A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Α ρε ΠΑΣΟΚοι…

Posted by a8lios στο 18 Σεπτεμβρίου, 2007

Νιώθω, παρά τα αποτελέσματα, μια περίεργη ανησυχία. Δεν είναι η πρώτη φορά. Μάλλον είναι το ριζικό μου να σκέφτομαι έτσι περίεργα, να χαίρομαι με πράγματα που άλλοι δεν τα βλέπουν, να ανησυχώ και να προβληματίζομαι με την ώρα που όλοι πανηγυρίζουν.

Είδα το βράδυ των εκλογών τη δήλωση του Βενιζέλου. Είδα μέσα στο επόμενο τέταρτο να βγαίνουν με τη σειρά ο Κουλούρης, ο Αλευράς, ο Λοβέρδος και άλλοι και να τρέχουν να τον στηρίξουνε. Είδα το ΓΑΠ, που μέχρι χτες όλοι ορκίζονταν πως τον λατρεύουν, να νιώθει εξαπατημένος όσο λίγοι άνθρωποι στον κόσμο.

Ποτέ δεν ήμουνα, όχι ΠΑΣΟΚος, ούτε καν συμπάθησα ποτέ έστω μια λέξη, μια (1) πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Από παιδί ήμουνα με μια κόκκινη σημαία στο χέρι, από παιδί είχα μάθει να θεωρώ ότι έλεγε οποιοσδήποτε «πράσινος» πολιτικός στάχτη στα μάτια του κόσμου. Αλλά αυτό το πράγμα που γίνεται τώρα παραπάει.

Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι; Με ποιό δικαίωμα μιλάνε επί ώρες με τον πρόεδρό τους στα γραφεία τους, και την ώρα που αυτός βγαίνει να ανακοινώσει κάτι ήδη κατευθύνονται στο Ζάππειο (!;!;) για να αρχίσουν να πυροβολούν αυτόν που ακόμα και μισή ώρα πριν σε κανάλια και συζητήσεις αποκαλούσαν «αναμφισβήτητο αρχηγό»;

Και το σημαντικότερο: Από πού κι ως πού αυτά τα ρετάλια μιλάνε για μια «δημοκρατική παράταξη»; Ποιός την έχασε τη δημοκρατία και τη βρήκαν αυτοί;

Θα μου πείτε: Τι σκας εσύ;

Αμ δε σκάω για αυτούς. Δε σκάω για κανέναν τους.

Σκάω με την ιδέα πως υπάρχουν άνθρωποι, ακόμα και άνθρωποι που βρέθηκα μαζί τους σε αγώνες, μέλη ή φίλοι της ΠΑΣΠ, που ένα χρόνο μπορεί να ήταν στους δρόμους αγωνιζόμενοι για 2-3 ιδανικά, έστω όπως αυτοί τα αντιλαμβάνονται, και να έχουν ελπίδες πως από αυτή την άθλια κοκορομαχία εξουσίας μπορεί να προκύψει ό,τιδήποτε προοδευτικό για το λαό και για τους ίδιους.

Σκάω γιατί διαβάζω το κατά τα άλλα υπέροχο κείμενο του έτσι κι αλλιώς υπέροχου καλτσόβρακου, και βλέπω να γράφει πως αυτή η ήττα είναι ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να ξανατοποθετηθεί προς τα αριστερά.

Σκάω γιατί κάθε ένας συνάνθρωπος που θα πάει να ψηφίσει τον ΓΑΠ ή τον Μπένι με την σκέψη πως οποιοσδήποτε από τους 2 μπορεί να ξαναδημιουρήσει ένα «αριστερό» ΠΑΣΟΚ, θα είναι ακόμα πιο εγκλωβισμένος, ακόμα πιο προδωμένος την επομένη.

Το ΠΑΣΟΚ, με την έννοια που το πίστευαν οι θείοι του καλτσόβρακου -δεν θα κουβεντιάσουμε τώρα αν όντως ήταν και το ’70-’80 αριστερό, έστω ότι ήταν- έχει πεθάνει. Οριστικά και αμετάκλητα. Κάθε εξέλιξη, κάθε κουβέντα που ανταλάζουνε αυτές οι σαύρες εκεί μέσα το φανερώνουν περισσότερο αυτό το πράγμα.

Δείτε τους μωρέ! Τόλμησε και μίλησε σήμερα ο Τζουμάκας για ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να ανεβάσουν το Βενιζέλο για να εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ τα συμφέροντά τους! Όπα ρε λαϊκέ ήρωα! Όπα ρε ρομπέν των δασών, που επί των ημερών σου σαν υπουργού Γεωργίας μάθανε οι αγρότες τί θα πει να τρώνε με χρυσά κουτάλια…

Πάρτε τους -επιτέλους- χαμπάρι:

Όποιος θέλει να αναζητήσει μια προοδευτική, «αριστερή» πρόταση το πρώτο που πρέπει να καταλάβει είναι το παραπάνω. Να απομακρυνθεί τώρα από το ΠΑΣΟΚ, να έρθει να κουβεντιάσουμε.

Όχι γενικά οι «αριστεροί». Γιατί το νόημα δεν είναι να φύγουν οι λαϊκοί ΠΑΣΟΚοι από το ΠΑΣΟΚ, να μείνει η ΝΔ ως έχει (ή με προσθήκες από τα Δεξιά της), και να δημιουγήσουμε ένα «νέο ΠΑΣΟΚ» στη θέση του ΠΑΣΟΚ.

Ναι, κι αυτό «αλλαγή του τοπίου» θα είναι, αλλά αλλαγή καθησυχαστική για τους πλουτοκράτες και ανησυχητική για τον λαό. Γκέγκε Αλέκο και ΣΥΡΙΖΑ;

Άλλης ποιότητας αλλαγή χρειαζόμαστε. Όχι να πάρουμε κόσμο απλά από το ΠΑΣΟΚ. Να φύγει κόσμος λαϊκός και από εκεί και απο τη ΝΔ, να πάρουν μια βαθιά ανάσα, να δούνε τι όμορφα μυρίζει ο τόπος όταν έχεις γυρίσει την πλάτη στο βούρκο των πισόπλατων μαχαιρωμάτων, του ταξίματος, του βολέματος.

Και μετά την ανάσα, μετά την χαρά, να έρθουν να κουβεντιάσουμε πως θα τους δώσουμε το τελικό χτύπημα. Να έρθουν να κουβεντιάσουμε πως θα «φτιάξουμε μια καινούργια, κοινωνία άλληνε»…

Εμείς δε θα τους περιμένουμε απλά. Θα τους προσκαλλούμε. Κάθε μέρα. Όλη μέρα. Όσο περισσότερο βαστάνε τα πόδια μας να μας πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, όσο περισσότερο βαστάει η γλώσσα μας να μεταδίδει το κάλεσμα.

Αλλά η απόφαση, όπως πάντα, δεν είναι δική μας…

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!

Και δείτε και αυτό.

22 Σχόλια προς “Α ρε ΠΑΣΟΚοι…”

 1. Βρε πανάθεμα σε!
  Μή τα βάζεις με το σύντροφο Τζουμάκα… γιατί θα πάει πάλι στο Αμέρικα να μονάσει. Άντε.

  (σε μισή ωρα θα κάνω δηλώσεις στο Ζάππειο και γω. Τί έχω να χάσω!)

 2. gogos said

  Εγραψες!

 3. papaioannou said

  ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 4. xamogelo said

  lol!!!!
  Φίλε σίγουρα διάλεξες το κατάλληλο blog χαχαχα!!!

 5. Ρε το «παιδί της Αλλαγής» πώς κατάφερε να γίνει σε λίγες ώρες το πτυελοδοχείο των ΠΑΣΟΚων;
  Και κείνος ο Μπένι τόσο χάλια πάει και βάζει τα παπαγαλάκια του να γυρνάνε σε αριστερά blogs και να ζητάνε τη στήριξη του;
  Ρε σύντροφε A8lie μήπως πρέπει ν αλλάξεις όνομα στο blog σου; Γιατί τις a8liotites τις κάνουν άλλοι.

 6. Rocean said

  Χμμμ… Αρχίζω κι έχω την εντύπωση πως η φάση είναι τόσο απροκάλυπτα άθλια από τα παπαγαλάκια και τα ΜΜΕ που στηρίζουν Βαγγέλη, για τον ακριβώς αντίθετο λόγο… Για να τον κάψουν… Ίσως για να φέρουν κάποιον άλλο στην θέση του? Ή τον ίδιο τον ΓΑΠ πάλι? Για όλα τους έχω ικανούς αυτούς τους ΠΑΣΟΚους….

 7. Rocean said

  Χαχαχαχαχα!!!! Επισκέφτηκα από περιέργεια το blog του spammer… Έχει απίστευτο γέλιο… Δείτε τα ποστ που κάνει τώρα και φτύνει τον ΓΑΠ… Μερικά ποστ όμως πιο κάτω, πριν την ήττα του ΠΑΣΟΚ, λιβανίζει τον ΓΑΠ!!!! Ευτυχώς τα γραπτά μένουν και δείχνουν την γελοιότητα κάποιων…

 8. partizana said

  Τι Γιωργάκης τι Μπένι.Δε θα αλλάξουν, μπορεί να φτιάξουν λίγο το προφίλ (κάτσε να δω το Συν να σοβαντίζει το αφανσ του ΠΑΣΟΚ και θα γελάσω).Αλλά και πάλι, ο κόσμος θα τους πάρει πρέφα, κι ας κλαίει ο Τσίμας για το δράμα του ΠΑΣΟΚ, κι ας κοπανιέται ο Πρετεντέρης.Πάντως μου κάνει εντύπωση που πολύς κόσμος εκτός ΠΑΣΟΚ ψιλολυπάται το Γιωργάκη, γιατί του την πέσανε μπαμπέσικα αλλά ορισμένοι ΠΑΣΟΚοι είναι χειρότεροι κι απο ύαινες!Βρε ουστ!

 9. JChrist said

  Egw pistevw oti me ola osa ginontai, kati kalo tha vgei. Giati mporei oi PASOKoi na trwgontai san ta skylia kai na nomizoun oti etsi vgazoyn pros ta eksw mia tash eksygianshs kai «aristeropoihshs», alla o kosmos pou tous pshfhse me to skeptiko «na fygei epitelous h Deksia pou ta isopedwse ola» exei arxisei na ahdiazei me thn katastash.
  Kai den to lew san skepsh. Gnwrizw anthrwpous pou exoun metaniwsei pou pshfisan aytous tous «lexrites» (opws xarakthristika mou eipe kapoios) kai oxi KKE.

 10. gogos said

  Ας τους αφησουμε να φαγωθουν με την ησυχια τους. Οσο αποκαλυπτεται η πολιτικη τους τοσο θα φυλλοροουν, τοσο θα παλευουν να δειξουν διαφορετικοι απο τη ΝΔ.
  @ερυθρος
  ρε μπας και θελουν για προεδρο τη Γκερεκου; να βγαινει στο μπαλκονι με συνοδεια λαϊκα ασματα του Τολη για να συσπειρωσει τον κοσμο του ΠΑΣΟΚ;

 11. Γκρου said

  ΠΑΣΟΚ και δέος….

 12. sakafiora said

  Λυπήσου τους μωρέ. Φαντάσου να είσαι Πασοκ και Ολυμπιακός ταυτόχρονα στις μέρες μας…

 13. a8lios said

  Ε ρε γλέντια:
  Εγγραφές πρωτοετών σήμερα, μίλησα με κανα δυο στελέχη της ΠΑΣΠ, απ’ότι μου είπαν η ΠΑΣΠ ΑΕΙ στο Ηράκλειο στηρίζει ΓΑΠ, η ΠΑΣΠ ΤΕΙ στο Ηράκλειο Βενιζέλο.

  Το λέγανε από μόνοι τους ότι «καιρός είναι να ξαναπλακωθούμε με τους ΤΕΙτζήδες».

  Μάλλον η νομαρχιακή του Ηρακλείου (που είναι και η μεγαλύτερη στη χώρα, μη ξεχνιόαστε) σύμφωνα με αυτούς θα στηρίξει ΓΑΠ.

  Επίσης, ενωμένοι σαν γροθιά, μου είπαν πως αν βγει ο Βενιζέλος θα σηκωθούν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ. Το έχουν ξαναπεί βέβαια…

  Στην ερώτηση «γιατί ΓΑΠ, τί διαφορά έχει δηλαδή, το πρόσωπο ήταν το πρόβλημα;» η απάντηση ήταν πως ο Βενιζέλος θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα που φτιάχτηκε επί των ημερών του ΓΑΠ και να το κάνει δεξιότερο…

  Πόσο πιο δεξιό δηλαδή???

 14. Tsouknida said

  Φίλε Άθλιε

  Όλα καλά τα έλεγες, μέχρι που έγραψες εκείνες τις αράδες για τον Αλέκο και το ΣΥΡΙΖΑ και ρωτώ- εγώ που στο λέω ξανά προσπαθώ να κρατώ αποστάσεις φιλίας και από τους δυο σας- είναι δυνατόν να κουβεντιάζεις με αυτούς που θα φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ακόμα και να μη κουβεντιάζεις με τον ΣΥΡΙΖΑ;

 15. @ άθλιος

  Τώρα που ανέφερες για τους ΠΑΣΠίτες που απειλούν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, μου μετέφεραν ότι στην Κέρκυρα η Νεολαία ΠΑΣΟΚ επίσημα στήριξε ΚΚΕ στις εκλογές για να διαμαρτυρηθεί για την κατάντια του «Κινήματος»! Είναι ράδιο-αρβύλα ή μιλάμε για το ποιό «κουφό» συμβάν των εκλογών;

 16. a8lios said

  @Τσουκνίδα
  Κοίτα, κάνω προσπάθειες να βλέπω τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως με βολεύουν εμένα ή το κόμμα μου.
  Εγώ αυτό που έχω καταλάβει πως θέλει να πετύχει ο Αλέκος με ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στη κεντρική του συνέντευξη νομίζω το είπε ξεκάθαρα, όταν άρχισε και τα παραδείγματα με το ΠΑΣΟΚ του ’77.

  Αφού αυτό βλέπω, να μην το πώ; Να μην προειδοποιήσω για ό,τι βλέπω;

  Είπες:
  «είναι δυνατόν να κουβεντιάζεις με αυτούς που θα φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ακόμα και να μη κουβεντιάζεις με τον ΣΥΡΙΖΑ;»

  Ναι, με αυτούς που είναι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ συζητάω. Όχι όμως με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.
  Έτσι και με το ΣΥΡΙΖΑ. Με όσους είναι στο ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστως να κουβεντιάσω όσο θέλουνε, και θέλω να κουβεντιάσω. Με το ΣΥΡΙΖΑ όμως για ποιο λόγο;

  Έχει ένα διακυρηγμένο στόχο νομίζω ο ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω είναι αυτός που περιέγρεψα, παρ’ότι κάθε συνιστώσα του μπορεί να τον περιγράφει διαφορετικά (αν βλέπεις πως θέλει κάτι διαφορετικό πες το). Οφείλουμε να τον σεβαστούμε αυτόν τον στόχο, όχι να κάνουμε πως δεν υπάρχει. Και από τη στιγμή που είναι διαφορετικός από τον δικό μας να συγκρουστούμε μαζί του ιδεολογικά.

  @Τσουκνίδα
  Και εγώ το άκουσα, όχι επίσημα, από «κουτσομπολιά». Λες; Τι να πω…

 17. Μαίρη said

  Πολύ καλά τα είπες , κάτι τέτοιο θα ήθελα να γράψω κι εγώ αλλά με έχει κουράσει το ΠΑΣΟΚ. Να σαι καλά που έχεις το κουράγιο και ασχολείσαι!

  Λοιπόν θα κάνω μια πρόβλεψη για το μελλοντικό ΠΑΣΟΚ ! Πρέπει να ειμαστε προετιμασμένοι σύντροφοι γιατί τώρα που τα βρίκανε σκούρα με το ΚΚΕ και βλέπουν να χάνετε το έδαφος κάτω από τα πόδια τους , τους έχω ικανούς να το παίξουν πολύ hard αντιπολίτευση και να τους βγουνε από αριστερά στη βουλή τους ΝΔτες. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Παραπλάνηση του κόσμου για την ψήφο στην επόμενη τετραετία για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο της ΕΕ , των Βρυξελών και των «καμένων» σχεδίων τους .

  Κουράγιο στον αγώνα μας για την ενημέρωση του λαού .

 18. xamogelo said

  @A8lios Κοίτα αν προσπαθεί να το κάνει αυτό ο αλαβάνος τότε είναι πιστεύω χαμένη υπόθεση. Δεν είναι οι συνθήκες τέτοιες που να του το επιτρέψουν στο ελάχιστο τέτοιες κινήσεις… τουλάχιστον χωρίς να καταρεύσουν τα πάντα. Οι αλλάγες που προσπαθούν να γίνουν είναι απαραίτητες για την καπιταλιστική οικονομία μας. Γιαυτό και πιστεύω ότι δεν μπορεί ούτε ο συνασπισμός να μπει σε μια τέτοια διαδικασία.

 19. xamogelo said

  υγ. Τουλάχιστον μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και στην σημερινή οικονομία

 20. Ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Κέρκυρας είχε όντως δώσει γραμμή για ΚΚΕ και ενάντια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το είχε και ο Ριζοσπάστης.

 21. JChrist said

  Το κουτσομπολιό για την Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας επαληθεύεται εδώ:
  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4204077&textCriteriaClause=%2B%CE%9D%CE%95%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%99%CE%91+%2B%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%9A+%2B%CE%9A%CE%95%CE%A1%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%91%CE%A3&publDate=19/9/2007

 22. rocean said

  Θα σιχάθηκε ο άνθρωπος κάτι άθλια ΠΑΣΟΚια από Κέρκυρα, που κυκλοφορούν εδώ και καιρό διάφορα βλακώδη-λαλιωτικά-αυριανίστικα βίντεο στο YouTube κατά του ΚΚΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: