A8lios Weblog

Ένα ερυθρόδερμο μπλόγκ σε μια καπιταλιστική άγρια δύση…

Λασπόλουτρο…

Posted by a8lios στο 31 Ιουλίου, 2007

Ξυπνάω το πρωί και κάποια στιγμή λέω να ανοίξω το γκουγκλριντερ. Εκεί βλέπω το ποστ του elliot afanas για μικρές -χαριτωμένες όμως- προβοκάτσιες της Αυγής απέναντι στο ΚΚΕ.

Πάω αργότερα να πάρω το ριζοσπάστη μου και να πιώ έναν καφέ και βλέπω μέσα (στο ριζοσπάστη) τα παρακάτω:

1) -το θέμα στο οποίο αναφερότανε και ο αφανας-

Οταν πηγαίνεις γυρεύοντας …βρίσκεις. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει τίποτα να βρεις. Με άλλα λόγια, αν σου έχει ανατεθεί να βρεις σώνει και καλά κάτι για να ρίξεις δηλητήριο στο ΚΚΕ θα το δημιουργήσεις. Ανάλογα τη φαντασία και την ικανότητα εκείνου που μπαίνει στη διατεταγμένη υπηρεσία.

Ετσι, η «Κυριακάτικη Αυγή» ανακάλυψε – δημιούργησε ότι «αμηχανία, αποστασιοποίηση και τελικά μια τυπική διατύπωση ευχών ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στην απόφαση του ΑΚΕΛ να διεκδικήσει την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με υποψήφιο τον ΓΓ του κόμματος Δημήτρη Χριστόφια…»!!! Στη συνέχεια προσπαθεί η «Κυριακάτικη Αυγή» να κολλήσει αυτά που δεν κολλάνε και με ύφος κακιάς κουτσομπόλας προσπαθεί «να βγάλει από τη μύγα ξίγκι», κάνοντας απίθανες υποθέσεις και τούμπες «λογικής», που θα ήταν αξιοθαύμαστες σε κάποιο τσίρκο αλλά δεν μπορούν να σταθούν σε καμιά πραγματική λογική. Για παράδειγμα, παρατηρεί ότι ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε την απόφαση του ΑΚΕΛ στην 11η σελίδα, ή ότι η ευχητήρια επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ έφυγε καθυστερημένα…

Να πούμε στην «Κυριακάτικη Αυγή» και κατά συνέπεια στον ΣΥΝ πως «καρφώνεται», δηλαδή πως παίρνουν όλοι χαμπάρι την αποστολή του, και ξέρουμε ότι δε θα νοιαστεί και πολύ. Την αποστολή του ποτέ δεν την έκρυψε για να τον πιάσει τώρα ο καημός για να σώσει τα προσχήματα. Ευτυχώς δεν είναι αυτοί οι φίλοι του ΑΚΕΛ, του κυπριακού λαού γενικότερα, της ίδιας της κυπριακής υπόθεσης. Αλλιώς ισχύει απόλυτα εδώ η λαϊκή ρήση «αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς»…

2)

«Αλαβάνο: Τελευταία είσαι πολύ αντιδεξιός! Δηλαδή… ολίγον υπέρ ΠΑΣΟΚ

***

Με το ΠΑΣΟΚ κλείνετε το μάτι ο ένας στον άλλον, τη στρατηγική σας την κρύβετε, άρα;»…

Αυτά σχολίαζε η σατυρική στήλη του «Τηλέπαθου» του «Ρ» πριν κάμποσες μέρες. Και ενοχλήθηκε σφόδρα η «Αυγή» η οποία την Κυριακή εξεμάνη: «Εγκαλείται ο Αλαβάνος… ως αντιδεξιός (…) σχόλιο του «Ριζοσπάστη» ασκούσε κριτική στον Αλ. Αλαβάνο διότι εσχάτως εμφανίζεται «αντιδεξιός». Δηλαδή, αρκετά αντικυβερνητικός. Κι αυτό κατά το ΚΚΕ αποτελεί μομφή για τον πρόεδρο του ΣΥΝ».

Δύο μικρές επισημάνσεις: 1. Της «Αυγής» προηγήθηκε ο Πρετεντέρης του «Βήματος» με τον ίδιο σχολιασμό που προφανώς της «Αυγής»… της άρεσε και τον αντέγραψε! 2. Οι απανταχού τηλέπαθοι συμπεραίνουν πολλά από το γεγονός ότι καθόλου δεν ενοχλήθηκε η «Αυγή» από το «ολίγον ΠΑΣΟΚ»…

Τα υπόλοιπα σχόλια και συμπεράσματα όλα δικά σας αγαπητοί μας αναγνώστες!

3)

«Γιατί ο Πρωθυπουργός συμπαθεί την κυρία Παπαρήγα», είναι τίτλος ανυπόγραφου άρθρου στο «Κυριακάτικο Βήμα», προβοκατόρικου στις προθέσεις του, αποτυχημένο ωστόσο όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος. Απάντηση στο ερώτημα που θέτει ο τίτλος δε δίνεται. Και ούτε φυσικά θα μπορούσε να αναλυθεί περαιτέρω μια εκτίμηση που υπάρχει μόνο στο μυαλό του συντάκτη του άρθρου.

Οι μόνες (δύο τον αριθμό) σχετικές με τον τίτλο αναφορές σε όλη την έκταση του άρθρου (το οποίο είναι αρκετά μεγάλο) είναι ότι κανείς δεν έχει ακούσει τον πρωθυπουργό «να λέει κακή κουβέντα για την κ. Παπαρήγα, με την οποία, από όποια οπτική κι αν το δει κάποιος, δε θα βρει ανάμεσά τους κανένα απολύτως κοινό στοιχείο» και ότι «δύσκολα θα ακούσει κανείς να περιλάβει στο λόγο της (σ.σ. η Αλ. Παπαρήγα) βολή κατά του πρωθυπουργού».

Δεχόμενοι την εκτίμηση ότι πράγματι ανάμεσα στο ΚΚΕ, συνεπώς και την Αλ. Παπαρήγα, και στη ΝΔ, συνεπώς και στον Κ. Καραμανλή, δεν υπάρχει κανένα κοινό στοιχείο, έχουμε να σχολιάσουμε: Η πολιτική αντιπαράθεση δεν ασκείται με «κακές κουβέντες», ούτε τις προϋποθέτει για να είναι σφοδρή. Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ αντιπαρατίθενται, κρίνουν και καταγγέλλουν τη φιλομονοπωλιακή αντιλαϊκή πολιτική και των δύο εκπροσώπων του δικομματισμού χωρίς να υπολογίζουν εκείνους που μετράνε πόσες φορές θα εκστομίσουν τα ονόματα ποιων πολιτικών αντιπάλων για να βγάλουν συμπεράσματα περί «συμπαθειών» και «αντιπαθειών».

«Επιθέσεις» με χαρακτηρισμούς του στιλ «νταβατζήδες», «νονοί» και άλλα σχετικά δε συνιστούν πραγματική πολιτική αντίθεση, ούτε σφοδρή πολιτική επίθεση όπως την καταλαβαίνουν οι κύριοι του «Βήματος». Το αντίθετο θα λέγαμε. Συνήθως, γίνονται μόνο και μόνο για να καλυφθούν οι ουσιαστικές συγκλίσεις και η στρατηγική συμπόρευση του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των παρανύμφων τους.

Στην πολιτική και στην κοινωνία που ζούμε, δεν υπάρχει χώρος για «συμπάθειες» και «αντιπάθειες». Ολοι στέκονται απέναντι σε όλους, στο βαθμό που εκφράζουν διαφορετικές θέσεις και προτάσεις, διαφορετικά ταξικά συμφέροντα. Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, η μάχη του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στα κόμματα που την υπηρετούν και στα πρόσωπα που την εκφράζουν ήταν, είναι και θα είναι – επί της ουσίας – αδυσώπητη.

 

Εντάξει λέω, ίσως είμαστε και εμείς υπερβολικοί.

Τι περιμένουμε στην τελική; Να μας φέρονται οι αστοί και οι σύμμαχοί τους με το γάντι; Καλά κάνουν από τη μεριά τους…

Και πάνω που το λέω, πέφτει το μάτι μου πάνω στην «αθλητική ηχώ». Δεν είναι δα και καμία εφημερίδα που με έχει συνηθίσει σε πολιτικά σχόλια…

30_b.jpg

Βλέπω το πρωτοσέλιδο, την ξεφυλλίζω να δώ τα …εκατομμύρια του ΚΚΕ στην Ελβετία, να δώ τις …επιχωρηγήσεις της «Τυποεκδοτικής»… τίποτα!

Δεν είχε τίποτα μέσα η εφημερίδα που να σχετίζεται με το πρωτοσέλιδο.

Ε, εκεί τα πήρα. Είπαμε ρε παιδιά, δε θέλετε να μιλήσετε για τις πολιτικές απόψεις του ΚΚΕ. ΟΚ. Το συνηθίσαμε.

Θέλετε να τις παρουσιάζετε όπως σας βολεύει; ΟΚ. Το συνηθίσαμε.

Θέλετε να γράφετε διάφορες μπούρδες σαν ρεπορτάζ; ΟΚ. Το συνηθίσαμε.

Αλλά αυτό παραπάει. Είναι καινούργιο φρούτο.

Και μιας και το βλέπω μάλλον να χειροτερεύει το πράμα, είπα να φτιάξω μια κατηγορία μόνο για τέτοιες αναφορές/άρθρα/ρεπορτάζ -πώς να τα πείς κιόλας- που

βλέπω για αυτά σε άλλα sites/blogs,

διαβάζω για αυτά στο ριζοσπάστη,

ή απλά τα βλέπω ο ίδιος.

Το βλέπω να γίνεται η μεγαλύτερη κατηγορία αυτού του blog, παρεπιπτόντως…

Ένα Σχόλιο προς “Λασπόλουτρο…”

 1. omadeon said

  «Επιθέσεις» με χαρακτηρισμούς του στιλ «νταβατζήδες», «νονοί» και άλλα σχετικά δε συνιστούν πραγματική πολιτική αντίθεση, ούτε σφοδρή πολιτική επίθεση όπως την καταλαβαίνουν οι κύριοι του «Βήματος». Το αντίθετο θα λέγαμε. Συνήθως, γίνονται μόνο και μόνο για να καλυφθούν οι ουσιαστικές συγκλίσεις και η στρατηγική συμπόρευση του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των παρανύμφων τους.

  Πράγματι, _έτσι_ είναι.

  Γι’ αυτό και εμείς που δεν είμαστε μέλη του ΚΚΕ, αλλά διατηρούμε αγνά αισθήματα όχι μόνο απέναντί του αλλά απέναντι και σε ΚΑΘΕ αριστερό, δεν κρίνουμε το κόμμα από όσα λένε εναντίον του, ούτε καν από όσα λέει το κόμμα για τον εαυτό του. Το κρίνουμε από όσα λέει για την κοινωνία.

  Τέλος, όχι δεν είδα πουθενά να κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ ο Αλαβάνος. Μπορεί να κλείνει το μάτι _στον_ Αλαβάνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά… (ρε παιδί μου) τόσοι και τόσοι που του κλείνουν το μάτι μέσ’ στο δρόμο (εκεί στην κακόφημη γειτονιά της πλατείας Κουμουνδούρου όπου βρήκε φτηνό ενοίκιο για γραφεία το κόμμα του)… έχει απηυδήσει ο άνθρωπος. Κοιτάει πλέον ίσια μπροστά!!! 🙂

  Το κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων (όπου ανήκω) έχει τον τρόπο του με τα «κλεισίματα ματιών». Οι παπάδες κι οι πιστοί λέγανε «πρώτα ο θεός». Οι οικολόγοι λένε «πρώτα το περιβάλλον». Βέβαια ο Θεός δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μέσα στο περιβάλλον, αλλά το περιβάλλον σίγουρα έχει θεΪκές διαστάσεις γιατί χωρίς αυτό πεθαίνουμε. Επομένως με τα κλεισίματα ματιών συνέβη το εξής κωμικό. Αρχικά εμείς οι Οικολόγοι δηλώσαμε ότι προκειμένου να σωθεί το περιβάλλον, συμμαχούμε με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ (αρκεί να τηρήσει κάποιους όρους) μετά όμως… απηυδήσαμε, και τελευταία μας ευκαιρία να ενωθούμε με άλλο κόμμα ήταν ο Συνασπισμός. Ο Συνασπισμός δεν πρόσφερε όσα ζητούσαν οι εκπρόσωποί μας, κι οι εκπρόσωποί μας απέρριψαν τη συνεργασία μαζί του, ή εκείνος μαζί μας (ΟΥΤΕ κατάλαβα καλά ποιός είπε «όχι» πρώτος σε ποιόν -τέλος πάντων)…

  Και μετά βγαίνει και λέει ο Αλαβάνος «ρε παιδιά εσείς δεν ξεκαθαρίσατε ΑΝ θα δεχόσασταν ή όχι συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά και επομένως δεν μπορούμε να είμαστε μαζί γιατί εμείς έχουμε απορρίψει ΚΑΘΕ συνεργασία μαζί του» (αποτυπώνοντας έτσι εν μέρει ΚΑΙ τα όσα σας είπα λίγο πριν, τα επικίνδυνα «οικολογικά» περί «συνεργασίας με οποιονδήποτε αν είναι για καλό σκοπό», κ.ο.κ.)

  Ε, τώρα βέβαια ο Αλαβάνος ΔΕΝ είπε και πολλά άαααλλα πράματα που σίγουρα ήταν εξίσου σημαντικά ή και σημαντικότερα, στην απόφαση (του ΣΥΡΙΖΑ) να ΜΗΝ κατεβούν μαζί στις εκλογές Πράσινοι-ΣΥΝ.

  Αλλά τελικά στο δικό μας site έφαγε «ολίγη λάσπη» ο Αλαβάνος ότι δήθεν «τάριξε αλλού», και δεν είπε την αλήθεια για το κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων

  αλλά… ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ -λέω εγώ- ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…
  εσείς ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ θα συμμαχούσατε για να σώσετε το περιβάλλον (έτσι δεν είναι???)
  ΑΥΤΟ που είπε ο Αλαβάνος σας πείραξε;
  ΚΑΛΑ σας είπε ο άνθρωπος. Βρήκε και δικαιολογία για να μη σας πληγώσει.

  Η σκληρή δουλειά του Αλαβάνου είναι βέβαια ΑΛΛΟΥ.
  Είναι να πείσει την Παπαρήγα ότι δεν είναι… ελέφαντας,
  για να συνεργαστούνε στις εκλογές του… 2023.

  Ξέρετε κάτι, σύντροφοι.
  Μπορεί να διαφωνώ μαζί σας για το… απώτερο μέλλον του σοσιαλισμού ως ουτοπία, κ.ο.κ.
  Αλλά το ΚΚΕ (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) για μένα ΔΕΝ είναι καραγκιόζηδες.

  Κι αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε σωστούς ανθρώπους στην ηγεσία σας.

  Αλαβάνος και Παπαρήγα είναι άτομα με σοβαρότητα, με ηθική καθαρότητα και με ειλικρίνεια.

  Το αν ή όχι άλλοι θα τους μοιάσουν, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: