A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Η «μιζέρια» του Έλληνα…

Posted by a8lios στο 11 Σεπτεμβρίου, 2007

Στις περιοδείες-εξορμήσεις που πηγαίνουμε τις τελευταίες 1-2 εβδομάδες, όπως είχα γράψει και τις προάλλες, έχω υπολογίσει πως ένα 80-90% του κόσμου εκφράζεται αρνητικά για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ταυτοχρόνως, ενώ δηλωνει πως είναι πολύ πιθανό να μην τους ψηφίσει. Πλέον βέβαια, έχοντας μιλήσει αναλυτικά με αρκετά περισσότερο κόσμο, μπορώ να το πώ με μεγαλύτερη βεβαιότητα…

Αυτό π.χ. οδήγησε ένα σύντροφο τις προάλλες που συζητάγαμε να πει πως «η μισή δουλειά έχει γίνει, αφού όλοι μας λένε πως ΝΔ & ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία διαφορά και είναι τα ίδια σκατά. Τώρα θα είναι πολύ πιο εύκολο να τους απεγκλωβίσεις.»

Αμ δε.

Όπως διαπιστώνω τις τελευταίες μέρες, ιδιαίτερα αφότου άρχισε ο Καραμανλής τις μαλακίες με την επανάληψη των εκλογών, η πιο συνηθισμένη συζήτηση που ανοίγει είναι «γιατί δεν συμμετέχετε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με έναν από τους 2, να βάλετε και 5-6 ζητήματα και να μην τους αφήνετε να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα;»

Μιλάμε για καλοπροαίρετες κουβέντες, που συνήθως καταλήγουν στο να παιρνάμε κανα τέταρτο με μισάωρο σε κάθε σπίτι, ενίοτε πίνοντας και τις απαραίτητες ρακές.

Πού καταλήγουμε;

Αφού εξηγήσουμε και εμείς από τη μεριά μας την πρόταση συνεργασίας του ΚΚΕ,

αφού δείξουμε και αποδεχθούν και αυτοί πως αυτή η πρόταση δεν χωρά τα 2 αυτά κόμματα, που δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε να γίνουν «φιλολαϊκότερα»,

αφού τους αναλύσουμε πως την «κυβέρνηση συνεργασίας» που θέλει το ΚΚΕ θα την φέρει ο ίδιος ο λαός στο προσκήνιο, ενδεχομένως δημιουργώντας και νέα κόμματα, νέους σχηματισμούς καθώς θα απεγκλωβίζεται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που θα συνεργάζονται με το ΚΚΕ, πάντως σίγουρα δυναμώνοντας ποσοτικά και ποιοτικά τους αγώνες του,

αφού λοιπόν γίνει όλη αυτή η κουβέντα, λυθούν και ενδιάμεσες απορίες κτλ., καμιά φορά και (αν και σπάνια, σπανιότατα ομολογώ) ζητήματα περί «ενότητας της αριστεράς», η απάντηση είναι ξεκάθαρη:

«Παιδιά, αυτά δε γίνονται! Ο Έλληνας δεν είναι για τέτοια. Ο Έλληνας να βολευτεί στα γρήγορα θέλει. Αυτά που λέτε εσείς είναι δύσκολα, δεν γίνονται από τον Έλληνα«

…γαμώ τον Έλληνα γαμώ!

Έτσι όσο περνάνε οι μέρες συνειδητοποιώ αυτό που έλεγε και η Αλέκα σε μια πρόσφατη συνέντευξη.

«Το ΚΚΕ θα είναι στην αντιπολίτευση όσο στην αντιπολίτευση διαλέγει να είναι και ο ίδιος ο λαός».

Πράγματι αυτό συμβαίνει. Όταν λέμε «επιλέγει ο λαός να μένει στην αντιπολίτευση» εννοούμε πρώτα απ’ όλα ιδεολογικά, για να συνεννοούμαστε.

Επιλέγει να θεωρεί μονόδρομο τη πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Επιλέγει να θεωρεί πως αυτός δεν μπορεί να επιρρεάσει (πόσο μάλλον να αλλάξει) αυτή τη κατάσταση. Επιλέγει να θεωρεί πως το «καλύτερο δυνατό» που μπορεί να πετύχει είναι μια συγκυβέρνηση που θα εφαρμόζει πιο αργά την ίδια ατιλαϊκή πολιτική. Και τέλος επιλέγει και το «άλλοθι»: «έτσι είναι ο Έλληνας»!

Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε. Αυτή τη γαμημένη την επιλογή. Και αυτό είναι το ασύγκριτα πιο δύσκολο κομμάτι του δρόμου, δεν είναι απλά «το άλλο μισό».

Γι αυτό, και 15%, και 20% να πάρει το ΚΚΕ την Κυριακή, σε κυβέρνηση δε πρόκειται να συμμετάσχει. Και ας γκρεμοτσακιστεί μετά στις επόμενες εκλογές.

Γιατί το θέμα δεν είναι αν θα γκρεμοτσακιστεί το ποσοστό του ΚΚΕ. Το θέμα είναι να σταματήσει να γκρεμοτσακίζεται το ηθικό του λαού, η πίστη στη δύναμή του. Με κάθε κόστος. Αυτά…

9 Σχόλια προς “Η «μιζέρια» του Έλληνα…”

 1. Είναι αυτό που λέγεται ενίοτε, ότι δηλαδή ο ρεφορμισμός δεν έχει πάντα κακά κίνητρα: γεννιέται στη λαϊκή βάση και από τον φόβο. Σε αυτόν τον φόβο πρέπει να αντιστέκεται ο κομμουνιστής για να «ξεφοβίσει», όπως είπε και η σ/φισσα Γ.Γ., τον λαό, την εργατιά.

 2. partizana said

  α εγω δεν ανησυχω! ο έλληνας είναι τόσο ανώμαλος που είναι ικανός για όλα!και αν δούμε και τις ιστορίες και των άλλων λαών, το ιδίο ισχύει για όλους, οπότε δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι!καλά εγώ έχω κουλαθεί εντελώς!Σήμερα όλοι στο γραφείο ΄μου λένε «ΚΚΕ;!Λές ε;!».Ναι ρε παιδιά!Αντε γαμώ το ξεσταύρι μου!

 3. Αν αρχίσουμε τώρα τις αναλύσεις για την κοινωνική ταυτότητα αυτής της χώρας θα βραδιαστούμε και πάλι τίποτα δε θα έχουμε πει.
  Πάντως δεν είναι αυστηρά ελληνικό ζήτημα ότι η Αριστερά δεν πείθει το μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος.

 4. Μα αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, το ΚΚΕ θα ήταν κυβέρνηση από δεκαετίες τώρα.
  Είναι κι αυτό, όμως… Βάζει στον κόσμο δύσκολα. Λέει «σας θέλουμε και για να παλεύετε μαζί μας». Τέτοια ακούει ο νεοέλλην και πάει σε κανένα ΠΑΣΟΚ άντε και κανένα ΣΥΡΙΖΑ. Σου λέει «και κάνω την επαναστατική μου καλή πράξη και δε χρειάζεται να τρέχω. Τρέχουν άλλοι για μένα». Αυτή η νοοτροπία είναι ο ΜΟΝΟΣ αντίπαλος του ΚΚΕ.

 5. «Επιλέγει να θεωρεί μονόδρομο τη πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Επιλέγει να θεωρεί πως αυτός δεν μπορεί να επιρρεάσει (πόσο μάλλον να αλλάξει) αυτή τη κατάσταση. Επιλέγει να θεωρεί πως το “καλύτερο δυνατό” που μπορεί να πετύχει είναι μια συγκυβέρνηση που θα εφαρμόζει πιο αργά την ίδια ατιλαϊκή πολιτική»

  Θα συμφωνήσω με όλη την αγωνία που βγάζει η δημοσίευσή σου γιατί την νιώθουμε καθημερινά και άλλοι πολλοί και όχι μόνο στις προεκλογικές εξορμήσεις αλλά στην ίδια την καθημερινότητα όπου τα «κουλά» που ακούγονται και γίνονται (όπως βέβαια θα γνωρίζεις κι εσύ) είναι ακόμη χειρότερα.
  Θα διαφωνήσω, όμως, με την παραπάνω παράγραφο. Ο λαός μπορεί να είναι «μαραζιάρης» αλλά ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ! «Επιλέγω», συνήθως, ανάμεσα σε κάποιες λύσεις. Ποιες είναι αυτές σήμερα;
  Η ανυπαρξία λύσεων οδηγεί μαθηματικά στη «μιζέρια» και στην καλύτερη περίπτωση στην όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη διαχείρισή της μίας λύσης, που προβάλλεται ως μονόδρομος.
  Και μην μου πεις ότι έχει λύση ο λαός, τον αγώνα. Ο αγώνας είναι λύση όταν υπάρχει όραμα, όταν υπάρχει στόχος. Και αυτό είναι που απουσιάζει σήμερα. Όταν ακούμε «ο Έλληνας έτσι είναι …να βολευτεί θέλει, κλπ» απλά σημαίνει ότι ο παρασιτισμός, η απαξίωση της παραγωγικής εργασίας, η αμάθεια και η εκπόρνευση των κυρίαρχων τάξεων και ελίτ έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι και μας τους υπόλοιπους. Αυτό είναι το κυρίαρχο υπόδειγμα. Γι αυτό και χρειάζεται μια κυριολεκτική επανάσταση (πολιτισμική και πολιτική) για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της σήψης και της θανατηφόρας αδράνειας. Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται σχέδιο και εναλλακτική αντιπρόταση. Το κόμμα στο οποίο ανήκεις το έχει καταλάβει αυτό γι αυτό και βάζει, δειλά-δειλά, το ζήτημα της «λαϊκής εξουσίας». Αδυνατεί να την περιγράψει, όμως και άρα δεν μπορεί ο στόχος αυτός να γίνει ουσιαστικά ελκυστικός (ελπίζω τουλάχιστον πως δεν εννοεί την «λαϊκή εξουσία» επί Σοβιετίας…). Είναι θετικό, όμως, ότι μπαίνει έστω και σαν σύνθημα!
  Μια τελευταία αντίρρηση για τη «μιζέρια» του λαού είναι, ότι απαλάσσει όσους εξ ημών είμαστε πολιτικά δραστήριοι από τις ευθύνες και την αυτοκριτική, τα οποία είναι βασικά στοιχεία της διαλεκτικής της αλλαγής. Το «εμείς καλά τα λέμε (ή πράττουμε) αλλά ο λαός δεν καταλαβαίνει» είναι παραπλήσιο στη λογική με το «έτσι είναι ο Έλληνας» που ακούμε στα καφενεία.
  Εξάλλου, τα τελευταία 30 χρόνια ο κόσμος αυτός είδε και βίωσε αναρίθμητες «αριστεράτζες» να του κάθονται στο κεφάλι και να γίνονται τα νέα του αφεντικά και έγινε καχύποπτος!
  Συγγνώμη για το «σεντόνι», χωρίς καμιά διάθεση απαξιωτικής κριτικής ειδικά από κάποιον που συχνά έφτασε στο σημείο να βουτήξει το διαβατήριο και να μην ξαναπατήσει στην κολοχώρα μας.

 6. Rocean said

  Ο εχθρός της εξέλιξης είναι η μοιρολατρία. Αν ξεπεράσει ο κόσμος την μοιρολατρία, τότε και οράματα θα βρει και απ΄όλα. Το χρέος του ΚΚΕ και του κάθε ΚΚΕ αυτό είναι. Πρέπει να απεγκλωβίσει τον κόσμο από την μοιρολατρία. Και ναι. Αυτό θα γίνει πείθοντας τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική διέξοδος. Ότι αυτή η διέξοδος είναι ρεαλιστική. Ότι μπορεί να την πετύχει. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά είναι μεγάλος και κουραστικός δρόμος.

 7. a8lios said

  @Εξαποδώ

  …άλλο το αν στις σημερινές συνθήκες είναι δύσκολο να επιλέξει το δρόμο του αγώνα και το ποιος ευθύνεται γι αυτό,
  και άλλο το αν είναι επιλογή: Πάντα είναι επιλογή.
  Σχετιζόμενη προφανώς με το τι συμβαίνει στην κοινωνία, αλλά και πάλι επιλογή.

  Από εκεί και πέρα προφανώς όταν λες
  «Ο αγώνας είναι λύση όταν υπάρχει όραμα, όταν υπάρχει στόχος. Και αυτό είναι που απουσιάζει σήμερα.»
  το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ θα το έχει αυτό το όραμα. Γιατί το ΚΚΕ έχει ένα. Αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το όραμα του λαού.

  Λες
  «Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται σχέδιο και εναλλακτική αντιπρόταση. Το κόμμα στο οποίο ανήκεις το έχει καταλάβει αυτό γι αυτό και βάζει, δειλά-δειλά, το ζήτημα της “λαϊκής εξουσίας”. Αδυνατεί να την περιγράψει, όμως και άρα δεν μπορεί ο στόχος αυτός να γίνει ουσιαστικά ελκυστικός (ελπίζω τουλάχιστον πως δεν εννοεί την “λαϊκή εξουσία” επί Σοβιετίας…). Είναι θετικό, όμως, ότι μπαίνει έστω και σαν σύνθημα!»

  Καταρχήν έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι χρειάζεται εναλλακτική αντιπρόταση.
  Δεν ισχύει όμως αυτό που λες, ότι το ΚΚΕ αδυνατεί να περιγράψει τη δικιά του αντιπρόταση (λαϊκή εξουσία & οικονομία). Μια χαρά μπορεί. Ως προς το περιεχόμενό της τουλάχιστον. Ως προς τη μορφή της, αυτή δε μπορεί να προβλεφθεί αναλυτικά σήμερα. Θα προκύψει μέσα από το κίνημα. Νομίζω λογικό είναι αυτό, αυτό έχει δείξει και η ιστορία εξάλλου.
  Το θέμα είναι άλλο κατ’ εμέ. Και εκεί θεωρώ πως πρέπει να εστιάσουμε μετά τις εκλογές (καλά όχι μόνο εγώ, κοτζάμ συνέδριο 😉 ). Στο ότι ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει πως υπάρχει αυτή η πρόταση. Και το θέμα με τη συγκεκριμένη πρόταση είναι πως δεν έχει νόημα να πληροφορηθεί απλά ο κόσμος για την ύπαρξή της. Πρέπει να παίξει ο λαός αποφασιστικό ρόλο την διαμόρφωσή της, στην υλοποίησή της. Αλλιώς δεν έχει καν νόημα να την κουβεντιάζουμε.

  Οπότε πρέπει να δούμε μέτρα τέτοια που να μας πάνε προς τα εκεί, θαρρώ…

  Τέλος, αυτό που λες
  «Μια τελευταία αντίρρηση για τη “μιζέρια” του λαού είναι, ότι απαλάσσει όσους εξ ημών είμαστε πολιτικά δραστήριοι από τις ευθύνες και την αυτοκριτική, τα οποία είναι βασικά στοιχεία της διαλεκτικής της αλλαγής. Το “εμείς καλά τα λέμε (ή πράττουμε) αλλά ο λαός δεν καταλαβαίνει” είναι παραπλήσιο στη λογική με το “έτσι είναι ο Έλληνας” που ακούμε στα καφενεία.»

  μακριά από εμενα μια τέτοια άποψη.
  Εγώ απλά είπα πως υπάρχει αυτή η «μιζέρια». Προφανώς δεν είναι ουρανοκατέβατη. Προφανώς έχει να κάνει και με δικές μας αδυναμίες. Εξ’ άλλου αυτό που έλεγα σαν συμπέρασμα και στο «χαμόγελο» όταν πήγαμε για κρασιά πριν 3-4 μέρες ήταν πως φαίνεται μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία πως είμαστε ακόμη λίγοι, και ποσοτικά και ποιοτικά, ενώ οι δυνατότητες υπάρχουν.

  Αυτό όμως νομίζω δεν αναιρεί το ότι κινούμαστε σε μια σωστή κατεύθυνση.

 8. JChrist said

  Είπα:
  “η μισή δουλειά έχει γίνει, αφού όλοι μας λένε πως ΝΔ & ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία διαφορά και είναι τα ίδια σκατά. Τώρα θα είναι πολύ πιο εύκολο να τους απεγκλωβίσεις.”
  Συμπληρώνω:
  Η υπόλοιπη μισή δουλειά (μέχρι την Επανάσταση) δεν είναι εύκολη, ούτε γίνεται σε χρόνο dt. Σίγουρα, όμως, είναι πλέον (έστω λίγο) πιο εύκολο αυτό, αφού οι 2 κύριοι ένοχοι έχουν πλέον καταδικαστεί στα μάτια του κόσμου. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις γιατί η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα του κεφαλαίου, ή ότι στον καπιταλισμό δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.

  Μου έλεγε κάποιος ότι ο λαός στην πλειοψηφία του δεν έχει ιδέα ποια ακριβώς είναι η πρόταση του κάθε κόμματος και ποια η διαφορά του από τα υπόλοιπα. Και τον πιστεύω, ισχύει αυτό. Γι’αυτό και το σύστημα έχει ανάγκη την «πολυφωνία». Γιατί άντε να πάρεις χαμπάρι τα χούγια του καθενός.

  Αυτό το μισό που υπολείπεται για το σοσιαλισμό δεν είναι άλλο, από το να εξηγήσεις στον καθένα ποια είναι η δική σου πρόταση. Και να μπορεί να την καταλάβει.

  Εγώ πιστεύω ότι τελικά όλα θα πάρουν το δρόμο τους και η μιζέρια θα χαθεί. Μπορεί να χρειαστεί να μετατραπεί ο δικομματισμός σε διπολισμό. Μπορεί να χρειαστεί να συγκυβερνήσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να υπάρξει και κυβέρνηση προσώπων. Αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα το καταλάβει ο καθένας ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός.

 9. ΣΑΡΑΣ said

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΙΕΚ-ΚΕΚ-ΚΕΕ-ΕΚΔΔ
  Διεύθυνση: Αθ. Διάκου 17 & Ζαῒμη 2
  Ταχ. Κωδ.: 55337 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26-9-2007
  προς οεεκ μοναστηριου 107 54627 θεσσαλονικη
  τηλ 2310 547519 547518
  προς εισαγγελέα Αρειού πάγου κ σανιδά
  λ αλεξανδρας 121
  11510 αθηνα φαχ 210 6411523
  προς εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης δικαστικό μέγαρο θεσ/νικης
  φαχ 2310 519357
  προς μμε πρεσς τιμε 212 7003240
  καταγγελία
  καταγελούμε την τακτική των δημόσιων Iεκ της Θεσσαλονίκης
  διότι με τη μέθοδο που έχουν επινόηση, έχουν στήσει ένα μηχανισμό, ο οποίος μηχανισμός στην ουσία πουλάει πτυχία και πιστοποίηση σε σπουδαστές των ιεκ (δημοσίων και κυρίως ιδιωτικών)
  με ανταλλάγματα επωφελή και για όλες τις μεριές.
  ο μηχανισμός είναι και λειτουργεί ως εξής.
  επειδή στα δημόσια ιεκ δεν υπάρχει κανένα σύστημα τεκμηριωμένο και νόμιμο επιλογής εκπαιδευτών, παρά ο κάθε διευθυντής επιλέγει οποίον εκπαιδευτή θέλει, και οποίον εκπαιδευτή του επιβάλει ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του οεεκ.
  έτσι λοιπόν στα δημόσια iεκ προσλαμβάνουν ως εκπαιδευτές, και άτομα τα οποία έχουν εργασθεί σε ιδιωτικά ιεκ ως δήθεν εκπαιδευτικοί(στα ιδιωτικά ιεκ ο ιδιοκτήτης του ιεκ βαπτίζει οποίον θέλει εκπαιδευτή, και μάλιστα υποχρεώνει τον εκπαιδευτή , για τις αμοιβές του να εκδίδει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, και στο τιμολόγιο ο εκπαιδευτής αναγράφει όσες ώρες θέλει, ως δήθεν προϋπηρεσία.)
  όταν λοιπόν ο εκπαιδευτής αυτός προσλαμβάνεται από το δημόσιο ιεκ, ο σκοπός του είναι να χορηγεί να δίδει πτυχία κρατικά σε σπουδαστές των ιδιωτικών ιεκ, διότι εφ όσον προσλαμβάνεται ως εκπαιδευτής , τότε ο διευθυντής του δημόσιου ιεκ τον επιλέγει και στην επιτροπή των εξετάσεων ως εξεταστή. δηλαδή το όλο κόλπο είναι καλά στημένο, και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ιεκ πουλάνε στο σπίτι κρατικά πτυχία μέσω των δημόσιων ιεκ.
  ο φορέας που δίνει πτυχία κρατικά εινια μόνο τα δημόσια ιεκ, και σε περιόδους εξετάσεων.
  και τώρα η περίπτωση με στοιχεία
  το έτος 2006 το δημόσιο ιεκ θέρμης προσέλαβε ως εκπαιδευτή τον κύριο μεντιζη- λογιστή, και δίδαξε στο δημόσιο ιεκ θέρμης.
  ο κύριος μεντιζης εργαζόταν για πολλά έτη στο ιδιωτικό ιεκ Πυθαγόρας. όταν ο κύριος μεντιζης διετέλεσε επιτροπή σε εξετάσεις
  για κρατικό πτυχίο, εκεί φρόντισε όσοι σπουδαστές προέρχονταν από το ιδιωτικό ιεκ Πυθαγόρας(καπλανιδης στενές σχέσεις με κ μαργαρίτη πρώην αντιπρόεδρος οεεκ)να χορηγεί κρατικό πτυχίο άνετα σε κάθε σπουδαστή του ιεκ Πυθαγόρα.
  ο ίδιος κ μεντιζης σήμερα έχει προσληφθεί από το δημόσιο ιεκ Θεσσαλονίκης 1 με διευθυντή τον κύριο τσουγκο,
  θεωρούμε ότι γίνετε εμπόριο πτυχίων και ζητούμε την επέμβαση εισαγγελέα. το καλά στημένο παίγνιο έχει γίνει μεταξύ διοίκησης δημόσιων ιεκ και ιδιωτικών ιεκ ,Πυθαγόρας, παστερ, και άλλων.
  την ιδιωτική εκπαίδευση την έφεραν οι επιλεγμένοι διευθυντές των δημόσιων ιεκ, στα πόδια των ιδιωτικών ιεκ.
  φιλικά ο πρόεδρος και ο γεν γραμματέας του συλλόγου

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  στο δημοσιο ιεκ θερμης απο το ετος 2005 και μεχρι σημερα
  εχει στηθει ενας μηχανισμος, που πουλαει πτυχια σε σπουδαστες των ιδιωτικων ιεκ.
  γεγονοτα
  στο δημοσιο ιεκ θερμης εχει προσληφθει ως εκπαιδευτης απο το ετος 2006 καποιος μεντιζης, πρωην εκπαιδευτης για δεκα ετη στο ιδιωτικο ιεκ πυθαγορας κ καπλανιδης επι της δωδεκανησου στο βαρδαρη.
  ο ρολος του μεντιζη ειναι να ηγειται της επιτροπης κρατικων πτυχιων πιστοποιησης που γινετε απο τα δημοσια ιεκ, και να χορηγει πτυχια –πιστοποιησεις σε σπουδαστες
  του ιδιωτικου ιεκ πυθαγορας.
  σε εξετασεις που εχουν γινει στις περιοδους απο το ετος 2006 και μετα (καθε μαιο και καθε νοεμβριο του ετους) συμμετεχει ανελλιπως ως εξεταστης στις επιτροπες
  και εχει συμβαλει στο να δινονται πτυχια κρατικα σε σπουδαστες του ιδιωτικου ιεκ πυθαγορας.φυσικα οι σπουδαστες κανουν απλως την εμφανιση τους στην επιτροπη.υπαρχουν στοιχεια και μπορουν να εξαχθουν με ευκολια, απο τις επιτροπες των εξετασεων που τηρουνται στο παραρτημα οεεκ της θεσσαλονικης.
  ειναι γνωστο οτι ιδιωτικα ιεκ στελνουντα τα κρατικα πτυχια
  πιστοποιησεις στο σπιτι του σπουδαστη.
  τα διδακτρα ανα σπουδαστη στα ιδιωτικα ιεκ ειναι περιπου 3.000 ευρο το ετος.η φοιτηση στο ιεκ ειναι διετης.
  το ποσο που πληρωνει ο σπουδαστης για το πτυχιο ειναι 2.000 ευρο.αφου ο ιδιοκτητης λαμβανει 6.000 ευρο για τα δυο ετη
  συμφερει να δωσεις και στο ιεκ θερμης 2.000 ευρο. το καθαρο κερδος ειναι 4.000 ευρο.ο σπουδαστης δεν γνωριζει ουτε προς τα που ειναι τι ιδιωτικο ιεκ.τα παντα κανονιζονται στα χαρτια.εμφανιζεται ενα πρωινο στην στημενη εξεταστικη επιτροπη του δημοσιου ιεκ , και παιρνει σαν κυριος το πτυχιο.
  το συστημα –κυκλωμα αυτο αρχισε απο τοτε που ο διορισμενος απο την κυρια γιαννακου δημοσιογραφος κ μαργαριτης ως αντιπροεδρος του οεεκ οργανισμος επαγγελματικης καταρτισης με 130 δημοσια ιεκ, διορισε και αυτος με την σειρα του τον μυημενο στο κυκλωμα κ κοεμτζη ως διευθυντη του δημοσιου ιεκ θερμης.
  το κυκλωμα καλα λειτουργει, και τεκμηριωνετε απο το γεγονος οτι σε αυτα τα χρονια παρα πολοι σπουδαστες του ιεκ πυθαγορα ελαβαν πτυχιο, σε βαρος των σπουδαστων των δημοσιων ιεκ.ο κ μαργαριτης διατηρει αριστες σχεσεις με ιεκ πυθαγορα, και με αλλα ιδιωτικα ιεκ.εξ αλλου ηταν ο μεσολαβητης μεταξυ ιδιωτικου και δημοσιου τομεα για μεγαλες κομπινες με πολλα εκατομμυρια μαυρα ευρο.
  αλλο στοιχειο με εμπλοκη και της εφοριακου στο κολπο
  ειναι και η προσληψη της κ θρυσκου στο δημοσιο ιεκ θερμης. τα ετη αυτα. ο κυριος μαραγαριτης κανονιζε και φορολογικη ευνοικη μετχειριση στο ιδιωτικο ιεκ πυθαγορας μεσω της κυριας θρυσκου απο την εφορια νεαπολεως θες/νικης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: