση, καινούργιες φάτσες και ελάχιστες ευθύνες. Το κριτήριο ενός κόσμου είναι επιφανειακό: για να σε ακούσει πρέπει να σε βλέπει και να σε νιώθει ελκυστικό.
  Μας αρέσει δεν μας αρέσει έτσι είναι. Ήταν μήπως άσχετοι οι κομμουνιστές, σε χώρες της Δυτ. Ευρώπης αλλά και της Ανατολικής που ήταν εξουσία και φρόντιζαν με επιμέλεια τον τρόπο που απευθύνονταν στις μάζες; Ψάχ’τε λίγο στο νετ για αφίσσες του Ισπανικού ή του Γαλλικού ή του Ιταλικού ΚΚ.. Δείτε αντίστοιχα τί δουλειά έκαναν στην ΕΣΣΔ – και δεν μιλάω για αφίσσες του τύπου «ο Λένιν καθοδηγεί αγροτικούς κομισσάριους» (όχι μόνο τουλάχιστον…). Υπήρξε εποχή που η προπαγάνδα αυτού του τύπου ήταν το καρφί στο μάτι των ιμπεριαλιστών – ρωτήστε τους πατεράδες σας τί έλεγαν για τους Λαμπράκηδες και τις Λαμπράκισσες που «ξεμυάλιζαν» τους και τις εθνικόφρονες νέους στα ’60..
  Θέλει δουλειά για να απευθυνθείς «επιστημονικά» σε πολύ κόσμο. Δουλειά πολύ διαφορετική από τη λογική «άτομο το άτομο». Όταν σύμφωνα με τα εξιτ πολ έχεις το 10% στις ηλικίες 18 – 24 πρέπει να το πάρεις σοβαρά το ζήτημα.
  Ξέρετε, είμαστε επαναστάτες που θέλουμε να κερδίσουμε την πλειοψηφία – μια και όλους δεν γίνεται – του κόσμου. Δεν είμαστε κανένα κλαμπ από εκλεκτούς που όλοι είναι υποχρεωμένοι να προσκυνήσουν την αυθεντία μας..

 15. Μαίρη said

  @ A8lios
  Συμφέρει όλους να σπάσει το δίπολο συριζα-λαος, αυτοί κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Άντε και έχουμε τεφαρίκι πράγμα να βγάλουμε του SAVE ALEKOS στις θεαμαπάτες, αυτά και τέλος /

  – Δεν είναι καλό να έχεις στόχο να «σπάσεις» το ΛΑ.ΟΣ και τον ΣΥΝ , στοχος του ΚΚΕ πρέπει να είναι κυρίως η αφύπνιση του κόσμου και ο απεγκλωβισμός τους από τα 2 μεγάλα κόμματα . Δηλαδή η πλειοψήφία του κόσμου .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: